Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: «Αλγερινοί, γυρίστε στην πατρίδα σας!»


Οι Γάλλοι πατριώτες του ‘Bloc Identitaire’ προτρέπουν τις αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά των αλγερινών οπαδών που συγκεντρώνονται, κάθε φορά που η Αλγερία παίζει έναν αγώνα, στην περιοχή του Παρισιού που ονομάζεται Barbès, για να εκφράσουν το μίσος τους για τη Γαλλία. Λέει το παρακάτω άρθρο:
Χθες το βράδυ, την παραμονή του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ του Βελγίου και της Αλγερίας (...) κολλήθηκαν αφίσες του Bloc Identitaire στην καρδιά του Παρισιού. (Στην πάνω φωτογραφία οι αφίσες κολλημένες σε έναν τοίχο στο σταθμό του μετρό Barbès-Rochechouart). 

Στην τελευταία εκστρατεία του Bloc Identitaire, το σύνθημα στις αφίσες είναι σαφές: «Είναι η Αλγερία η χώρα σας; Γυρίστε σε αυτήν!» 

Κάθε φορά που η Αλγερία παίζει έναν αγώνα, το Barbès γίνεται το θέατρο του μίσους κατά της Γαλλίας, προκαλώντας αντι-γαλλικές συγκεντρώσεις χιλιάδων οπαδών της Αλγερίας. Αν και κρούσαμε πρόσφατα τον κώδωνα του κινδύνου, προτείνοντας έναν μακρύ κατάλογο μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί στους Γάλλους και στους Ευρωπαίους οπαδούς, οι αρχές δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν.
.
Από παλαιότερους πανηγυρισμούς Αλγερινών στην Γαλλία με κάψιμο γαλλικών σημαιών
Αντιμέτωποι με την αδιαφορία των κρατικών αρχών και τυφλωμένοι από την ιδεολογία τους, ήταν καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους οπαδούς άμεσα σε γειτονιές "τους", καλώντας τους να εξασκηθούν στην κοινή λογική και τη συνέπεια: Όλοι οι καλοί πατριώτες πρέπει μια ημέρα να επιστρέψουν στη γη των προγόνων τους!



Σημείωση: Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έκανε τουλάχιστον, ένα καλό πράγμα - απαγόρευσε τις μεγάλες εξωτερικές τηλεοπτικές οθόνες που μεταδίδουν τα παιχνίδια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το θυμήθηκαν ; Τόσα χρόνια που τους ξεζούμιζαν , ήταν ευπρόσδεκτοι οι Αλγερινοί;

Ανώνυμος είπε...

κρατος εν κρατει

και στην Ελλαδα τα ιδια

ψαχνουν αφορμη για να εκφρασουν το μισος τους

SkyWatcher είπε...

Αναρωτιέμαι, εάν μετά από κάποια νίκη σε κάποιο σπορ, βγουν στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, π.χ. Αλβανοί και αρχίζουν να καίνε ελληνικές σημαίες και να βρίζουν εν χορώ την Ελλάδα, αν όλοι αυτοί που εμμέσως λένε "καλά να τα πάθουν" οι Γάλλοι [και γενικά οι Ευρωπαίοι που στενάζουν όπως κι εμείς από την πλημμυρίδα των (λαθρο)μεταναστών], θα δικαιολογήσουν το "ξέσπασμα" αυτό και θα σιωπήσουν συναινώντας. Και επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι "μα, εμείς δεν ήμασταν αποικιοκράτες", μην ξεχνάμε ότι μας κατηγορούν διεθνώς ότι είμαστε "ρατσιστές", ότι "εκμεταλλευόμαστε" τους μετανάστες και ότι "καταπιέζουμε μειονότητες". Άρα...