Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Σαλβαντόρ Αλιέντε, ο Μασόνος



Ο μαρξιστής πρόεδρος της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλλιέντε (Salvador Guillermo Allende Gossens) (1908 – 1973), καταγόταν από μεγαλοαστική τάξη, γιος του Salvador Allende Castro και της Laura Gossens Uribe, η οποία ήταν εβραϊκής καταγωγής. Σπούδασε ιατρική, υπήρξε «πλουσιώτατος» (σύμφωνα με τις εμπιστευτικές αναφορές που έστελνε στην Αθήνα ο τότε Έλληνας πρέσβης στο Μπουένος Άιρες, Τζων Σωσσίδης), ήταν άθεος και Μασόνος.

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από μασονική σελίδα:

Συνομιλίες με τον Allende (από το “The Chilean Revolution, Conversations with Allende” - Régis Debray, Ρεζί Ντεμπρέ)

Debray: Έχω ακούσει ότι πάντα είχατε συνδέσεις με τον Τεκτονισμό και όμως είσαστε μαρξιστής. Ξέρετε ότι κάποτε υπήρξε μια σοβαρή διαφωνία εντός του διεθνούς κινήματος των εργαζομένων. Για παράδειγμα, στη Γαλλία την δεκαετία του ‘20, οι Ελευθεροτέκτονες εκδιώχθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ήταν τότε στα σπάργανα. Βλέπετε μια αντίφαση μεταξύ των υποτιθέμενων συνδέσεών σας με τον Τεκτονισμό και την μαρξιστική θέση σας, την ταξική θέση σας;

Αλιέντε: Πρώτον, Régis, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώτος γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν ελευθεροτέκτονας.

Debray: Ναι, ναι ...

Αλιέντε: Και αυτό ήταν μόνο κατά τη στιγμή της Τρίτης Διεθνούς που η ασυμβατότητα μεταξύ των δύο κινημάτων ιδρύθηκε.

Debray: Ναι.

Αλιέντε: Τώρα, από μια προσωπική άποψη, έχω ένα μασονικά παρελθόν. Ο παππούς μου, ο Δρ Αλιέντε Padin ήταν ένας Γαληνότατος Μεγάλος Μάγιστρος του Τεκτονικού Τάγματος τον δέκατο ένατο αιώνα, όταν το να είσαι ελευθεροτέκτονας σήμαινε να εμπλακείς σε έναν αγώνα. Οι Τεκτονικές Στοές και οι Lautaro Στοές*  ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ανεξαρτησίας και ο αγώνας κατά της Ισπανίας.

Debray: Ο Μπολιβάρ και ο Σούκρε ήταν Μασόνοι.

Αλιέντε: Ακριβώς. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε πολύ καλά ότι, με αυτό το είδος της οικογενειακής παράδοσης, αλλά και δεδομένου ότι το μασονικό κίνημα πάλεψε για τις θεμελιώδεις αρχές, όπως την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη, μπορεί κανείς να έχει βιώσιμες τέτοιες συνδέσεις. Τώρα υποστηρίζω εντός του μασονικού κινήματος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα στο καπιταλιστικό καθεστώτος, ούτε καν ισότητα των ευκαιριών, φυσικά. Ότι δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοσύνη, ενώ υπάρχει ταξική εκμετάλλευση, και ότι η αληθινή ελευθερία είναι μια συγκεκριμένη και όχι μια αφηρημένη έννοια. Έτσι, βλέπετε ότι έχω ερμηνεύσει τις αρχές του Τεκτονισμού, σύμφωνα με το αληθινό περιεχόμενο τους. Τώρα, ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν χώρες όπου ο Τεκτονισμός δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατός με τις αρχές αυτές.

