Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΓΑΛΛΙΑ: Νέα ογκώδης διαδήλωση κατά του «γάμου» των ομοφυλόφιλων στο Παρίσι


Η είδηση από το Russia Today :
Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες Γάλλων, ακτιβιστές και ‘συντηρητικοί’ διαδήλωσαν στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αν περάσει θα επιτρέψει «γάμο» και υιοθεσία παιδιών σε άτομα του ιδίου φύλου. Η αστυνομία έκανε ευρεία χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισέλθουν στα Ηλύσια Πεδία. 
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας για την τελική μαζική διαμαρτυρία εναντίον του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που αν υποστηριχθεί από τη Γερουσία κατά τη διάρκεια του Απριλίου, θα γίνει νόμος το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, το σχέδιο έχει περάσει από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου.

Οι Γάλλοι ομοφυλόφιλοι σήμερα μπορούν να υιοθετήσουν ως άτομα, αφού προηγηθεί έγκριση από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι διαδηλωτές απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, και να τεθεί το θέμα στο γαλλικό λαό μέσω δημοψηφίσματος.

Ο νόμος ήταν μια βασική εκλογική υπόσχεση από Hollande, αλλά οι επικριτές του λένε ότι έχει προσπαθήσει να το περάσει χωρίς ευρεία λαϊκή συναίνεση.




Υπήρχαν σημαίες που ξετυλίχθηκαν από τα μπαλκόνια κατά μήκος της διαδρομής των διαδηλωτών, που έλεγαν «Θέλουμε δουλειά, όχι γκέι γάμο» και «Όχι στο γκειξτρεμισμό».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αστυνομία απαγόρευσε στους διαδηλωτές να διαδηλώσουν στα Ηλύσια Πεδία, μια κίνηση που οι διαδηλωτές ονόμασαν «πολιτική απόφαση ντυμένη ως μέτρο της αστυνομίας».


Παρά την απαγόρευση περίπου 200 διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν στην παγκοσμίου φήμης λεωφόρο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα.

Σχ. ΚΟ: Ένας αναγνώστης του GalliaWatch κατέθεσε ότι παρά τις καιρικές συνθήκες το πλήθος ήταν εντυπωσιακό και αυτό ήταν το "θετικό", αλλά το «αρνητικό» ήταν ότι σε εκείνους που μίλησαν περιλαμβάνονταν όλοι, εκτός από τους Καθολικούς: οι πολιτικοί του κεντροδεξιού UMP, μια μουσουλμάνα, ένας μουσουλμάνος άνδρας, μια προτεστάντισσα γυναίκα, μια φεμινίστρια, τουλάχιστον δύο ομοφυλόφιλοι (!)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


μπραβο παιδια για την εξαιρετικη ενημερωση που μας κανετε..

ειστε μοναδικοι..

συγχαρητηρια..