Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Motorola: Πατέντα για μικρόφωνο-τατουάζ στον λαιμό του χρήστη



Μια πατέντα που υποβλήθηκε το 2012 από την Motorola και δημοσιεύθηκε χτες, ίσως δείχνει πως ο έλεγχος χωρίς άγγιγμα με την συνεχή ακρόαση της συσκευής για φωνητικές εντολές "touchless control" στο Moto X, είναι μόνο η αρχή.

Η πατέντα της Motorola αναφέρεται σε ένα ηλεκτρονικό tattoo, το οποίο θα εφαρμόζεται στο λαιμό σαν κάποιας μορφής wearable τεχνολογία. Αυτό θα μπορεί να επικοινωνεί μέσω Bluetooth με το κινητό μας τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συμβατή συσκευή. Φυσικά, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα πρωτόκολλα όπως το Zigbee ή το NFC.

Το σκεπτικό πίσω από όλο αυτό, είναι η ποιότητα επικοινωνίας, καθώς το μικρόφωνο-tattoo θα αντλεί τον ήχο μέσω των παλμών των φωνητικών χορδών του λαιμού μας. Έτσι, η επικοινωνία σε θορυβώδεις χώρους όπως το γήπεδο ή κάποιο club, θα γίνεται απροβλημάτιστα. Φυσικά, η Motorola μας καθησυχάζει, δοκιμάζοντας εφάμιλλη τεχνολογία σε στελέχη της, όπως στο φετινό D11 συνέδριο, όταν η επικεφαλής του τομέα έρευνας της Google, Regina Dugan, εμφανίστηκε με ένα μυστηριώδες τσιπάκι στο βραχίονα της, το οποίο χρησιμοποιείτο σαν password για τη συσκευή που κρατούσε.
Ομοίως, στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκε και το «χάπι-κωδικός». Κατασκευασμένο από την εταιρία MC10 με την οποία συνεργάζεται στενά η Motorola και η Google, χρησιμοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε καταπίνοντάς το, ο χρήστης να «μετατρέπει» το σώμα του έναν κινητό κωδικό πρόσβασης για τη συσκευή του (βλέπε σχετικό άρθρο εδώ). Αν ρωτάτε από που θα παίρνει ενέργεια το χάπι αυτό, η Google έχει την απάντηση: Από τα γαστρικά υγρά του στομαχιού, τα οποία αντιδρώντας με το χάπι θα δημιουργούν τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες ώστε να παραχθεί ένα 18-bit σήμα που θα λειτουργεί σαν μόνιμος κωδικός για τη συσκευή μας.
- "Θέλουμε να σου εμφυτεύσουμε αυτό το rfid (chip)" - "Αυτό παραβιάζει τα δικαιώματά μου!" || - "Θέλουμε να σου εμφυτεύσουμε αυτό το rfid που λειτουργεί και ως κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή κάμερα και mp3 player" - "κουλ!"
 Πηγή: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: