Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Οι περισσότεροι Ρώσοι ολιγάρχες είναι Εβραίοι, γράφει η HaaretzΈνας μεγάλος αριθμός των διαβόητων «Ρώσων» ολιγαρχών είναι στην πραγματικότητα Εβραίοι που κρατούν και αποκρύπτουν-την διπλή Ισραηλινή-ρωσική υπηκοότητα, αποκαλύπτει σε άρθρο της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.


Ο τίτλος του άρθρου της Haaretz είναι «Μην τους αποκαλείτε απλά Gaydamak: Γνωρίστε τους Ρώσους ολιγάρχες του Ισραήλ», (Just don’t call them Gaydamak: Meet Israel’s Russian oligarchs. – Από το όνομα του 61χρονου γεννημένου στη Μόσχα, επιχειρηματία Arcadi Gaydamak, - φώτο κάτω - που είχε βάλει και υποψηφιότητα για δήμαρχος Ιερουσαλήμ το 2008).

Σύμφωνα με το άρθρο Haaretz, "περισσότεροι από μια χούφτα από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας είναι πετυχημένοι στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, αλλά οι περισσότεροι διατηρούν τους δεσμούς τους με το εβραϊκό κράτος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για το φόβο του ανταγωνισμού με τις ρωσικές αρχές ή της βλάβης των συμφερόντων των επιχειρήσεων τους .

"Κατά την τελευταία δεκαετία, πλούσιοι επιχειρηματίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση καταφεύγουν στο Ισραήλ με ιδιωτικά αεροπλάνα μέσω της διαδρομής Μόσχας-Τελ Αβίβ.

"Ζουν κάτω από τα ραντάρ, με αυστηρή περιφρούρηση της ιδιωτικής ζωής τους και κρύβοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και την ισραηλινή υπηκοότητά τους.

«Πολλοί από αυτούς φοβούνται ότι αν η ισραηλινή υπηκοότητά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία αποκαλυφθούν, αυτό θα περιπλέξει τις σχέσεις τους με τις ρωσικές αρχές, ή θα βλάψει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων τους.

«Ένα καλό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Vitaly Malkin, (φώτο) ενός από τους πλουσιότερους και πλέον σημαίνοντες πολιτικούς στη Ρωσία.

"Ο πρώην τραπεζίτης που το Forbes εκτιμά ότι έχει περιουσία αξίας 1 δισ. δολαρίων εξελέγη στη Ρωσική Γερουσία το 2004 και γρήγορα απέκτησε δύναμη και επιρροή στο χώρο της κυβέρνησης.

"Μεταξύ άλλων, ο Malkin ήταν συνεργάτης του Gaydamak στην εταιρεία Avalon, η οποία είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο που περιλάμβανε χρέος της Αγκόλας προς τη Ρωσία.

"Ο Malkin φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος που βρισκόταν αναπόφευκτα σε άνοδο μέχρι το Μάρτιο αυτού του έτους, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση ντροπιασμένος μετά από μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Ήταν Ισραηλινός πολίτης.

"Ένας μυστηριώδης ολιγάρχης ο οποίος δεν κρύβει την σχέση του με το Ισραήλ είναι ο Valery Kogan.

"Το 2008, ο Kogan (φώτο) έγινε γνωστός εδώ (Ισραήλ) όταν αγόρασε πέντε οικόπεδα συνολικής έκτασης 11 dunams (περίπου 3 στρέμματα), στην πολυτελή κοινότητα της Καισάρειας για 64 εκατομμύρια σεκέλ.

"Ο Kogan είναι πρόσωπο που είναι κοντά στον Πούτιν και το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του είναι 1,8 δισ. δολάρια.

«Μαζί με επιχειρηματικό εταίρο του Dmitry Kamenshchik, ο Kogan κατέχει το Διεθνές Αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, που εξυπηρετεί 28 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

"Κατέχει επίσης μια υπερπολυτελή κατοικία 18 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κονέκτικατ και το 2009, αγόρασε ένα διαμέρισμα στον πολυτελή πύργο Sea One κατά μήκος του Τελ Αβίβ περιπάτου για 110 εκατομμύρια σεκέλ.

"Ο Kogan ζει στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του έτους, και επισκέπτεται το Ισραήλ, κατά καιρούς.

"Ο γείτονας του Kogan στο συγκρότημα Sea One είναι ο Alexander Mashkevitch, (φώτο) ένας Ρώσος ολιγάρχης που κατοικεί στο Ισραήλ το μισό χρόνο.

"Ήταν ταξινομημένος στον αριθμό 287 για το κατάλογο του Forbes του 2010 με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Εκείνη την εποχή, το περιοδικό εκτιμούσε τον πλούτο του να είναι 3,3 δισ. δολάρια.

"Ο Mashkevitch γεννήθηκε στην Κιργιζία το 1954 και έβγαλε χρήματά από την εξορυκτική βιομηχανία. Κατέχει την  ισραηλινή υπηκοότητα από το 1991.

"Σήμερα, κατέχει ορυχεία στο Καζακστάν, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη. Άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του περιλαμβάνουν μια ασφαλιστική εταιρεία στο Καζακστάν.

«Μαζί με τους συνεργάτες του και την κυβέρνηση του Καζακστάν, ελέγχει το 54 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας εξόρυξης ‘Eurasian Natural Resources Corporation’.

"Στο παρελθόν, το όνομα του Mashkevitch είχε συνδεθεί με έρευνες για ξέπλυμα χρήματος στο Βέλγιο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία ούτε έχει καταδικαστεί.

Moshe (Viatcheslav) Kantor, 60 ετών, (φώτο) είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου και το πρόσωπο πίσω από τη ρωσική αυτοκρατορία λιπασμάτων ‘Acron Group.

