Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Χιλιάδες, παρά την βροχή, στην «Ημέρα της Οργής» κατά του Ολάντ




Χιλιάδες διαδηλωτές παρέλασαν την Κυριακή υπό βροχή στο Παρίσι κατά του προέδρου της χώρας, Φρανσουά Ολάντ.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πόλης και οργάνωσαν μια διαδήλωση που ονόμασαν «Ημέρα Οργής» (‘Jour de colère’), προκειμένου να δείξουν την οργή τους για την προεδρία του Ολάντ.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν μπουκάλια στην αστυνομία, πυροτεχνήματα, σιδερόβεργες και κάδους απορριμμάτων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν τον σεβασμό της ελευθερίας του λόγου στη χώρα, αναφερόμενοι στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το show του μαύρου κωμικού Dieudonne (Ντιεντονέ), λόγω του «αντισημιτικού» περιεχόμενου της.

Οι διοργανωτές, μια ετερόκλιτη ομάδα κινημάτων της δεξιάς, της άκρας δεξιάς και καθολικών, κατήγγειλαν την «καταστροφική δράση» της κυβέρνησης η οποία «οδηγεί στην άβυσσο». Κάλεσαν τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να παραιτηθεί «αμέσως» προειδοποιώντας ότι «η "Ημέρα της Οργής" θα συνεχίσει να τον καταδιώκει στους δρόμους, πριν τον αποπέμψει μέσα από την κάλπη».

Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν οικογενειακώς στην πορεία, φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «όχι στο γάμο των ομοφυλόφιλων» και «έξοδος από την Ευρώπη, η Γαλλία είναι ένα έθνος». Στη συγκέντρωση έλαβαν επίσης μέρος υποστηρικτές του κωμικού Ντιεντονέ.

Αν και προηγουμένως είχαν εκφράσει ενδιαφέρον διάφορες οργανώσεις και συλλογικότητες για να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση αυτή, τελικά επέλεξαν να απέχουν, ενώ το Εθνικό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι δεν επρόκειτο να πάρει μέρος.

Οι «παραδοσιακοί» καθολικοί της ‘Civitas’ ήταν εκεί, αλλά
εκπρόσωποι της ‘Riposte Laïque’ δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν με τον «ισλαμιστή Dieudonné και τους φίλους του», τονίζοντας ότι η διαδήλωση πρέπει να παραμείνει πατριωτική, εναντίον της ισλαμοποίησης της Γαλλίας, της μαζικής μετανάστευσης, και της πολιτισμικής αλλαγής που επιδιώκει να αντικαταστήσει το γαλλικό πληθυσμό. 

Σύμφωνα με τους οργανωτές της διαμαρτυρίας, φέρεται να συγκεντρώθηκαν έως και εκατόν εξήντα χιλιάδες διαδηλωτές παρά την βροχή. Η αστυνομία ανέφερε μικρότερο αριθμό. Στην πλατεία της Βαστίλης όπου ξεκίνησαν, η αστυνομία έκανε χρήση νερού, δακρυγόνων και έριξε σφαίρες από καουτσούκ κατά των διαδηλωτών και ένας 70χρονος περαστικός ρίχτηκε στο έδαφος. Η ιστοσελίδα της ‘Jour de Colere’ παρομοίασε το σκηνικό με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία και τη Συρία και κάλεσε το γαλλικό Κοινοβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του (άρθρο 68 του Συντάγματος) προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας για «σοβαρές ελλείψεις» στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Ολάντ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο του 2012, υποσχόμενος μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, έχει γίνει ο πιο μη δημοφιλής Γάλλος πρόεδρος στην ιστορία, καθώς έχει αποτύχει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την Ipsos - Steria και δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Mond, ανέφερε ότι περίπου το 85 τοις εκατό των ερωτηθέντων ήταν πεπεισμένοι ότι η Γαλλία είναι σήμερα σε μια κατάσταση απαισιοδοξίας.
Επιπλέον, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης (IFOP), ανέφερε ότι η υποστήριξη στον Ολάντ έχει πέσει στο 20 τοις εκατό.


Η δημοτικότητα αυτή είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί για Γάλλο πρόεδρο, από τότε που ξεκίνησε η δημοσκόπηση, το 1958.

 
Η ισραηλινή Israel National News, έκανε λόγο για «αντισημιτική διαδήλωση», βασιζόμενο σε αναφορές του ραδιοφώνου Kol Yisrael το οποίο ανέφερε ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν "νεοναζί και μουσουλμάνοι εξτρεμιστές".

Οι διαδηλωτές φώναζαν "αντισημιτικά και αντι-ισραηλινά συνθήματα", χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό «quenelle» και τραγούδησαν "τον ύμνο των συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου".

Οι φοιτητές της εβραϊκής ένωσης UEJF, καταδίκασαν τα "αντισημιτικά συνθήματα" και τους "ναζιστικούς χαιρετισμούς" από κάποιους διαδηλωτές.

«Η “ Ημέρα της οργής” μετατράπηκε σε ημέρα μίσους», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Sacha Reingewirtz.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα την ίδια ημέρα που παρουσιάστηκαν στην ισραηλινή κυβέρνηση νέα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη από τον Υπουργό της Ιερουσαλήμ και Υποθέσεων της Διασποράς Naftali Bennett.

Τα στατιστικά βασίστηκαν σε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τον "Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα". Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι η αύξηση της αντισημιτικής δραστηριότητας έχει οδηγήσει πολλούς Εβραίους της Ευρώπης να αποφεύγουν να εκφράζουν τον Ιουδαϊσμό τους - και να αρνούνται να καταγγείλουν βίαια περιστατικά στις αρχές.

Την ίδια ημέρα, κεφάλια χοίρων εστάλησαν στην πρεσβεία του Ισραήλ και στη συναγωγή στη Ρώμη - με υποτιμητικό μηνύματα για το Ολοκαύτωμα και αναφορές στον Theodor Herzl.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΚΩΜΙΚΟΥ, ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΖΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ Ή ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΛΠ.
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.
ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΙΘΙΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΛΟΓΩ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΙΞΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ(!).
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.