Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Καλά έκαναν οι Εβραίοι και εξολόθρευσαν τον Κοσμά τον Αιτωλό!» λέει ραβίνος (video)

Πρόκειται για τον φανατικό σιωνιστή ραβίνο Μορντεχάϊ Φριζή, πρώην ραββίνο της Θεσσαλονίκης και εγγονό του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, που σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.


Οι Εβραίοι της Ηπείρου συκοφάντησαν τον Κοσμά τον Αιτωλό (1714 - 1779) ως φιλοπόλεμο και τον κατηγόρησαν στην Τουρκική διοίκηση ως οργανωτή επαναστάσεως. Προσκλήθηκε τότε στο Βεράτιο της Αλβανίας για να απολογηθεί και καταγοήτευσε τόσο τον διοικητή ώστε αντί να καταδικαστεί του δόθηκε μικρός θρόνος όπου και ανέβηκε κηρύττοντας τον Λόγο του Θεού. Τότε οι Εβραίοι επινόησαν άλλο μέσο για να καταδικαστεί. Προσέλαβαν μουσουλμάνο εισπράκτορα ο οποίος ανέφερε στον διοικητή ότι λιγόστευαν οι φόροι διότι ο κόσμος παρακολουθεί την διδασκαλία του Αιτωλού αντί να ασχολείται με την γεωργία. Ο διοικητής διέταξε να τον σταματήσουν αλλά ο εισπράκτορας παρερμήνευσε την διαταγή και ενέργησε κρυφά ώστε να θανατωθεί.

Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και με το πρόσχημα ότι θα τον οδηγήσουν στον Κούρτ Πασά, πλάι στην όχθη ενός ποταμού κοντά στο Κολικόντασι του φανέρωσαν ότι είχαν διαταγή να τον σκοτώσουν. Ο Άγιος με χαρά δέχθηκε την απόφαση και γονατιστός προσευχήθηκε στο Θεό ευχαριστώντας Τον γιατί θα αξιωνόταν να θυσιάσει για Εκείνον τη ζωή του. Οι Τούρκοι κρέμασαν σε ένα δέντρο τον Ιερομάρτυρα και Ισαποστόλο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό στις 24 Αυγούστου 1779, στα εξήντα πέντε του χρόνια! Κατόπιν, έδεσαν στο τίμιο λείψανό του μια βαριά πέτρα και το έριξαν στο ποτάμι για να μη βρεθεί ποτέ.Πηγή
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το βίντεο είναι θησαυρός.....ανεβάστε το σε δικά σας σέρβερ γιατί δεν το βλέπω το youtube να το κρατάει για πολύ και είναι κρίμα να χαθεί τέτοια ομολογία....

konion είπε...

Ἂς τὸ δοῦμε κάπως ἀλλιῶς. Ὁ Παναγιώτης Κονδύλης εἶπε (ὄχι ἀκριβῶς ἔτσι, ἀλλὰ τὸ νόημα εἶναι ἀκριβῶς): Ἐὰν ὁ ἐθνικισμὸς κάποιες φορὲς εἶναι τὸ τελευταῖο καταφύγιο ἑνὸς μικροῦ νὰ ἀντισταθῆ στὶς ἀδηφάγες ὀρέξεις ἑνὸς μεγάλου κράτους τότε εἶναι χρήσιμος καὶ ἀποδεκτός.
Ὁ Μορντεχάϊ Φριζής μᾶς δείχνει τὸν δρόμο: Ὅποιος ἐπιτέθεται στὸ ἔθνος μου τὸν έξοντώνουμε, ἐμεῖς γιατὶ δὲν τὸ κάνουμε;
Ἐγὼ λοιπόν, πρῶτα θὰ μιμηθῶ τὸ παράδειγμα τοῦ Μορντεχάϊ Φριζῆ καὶ μετὰ θὰ τὸν κατηγορήσω καὶ θὰ καταδικάσω τὸ γεγονός, ἐπειδὴ οἱ δικοί του σκότωσαν ἕλληνα, διότι ἐὰν σκότωναν τοῦρκο θὰ τοὺς ἐκθείαζα.

Ανώνυμος είπε...

Αὐτὸ τὸ κνώδαλο στὸ παρελθὸν ἤθελε νὰ μᾶς ἐπιβάλη τὶ νὰ ψηφίσουμε γιατὶ ὁ ἴδιος ζοῦσε τὸτε στὸ Ἰσραήλ,ἀλλά εἶχε οἰκογένεια ἐδῶ καὶ φοβόταν προφανῶς τὸν ἀντισημιτισμὸ.

Τοῦ συστήνω νὰ πάη στὴν πατρίδα ποὺ ἔφιαξε διότι ἀργά ἤ γρήγορα δὲν θὰ ὑπάρχη τρῦπα νὰ κρυφτῆ.

Ὅλες οἱ χῶρες ἔχουν καταλάβει τὸν ρόλο τους.

Ἄλλωστε τὶ παραπονιέται;
Τὸν θέλουν τὸν ἀντισημιτισμὸ διότι τοὺς τρέφει.
Κρατᾶ στὸ μαντρί, καὶ κάτω ἀπὸ τὸ ὅ,τι λέει ὁ ραββῖνος,τὰ τοῦβλα τοὺς ἁπλοῦς ἑβραίους.
Τοὺς πουλάνε τρομοκρατία τοῦ κερατᾶ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Τούρκος ήταν Άγιος της ορθόδοξης εκκλησίας μας και πιστός στον Ιησού Χριστό τότε οχι πολλοί δεν θα τον εκθείαζαν...για να λέμε τα πράγματα ως έχουν