Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δήμοι αλλάζουν τα οικόσημά τους μετά από διαμαρτυρίες Αράβων Σεΐχηδων ότι είναι «ξενοφοβικά»!


Διάφοροι δήμοι της Ανδαλουσίας έχουν αποφασίσει να αφαιρέσουν από τα οικόσημα του δήμου τους την εικόνα του Boabdil, του τελευταίου (μουσουλμάνου) βασιλιά της Γρανάδας, ο οποίος εμφανίζεται με μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό του. Μερικοί Άραβες σεΐχηδες, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, διαμαρτυρήθηκαν για το έμβλημα. Boabdil, πραγματικό όνομα: Abu `Abdallah Muhammad XII, ανήκε στην δυναστεία Nasrid, την τελευταία Αραβική μουσουλμανική δυναστεία στην Ισπανία, 1232 -1492 μ.Χ.).
Ο Boabdil παραδίδεται στον βασιλιά Φερδινάρδο και στην βασίλισσα Ισαβέλλα
Πρόκειται για μια εραλδική εικόνα από το οικόσημο της οικογένειας του Fernández de Córdoba, εκείνη στην οποία ανήκει ο Gonzalo Fernández de Córdoba, ο αποκαλούμενος και «El Gran Capitán». Συμβολίζει τη σύλληψη του βασιλιά Boabdil από τον Diego Fernández de Córdoba μετά τη μάχη της Lucena, το 1483. 

Πριν την διαμαρτυρία των Αράβων

Μετά την διαμαρτυρία των Αράβων
Ορισμένοι δήμοι έχουν αποφασίσει να αφαιρέσουν το σύμβολο και την «απελευθερώσουν» τον Boabdil από την αλυσίδα, χαρακτηρίζοντας την εικόνα «ξενοφοβική και ρατσιστική που συμβολίζει την αντιπαράθεση και που τώρα ανήκει σε άλλες εποχές», όπως υποστήριξε το δημοτικό συμβούλιο της Canillas del Aceituno (Μάλαγα). Η αφαίρεση έχει προκαλέσει όμως διαμαρτυρίες από τους τωρινούς απόγονους της οικογένειας του Fernández de Córdoba.
Αριστερά τα οικόσημα πριν τις αλλαγές. Δεξιά μετά τις αλλαγές
Σύμφωνα με πληροφορίες της ‘El Confidencial Digital’, η πίεση από διάφορους Άραβες σεΐχηδες ήταν ένας παράγοντας στο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Αφού πληροφορήθηκαν την ιστορία, ζήτησαν την απομάκρυνση της αλυσίδας από τα οικόσημα.

Σχ. ΚΟ: Πόσο καιρό ακόμα θα αντέξουν στις πλατείες μας τέτοιες "ξενοφοβικές" και "ρατσιστικές" απεικονίσεις όπως η παρακάτω
(πλατεία Νικηταρά, Ναύπλιο)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

καλησπερα skywatcher
ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ
From HEIL GAP (or mind the GAP)

http://heilgap.blogspot.com/2013/09/blog-post_28.html

...............
Βερολίνο: Απαγορεύονται πλέον οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις εξωτερικών χώρων διότι μπορεί … να προσβάλλουν τους μουσουλμάνους !
From HEIL GAP (or mind the GAP)
http://heilgap.blogspot.com/2013/09/blog-post.html