Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η Ευρώπη πεθαίνει



Γράφοντας έναν αιώνα και ένα μισό πριν από τη γέννηση του Χριστού, ο Έλληνας ιστορικός Πολύβιος (203 π.Χ. - 120 π.Χ. Γεννήθηκε στην Μεγαλόπολη) παρατήρησε τα εξής: "σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια τέτοια μείωση γεννητικότητας και σε γενικές γραμμές, τέτοια μείωση πληθυσμού, που οι πόλεις έχουν ερημώσει και οι αγροί έχουν εγκαταλειφθεί. Παρά το γεγονός ότι αυτή η χώρα δεν έχει καταστραφεί από πολέμους ή επιδημίες, η αιτία της βλάβης είναι προφανής: από πλεονεξία ή δειλία οι άνθρωποι, αν παντρευτούν, δεν φέρνουν στο κόσμο τα παιδιά που θα έπρεπε να φέρουν. Στην καλύτερη περίπτωση κάνουν ένα ή δύο. Είναι με αυτόν τον τρόπο που η μάστιγα πριν γίνει ορατή, έχει ήδη αναπτυχθεί ταχέως. "

Κατέληξε καλώντας τους συμπατριώτες του Έλληνες να επιστρέψουν στην ιστορική αγάπη τους για την οικογένεια και τα παιδιά. «Η λύση είναι στους εαυτούς μας», έγραψε. «Πρέπει να αλλάξουμε τα ήθη μας». Οι συμβουλές του, δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό ήταν ένα νεκρό γράμμα.

Ο δημογραφικός χειμώνας των ελληνικών πόλεων-κρατών οδήγησε σε οικονομική στασιμότητα και στρατιωτική αδυναμία, η οποία με τη σειρά του έφερε αναπόφευκτα την εισβολή και την κατάκτηση. Μετά από έναν αιώνα αυξανόμενη κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ρώμη κατέκτησε τελικά τις ελληνικές πόλεις-κράτη το 146 π.Χ.

Θα έχει η Ευρώπη, που βρίσκεται ήδη στη δίνη ενός παρόμοιου δημογραφικού χειμώνα, ένα παρόμοιο άσχημο τέλος; Σίγουρα οι Ευρωπαίοι του σήμερα, όπως και οι Έλληνες της αρχαιότητας, μόλις και μετά βίας κάνουν παιδιά. Το ποσοστό γεννήσεων σε όλη την ήπειρο είναι πολύ κατώτερο από το επίπεδο αναπλήρωσης του 2,1 παιδιά ανά ζευγάρι. Η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία και η Γερμανία έχουν συνολικά ποσοστά γονιμότητας, (ή TFRs), της τάξης του 1,4 ή κάπου εκεί, ενώ η Πολωνία και η Ρωσία λιώνουν στο 1,32 και 1,2 αντίστοιχα. Τα περισσότερο ή λιγότερο γενναιόδωρα επιδόματα τέκνου που οι χώρες αυτές καταβάλλουν, έχουν μόλις και μετά βίας προκαλέσει κάποια ελάχιστη κίνηση σε αυτούς τους αριθμούς. Η έλλειψη γεννήσεων συνεχίζει να διευρύνεται.

Εν τω μεταξύ, εκείνες οι ομάδες που (αντίθετα από τους σύγχρονους δυτικούς) είναι οπαδοί της οικογένειας, όπως οι πιστοί του Ισλάμ, εισχωρούν κατά μεγάλους αριθμούς, κάνοντας παιδιά, και αντικαθιστούν το πληθυσμό της ιστορικής Χριστιανοσύνης. Θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία; Και για ποιο σκοπό;

Οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή έχουν ποσοστά γονιμότητας δύο ή τρεις φορές υψηλότερα από την Ευρώπη. Στο Αφγανιστάν και τη Σομαλία, τα ποσοστά γονιμότητας των οποίων είναι πάνω από 6 παιδιά (6,62 και 6,4 αντίστοιχα), μπορεί να είναι ακραία νούμερα. Αλλά και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής με τα παραπάνω ποσοστά TFR αντικατάστασης περιλαμβάνουν το Ιράκ στο 4,86, το Πακιστάν σε 3,65 και τη Σαουδική Αραβία στο 3,03. Ακόμα και οι μετανάστες από τις πιο δυτικοποιημένες μουσουλμανικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Τυνησία ο μέσος όρος παιδιών είναι σχεδόν διπλάσιος των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Ενώ η πτώση της γονιμότητας μπορεί να είναι η γενική μοίρα της ανθρωπότητας, είναι η διαφορική γονιμότητα που θα καθορίσει τη μοίρα της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά γεννήσεων των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη είναι πολύ χαμηλότερα από ό, τι ήταν μόλις πριν από μια γενιά, εξακολουθούν να είναι πολύ πιο ανοιχτά στη ζωή από τους πολύ εκκοσμικευμένους Ευρωπαίους. Επιπλέον, αυτοί οι μετανάστες, από την στιγμή που εγκαθίστανται στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, κλπ., έχουν την τάση να διατηρούν σχετικά υψηλά την γονιμότητά τους για μια γενιά.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ισχυρού μίγματος μετανάστευσης και αναπαραγωγής, ο αριθμός των μουσουλμάνων θα συνεχίσει να αυξάνεται. Στην Ευρώπη στο σύνολό της, όπως μερικοί δημογράφοι δείχνουν, θα υπάρχει πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού μέχρι το 2100.

Τι περίεργη τροπή της ιστορίας! Κατά τη διάρκεια των αιώνων, διάφορες μουσουλμανικές στρατιές επανειλημμένα προσπάθησαν να κατακτήσουν την Ευρώπη. Ξανά και ξανά, στο Tours, στη Βιέννη, στο Lepanto, στη Μάλτα, τους πέταξαν πίσω. Ωστόσο, τώρα αυτό που οι πρόγονοί τους δεν ήταν σε θέση να επιτύχουν δια της βίας, οι μακρινοί απόγονοι τους θα το επιτύχουν με ειρηνικά μέσα, κερδίζοντας τη «μάχη της κούνιας».

Το αν θα ριζοσπαστικοποιηθούν ή θα εκκοσμικευτούν οι μουσουλμάνοι είναι το κεντρικό ζήτημα. Αν ριζοσπαστικοποιηθούν, τότε μπορούμε να αναμένουμε προσπάθειες για την επιβολή του νόμου της Σαρία στη μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες διώξεις της χριστιανικής μειονότητας. Οι Καθολικοί στη Γερμανία, για παράδειγμα, μπορεί να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι Κόπτες Χριστιανοί στην Αίγυπτο τους τελευταίους αιώνες, δηλαδή, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με δυσφημίσεις, φορολογίες και ξυλοδαρμούς.

Αν, από την άλλη πλευρά, η δεύτερη και τρίτη γενιά μουσουλμάνων είναι σε μεγάλο βαθμό εκκοσμικευμένη, τότε η χριστιανική μειονότητα, κατά πάσα πιθανότητα, θα αντιμετωπιστεί κάπως καλύτερα, αν και θα εξακολουθούν να υπόκεινται σε κάποιες διακρίσεις. Όπως όλοι γνωρίζουν, η κοσμική Αριστερά κηρύσσει μια «ανοχή» που γενικά δεν ασκεί.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι πιστοί στην πάλαι ποτέ χριστιανική Ευρώπη μάλλον θα βρεθούν να ζουν σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί μια προ-Μ. Κωνσταντίνου εποχή. Με άλλα λόγια, θα ζουν κάτω από καθεστώτα που θα τους τιμωρούν, ακόμη και θα τους καταδιώκουν, για τις πεποιθήσεις τους.

Αυτή τη στιγμή, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να ελέγχουν τη μοίρα τους. Εάν ο Πολύβιος, ήταν ζωντανός σήμερα, θα τους υπενθύμιζε ότι : "Η λύση είναι στους εαυτούς σας. Θα πρέπει όμως να αλλάξετε τα ήθη σας. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

λουκρητια είπε...

Lepanto = Ναυπακτος.

Ανώνυμος είπε...

''Ξανά και ξανά, στο Tours, στη Βιέννη, στο Lepanto, στη Μάλτα, τους πέταξαν πίσω''
Την πολιορκια της Κων/πολης το 717-718 και την καταστροφη των Αράβων απο τους Βυζαντινούς την ξέχασες;
Πρωτοι και καλύτεροι δώσαμε το παράδειγμα και σώσαμε την Ευρώπη...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την Ιστορία διαπιστώνει κανείς ότι η υπογεννητικότητα ενσκύπτει εν είδει μεταφυσικής εντολής στο συλλογικό υποσυνείδητο μεμονωμένων φυλών αλλά και ομάδων εθνών , που σαν υπνωτισμένα οδηγούνται στη βαθμιαία συρρίκνωση ή και εξαφάνισή τους.

Πολλές οι ανιχνεύσιμες συνθήκες {αλλά δύσκολα θα τις λέγαμε αιτίες} της πληθυσμιακής παρακμής του ύστερου ελληνιστικού κόσμου {2ος και 1ος αι.π.Χ.}και αργότερα του Ρωμα'ι'κού {2ος και 3ος αι.μ.Χ.} .
Κάποιοι είπαν ότι μια αιτία ήταν η σχετική παρακμή της οικογένειας και η χαλάρωση των ηθών.
Όμως πώς δικαιολογείται η υπογεννητικότητα που αποδεκάτισε το αυστηροτάτων ηθών χριστιανικό Βυζάντιο τον 6ο και 7ο αιώνος? Όταν οι Βυζαντινοί αναχωρούσαν μαζικά στα μοναστήρια και την έρημο, ενώ οι παντρεμένοι απέφευγαν να τεκνοποιούν ...σαν να επιθυμούσαν να απαλλάξουν τη Γη από την παρουσία τους? Έτσι οι μουσουλμάνοι Αραβες τους βρήκαν αδύναμους .
Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο επαναλήφθηκε στο Βυζάντιο τον 14ο και 15ο αι.
Δείτε επίσης πώς αποδεκατίζεται και λυώνει σαν το κερί η συντηρητική και ορθόδοξη Ρωσία {πάντως αυτή βρήκε ποιοί "φταίνε" για τη δημογραφική κατρακύλα της και τους περιόρισε φιμώνοντάς τους...παληά της τέχνη κόσκινο.}

Μήπως λοιπόν διανύομε μια τέτοια περίοδο , όπου οι λευκοί - χριστιανικής παραδόσεως και κουλτούρας - Ευρωπαίοι υλοποιούμε μια υπερκόσμια εντολή δημογραφικής αυτοκτονίας ? Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον?

Τέλος υποκύπτω στον πειρασμό να αναφερθώ στους συντηρητικούς Γάλλους, που ανακάλυψαν από τι απειλείται η γεννητικότητα... από τον "γάμο για όλους" .
Είναι οι ίδιοι ακριβώς Γάλλοι ,που οδήγησαν τη χώρα στον δημογραφικό γκρεμό με τις "ιερές καθολικές" οικογένειές τους, όπου κάνουν "θεραπείες" με ...αντισυλληπτικά χάπια, μαζικές εκτρώσεις και κάπου εκεί ανάμεσα ένα παιδί και σπανίως δύο...
Δείτε επίσης τα δημογραφικά χάλια των συντηρητικών καθολικών χωρών όπως Ισπανίας , Ιταλίας ,Πορτογαλίας ,Ιρλανδίας.

Αχιλλέας Πάτροκλος.

Ανώνυμος είπε...

