Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ενας ναός για τρεις θρησκείες κατασκευάζεται στο Βερολίνο



Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εάν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνει ο νικητής του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου.

Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.

Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Εχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους - οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.

Ο ναός δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, ενώ σε μία από τις αίθουσες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί πιστοί από διαφορετικές θρησκείες.

Το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kuehn Malvezzi είναι εμπνευσμένο από την παλιά εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
Ο ναός θα χτιστεί στα θεμέλια του νεογοτθικού ναού του Αγίου Πέτρου, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατεδαφίστηκε το 1964.

Με έναν πύργο ύψους 44 μέτρων ο οίκος προσευχής θα θυμίζει φρούριο. Στο εσωτερικό θα υπάρχει θολωτός διάδρομος δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας.

Οι εμπνευστές του εγχειρήματος ελπίζουν ότι ο χώρος, ως σημείο συνάντησης διαφορετικών θρησκειών, θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, βοηθώντας τους πιστούς να ανακαλύψουν τις ομοιότητές τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν έχω πρόβλημα με καμία θρησκεία. Όμως έχω πρόβλημα με αυτούς που ανήκουν σε θρησκείες που θέλουν να εξαφανίσουν τη δική μου και την ύπαρξη μου σαν Έλληνας!! Οι ναοί τις κάθε θρησκείας έχουν μια ιστορία μια κουλτούρα και συγκεκριμένη δομή κτιριακά!! Όλοι ξέρουμε που το πανε!! Δεν μπορει ο κάθε ένας να χτίζει ότι νομιζει ότι ειναι σωστό γι αυτόν και να το περνάει στους λαούς και τις θρησκείες με αυτόν τον τροπο!! Και ξαναλέω ότι η κάθε θρησκεία εχει μια ιστορία, και αυτοί την μηδενίζουν!! Αυτο που κάνουν πιο πολυ με κέντρο διερχομενων μοιάζει!!

Ανώνυμος είπε...

Εὐχαριστῶ,δὲν θὰ πάρω.

Προτιμῶ τὴν προσευχὴ στὰ φτωχὰ ὀρθόδοξα ξωκκλήσια ποὺ βρίσκονται στὸ πουθενά.

Ἐκεῖ κατοικεῖ ὁ Θεὸς μου πού δὲν ἔχει καμμία σχέσι μὲ ἰσλαμοφασίστες καὶ γεννοκτόνους ἑβραίους.

Καλή ἡ προσπάθεια τῶν σιωνιστῶν νὰ μᾶς βάλουν ὅλους ἀπὸ κάτω,ἀλλά δὲν θὰ πιάση μέ τὸν Ἕλληνα,καθ᾿ὅτι πονηρὸς ὁ βλάχος!

Ανώνυμος είπε...

Η προώθηση της πανθρησκειας και του Οικουμενισμού εντείνεται. Παρακολουθήστε την ταινία " η ζωή του Πι" και θα καταλάβετε

Γιάννης Καλαϊτζίδης είπε...

Μετά από έξι χρόνια τί απέγινε τελικά μ'αυτόν τον ναό; Χτίστηκε; Είχε επισκεψιμότητα; Υπήρξαν άνθρωποι που να αναπαύτηκαν μπαίνοντας σε έναν τέτοιο χώρο; Κόκκινε ουρανέ -συμπαθέστατε κατ' εμέ- πές αν ξέρεις τί απέγινε μ' αυτό το κατασκεύασμα; Αυτό που θα του άξιζε θά 'ταν απλώς να αραχνιάσει.