Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σχολεία θα αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς με υπολογιστές το 2016



Ένα νέο σχέδιο «ελεύθερων σχολείων» σχεδιάζει να αντικαταστήσει τους καθηγητές με τους υπολογιστές σε ορισμένα μαθήματα.

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ακαδημιών της Αγγλίας - η Ακαδημία Σχολών Ark Pioneer – θέλει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο «μικτής μάθησης» - όπου τα παιδιά θα διδάσκονται μέσω του Διαδικτύου για μεγάλα τμήματα της ημέρας.

Το νέο «e-school», που θα γίνει γνωστό το οποίο η Ακαδημία Ark Pioneer πρόκειται να ανοίξει στο Λονδίνο από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με το ‘Times Education Supplement’.

Ανάλογα σχολεία στις ΗΠΑ – τα οποία ήταν έμπνευση του Υπουργού Παιδείας Michael Gove – και παρόμοια ριζοσπαστικά συστήματα έχουν ήδη δοκιμαστεί με κάποια επιτυχία.

Το ένα μοντέλο ονομάζεται Rocketship και λειτουργεί εδώ και εννέα σχολεία στο Μιλγουόκι και το Σαν Χοσέ, διδάσκοντας 5.000 μαθητές που το ένα τέταρτο της σχολικής ημέρας περνούν σε απευθείας σύνδεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Rocketship, Preston Smith δήλωσε: «Έχουμε λιγότερους καθηγητές από ένα παραδοσιακό σχολείο υπηρετώντας τον ίδιο αριθμό των μαθητών ενός σχολείου.

Μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού, το σχολείο μπορεί να αυξήσει τους μισθούς των υπόλοιπων εκπαιδευτικών – και έτσι να υπάρχουν καλύτεροι δάσκαλοι.

Όλο το άρθρο εδώ  - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραγωγή "καλώς εκπαιδευμένων" απαίδευτων.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Να καταργήσουν και τους πολιτικούς.
Οι υπολογιστές θα τα καταφέρουν καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Χαχααα... Τέλειο! (σχόλιο από Κηροποιος"