Ἄν ὁ Πολύβιος ἦταν ἐδῶ,δὲν θὰ ἔλεγε τὸ ἴδιο διότι θὰ ἔβλεπε ὅτι μὲ 600 εὐρώ τὸν μῆνα δὲν γίνεται οὔτε νὰ νυμφευθῆς, καὶ πόσο μᾶλλον νὰ κάνης οῖκογένεια.
Ἔτσι λοιπὸν ζεῖς μὲ τοὺς γονεῖς σου,καὶ μετὰ τὰ 30.

Γνωρίζω ζευγάρια ποὺ θέλουν περισσότερα τῶν δύο παιδιῶν ἀλλά δὲν μποροῦν οἰκονομικῶς καὶ τώρα πιά πού ἰσχύει τὸ αἶσχος τῆς ὑψηλότερης φορολογίας ὅταν ἔχης παιδιά,θὰ εἶναι ἀκόμη πιό δύσκολο.

Τὸ κάθε ζευγάρι ἒχει ἀξιοπρέπεια καὶ δὲν μπορεῖ νὰ ζήση σὲ μιὰ κάμαρα μὲ ἑπτὰ παιδιὰ ὅπως ἔκανε ἡ γιαγιὰ μου τὸ 1930 στὸ νησί.

Δυστυχῶς ἡ Παγκοσμιοποίησι θὰ φέρη τὴν βαρβαρὸτητα καὶ ἕναν Μεσαίωνα πού μπροστὰ του ὁ προηγούμενος θὰ μοιάζη ἁπλῶς ἓνα δύσκολο διάλειμμα.

Αὐτὸ θὰ εἶναι καὶ τὸ τέλος τοῦ Ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ στὴν Δύσι,μολονότι εἶναι παραποιημένος καί παρεξηγημένος διότι ἡ Δύσις δὲν ἦρθε ποτέ σὲ ἐπαφή ἀπ᾿εῦθείας μὲ αὐτὸν ἀλλά μέσῳ τῶν βαρβάρων Λατὶνων.

Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες,μέ τὸ μυαλὸ ποὺ κουβαλᾶμε καὶ ἐκλέγουμε τέτοιους πολιτικοὺς,σέ μιὰ 10ετὶα θὰ ὑπάρχουμε μόνο σὲ μιὰ σελίδα ἱστορίας καὶ ἄν ἐπικρατήση ἡ Σαρία, οὔτε ἐκεῖ.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό. Οι ευρωπαϊκοί λαοί εδέχθησαν σκληρή επίθεση στον ηθικό κώδικα τους από τον φιλευθερισμό, που κηρύττει την ελευθεριότητα και τον ψευδοσοσιαλισμό του Μαρξ και των Ιουδαίων των α΄, β΄,και γ΄Διεθνών, που χαρκτήρισαν την ηθική τάξη, σαν μικροαστικό κατάλοιπο.

Η μετανάστευση αφροασιατών στην Ευρώπη αλλά και στα υπερπόντια ευρωπαϊκά κράτη είναι πρόβλημα, ασχέτως σε ποιά θρησκεία ανήκουν.
Οι « χριστιανοί» νέγροι είναι εξ ίσου ανεπιθύμητοι,ὀπως οι βουδισταί Ινδοί ή Ταϊλανδοί.

Οι μουσουλμάνοι προέρχονται από σημιτικές και γενικώς αφροασιατικές φυλές, οι οποίες συρρέουν στα κράτη των Λευκών για παρασιτισμό.

Προϋπόθεση υψηλού κοινωνικού βίου με συνεχή πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας είναι οι ανώτερες λευκές φυλές.

Χωρίς Λευκούς, μουσουλμάνοι και μη αφροασιάτες θα αναγκασθούν να ζουν στο επίπεδο, που ζούσαν στις πατρίδες τους. Θα επιστρέψουν σε μέσον όρο ζωής κάτω από τα τριάντα έτη και πιθανόν να επιστρέψουν στην ανθρωποφαγία.

Tassos67 είπε...

http://www.kathimerini.gr/759391/article/epikairothta/ellada/anasfaleia-kai-anergia-frenaroyn-tis-gennhseis