* σημείωση: ​​Οι Λαουταρινικές - Lautarian Στοές (ή Στοές του Lautaro), το όνομά τους από τον Αρουκανιανό cacique (αρχηγό φυλής) Lautaro - ηγέτη του αγώνα κατά της ισπανικής κατάκτησης στο δέκατο έκτο αιώνα στη Χιλή - δημιουργήθηκαν στο Μπουένος Άιρες το 1812 από τα μέλη του Ελευθεροτεκτονισμού. Εξέχουσα θέση μεταξύ τους είχε ο στρατηγός José San Martin και ο Bernardo O'Higgins στη Χιλή, και οι δύο ηγέτες του αγώνα κατά της ισπανικής αποικιοκρατίας. Λέγεται ότι ενώ ο στρατός αποτέλεσε τη στρατιωτική πτέρυγα του απελευθερωτικού κινήματος, οι Στοές Lautaro αποτέλεσαν την πολιτική πτέρυγά του.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γνωστο το μασωνικό παρελθον του.
Ωστόσο, η δραση του υπερ των Χιλιανών δεν έχει σχέση με τον προδοτικο μασωνισμό. Αλλωστε γι' αυτο και τον δολοφόνησαν οι μασωνοι.

konion είπε...

Άθεος και μασώνος (ελευθεροτέκτονας) δέν γίνεται, πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Πινοσέτ ήταν όμως ελευθεροτέκτονας...

ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είπε...

Ο Αλλιέντε ήταν υψηλόβαθμος τέκτονας, ο οποίος διακρινόνταν για τα δημοκρατικά ιδανικά του. Θεωρούσε ως ύψιστο αγαθό την ελευθερία σκέψεως, χωρίς να φοβάται κανένα απολυταρχικό και σκοταδιστικό καθεστώς

Αλλά και πόσοι άλλοι από τους ηγήτορες του κόσμου δεν ήταν τέκτονες, γνωστοί και μη ...

SkyWatcher είπε...

During his term in office, Allende - who was himself an atheist - supported a more ecumenical approach to....

Από:
http://en.wikipedia.org/wiki/Criticisms_of_Salvador_Allende

Στέφανος είπε...

Ο μέγας διδάσκαλος Χ.Μανέας έλεγε σε συνέντεξη του στον Τράγκα(Χωρίς Αναισθητικό) ότι για να γίνει κάποιος τέτκονας πρέπει να πιστεύει στο Θεό. Ο Αλλιέντε σαν άθεος δεν προσκυνούσε τον Μ.Α.Τ.Σ. στις Στοές που πήγαινε;Πως τον κάνανε δεκτό παραβιάζοντας μία βασική αρχή του μασωνισμού; Περίεργο....

ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είπε...

H πίστη προς τον Θεό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος τέκτονας. Δεν ρωτάται σε ποιόν Θεό ( ή δύναμη ή όπως αλλιώς επιθυμεί να το αποκαλέσει) πιστεύει διότι κάτι τέτοιο θα ενέπιπτε στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, κάτι που απαγορεύεται

Δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιόν Θεό ή Υπέρτατη Δύναμη πίστευε ο Αλλιέντε, αλλά σίγουρα σε κάτι πίστευε

Η ομορφιά του τεκτονισμού έγκειται στο ότι συναδελφώνει σε μια μεγάλη οικογένεια ανθρώπους διαφορετικών πιστεύω και πεποιθήσεων.

ΥΓ. Πιστεύουμε σε Θεό, ο ΜΑΤΣ είναι προσωνύμιο του Θεού που πιστεύει ο κάθε τέκτονας , όχι κάποιος διαφορετικός Θεός

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιτέκτων του σύμπαντος είναι ο εωσφορος.οι μασώνοι πιστευουν στον εχθρο του Χριστού.ειναι οπαδοι του αντιχρίστου και τους περιμενει φρικτη τιμωρια οταν παρέλθουν οι αιώνες.

ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είπε...

Κάνετε λάθος, αγαπητέ μου. Απλώς αναπαράγετε τις ανακρίβειες και τα παραμύθια που ακούγονται/δημοσιεύονται από εδώ και από εκεί (πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, βιβλία του taxil κλπ)

Παρόλα αυτά,μπορείτε να επιλέξετε να πιστεύετε ότι θέλετε

ΒΕ.Λ. είπε...

Πρός τέκτονα επαρχίας:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
https://www.youtube.com/watch?v=aIliMXKcw9A

Σεραφείμ Πειραιώς, ''Τεκτονισμός, Μασονία- Η αποκρυφιστική και παγανιστική λατρεία του Εωσφόρου''
https://www.youtube.com/watch?v=Rp9QhZJu9vw

Με στοιχεία και τεκμήρια.


