Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Νέες αντιχριστιανικές αηδίες. Η σειρά του David Bowie



ΚΟ:  Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για τον David Bowie. Προσωπικά με αηδίαζε από τότε που ήμουν μικρός, παρόλο που είχε όντως μία χαρακτηριστική βαριά φωνή. Τώρα στα 66 του αποφάσισε να επιστρέψει και θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει όσο γίνεται περισσότερο "θόρυβο", τι σκέφτηκε λέτε να κάνει; Να βγάλει ένα βίντεο όπου θα χρησιμοποιεί υβριστικές εικόνες για τον χριστιανισμό. Τι πρωτοτυπία! Καμία έκπληξη δεν μου προκαλεί. Εκεί καταλήγουν πάντοτε οι προσπάθειες του κάθε κομπλεξικού διεστραμμένου «καλλιτέχνη». Όλα βέβαια, τα sites βγήκαν με πανομοιότυπους τίτλους «προκαλεί ο Bowie» κλπ… Σιγά τα αυγά. Ή μάλλον τα αίματα. Ας μου πει κάποιος πότε ένας ή μία από αυτούς τους γελοίους επιχείρησε να σατιρίσει έναν λατρευτικό χώρο Εβραίων; Ποτέ. Πότε κάποιος είπε να σατιρίσει ένα λατρευτικό χώρο μουσουλμάνων; Ούτε για αστείο. Κι όμως όλοι αυτοί βγάζουν κάθε αρρωστημένη «έμπνευση» κατά της χριστιανικής πίστης, γιατί ξέρουν ότι οι χριστιανοί θα σιγήσουν ως «πρόβατα» και αν κάποιος πάει να ψελλίσει τίποτα, θα δεχτεί ομαδικά πυρά ως εκφραστής του «Μεσαίωνα» και θα ακούσει λογίδρια του στυλ «η τέχνη δεν λογοκρίνεται» και λοιπές φανφάρες. 

Το βίντεο λοιπόν, του καινούργιου τραγουδιού του «The Next Day», κινείται στα γνώριμα νερά παρόμοιων αντιχριστιανικών βίντεο που γυρνάνε τα τελευταία χρόνια κάτι χρυσοπληρωμένοι σαλτιμπάγκοι της μουσικής βιομηχανίας, (οι οποίοι φλερτάρουν με τον αποκρυφισμό) θέλοντας λέει, να «προκαλέσουν» ή να «καταγγείλουν» - ντε και καλά – την «διαφθορά του κλήρου». Ξέρετε, εκείνη η γκαγκά και κάτι άλλοι, που ούτε τα ονόματά τους ξέρω ούτε και με νοιάζει. Κρίμα στα παιδάκια που τους ακούνε. Ο Bowie έξαψε και βρήκε λοιπόν, τρόπο να συζητάνε για αυτόν.

Στο βίντεο βέβαια ρέει και άφθονο αίμα και παρουσιάζονται μάτια βγαλμένα σε πιάτο (!) και όλα αυτά τα χαριτωμένα εν μέσω μουσικής και «σέξι χορευτριών». Η Σαλώμη έλειπε.

 Στο video πρωταγωνιστούν εκτός από τον Bowie, ο Βρετανός ηθοποιός Gary Oldman και η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Marion Cotillard.

Στο video ο Oldman υποδύεται έναν κληρικό, η Cotillard μία πόρνη και ο Bowie έναν τραγουδιστή, η όψη του οποίου παραπέμπει στον Ιησού, να στέκεται σε ένα αμυδρά φωτισμένο μπαρ με μια δέσμη φωτός λάμπει κάτω από αυτόν.

(Παρένθεση: Ο Oldman μιλώντας το 2005, για το εβραϊκό hip hop συγκρότημα ‘Chutzpah’, του οποίου είναι μεγάλος θαυμαστής αλλά και συνεργάτης τους στην παραγωγή κάποιων βίντεο, είπε, μεταξύ άλλων: "Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι το πραγματικό μου όνομα είναι Harry Goldman. Όταν μπήκα στη showbiz, ήταν εύκολο. Μετακίνησα απλώς το 'G' και έβαλλα ένα 'R' ...Gary Oldman" – Για τον κ. Bowie ο ΚΟ θα γράψει άλλη φορά).

Ο Oldman εισέρχεται στο μπαρ, που παραπέμπει τόσο σε εκκλησία όσο και σε οίκο ανοχής, και παρακολουθεί την πόρνη η οποία χορεύει στους ρυθμούς του «The Next Day».

Στο τέλος από την Cotillard που είναι ντυμένη με τα εσώρουχα αναβλύζει άφθονο αίμα από τα χέρια της που έχουν δύο σημάδια σαν από καρφιά.
Το YouTube αφαίρεσε το βίντεο προσωρινά, λόγω προφανώς, του αμφιλεγόμενου περιεχόμενού του, αλλά γρήγορα το επανάφερε, λέγοντας ότι το είχε κατεβάσει «κατά λάθος».