«Ο Ρώσος μεγιστάνας, τον οποίο το Forbes εκτιμά ότι είναι ο 39ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία με 2,3 δισ. δολάρια, έχει δεσμούς με το Ισραήλ, αλλά δεν έχει σημαντικές επενδύσεις εδώ.

"Δραστηριοποιείται πολύ στην φιλανθρωπία και σε εβραϊκές οργανώσεις, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ των σπιτιών του και των γραφείων του σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυρίως στη Ρωσία και την Ελβετία, και της έπαυλής του στο Herzliya.

Vladimir Gusinsky (φώτο) είναι ένα Ρώσος ολιγάρχης που είχε κάποτε μεγάλη επιρροή στο Ισραήλ, αλλά τον τελευταίο  καιρό απλά κάνει κάποιες επισκέψεις.

"Στη Ρωσία, ο Gusinsky ήταν βαρόνος των media στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και θεωρήθηκε ως ένας από τους μεγάλους επιχειρηματίες που βρισκόταν πλησιέστερα προς την κυβέρνηση του τότε Ρώσου Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν. Είναι τώρα ο ιδιοκτήτης του ρωσόγλωσσου τηλεοπτικού δικτύου RTVi.

"Ένας άλλος δισεκατομμυριούχος που διατηρεί δεσμούς με το Ισραήλ είναι ο Ihor Kolomoyskyi, (φώτο) ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία.

"Το Forbes εκτιμά την περιουσία του σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ουκρανικό περιοδικό Korrespondent το τοποθετεί πιο κοντά στα $ 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Ασχολείται με φιλανθρωπικές δραστηριότητες και συμβάλλει σε διάφορους φορείς, μεταξύ των οποίων και το ‘Yad Vashem’ (‘Μνημείο Ολοκαυτώματος’ στο Ισραήλ).

«Στην Ουκρανία, ο Kolomoyskyi είναι ένας από τους συνιδρυτές της PrivatBank και ένας σημαντικός μέτοχος της Naftogaz, της μεγαλύτερης εταιρείας φυσικού αερίου και πετρελαίου στη χώρα.

«Είναι επίσης ένας από τους βασικούς εταίρους στην ομάδα Privat, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου (holding companies) στην Ουκρανία, μέσω της οποίας ελέγχει το ουκρανικό εθνικό αερομεταφορέα, την Aerosvit, η οποία κήρυξε πτώχευση το 2012."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


ΕΝΑΣ ΚΟΠΕ-ΛΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ «ΓΑΛΛΙΚΗΣ» ΔΕΞΙΑΣ!

Μετά από οκτώ μήνες ίντριγκας και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, η γαλλική δεξιά απέκτησε αρχηγό. Πρόκειται για τον Ζαν-Φρανσουά Κοπέ......
Ο νέος αρχηγός της «γαλλικής» δεξιάς είναι εβραίος 100%. Το πραγματικό οικογενειακό του όνομα είναι Κοπέλοβιτς, το οποίο… κόπηκε στην μέση για να προκύψει το σχεδόν γαλλικό «Κοπέ». Ο παππούς Κοπέλοβιτς, το έσκασε από την Ρουμανία το 1926, λόγω «αντισημιτισμού». Η δε μητέρα του Κοπέ είναι επίσης εβραία –και μάλιστα εγγονή ραβίνου- προερχομένη από την Αλγερία.......

Το πώς καταφέρνουν οι απόγονοι του Ιούδα -και μόνον αυτοί- να καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις σε κόμματα, καθώς επίσης και μεγάλα αξιώματα σε χριστιανικά κράτη, εξηγείται μόνον από μια ανάγνωση των «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών», που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι… κατασκευασμένα!Κάποιος π(ο)ρωμένος σχολιαστής με πολύ χαμηλό επίπεδο

Ανώνυμος είπε...

“Jewish” Head of English Church Visits Yad Vashem… but Not Deir Yassin

The first Jewish archbishop of Canterbury heads for Israel
http://www.davidduke.com/?p=40333

Τ' ειχες Γιαννη;
Τ' ειχα παντα!


Κάποιος π(ο)ρωμένος σχολιαστής με πολύ χαμηλό επίπεδο

Ανώνυμος είπε...

Στην λαφυραγώγηση του εθνικού πλούτου της Ρωσίας πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε ο Ισραηλίτης Anatoly Chubais, η εβραϊκή χειρ του Γιέλτσιν, ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή, υπεύθυνος αποκρατικοποίησεων.

Ένα όνομα που δεν αναφέρεται είναι του Leonid Nevzlin,φυγάς πλέον στο Ισραήλ.Ολιγάρχης και αυτός χωρίς να γνωρίζει κανείς πως έγινε τόσο πλούσιος. Το Forbes τον κατέταξε στους 100 πλουσιότερους στον κόσμο το 2003 & 2004.
Συνεταίρος του επίσης Εβραίου Mikhail Khodorkovsky, φυλακισμένου πλέον,στην πετραλαϊκή Yukos την οποία μαζί σφετερίστικαν και έκλεψαν από τον ρωσικό λαό.
O Νevzlin υποστηρικτής κ χρηματοδότης του μέθυσου Γιέλτσιν, χρημάτισε γενικός διευθυντής του κρατικού πρακτορείου ITAR TASS για εβραϊκό έλεγχο των ειδήσεων, επίσης την τριετία 2001-3 διετέλεσε γερουσιαστής. Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ρωσίας το 2001.

Ανώνυμος είπε...

"φιλανθρωπία" για τους εβραίους εννοούν το να βοηθούν άλλους εβραίους
αλλά συσσίτια από Έλληνες για Έλληνες είναι "μίσος"