Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Marine Le Pen και διαδήλωση κατά του «γάμου» των ομοφυλοφίλων. Υπάρχει "γκέι λόμπι" μέσα στο Εθνικό Μέτωπο;

Στην μαζική διαδήλωση κατά του νομοσχέδιου για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων κατέβηκε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς Ζαν Φρανσουά Κοπέ, αλλά δεν κατέβηκε η Μαρίν Λεπέν. Επικεφαλής όμως της πορείας του Εθνικού Μετώπου βρέθηκε η ανηψιά της η νεαρή βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Όπως γράφει το ‘Plenète Campus’:

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, χρειάστηκε χρόνο για να διευθετήσει το ζήτημα της συμμετοχής της στη ογκώδη διαμαρτυρία κατά του νόμου για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων που διεξήχθη τελικά την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στην γαλλική πρωτεύουσα. Τελικά, η απόφαση της ήταν να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση ... Ποια ήταν τα κίνητρα για μια τέτοια απόφαση; Για την εβδομαδιαία συντηρητική εφημερίδα ‘Minute’, η ξανθιά πολιτικός δέχεται υπερβολικές πιέσεις ενός ισχυρού «ομοφυλοφιλικού λόμπι».

Γιατί αρνήθηκε η Marine Le Pen να συμμετάσχει μαζί με άλλους συντρόφους της από το Εθνικό Μέτωπο στο Porte Maillot στις 13 Ιανουαρίου; Γιατί αρνήθηκε να εμφανιστεί παράλληλα με τους αντιπάλους του νομοσχεδίου;
 
Σε αντίθεση με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου που ανακοίνωσαν την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, τη δημιουργία μιας αντιπροσωπείας που παραβρέθηκε τελικά στην εκδήλωση. "Το Εθνικό Μέτωπο καλεί όσα στελέχη, ακτιβιστές και υποστηρικτές, του θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το νομοσχέδιο, συμμετέχοντας στην εκδήλωση της 13ης Ιανουαρίου, η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται κάτω από την Avenue de la Grande Armée, στις 12:30", αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο του FN.

Στις 4 Ιανουαρίου, η Λεπέν είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι υποστηρίζει "τους πολιτικούς, τους ακτιβιστές και τους συμπαθούντες" του FN που ήθελαν να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία, αλλά η ίδια δεν θα συμμετείχε. Γιατί; Για το φόβο του να παίξει το παιχνίδι του κεντροδεξιού "UMPS". Η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν δεν θα συμμετάσχει σε αυτό "που έχει γίνει μια αργή πολιτική και κοινωνική προσπάθεια αποκατάστασης του ξεθωριάσματος του κεντροδεξιού UMP και του σοσιαλιστικού PS". 
Ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου θεώρησε τη θέση της προέδρου του "κάπως αντιφατική" λέγοντας, "είπε ότι η εκδήλωση αυτή είναι μια ψευδαίσθηση αλλά και στηρίζει αυτούς που θα πάνε εκεί." Ο δε αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Florian Philippot (Φλοριάν Φιλιπό - φώτο) ανακοίνωσε από το μικρόφωνο του ‘France Culture’ : "δίνεται ένα σημείο συνάντησης για όσους επιθυμούν να παραβρεθούν (...). Οι ψηφοφόροι μας είναι 50-50».

Το Εθνικό Μέτωπο είναι σαφώς διχασμένο σχετικά με το θέμα του «γάμου για όλους». Από τη μία πλευρά, οι «παραδοσιακοί» όπως η δεύτερη αντιπρόεδρος Marie-Christine Arnautu, μαζί με «ακραίους» καθολικούς – όπως τους ακτιβιστές της Civitas - και της ‘Ταυτότητας’, που είναι έντονα αντίθετοι με τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων και από την άλλη, το «νέο FN», πιο σύγχρονο, λιγότερο μαχητικό στην υπεράσπιση των παραδόσεων που θεωρεί ότι το πρόβλημα της αποβιομηχάνισης της Γαλλίας είναι το μόνο ουσιώδες.

Στην ανακοίνωσή του το Μέτωπο, «καταδικάζει την θρασύτητα και την περιφρόνηση με την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει ριζική αλλαγή των κανόνων και χιλιόχρονων ιδρυμάτων της κοινωνίας μας και του πολιτισμού μας."

Σύμφωνα με την ‘Minute’ η απόφαση της προέδρου του FN εξηγείται από την πίεση που δέχτηκε από ένα «γκέι λόμπι» που έχει εισχωρήσει παντού», ακόμα και μέσα στο Εθνικό Μέτωπο. Έτσι, η υποχώρηση αυτή της κόρης του Jean-Marie συμπίπτει με την άφιξη ομοφυλόφιλων μελών στο κόμμα ... Το άρθρο του Nicolas Lebourg, επιχειρεί να απαντήσει στο «θέμα ταμπού» : "Υπάρχει ομοφυλοφιλικό λόμπι στο FN;" και γράφει : "Στο FN, τα στελέχη κατηγορούν ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ομοφυλοφιλικό λόμπι, μια παράλληλη ιεραρχία (...). Η Marine Le Pen, λατρεύεται από υψηλά πρόσωπα του χώρου των ομοφυλόφιλων, και ήταν πάντα δημοφιλής στη γκέι νυχτερινή ζωή».

