Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Άνθρωπος της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας



Τελικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta, συμμετείχε στην συνάντηση της Λέσχης Bildeberg που έγινε πέρυσι, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο Letta εκτός από μέλος της Bilderberg, είναι αντιπρόεδρος του Aspen Institute (θυγατρική οργάνωση της Bilderberg που ιδρύθηκε το 1950) και μέλος της Τριμερούς Επιτροπής.
Bilderberg, Τριμερής και Aspen Institute. Και στις 3 ελιτίστικες σκοτεινές οργανώσεις είναι λοιπόν μέλος ο Enrico Letta. Πως να μην προκόψει….

Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.
Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις “ευλογίες” των δύο κομμάτων. Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.

“Επέλεξα τον Enrico Letta επειδή είναι νεαρός για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, είναι όμως ήδη αρκετά έμπειρος”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, γεννήθηκε στην Πίζα τον Αύγουστο του 1966 και σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει λάβει διδακτορικό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παρότι αναρριχήθηκε μέσα από τις τάξεις της κεντροαριστεράς, ο Letta είναι ανιψιός του Gianni Letta, ενός εκ των κορυφαίων συμμάχων του Silbvio Berlusconi.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατείχε διάφορες υπουργικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του υπουργού Ξένου Εμπορίου. Διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2006.
Το AFP τον περιγράφει σαν “μετα-ιδεολογιστή μετριοπαθή”. Το σίγουρο είναι ότι οι πρώτες δηλώσεις του Letta συντάσσονται με το μέτωπο κατά της λιτότητας που σχηματίζεται στην Ευρώπη, προκαλώντας, λογικά, ανησυχία στο Βερολίνο.

“Οι ευρωπαϊκές πολιτικές της λιτότητας δεν είναι πια επαρκείς”, είπε ο Letta, αφότου έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Giorgio Napolitano. Η ΕΕ εστίασε υπερβολικά στις πολιτικές της λιτότητας και τώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, είπε.

Και τόνισε ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Στο επίκεντρο της προσοχής του θα τεθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε.

2 σχόλια:

konion είπε...

Νὰ θυμᾶσθε:
Ἄλλαι αἱ βουλαὶ τῶν ἀνθρώπων, ἄλλα ὁ θεὸς κελεύει.

Ανώνυμος είπε...

26. 4. 2013
΄Εχω την εντύπωση ότι όποιος δεν γνωρίζει ένα θέμα, πετάει μια θρησκευτική πεπονόφλουδα του τύπου ''άλλες οι βουλές των ανθρώπων, άλλα ο Θεός κελεύει'' και νομίζει ότι είναι ικανοποιημένος. Ελπίζω, ο κύριος που έριξε αυτή την πεπονόφλουδα, να γνωρίζει το σκοτεινό και ύπουλο ρόλο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Η κοινωνία όμως αλλάζει, όταν αγωνιζόμαστε και ενημερώνουμε σωστά τους άλλους για τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι σκοτεινές παγκόσμιες οργανώσεις. Τα φιλοσοφικά ρητά δεν συμβάλλουν σε τίποτα. Τη ζωή μας με τις πράξεις μας και τις οργανώσεις μας την κατευθύνουμε εμείς, και όχι ο Θεός. Οπότε, δεν έχει κανένα νόημα να λέμε ελαφρά τη καρδία ''άλλες οι βουλές των ανθρώπων, άλλα ο Θεός κελεύει''.