Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Μελέτη δείχνει ότι οι Λευκοί σταματούν να υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα και την «ποικιλομορφία» όταν συνειδητοποιούν ότι σύντομα θα είναι μειοψηφίαΚΟ: Η λέξη ‘diversity’ μεταφράζεται ως «διαφορετικότητα», «ποικιλομορφία», «πολυμορφία». Είναι εύηχες λέξεις που όλες τους αντιπροσωπεύουν την «υπέρτατη αξία» των ‘multi culti - all inclusive’ δυτικών κοινωνιών. Όλοι έχετε ακούσει το σλόγκαν “Unity in Diversity” (‘Ενότητα στην Διαφορετικότητα’ – δες εδώ). Βρίσκεται παντού. Από τις αφίσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συνθήματα ομάδων που προωθούν τον οικουμενισμό και την πανθρησκεία, μέχρι το τελευταίο σχολείο, γήπεδο και εκκλησία (!), η αρχή αυτή πρέπει να εμπεδωθεί και να σφηνωθεί βαθιά στην συνείδηση του κάθε Λευκού κατοίκου του πλανήτη. (Ναι, μόνο του Λευκού). Η ‘diversity’ είναι λοιπόν, η «ιερή λέξη» της εποχής μας. Κάθε αμφισβήτηση ή αντίδραση σε αυτήν ισοδυναμεί με την ύψιστη «αίρεση». Τώρα όμως μια νέα μελέτη δείχνει ότι όσο πιο πολύ οι Λευκοί στις ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι ο πληθυσμός τους έχει αντικατασταθεί από ξένους, τόσο λιγότερο αισθάνονται θετικά για την «ποικιλομορφία».

Η αλήθεια είναι ότι από το 2050 οι Λευκοί Αμερικάνοι θα είναι μειονότητα, και μια άλλη ομάδα θα συνεχίσει να είναι πλειοψηφία από εκείνο το σημείο.

Γράφει η Phys:

Οι Λευκοί Αμερικάνοι ίσως αρχίζουν να βλέπουν την ποικιλομορφία και την πολυπολιτισμικότητα πιο αρνητικά, καθώς οι ΗΠΑ κινούνται προς την κατεύθυνση να γίνουν ένα έθνος μειονότητας-πλειονότητας, αναφέρει μια έκθεση ψυχολόγων του UCLA (University of California, Los Angeles).

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές χώρισαν 98 Λευκούς Αμερικάνους από όλες τις περιοχές της χώρας- οι μισοί άνδρες, οι μισοί γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 37- τυχαία σε δύο ομάδες. Σε μια ομάδα είπαν ότι οι Λευκοί δεν θα είναι πλέον η πλειοψηφία στις ΗΠΑ από το 2050. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πιθανό να είναι αληθινό συντομότερα, από το έτος 2043, σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις. Στην δεύτερη ομάδα είπαν ότι οι Λευκοί θα διατηρήσουν το καθεστώς πλειοψηφίας τους στις ΗΠΑ τουλάχιστον μέχρι το 2050. Σε όλους τους συμμετέχοντες στη συνέχεια τέθηκε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις απόψεις τους σχετικά με την «ποικιλομορφία».

Οι συντάκτες της μελέτης Felix Danbold και Yuen Huo
«Οι Λευκοί αισθάνονται χλιαρά για τη ποικιλομορφία, όταν τους λένε ότι είναι έτοιμοι να χάσουν το καθεστώς πλειοψηφίας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά», λέει η Yuen Huo, καθηγήτρια ψυχολογίας του UCLA και ανώτερη συντάκτης της μελέτης.

Χρησιμοποιώντας μια σκάλα επτά σημείων - όπου το 1 σημαίνει «διαφωνώ απόλυτα» και το 7 σημαίνει «συμφωνώ απόλυτα» - θεμάτων κλήθηκαν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως «Ένας από τους στόχους της χώρας μας πρέπει να είναι να διδάξει στους ανθρώπους από διαφορετικό φυλετικό, εθνοτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο πώς να ζήσουν και να εργαστούν από κοινού» (το 'all inclusive' που λέγαμε) και «Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι διαφορές στα υπόβαθρα και τις εμπειρίες μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές αξίες και τρόπους σκέψης». Εκείνοι που πίστευαν ότι οι Λευκοί θα συνεχίσουν να είναι η πλειοψηφία έδωσαν μια μέση αντίδραση του 5,67, ενώ όσοι πίστευαν ότι οι Λευκοί δεν θα είναι πλέον η πλειοψηφία έδωσαν κατά μέσο όρο απόκρισης μόλις 5.15.

«Βλέπουμε μια σημαντική μείωση στη θεώρηση της διαφορετικότητας όταν οι Λευκοί Αμερικανοί εκτίθενται στις τρέχουσες προβλέψεις των μελλοντικών δημογραφικών στοιχείων», δήλωσε ο Felix Danbold, διδακτορικός φοιτητής ψυχολογίας του UCLA και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Οι περισσότεροι Αμερικανοί βλέπουν (ακόμα) την ποικιλομορφία θετικά, αλλά και πολλοί Λευκοί Αμερικανοί που βλέπουν τις πραγματικές δημογραφικές προβλέψεις, και την απώλεια του καθεστώτος πλειοψηφία τους, καταλήγουν να είναι λιγότερο ενθουσιώδεις γι’ αυτό».

Εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται στη μελέτη ως Ρεπουμπλικάνοι έδωσαν μέσες αντιδράσεις του 4,5, σε σύγκριση με το 5,8 για τους Δημοκρατικούς και 5.7 για τους ανεξάρτητους. Το 36 τοις εκατό των συμμετεχόντων ήταν Δημοκρατικοί, το 21 τοις εκατό ήταν Ρεπουμπλικάνοι και το 31 τοις εκατό ήταν ανεξάρτητοι.

Η υποστήριξη στη ποικιλομορφία ήταν επίσης υψηλότερη μεταξύ των γυναικών, με μέση απόκριση 5.7, ενώ μέσος όρος των απαντήσεων των ανδρών ήταν 5,1.

Οι ερευνητές λένε ότι τα αποτελέσματα σχετίζονται με τους Λευκούς που αισθάνονται απειλούμενοι με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός από τις ανησυχίες τους σχετικά με τον οικονομικό ανταγωνισμό ή με την σύγκρουση των πολιτιστικών αξιών. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δημογραφικές αλλαγές απειλούν την αίσθηση ότι οι Λευκοί αντιπροσωπεύουν καλύτερα την αμερικανική ταυτότητα.

«Οι Λευκοί έχουν επί μακρόν ωφεληθεί από το να θεωρούνται ως η εθνοτική ομάδα που αντιπροσωπεύει καλύτερα το τι σημαίνει να είσαι Αμερικανός», δήλωσε η Huo, ένα πανεπιστημιακό μέλος του UCLA College. «Η σκέψη για ένα μέλλον στο οποίο οι Λευκοί δεν είναι πλέον η αριθμητική πλειοψηφία απειλεί τον ισχυρισμό αυτό με την αμερικανική ταυτότητα και βλέπουμε μια απροθυμία να αγκαλιάσουν την ποικιλομορφία και τη μεγαλύτερη υποστήριξη για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες να αφομοιωθούν στην αμερικανική κοινωνία».

Αυτή η «απειλή για την ταυτότητα»,λέει ο Danbold, συχνά παραβλέπεται στις συζητήσεις σχετικά με το γιατί οι Λευκοί είναι ανήσυχοι σχετικά με την αλλαγή των δημογραφικών εξελίξεων. 


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: