Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Το πρώτο βάπτισμα παιδιού ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών θα τελέσει Καθολικός επίσκοπος


LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η Karina Villarroel και η Soledad Ortiz θα γίνει το πρώτο "παντρεμένο" ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών που το παιδί τους θα λάβει το καθολικό βάπτισμα στην Αργεντινή το Σάββατο σε μια τελετή στον καθεδρικό ναό της Αρχιεπισκοπής της Κόρδοβα, με παρατηρητές να φοβούνται ότι αυτό αποτελεί τέχνασμα για να ανατρέψει την Καθολική διδασκαλία σχετικά με το γάμο.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernández de Kirchner, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να περάσει ο νόμος για τον "γάμο" ατόμων ιδίου φύλου το 2010, έχει συμφωνήσει να είναι η νονά.

«Είχαμε μια ακρόαση με τον Αρχιεπίσκοπο Carlos Ñáñez και μας είπε ότι δεν  υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κόρη μας να βαφτιστεί στον Καθεδρικό Ναό»,  είπε η Villarroel στην τοπική εφημερίδα ‘La Voz del Interior’.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές το βάπτισμα «θα ήταν πολύ περισσότερο δύσκολο εάν ο Jorge Bergoglio δεν ήταν ο Πάπας».

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο Bergoglio, τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, διέταξε όλους τους ιερείς να εκτελούν το Μυστήριο του Βαπτίσματος σε όλα τα νήπια, στα παιδιά των ανύπαντρων μητέρων και εκείνα που είναι εκτός γάμου. Ο Αρχιεπίσκοπος Bergoglio προειδοποίησε τους ιερείς να μην είναι «υποκριτές» στην εκτέλεση των μυστηρίων οδηγώντας τους ανθρώπους μακριά από τη σωτηρία.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Κανονικού Δικαίου των Ρωμαιοκαθολικών, για να βαφτιστεί ένα βρέφος στην Καθολική Εκκλησία, «πρέπει να υπάρχει μια θεμελιώδης ελπίδα ότι το βρέφος θα ανατραφεί μέσα στην καθολική θρησκεία».
«Αν αυτή η ελπίδα απουσιάζει εντελώς, το βάπτισμα πρέπει να καθυστερήσει, αφού οι γονείς ενημερωθούν για τους λόγους αυτούς», λέει  ο κανόνας 868 § 1.

Ωστόσο, το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων γυναικών δήλωσε ότι δεν έχουν πρόθεση να μεγαλώσουν το παιδί σύμφωνα με την Καθολική πίστη.

«Μεγαλώσαμε σε καθολικές οικογένειες, αλλά δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία συχνά», είπε η Villaroel, η μη – βιολογική "μητέρα" στα ΜΜΕ. «Θέλουμε να την βαφτίσουμε και, στη συνέχεια, το μωρό μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και να ακολουθήσει την καρδιά της».

Οι δύο ομοφυλόφιλες είπαν ​​ότι συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Carlos Ñañez προσωπικά, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε απόρρητες "ειδικές οδηγίες" στον πατέρα Carlos Varas για να εκτελέσει το βάπτισμα.

Σε μια προσπάθεια να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του κανονικού δικαίου ο Αρχιεπίσκοπος Ñañez φέρεται να έδωσε εντολή στον π. Varas να είναι ιδιαίτερα «προσεκτικός» στην επιλογή των αναδόχων. Οι ίδιοι οι γονείς θα κληθούν κατά την τελετή του βαπτίσματος να δηλώσουν την πίστη τους και να "απορρίψουν την αμαρτία".

Μένει να δούμε ποια θα χαρακτηρισθεί ως «μητέρα» στο πιστοποιητικό βάπτισης του παιδιού και ορισμένοι φοβούνται ότι οι γυναίκες θα πιέσουν να εγγραφούν και οι δύο ως μητέρες.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο πάστορας της Εκκλησίας της Αγγλίας αρνήθηκε να εγγράψει δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες ως μητέρες στο σχετικό βαπτιστικό πιστοποιητικό. Ο αιδεσιμότατος George Gebauer δεν αρνήθηκε να εκτελέσει την τελετή, αλλά αρνήθηκε την εγγραφή των δύο γυναικών ως "μητέρες", ζητώντας μια από αυτές να εγγραφεί ως νονά. Η Εκκλησία της Αγγλίας  δημοσίως διόρθωσε τον πάστορα και προχώρησε στην εγγραφή των δύο γυναικών ως «μητέρες».