Οι αντιδράσεις ; Ως συνήθως χλιαρές και "πολιτισμένες". Ούτε φετφάδες, ούτε τέτοια "πολυπολιτισμικά".

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Λόρδος Carey σχολιάζοντας την προσπάθεια του Bowie να δημιουργήσει διαμάχη με το βίντεο – ρώτησε κατά πόσο θα ήταν πρόθυμος να προσβάλλει με ανάλογο βίντεο τους μουσουλμάνους. «Αμφιβάλλω αν θα το έκανε», είπε. (Εκεί καταλήξαμε. Να λέμε μέσα μας σε κάθε αντιχριστιανικό “καλλιτεχνικό” εμετό, «ε, ρε ισλάμ που σας χρειάζεται!»).

Άλλοι χριστιανοί σχολιαστές είδαν την κίνηση του Bowie ως κίνηση «απελπισίας», προσθέτοντας ότι, αντί να τους σοκάρει, επιβεβαίωσε ότι ο χριστιανισμός εξακολουθεί να είναι σημαντικός (και η εξύβρισή του άκρως εμπορική για τους «καλλιτέχνες»).


Ο Bill Donohue, πρόεδρος της αμερικάνικης Catholic League, έγραψε στην ιστοσελίδα της ομάδας, λίγες ώρες μετά την προβολή του βίντεο : the "switch-hitting, bisexual, senior citizen from London has resurfaced" – κάτι σαν ο «bisexual, ανώτερος πολίτης από το Λονδίνο ξαναήρθε στην επιφάνεια».

Ο Donohue, στη συνέχεια δίνει μια γενική περίληψη του βίντεο, το οποίο λαμβάνει χώρα σε ένα «άθλιο νυχτερινό κέντρο όπου συχνάζουν ιερείς, καρδινάλιοι και μισόγυμνες γυναίκες», όπου σερβίρονται μάτια για να φαγητό, αυτομαστιγώνονται καρικατούρες σαν θηλυπρεπείς καλόγεροι και ένα "dancing gal" που υποδύεται η Marion Cotillard έχει θέμα με τα «στίγματα».

Στους στίχους γίνεται αναφορά σε “priest stiff in hate” και “women dressed as men for the pleasure of that priest”, δηλ. «ιερέας γεμάτος μίσος» και «γυναίκες ντυμένες σαν άνδρες για την ευχαρίστηση του ιερέα». "Με λίγα λόγια", γράφει.Donohue, "το βίντεο απεικονίζει τον καλλιτέχνη - είναι χάλια".

Στην συνέχεια ο Donohue συλλογίζεται σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι το σύστημα πεποιθήσεων του τραγουδιστή.

Ο Bowie είναι σε σύγχυση σχετικά με τη θρησκεία. Έκανε μια φορά μια δημόσια εξομολόγηση: «Ήμουν νέος, τρομερά ελεύθερος και ο θιβετιανός βουδισμός  με τράβηξε εκείνο τον καιρό. Σκέφτηκα, «δεν υπάρχει σωτηρία». Δεν προχώρησε όμως (η ιστορία με τον βουδισμό). Στη συνέχεια πέρασα από το Νίτσε, το Σατανισμό, τον Χριστιανισμό ... την κεραμική και κατέληξα στο τραγούδι. Ήταν ένας μακρύς δρόμος". ‘Κρίμα που δεν προχώρησε με την κεραμική’, γράφει ο Donohue.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=511726

des ayto ti wraia katevjke...:)

Ανώνυμος είπε...

Στο αρθρο με την εκφραση senior citizen ο συγγραφεας εννοει και ετσι πρεπει να μεταφραστει ηλικιωμενος πολιτης και οχι ανωτερος Ειναι ορος politically corect οπως λεμε εμεις τριτη ηλικια.για να μην πουμε γεροςΒεβαια εκει εχει και μια ειρωνικη ταση επειδη προκειται για τον τραγουδιστη που παλιμπαιδιζει και ..ροκαρει τα 70 του

Ανώνυμος είπε...

