Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Χριστιανές και πατριώτισσες εναντίον των FEMEN



Η σελίδα «Christian Woman Against Femen» στο Facebook δημιουργήθηκε για να προβάλει τις γυναίκες εκείνες της Ευρώπης που είναι αντίθετες με την τακτική των πολυδιαφημιζόμενων δήθεν «ακτιβιστριών» χριστιανοφοβικών ‘Femen που εμφανίζονται γυμνόστηθες τσιρίζοντας είτε κατά του Πούτιν, είτε κατά του Πάπα, είτε κατά του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, είτε κατά του «ομοφοβικού» αρχιεπισκόπου του Βελγίου, είτε γενικώς κατά του χριστιανισμού, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα για τα «δικαιώματα» των γκέι.

Στην σελίδα εμφανίζονται νέες γυναίκες που κρατάνε χαρτόνια με διάφορα μηνύματα όπως «είμαι γυναίκα, είμαι χριστιανή, είμαι υπερήφανη για αυτό», «οι Femen σκοτώνουν τη θηλυκότητα», «Femen δε με εκπροσωπείτε» και άλλα, ενώ κάποιες χριστιανές υποστηρίζουν ότι προσεύχονται για τις Femen.

Η δημιουργία της σελίδας ήταν μια πρωτοβουλία της πολωνικής εθνικιστικής οργάνωσης ‘Kobiety Dla Narodu’ (Γυναίκες για το Έθνος) με επικεφαλής την 25χρονη Maria Piasecka-Łopuszańska (φωτο πάνω) και της Νεολαίας του ουγγρικού εθνικιστικού κόμματος Jobbik.

Νέες γυναίκες από όλο τον κόσμο που αγαπούν την πατρίδα τους, την οικογένεια και είναι πιστές καθολικές έστειλαν τις φωτογραφίες με τα μηνύματά τους.

Προς το παρόν η σελίδα έχει συγκεντρώσει πάνω από 5.000 like.

Πριν λίγες εβδομάδες ανάλογη προσπάθεια είχε επιδιώξει και ομάδα μουσουλμάνων γυναικών, οι οποίες δημιούργησαν στο Facebook την σελίδα «Muslim Women Against Femen», συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 like. 
Όπως λέει η Maria Piasecka-Łopuszańska στη γαλλική ιστοσελίδα Novo Press Info:

Οι FEMEN σφετερίζονται το δικαίωμα να είναι η φωνή των γυναικών και να συζητήσουν για τις ανησυχίες τους. Στην πραγματικότητα, η δράση τους και οι τρόποι δράσης τους είναι προσβολή για τις γυναίκες παντού. Προσβάλλουν τις πεποιθήσεις μας και την εκκλησία μας, και δεν θα παραμένουμε παθητικές μπροστά σε αυτές τις ριζοσπαστικές επιθέσεις εναντίον του Χριστιανισμού.

Ήταν επείγουσα ανάγκη να δείξουμε την αντίθεση ανάμεσα στην προπαγάνδα και την παρουσίαση της FEMEN από τα media και την πραγματικότητα. Για το σκοπό αυτό, το Διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο εργαλείο και προσιτό σε όλους. Έχουμε δημιουργήσει την σελίδα μας στο Facebook, η οποία ήδη μέσα σε μια εβδομάδα ακολουθείται από περισσότερα από 3.000 άτομα. Αυτός ο αριθμός είναι ήδη μεγαλύτερος από ό, τι πολλές σελίδες των FEMEN σε διάφορες χώρες, και σκοπεύουμε να κινηθούμε γρήγορα για να εκθρονίσουμε και την επίσημη σελίδα της FEMEN.

Η κίνησή μας Kobiety Dla Narodu, διοικείται από γυναίκες με εθνικιστική ευαισθησία. Είμαστε προφανώς διαφορετικές από τις "φεμινίστριες" στο βαθμό που είμαστε αντίθετες στις εκτρώσεις υπερασπιζόμενες το αγέννητο, καταπολεμάμε την πορνογραφία και η ηγεσία μας δεν αποτελείται από ομοφυλοφίλες. Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και τον πολιτισμό μας και όχι να αγωνιστούμε για μια υποθετική και αμφισβητήσιμη "σεξουαλική επανάσταση".

Θέλουμε να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία των γυναικών και την ενεργό συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο. Αγωνιζόμαστε για τις νεαρές μητέρες, υποστηρίζουμε την ελεύθερη έκφραση και την δέσμευσή μας στον καθολικισμό και τον πατριωτισμό.

Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος «ρόλος των γυναικών», όπως λέμε και στο ‘Ruch Narodowy’ (Εθνικό Κίνημα). Έχουμε τόσο πατρωτισμό όσο και οι άνδρες. Είναι ο ίδιος σκοπός και η πατρίδα μας που πρέπει να υπερασπιστούμε. Ο πατριωτισμός είναι μια οικουμενική αξία, δεν μπορώ να φανταστώ μια τέτοια κίνηση να κατασκευαστεί χωρίς τις γυναίκες!

 
  
 
 
 
 
 
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εἶναι θεῖο δῶρο νὰ εἶσαι γυναῖκα,καὶ τὸ καταλαβαίνεις τὴν ὥρα ποὺ ὁ γιατρὸς βάζει στὴν ἀγκαλιά σου τὸ μωρό σου.

Οἱ Femen εἶναι δυστυχεῖς ὑπάρξεις.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ναι αυτές είναι γυναίκες!
Όχι σαν τις femen τις πατσαβούρες

Παγανιστής είπε...

Δεν τις ξέρω αυτές τις φεμεν αλλά από ο,τι έχω δει είναι τελείως άβυζες.