Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μουσουλμάνος κατέλαβε το άγαλμα του νικητή της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, τοποθέτησε τούρκικη και μαρονική σημαία και απαιτούσε να απομακρυνθεί το άγαλμα ως «φασιστικό»



Ένας Μαροκινός Μουσουλμάνος βεβήλωσε το άγαλμα του Δον Χουάν της Αυστρίας (νικητή στη μάχη της Ναυπάκτου, μιας από τις πιο αποφασιστικές νίκες της Ευρώπης στον αγώνα κατά του Μωαμεθανισμού*) στο Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας, με μαροκινές και τουρκικές σημαίες**

Ανέβηκε πάνω στο άγαλμα και παρέμεινε εκεί για τρεις ώρες, απειλώντας να κόψει το λαιμό του, αν η αστυνομία προσπαθούσε να τον κατεβάσει. 

Πυροσβέστες τοποθέτησαν ένα προστατευτικό χαλί κάτω από το άγαλμα σε περίπτωση που προσπαθούσε να πηδήξει. 

Στο τέλος, κατέβηκε κάτω οικειοθελώς μετά από τρεις ώρες. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε καν μαχαίρι***. Κατά τη διάρκεια των τριών ωρών, διασκέδασε το κοινό με δηλώσεις όπως:
  
«Οι Μουσουλμάνοι είναι ειρηνικοί. Αυτό (το άγαλμα) πρέπει να φύγει».

«Όχι στο φασισμό****. Όχι στην τρομοκρατία. Αλλά αυτό πρέπει να φύγει».

Στο παρελθόν εθνικιστικές οργανώσεις που αντιτίθενται στο κτίσιμο τζαμιών στην περιοχή, χρησιμοποίησαν το άγαλμα ως τόπο προσκυνήματος στον αγώνα για τη σωτηρία της χριστιανικής Δύσης. Αριστεροί ‘ακτιβιστές’ σε "αντιφασιστική" εκδήλωση είχαν τοποθετήσει στο κομμένο κεφάλι του Τούρκου που υπάρχει στο άγαλμα (και πατάει ο Δον Χουάν) μια μάσκα του Χίτλερ, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα, το "στολίζουν" με βόμβες μπογιάς. Σχεδόν δύο χρόνια είχε γίνει πρόταση από μια οργάνωση να αντικατασταθεί το άγαλμα με ένα άγαλμα που θα είναι "σύμβολο της διεθνούς κατανόησης".

Σχόλια KO:
 
* Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (ή του Lepanto) είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία και η αμέσως μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ιστορικότερη ναυμαχία. Έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571 μεταξύ του στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των ενωμένων στόλων της Ισπανίας, της Βενετίας, της Γένουας, της Νεάπολης και Σικελίας και του Πάπα.
  
** Η πράσινη σημαία δεν καταλάβα τι σημαίνει...

*** Σχόλιο «κακού» σχολιαστή: «Χάθηκε να του δώσουν ένα μαχαίρι;» (!)
 
**** Στις φωτογραφίες παρακάτω: Δείγματα "φασισμού" στη νεότερη Ελλάδα (από το Ναύπλιο) με συνθέσεις που αναπαραστούν φαινόμενα "ρατσισμού" και "ξενοφοβίας" στην Ελλάδα του 19ου αιώνα (βλέπε χαρακτηριστικό πίνακα).

 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως προς το σχόλιο για το πράσινο χρώμα...δεν ξέρω ακριβώς τι συμβολίζει η συγκεκριμένη σημαία...μήπως απλά τον μωαμεθανισμό εξαιτίας του χρώματος;
Όσον αφορά τα πρακτικά αποτελέσματα της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου...
Ήταν η πρώτη φορά που η "ενωμένη" Δύση αντιμετώπιζε την Οθωμανική αυτοκρατορία με επιθετικό σκοπό...η νίκη που επιτεύχθη παγίωσε τη θέση των Ενετών οριστικά ως κυρίαρχης ναυτικής δύναμης της Αδριατικής και του Ιονίου (συμπεριλαμβανομένων και των Επτανήσων)...
Επίσης έδωσε ελπίδες για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού βασιλείου εlπίδες που δυστυχώς σύντομα διαψεύστηκαν λόγω της έριδας που ξέσπασε ανάμεσα στους δυτικούς ηγεμόνες...
Τέλος θα πρέπει για λόγους ιστορικής ακρίβειας να τονίζουμε ότι οι Έλληνες (ως κατέχοντας ;arista τη ναυτική τέχνη) έλαβαν μέρος στη ναυμαχία εκπροσωπώντας και τις δύο πλευρές...τα καλύτερα πληρώματα και των δύο στόλων αποτελούνταν από Έλληνες ναυτικούς...

