Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σουηδοί εθνικιστές άρχισαν περιπολίες στους δρόμους της Στοκχόλμης, ενώ συνεχίζονται οι ταραχές και η αστυνομία δηλώνει αδυναμία



Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τους ταραξίες που καίνε εδώ και πέντε ημέρες τα πάντα, οι εθνικιστές της Σουηδίας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και άρχισαν να οργανώνουν περιπολίες. Μουσουλμάνοι μετανάστες, κυρίως Σομαλοί, βάζουν συνέχεια φωτιές από το βράδυ της Κυριακής. Έκαψαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, πέταξαν βόμβες μολότοφ σε πυροσβέστες, επιτέθηκαν με πέτρες σε ασθενοφόρα, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και σε περαστικούς και προξένησαν βανδαλισμούς σε σχολεία και καταστήματα.

Οι αναφορές λένε ότι μεγάλος αριθμός νεαρών Σουηδών περιπολεί τώρα την Στοκχόλμη και μάχεται με τους μουσουλμάνους ταραξίες.

Τα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε ότι ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει κινητοποιηθεί για να αποτρέψει «50 ακροδεξιούς» από περιπολίες στους δρόμους της Tumba, ένα προάστιο της Στοκχόλμης.


Περίπου 200 Σουηδοί έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή Älvsjö της Στοκχόλμης, αυτό το βράδυ για να υπερασπιστούν την πόλη τους, και όσο περνάει η νύχτα ενώνονται μαζί τους περισσότεροι άνθρωποι.

Η ομάδα απαρτίζεται από μέλη που προέρχονται από τη Νορδική Νεολαία, το Κόμμα των Σουηδών και το Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης, αλλά και πολλούς άλλους που δεν είναι μέλη κάποιας οργάνωσης και οι οποίοι έχουν ενταχθεί κι αυτοί στις περιπολίες.

Σύμφωνα με το σουηδικό εθνικιστικό site ειδήσεων Realisten, οι άνδρες πήγαν στην κοντινή περιοχή Tumba, όπου λέγεται ότι υπάρχουν συνεχιζόμενες αναταραχές και αρκετές μεγάλες πυρκαγιές.
Οι συμμετέχοντες στις περιπολίες έχουν γράψει στο Facebook ότι οι προθέσεις τους είναι να τερματιστεί η αναταραχή, να προστατέψουν τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και να υπερασπιστούν τους ανθρώπους που δέχονται επιθέσεις από τους ταραξίες.

Πρόσφατες εκθέσεις της Realisten λένε ότι η αστυνομία είχε επιτεθεί σε μερικές από τις εθνικιστικές ομάδες, αλλά οι περιπολίες συνεχίζονται μέσα στη νύχτα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

7 σχόλια:

Andrew είπε...

Προσεχώς και στην χώρα μας. Eδω ομως δεν ειναι Σουηδία, θα ειναι μια καλη ευκαιρια να γινει η αρχη του τελους αυτης της καταστασης.

Unknown είπε...

στην Σουηδια οι λαθρομεταναστες ειναι 3%...εχουν ποσοστωση......
στην Ελλαδα ειναι πανω απο 20%...
φαντασθειτε τι θα γινει σε αναλογη περιπτωση......

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να μην υπηρχε θα την ειχαμε δημιουργησει.......
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου ISAAK SOLOMOY, απλά στη Σουηδία οι μετανάστες είναι 15%. Αλλά οι Σουηδοί ξέρουν ποιοι είναι. Όχι όπως εδώ που είμαστε ότι να'ναι.

Ανώνυμος είπε...

Red Sky ευχαριστώ! κράτα μας ενήμερους σχετικά με τέτοια θέματα να τα στέλνουμε (πάντα με την πηγή τους βέβαια) στους δικούς μας τους ''πέρα βρέχει''

Ότι γίνετε και θα γίνει στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα είναι mega-σχέδιο από πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένο σκοπό..

Συμφωνώ με τους παραπάνω και ιδιαίτερα με τον 10:18 όπως τελειώνει το σχόλιο του.
Είμαστε ότι να ναι..

Ανώνυμος είπε...

ISAAK SOLOMOY μετά βεβαιότητας σου ανταπαντώ ότι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ανέρχονται στο 47% και όσο και να σε ξενίζει είναι η πραγματική και μόνη αλήθεια .

ΙΟΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ιόλαε το 47% έχεις κάποια στοιχεία και το λές?

Ανώνυμος είπε...

27 Μαΐου 2013 - 4:40 μ.μ.

Ποτέ δεν είναι φρόνιμο να μιλάς δίχως στοιχεία για τα εν λόγο .
Και φυσικά μιλώ για λαθρομετανάστες και όχι για νόμιμους ή κακώς νόμιμους μετανάστες .
Κάποιοι καραδοκούσαν να μην γίνει αντιληπτή η έκταση των λαθρομεταναστών που μένουν στην χώρα μας κατά την τελευταία απογραφή .
Άρα μπορείς να υποθέσεις ότι ήμουν και εγώ ένα άτομο που ασχολήθηκα με την απογραφή .she

ΙΟΛΑΟΣ