Σχ. ΚΟ: Οι λόγοι προφανώς, είναι πολιτικοί. Προεκλογική δημοσκόπηση του Μαρτίου είχε δείξει ότι ένας στους πέντε ομοφυλόφιλους θα ψήφιζε Εθνικό Μέτωπο. Μάλιστα το Μέτωπο τα πήγαινε καλύτερα στους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους από κάθε άλλη ομάδα. Η Λεπέν είχε υποστηρίξει σε ομιλία της τον Δεκέμβριο του 2011, τους ομοφυλόφιλους που δέχονται επιθέσεις σε μερικές πόλεις, από μουσουλμάνους. Παρόλα αυτά η Λεπέν έχει δηλώσει από καιρό την αντίθεσή της στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων. Τον Ιούνιο του 2011 σε δήλωσή της είχε συγκρίνει τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων με την πολυγαμία. “ Γιατί να μην επιτραπεί και η πολυγαμία»; είπε. "Υπάρχουν πολυγαμικές οικογένειες, και αύριο ίσως ορισμένες θρησκευτικές-πολιτικές ομάδες ζητήσουν τη νομιμοποίηση της πολυγαμίας στο γαλλικό δίκαιο, με το αιτιολογικό ότι αυτό σημαίνει «ίσα δικαιώματα για όλους ;» πρόσθεσε. "Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άλλο πολιτισμό».
Ο αντιπρόεδρος Φλοριάν Φιλιπό, που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως σύμβουλος του σοσιαλιστή Ζαν-Πιερ Σεβενμάν, είπε αναφορικά με τις εκτιμήσεις του ‘Minute’ για ύπαρξη λόμπι ομοφυλοφίλων: «Οι αναλύσεις αυτές θυμίζουν τις θεωρίες συνωμοσίας στη γαλλική ακροδεξιά της δεκαετίας του 1930. Όπως παντού, έτσι και στο Εθνικό Μέτωπο υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, κανείς δεν τους κυνηγά, αλλά κανείς δεν τους προβάλλει συνειδητά για τη σεξουαλική τους προτίμηση, που άλλωστε αφορά μόνο τους ίδιους».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά για τον μεσαίο χώρο το πάει κι αυτή

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιό σου Κοκκινε Ουρανέ με κάλυψε σημαντικά.
Πραγματι όλοι σχεδόν οι Γάλλοι γκέι φίλοι μου είτε ψήφισαν είτε διάκεινται φιλικά στο Φρον Νασιονάλ ακριβώς λόγω της υπαρκτής ισλαμικής απειλής.
Τα κρούσματα μουσουλμανικής βίας - λεκτικής ή και σωματικής- κατά των γκέι είναι καθημερινά στις σιτέ, όπου επικρατουν οι ισλαμικής κουλτούρας .Δυστυχώς μάλιστα η κατάσταση θα επιδεινωθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Φυσικά δεν είναι πολιτικώς ορθό να θίγεται δημόσια αυτη η βία...

Η πανέξυπνη Μαρίν Λεπέν έχει καταλάβει ότι το Γαλλικό έθνος δεν κινδυνεύει καθόλου απο τους Γάλλους ομοφυλόφιλους και πράττει αναλόγως ...

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Η Μαρί Λεπέν ως τέκνο της Γαλλίας αγνοεί ότι η αθεϊα βλάπτει το έθνος της. Οι ομοφυλόφυλοι αργά κατάλαβαν ποιος είναι η απειλή για αυτούς ,όπως αντίστοιχα αργά θα το καταλάβουν και οι δικοί μας αντίστοιχοι. Η Λεπέν όμως σε θέματα ηθικής θα έπρεπε να βάλει τάξη:NAI ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ GAY, ENOXΛΕΙ Ο ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ.ΤΟ "ΚΡΕΒΒΑΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ.Aυτά για να είμαστε ξεκάθαροι.

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου άποψη, σωστά το παίζει το παιχνίδι.. Εάν υπάρχουν λευκοί, εξίσου συνειδητοί και περήφανοι με τους υπολοίπους, που για κάποιο λόγο γουστάρουν να "ζαχαρώνουν τον κουραμπιέ", οφείλει να τους προσελκύσει, απ' το να τους χαρίσει στη σοσιαλδημοκρατία και το φιλελευθερισμό.
Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους και δεν απαιτούν το βίτσιο τους να γίνει θεσμός, όπως επιθυμούν οι liberals.. Τα ευρωπαϊκά λευκά έθνη συρρικνώνονται και ο σεπαρατισμός είναι, δυστυχώς, μια πολυτέλεια του παρελθόντος...

Ανώνυμος είπε...


From HEIL GAP (or mind the GAP) Κάποιο αρθρο ΣΧΕΤΙΚΟ με την ανάρτηση:

Sunday, January 13, 2013

Τεράστια πλήθη συσπειρώθηκαν στο Παρίσι διαδηλώνοντας κατά του γάμου των Ομοφυλοφίλων.

http://heilgap.blogspot.com/2013/01/blog-post_2841.html