Ανώνυμος είπε...

γενικά το πράσινο και το κόκκινο θεωρούνται τα χρώματα του ισλάμ

Ανώνυμος είπε...

Εἶμαι ἀπολύτως σύμφωνη μὲ τὸν κακό σχολιαστή.

Δὲν βρέθηκε κανεὶς νὰ τὸν βοηθήση νὰ κόψη τὸν λαιμό του;

Σχετικὰ μὲ τὴν καταγωγὴ τοῦ κυρίου αὐτοῦ ποὺ κατέλαβε τὸ μνημεῖο:
Ἔχει δῆ τήν τανία "La Ciociarra" καὶ θέλει νὰ ἀπομακρυνθῆ τὸ μνημεῖο;

Μήπως θά στήσουμε καὶ ἄλλα γι᾿αὐτὰ ποὺ ἔρχονται;

Ανώνυμος είπε...

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου προέκυψε από την θέληση για αντίποινα του χριστιανικού ευρωπαϊκού κόσμου εναντίον των Ασιατών απίστων, Τούρκων και Αράβων, για την κατάκτηση της Κύπρου και τις φρικτές σφαγές που ηκολούθησαν. Οι ειδήσεις είχαν φθάσει στην Ευρώπη, οθωμανικά στρατεύματα αποτελούμενα από γενιτσάρους και Σύρους κατέλαβον την Λευκωσία,το Άυγουστο του 1571, επιδιδόδομενα σε φοβερά εγκλήματα. Ο ηγέτης των χριστιανικών δυνάμεων Μαρκαντώνιο βασανίζεται από επαγγλματίες βασινιστές Ισραηλίτες, που έχουν αφιχθεί από Συρία. Μετά από φρικτή σωματική βάσανο ο Μαρκαντώνιο εκδέρεται ζωντανός από τους πιστούς του Γιαχβέ.

Τον οθωμανικό στόλο τον είχε χρηματοδοτήσει η πάμπλουτη χήρα Γκράσια Μέντες και ο ανηψιός της Ιωσήφ Νάσι. Κατήγοντο από Μαρράνος που είχαν καταφύγει στην Πορτογαλία το 1492 μετανάστευσαν δε το 1536 στην Αμβέρσα, πριν καταλήξουν στην Πόλη με την βοήθεια του προσωπικού ιατρού του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς του Μωυσή Χαμόν ,Εβραίου από Γρανάδα.

Σημειωτέον και στους δύο στόλους υπηρετούσαν Έλληνες, στον χριστιανικό σαν πολεμιστές, στον οθωμανικό σαν δούλοι κωπηλάτες.

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι, πως το κομμένο κεφάλι κάτο στο άγαλμα είναι πολύ φρικιαστικό ...στα μάτια ενός μουσουλμάνου. Πως μπορούμε να περιμένουμε οτι αυτά τα μεσαιωνικά πιθήκια θα έχουν ανοχή ή ανοιχτό μυαλό, όταν θεωρούν ότι σύντομα θα κατακτήσουν πάλι την ευρώπη!
Αν δεν τους αρέσει το άγαλμα και γενικός οι ξένες χώρες, γιατί δεν φεύγουν να πάνε στα τσακίδια!

www.eviashop.gr είπε...

Έρχεται η Μερα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΝΑ 6ΓΩΝΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ....(ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΓΡΑΜΜΗ)....

ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗ ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ..1921-1926

σε συνδιασμο με την ημισελινο δειτε στο παρακατω λινκ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/61/Flag_of_the_Republic_of_the_Rif.svg/900px-Flag_of_the_Republic_of_the_Rif.svg.png