Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο Kanye West λέει ότι είναι «θεός»



Ο Kanye West παρουσίασε πολλά νέα τραγούδια του νέου album του ‘Yeezus’ στο Μουσικό Φεστιβάλ Governors Ball της Νέας Υόρκης την προηγούμενη Κυριακή. Ανάμεσα στα κομμάτια του West υπάρχει ένα που ονομάζεται “I Am a God” («Είμαι ένας Θεός»).

Ο μαύρος καλλιτέχνης λέει στο τραγούδι, «Είμαι ένας θεός / Ακόμα κι αν είμαι ένας άνθρωπος του Θεού / Ολόκληρη η ζωή μου στα χέρια του Θεού / Έτσι καλύτερα να σταματήσεις να παίζεις με το Θεό».

Παρακάτω λέει, «Μόλις μίλησα με τον Ιησού / Μου είπε: «Τι τρέχει, Yeezus;» (εννοεί ‘Jesus’, αλλά το λέει… λίγο διαφορετικά).

Τον περασμένο μήνα η αδελφή του χριστιανού ηθοποιού Κερκ Κάμερον, Candace Cameron Bure, πρώην ηθοποιός, επέκρινε τον West για έλλειψη "ταπεινοφροσύνης" με το να συγκρίνει "τον εαυτό του με τον Ιησού."

Η πρώην ηθοποιός συνέχισε, λέγοντας: «Υπάρχουν ένα εκατομμύριο άλλα ονόματα εκεί έξω. ... Και θα μπορούσε να έχει επιλέξει ένα που δεν είναι Ιησούς, εκτός από ένα γράμμα. ...

Και άλλες φίρμες της μουσικής έχουν επίσης αναφέρει τον εαυτό τους ως «θεός», αλλά ο West έχει πολλές φορές αναστατώσει τους Χριστιανούς με τις συγκρίσεις του με τον Ιησού. Το 2006 το Rolling Stone παρουσίασε τον West στο εξώφυλλο σαν τον Ιησού Χριστό, να φοράει ένα στεφάνι από αγκάθια και ένα ματωμένο πρόσωπο με τον τίτλο “The Passion of Kanye West” («Το Πάθος του Kanye West»).

Σε μια συνέντευξή του το 2009, ο West φέρεται να είπε ότι μεγάλωσε σε μια χριστιανική οικογένεια, αλλά αναφέρθηκε στον Ιησού απλά σαν μια προσωπικότητα.

Το ‘Yeezus’, είναι το έκτο άλμπουμ του West που θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου. Ένα άλλο τραγούδι του άλμπουμ προκαλεί αντιπαραθέσεις είναι το “Black Skinheads” που παρουσιάζει χορευτές με μαύρες στολές και κουκούλες σαν την Κου Κλουξ Κλαν.

Διάβασε εδώ για το γεμάτο μασονικά / αποκρυφιστικά μηνύματα παλαιότερου τραγουδιού - Το “Power”του Kanye West: Η απόκρυφη σημασία των συμβόλων του

Στις 25 Μαΐου ο West είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει το βίντεο ενός άλλου τραγουδιού του άλμπουμ, το 'New Slaves' με προσωπικό που φορούσε στρατιωτικές στολές στο ιστορικό Alamo του Τέξας. Το Άλαμο είναι μια ιστορική τοποθεσία καθώς στο οχυρό του έλαβε χώρα η ομώνυμη Μάχη του Άλαμο (23 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου, 1836) κατά την επανάσταση του Τέξας κατά του Μεξικού. Για τους Αμερικάνους είναι κάτι σαν τις δικές τους «Θερμοπύλες».

Η εκδήλωση όμως ποτέ δεν έγινε, καθώς κρίθηκε «ασέβεια» από τις αρχές να παρουσιαστεί τε΄τοιου είδους "θέαμα" στον συγκεκριμένο ιστορικό χώρο. Ισχυρές πιέσεις στα αρχές είχαν ασκήσει μέλη του Εθνικιστικού Κινήματος του Τέξας (Texas Nationalist Movement) που ζητούν την απόσχιση της πολιτείας τους από τις ΗΠΑ. Μέλη του κινήματος περιφρουρούσαν το ιστορικό μέρος για "παν ενδεχόμενο".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή & εδώ

1 σχόλιο:

sta είπε...

Lil Wayne - Steps on the US flag - God Bless America

Read more at http://www.liveleak.com/view?i=723_1371506471#Eyk8xrLRwTtuq4td.99