Η Karina Villarroel, η μη – βιολογική "μητέρα" του μωρού Ummah η οποία είναι αστυνομικός, μήνυσε το αστυνομικό τμήμα της Κόρδοβα επειδή απέρριψε το αίτημά της να πάρει «άδεια  μητρότητας» 180 ημερών.

Το βάπτισμα έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο 5 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγή

8 σχόλια:

konion είπε...

Τί νὰ κάνουμε, σ' αὐτὸν τὸν κόσμο ἡ διαστροφὴ δὲν πρόκειται ποτὲ νὰ ἐκλείψῃ.

Τὸ μόνο παρἠγορο εἶναι ὅτι ἡ διαστροφὴ δὲν ἀναπαράγει τὸν ἑαυτό της φυσικῶς, ἀλλὰ πάντοτε βασιζομένη στὶς ἀτέλειες τῆς φύσεως καὶ ὑποκλέπτοντας, συνεπῶς εἶναι πάντοτε μειοψηφία καὶ μικρὸ ποσοστό.

Οἱ ἀτέλειες τῆς φύσεως εἶναι ἂς ποῦμε πολλῶν εἰδῶν π.χ. ἐκ γενετῆς ἢ ἐπίκτητες, ἄλλες φαίνονται π.χ. σωματικές, ἄλλες ὄχι π.χ. ψυχικές. Τί γίνεται τώρα, οἱ σωματικὲς φαίνονται καὶ διαστρέφονται πολὺ δύσκολα, οἱ ψυχικὲς ὅμως ἀτέλειες δὲν φαίνονται καὶ διαστρέφονται πολὺ εὔκολα.
Διὰ αὐτὸ ὁ καθεῖς μὲ τὶς εὐθύνες του στὴν προσπάθεια νὰ παρουσιασθῇ ἡ διαστροφὴ ὡς φυσιολογικὴ καὶ ἡ ἀποστροφή της ὡς ἀτέλεια.

ΒΕ.Λ. είπε...

Αγαπητέ Skywatcher

Έχουμε καταργήσει τα "mainstream" ΜΜΕ για να αποφεύγουμε ακριβώς "ειδήσεις"(μέσα κοινωνικής μηχανικής και κατασκευής συνειδήσεων), όπως η άνωθι.
Προσωπικά ανακατεύομαι στομαχικά όταν βλέπω φωτογραφίες με θέματα 5Α(αφύσικα, ανήθικα, αντικοινωνικά, ανίερα, αντιαισθητικά), όπως οι συνοδευτικές του κειμένου. Δεν είναι μίσος, αλλά μεγάλη θλίψη για τον εκφυλισμό συνανθρώπων μας που αποτελούν εικόνες Του Θεού.

Παρακαλώ μην θεωρήσεις σε καμία περίπτωση, οτι τα παραπάνω αποτελούν μομφή προς το έργο σου.
Θεωρώ οτι έχεις βοηθήσει αρκετά κοιμισμένα πρόβατα να αφυπνιστούν.

Θα ήθελα να σε παρακινήσω να δίνεις, όσο είναι δυνατόν, προτεραιότητα σε ελπιδοφόρα και λυτρωτικά θέματα, όπως περιπτώσεις ανθρώπων που ελευθερώθηκαν/απηλλάγησαν/εγκατέλειψαν τα πάθη της παραφιλίας, την σατανολατρία , την μασωνία και τα λοιπά θεομίσητα δεσμά του διαβόλου.

Ανώνυμος είπε...

Κατα Μάρκον Ευαγγέλιον ιστ΄ 15-16
15. και ειπεν αυτοις πορευθεντες εις τον κοσμον απαντα κηρυξατε το ευαγγελιον παση τη κτισει
16. ο πιστευσας και βαπτισθεις σωθησεται ο δε απιστησας κατακριθησεται

Ερώτηση
Πότε πιστεύει ένας άνθρωπος και πότε βαπτίζεται;

Μπορούν να απαντήσουν οι αναγνώστες;

ΒΕ.Λ. είπε...

Υπόψιν ανώνυμου απορούντα
4 Απριλίου 2014 - 7:50 μ.μ.

http://antiairetikos.blogspot.gr/2008/05/blog-post_25.html

ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ;
Η Γραφή είναι γεμάτη από χωρία (κομμάτια), στα οποία διαφαίνεται ο νηπιοβαπτισμός. Έτσι σε αρκετά σημεία της, τονίζει την βάπτιση ολόκληρων οικογενειών από τους Αποστόλους και την εισδοχή τους στον Χριστιανισμό. Φυσικό είναι οι οικογένειες αυτές να είχαν και μικρά παιδιά. Πουθενά λοιπόν σ’ αυτά τα χωρία δεν φαίνεται να γίνεται διάκριση στα μέλη της οικογένειας, αλλά αντίθετα βαπτίζονται όλα τα μέλη της. Ας αναφέρουμε κάποια από αυτά:
1. «Βαπτίστηκε (η Λυδία) και όλη η οικογένειά της». Πράξεις των Αποστόλων, κεφάλαιο 16, στίχος 15.2. «Βαπτίστηκε αυτός (ο δεσμοφύλακας των Φιλίππων) και όλοι όσοι ήταν μαζί του». Πράξεις των Αποστόλων, κεφάλαιο 16, στίχος 33.3. «Βάπτισα (εννοείται ο Παύλος), την οικογένεια του Στεφανά». 1η επιστολή προς Κορινθίους, κεφάλαιο 1, στίχος 15.Ομοίως στο κεφάλαιο 10, από τις Πράξεις των Αποστόλων, περιγράφεται η βάπτιση του εκατόνταρχου Κορνηλίου και της οικογένειάς του από τον Πέτρο, καθώς επίσης και των στενών συγγενών και φίλων του που είχε καλέσει για ν’ ακούσουν το κήρυγμα του Πέτρου.
Άξιο μνείας επίσης είναι, πως το χωρίο που επικαλούνται οι αιρετικοί, και το οποίο ισχυρίζονται ότι είναι εναντίον του νηπιοβαπτισμού, δηλαδή το κεφάλαιο 2, στίχοι 37 – 38, από τις Πράξεις των Αποστόλων, που αναφέραμε πιο πάνω, γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον τους. Γιατί δεν αναφέρεται μόνο στο βάπτισμα των μεγάλων αλλά και των μικρών. Και για του λόγου το αληθές αναφέρομαι και την συνέχεια του, την οποία εκ του πονηρού αποκόπτουν οι αιρετικοί. «Διότι για σας είναι η υπόσχεση και για τα παιδιά σας».

Ανώνυμος είπε...

Το νήπιο συνειδητά πιστεύει στον Ιησού Χριστό, ομολογεί ένα βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών και βαπτίζεται στο όνομα του Πατρός καί του Υιού και του Αγίου Πνεύματος;

SkyWatcher είπε...

Αγαπητέ ΒΕ.Λ, απλά σκέψου ότι σε πολύ λίγο, τέτοια θέματα θα μας απασχολούν άμεσα.
Ευχαριστώ για την προτροπή. Ψάχνω και για καλά νέα, αλλά..

ΒΕ.Λ. είπε...

Αφιερωμένο στον ανώνυμο 5 Απριλίου 2014 - 12:33 π.μ.

Λυπάμαι που ένα τόσο σοβαρό Μυστήριο της Εκκλησίας ανοίγεται κάτω απο ακατάλληλο και αποκρουστικό θέμα.


«Γιατί με βάπτισαν χωρίς να με ρωτήσουν;»
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2014/04/blog-post_965.html

Ένα κρίσιμο απόσπασμα:
«Το βάπτισμα σώζει τελικά όσους με τον καθημερινό τους αγώνα ενεργοποιούν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.»

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/370399/pragmatopoiithike-o-protos-gamos-omofulofilon-se-ekklisia-tis-vretanias/