Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

ΗΠΑ: Στο Χιούστον ο καθένας θα χρησιμοποιεί όποια τουαλέτα θέλει χάριν «ισότητας»Είναι πλέον νόμιμο οι άνδρες να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, τα αποδυτήρια και τα ντους των γυναικών και αντιστρόφως - χάρη της ψήφισης του διατάγματος «Ίσων Δικαιωμάτων στο Χιούστον», την περασμένη Τετάρτη το βράδυ.

Η Δήμαρχος Annise Parker, η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη δήμαρχος του Χιούστον, αποκάλεσε το διάταγμα το "πιο ουσιαστικό πράγμα που έχω κάνει ποτέ προσωπικά ως δήμαρχος."

Ο στόχος του διατάγματος είναι «η εξάλειψη των διακρίσεων» στον τομέα της στέγασης και της απασχόλησης για τους ομοφυλόφιλους, τους τρανσέξουαλ – 14 κατηγορίες συνολικά - συμπεριλαμβανομένων της φυλής, της εθνικότητας, της ηλικίας, της θρησκείας και της αναπηρίας.

Ενώ γινόταν η συζήτηση, υπήρχε μιας ομάδα διαδηλωτών έξω από το κτίριο.

Ορισμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είπαν ότι τα γραφεία τους έχουν βομβαρδιστεί με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι το διάταγμα πρέπει να περάσει.

Ο δημοτικός σύμβουλος Michael Kubosh είπε ότι δεν του αρέσει ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν αυστηρές κυρώσεις.

«Πρόκειται να ποινικοποιήσουν τους ανθρώπους που θα παραβαίνουν το διάταγμα και το πρόστιμο θα είναι μεταξύ $ 500 - $ 5.000», δήλωσε ο Kubosh.

Όσοι είναι αντίθετοι με το διάταγμα έχουν 30 ημέρες για να μαζέψουν πάνω από 17.000 υπογραφές για να προσφύγουν κατά της απόφασης.

Την επόμενη φορά που θα θέλετε να πάτε σε μια τουαλέτα στο Χιούστον, ας είστε προσεκτικοί, εσείς και τα παιδιά σας, γιατί μπορεί να δείτε κάτι που δεν θα περιμένατε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή διόρθωση: πρόκειται για γυναίκα δήμαρχο Annise Parker , βλ. σχετικά wikipedia