10.5.2013
Με αφορμή το σημερινό άρθρο που εκφράζει τις βάναυσες προσβολές κατά της χριστιανικής μας θρησκείας, θα΄θελα να σταθώ στον υποχθόνιο ρόλο των σιωνιστών. Διότι, όπως θα αποδείξω, αυτοί είναι που μισούν θανάσιμα το χριστιανισμό και προωθούν τέτοιες ενέργειες. Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης και παγκόσμιας θρησκείας απορρέει από την έκδοση του βιβλίου ''Πρωτόκολλα Σοφών της Σιών'', τα οποία όσο και να τα διαψεύδουν οι Σιωνιστές δεν μπορούν να μας πείσουν, αφού τα περισσότερα που γράφουν στα πρωτόκολλά τους, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.Οι διάφορες οικουμενιστικές κινήσεις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις, που κυρίως εκφράζονται μέσω του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, δεν είναι τίποτα άλλο από το εξής : πρώτα να διαβρωθούν σιγά-σιγά οι διάφορες θρησκείες και αργότερα να γίνει αποδεκτή μία παγκόσμια θρησκεία. Παραθέτω ένα απόσπασμα από το 14ο πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών, το οποίο επιβεβαιώνει τον υποχθόνιο ρόλο των Σιωνιστών για την εφαρμογή μιας παγκόσμιας θρησκείας. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 14 : ''Όταν έρθει η βασιλεία μας, δεν θ’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός της δικής μας που πιστεύει στον ένα Θεό. Με το Θεό αυτό είναι δεμένη η μοίρα μας, είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω αυτού του Θεού η μοίρα η δική μας είναι ενωμένη με τη μοίρα όλου του κόσμου. Γι αυτό το λόγο πρέπει να καταστρέψουμε κάθε άλλη πίστη''.Σημειώσεις δικές μου :
1. Προσέξτε την κυνική ομολογία τους ! Το ''δεν θα αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός της δικής μας'', μας κάνει να σκεφτούμε : Τι θα πράξει ο αντίχριστος και τα όργανά του όταν αναλάβουν παγκόσμια εξουσία. Διώξεις και καταδιώξεις όσων φέρουν αντίσταση να δεχτούν αυτή τη μοναδική θρησκεία τους. Ακριβώς αυτό που αναφέρουν και οι πατέρες της εκκλησίας μας. 2. Παρακάμπτω το ενδιάμεσο θέμα το οποίο αφορά την άκρως σωβινιστική αντίληψή τους, ότι αυτοί είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού. ΄Ηταν μέχρι τη στιγμή που δεν δέχτηκαν τον Χριστό, Υιό του Θεού, ως Σωτήρα του κόσμου. Αφού τον σταύρωσαν και δεν τον δέχτηκαν, από τότε όχι μόνο δεν είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, αλλά είναι η Συναγωγή του σατανά ! Από τότε και αργότερα, το μονο που τους ενδιέφερε ήταν πώς να αποκτήσουν δικό τους κράτος και παγκόσμια εξουσία. 3. ''Γι αυτό το λόγο πρέπει να καταστρέψουμε κάθε άλλη πίστη'',επιβεβαιώνουν τον υποχθόνιο ρόλο τους : α) Ότι δηλαδή αυτοί είναι πίσω από τη δημιουργία διαφόρων χριστιανικών αιρέσεων, μόνο και μόνο για να υπονομεύουν και να διαλύουν την εννιαία χριστιανική πίστη. Απόδειξη ο Χιλιασμός. β) Το σατανικό και αντίχριστο κίνημα της ''ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ'' και την πίστη που έχει για έναν άλλο Χριστό, το ''Χριστό της νέας εποχής'', δεν είναι παρά δικό τους κατασκεύασμα για να διαβρώσουν τις διάφορες θρησκείες. γ) Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπονομεύει την καθαρότητα κάθε πίστης, με τον πονηρό συγκρητισμό των θρησκειών, τις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές συναντήσεις, τις συμπροσευχές και τις συλλειτουργίες. Απορώ, πως μερικοί ορθόδοξοι ιεράρχες συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν έχουν επίγνωση τi ζημιά κάνουν στην ορθοδοξία ; δ) Η επιδίωξη των τελευταίων δεκαετιών προσβολής ή δίωξης ιδιαίτερα της χριστιανικής θρησκείας, αποδεικνύει το μίσος που έχουν κατά της θρησκείας μας και βιάζονται να την ευτελίζουν όλο και πιο πολύ. Η επιβουλή κατά του χριστιανισμού, αναφέρεταιεπίσης και μέσα από τα πρωτόκολλά τους.
ε) Ποια είναι η σατανική λογική τους πριν την εφαρμογή μιας παγκόσμιας θρησκείας ; Η υπονόμευση και ο ευτελισμός των άλλων, ώστε οι διάφοροι πιστοί ν΄ αρχίσουν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι οι δικές τους θρησκείες δεν είναι σωστές, είναι σκάρτες, και αργότερα θα πρέπει να ασπαστούν μια καινούργια. Τη θρησκεία των σιωνιστών ! Είχε δίκιο ο Χριστός μας, που τους αποκάλεσε ''φίδια'' και ''συναγωγή του σατανά'' !