Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Β. ΚΟΡΕΑ: Κάθε Βορειοκορεάτης πρέπει να προσεύχεται κάθε ημέρα στην εικόνα του πεθαμένου προέδρου Κιμ Ιλ Σουνγκ



Την ώρα που οι Αμερικάνοι εορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, μια εορτή που  γίνεται για να εκφράσει η κάθε οικογένεια την ευγνωμοσύνη της προς το Δημιουργό και προς τα αγαπημένα της πρόσωπα, στη κομμουνιστική Βόρεια Κορέα, πρέπει να γίνεται σε κάθε γεύμα «ευχαριστία» στον «αιώνιο πρόεδρο» του έθνους, Kim Il Sung (πέθανε στις 8 Ιουλίου 1994).

«Το καλύτερο σημείο του τοίχου σε κάθε σπίτι στη Βόρεια Κορέα πρέπει να έχει κρεμασμένες και καλά φροντισμένες φωτογραφίες του Kim Il Sung και του Kim Jong Il (πέθανε το 2011)»,  εξηγεί ο Eric Foley, εκ μέρους της χριστιανικής οργάνωσης ‘Seoul USA’. «Σε κάθε γεύμα , οι οικογένειες κοιτάνε στην εικόνα του προέδρου και προσεύχονται, “Σε ευχαριστώ, πατέρα Kim Il Sung, για αυτό το φαγητό”».
Ενώ οι περισσότεροι δυτικοί θεωρούν αυτή την απομονωμένη ασιατική χώρα ότι είναι άθεη, ο Foley λέει ότι στην πραγματικότητα είναι ίσως το πιο θρησκευτικό έθνος στη γη, διότι το 100 τοις εκατό των πολιτών της οφείλουν να λατρεύουν τον Kim Il Sung, τον αποκαλούμενο "Αιώνιο Ήλιο της Ανθρωπότητας". Η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη στον κόσμο «νεκροκρατία» ("necrocacy") – που θα διοικείται για πάντα από τον αποβιώσαντα αιώνιο πρόεδρό της.

«Αυτό αποτελεί πρόκληση για τους Χριστιανούς, οι οποίοι αρνούνται να προσκυνήσουν κάποιον άλλο εκτός από τον Θεό», λέει ο Foley. «Όποιον δουν να σκύβει το κεφάλι και να προσεύχεται τον θεωρούν “ανατρεπτικό πολίτη” και τον διώκουν».

Η αντιμετώπιση αυτής της ειδωλολατρίας είναι το πιο πιεστικό ζήτημα για την χριστιανική εκκλησία της Βόρειας Κορέας. Ο τρόπος αντιμετώπισης βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες : στις 10 Εντολές , την Προσευχή του Κυρίου, τον Μυστικό Δείπνο του Κυρίου και τα Δόγματα των Αποστόλων». Κάθε ένα από αυτά είναι μια προστασία από την ειδωλολατρία και τους βοηθά να πλοηγηθούν μέσα από την επίσημη θρησκεία του κράτους της Βόρειας Κορέας γνωστή ως ‘Juche’.

«Καθώς οι χριστιανοί στην Αμερική ευχαριστούν τον Θεό για τις ευλογίες και την ευημερία, αυτές τις εορτές, ας εξετάσουμε την ανάγκη να καταπολεμήσουμε την ειδωλολατρία και στη δική μας ζωή», λέει ο Foley. «Ας δυναμώσουμε την πίστη μας παίρνοντας μαθήματα από το παράδειγμα των αδελφών μας εν Χριστώ στη Βόρεια Κορέα». 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας Ναβουχοδονόσορ. Η ιστορία είναι γεμάτη απο τέτοιες εωσφορικες υπερηφανειες

konion είπε...

Ἂς εἶναι καλὰ ἡ Κίνα. Ἡ Β. Κορέα εἶναι ἀξιόπιστος σύμμαχος τῆς Κίνας. Πῶς νομίζετε ἐπιβιώνει αὐτὸ τὸ καθεστώς;

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα διάβασα το φοβερό βιβλίο της Κορεάτισσας Έστερ Αν Κιμ "Κι ας χαθώ", το οποίο μιλάει για την ίδια ακριβώς κατάσταση που επικρατούσε στην Κορέα το 1940 όταν ήταν υπό Ιαπωνική κατοχή. Απαντες ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν τα είδωλα. Ήταν τοποθετημένα ακόμα και πάνω στην Αγία Τράπεζα. Όποιος δεν τα προσκυνούσε φυλακίζονταν και βασανίζονταν φρικτά.
Έπαθα πλάκα τώρα που είδα την ανάρτηση. Μα καλά, είναι δυνατόν μετά από 70 χρόνια να συμβαίνουν ακόμα τα ίδια;
Καλή δύναμη στους Κορεάτες...
Πολλούς μάρτυρες έχει κι αυτό το έθνος.


http://synodoiporia.blogspot.gr/2013/06/2.html

Ανώνυμος είπε...

Σε όσους λένε οτι είμαστε στο 2013 και η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει και αυτά που λέγονται για τον αντίχριστο (οτι θα τον προσκυνήσουν σαν θεό) δεν είναι δυνατό να γίνουν, η Βόρεια Κορέα είναι το ΤΕΛΕΙΟ παράδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/354354/suglonistikes-marturies-kratoumenon-i-voreia-korea-einai-ena-sughrono-aousvits/