Υγ
Αγρινιώτη, φεύγα απο 'κει όσο είναι καιρός.

ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είπε...

Καταπληκτικά βίντεο..μας τα έχουν στείλει πάνω από 10 φορές όπως και το άλλο που υποτίθεται ότι είναι κρυφά μαγνητοσκοπημένο σε τουρκική στοά. Ελπίζω να έχετε προσέξει το μοντάζ της κακιάς ώρας που έχει γίνει και να μην έχετε χάψει την οφθαλμοφανή απόπειρα εξαπάτησης.

Από την άλλη θα σας πρότεινα να διαμορφώνετε ίδια γνώμη και όχι να αντιγράφετε γνώμες και θεωρητικολογίες άλλων που επίσης δεν έχουν ίδια άποψη αλλά αντιγράφουν τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφεί ανά καιρούς

Αγοράστε κάποια βιβλία για τον τεκτονισμό (πωλούνται ελεύθερα) και εκτιμήστε τον ή απορρίψτε τον. Το να αναπαράγεται ότι σας λένε και σας επιβάλλουν να λέτε δεν είναι το βέλτιστο

Ανώνυμος είπε...

Σωραίος, τέκτονα!
Εσύ εκτίμησες τη μασωνία γιατί είναι όμορφη και συναδελφώνει τους ανθρώπους; Αυτό το κάνει η ορθοδοξία, φίλε. Τη μασωνία την εκτίμησες γιατί (ευελπιστείς ότι) θα σου ανοίξει πόρτες για να ανέβεις σε θέσεις που με αξιοκρατικά κριτήρια δε θα έφτανες. Αυτό είναι το δόλωμα που τσιμπάνε όλοι, αφελείς επαρχιώτες σαν εσένα και σκουληκαντέρες σαν τους πολιτικούς μας.

Και στην τελική, οι τέκτονες είναι για τους τεύτονες. Δεν έχουν τίποτα το ελληνικό ως θεσμός, είναι ένα παράσιτο που καταστρέφει το έθνος μας και όλα τα έθνη του κόσμου - τον είχατε και στο χωριό σου;

konion είπε...

Γενικῶς, ὑπάρχουν κάποια θέματα μὲ τὶς διάφορες «θρησκεῖες». Τί ἐννοῶ τώρα...
Πόσο ἡ θρησκεία τοῦ καθενὸς ἐπηρεάζει τὸν διπλανό του, ποὺ ἔχει ἢ δὲν ἔχει τὴν ἴδια θρησκεία.

Π.χ. τὸ Ἴσλὰμ μἒ τὴν Σαρία, διάδοσις μὲ τὸ ξίφος κ.λπ.
Μετά, Τεκτονισμός καὶ ἄλλα μυστικὰ τάγματα, κατὰ πόσον εἶναι κλίκες, οἱ ὁποίες προωθοῦν τὰ μέλη των εἰς βάρος τῶν μὴ μελῶν των.
Ἐπίσης στόχοι μεταφυσικοί, κρυφοὶ καὶ φανεροὶ τῶν παραπάνω. Ἐν ὀλίγοις, εἶναι πολλά τὰ θέματα. Π.χ. ὁ Δυτικὸς Πολιτισμὸς ἔχει διαμορφωθῆ σὲ μεγάλο βαθμὸ ἐκτὸς τῆς Χριστιανικῆς θρησκείας καὶ ἀπὸ τέτοια μυστικὰ τάγματα.

Ανώνυμος είπε...

OI FILOI KAI OI ADELFOI ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ....ΟΥΤΕ ΟΡΚΟΥΣ. Αυτά είναι εκ του πνηρού και στοχεύουν στην ικανοποίηση των σχεδίων μιας ομάδας όπως και στην ικανοποίηση της ατομικής αδηφαγίας.
Η μισή γνώση όπως αυτή περνά στον απλό άνθρωπο απλά τον καθιστά έρμαιο της ματαιοδοξίας. Ο νεοπλουτισμός και το σύμπλεγμα κατωτερότητας, στην συνέχεια , ολοκληρώνουν την πορεία προς λέσχες, στοές εκλεκτών κοκ.
Πραγματικά θλιβερο

sterg είπε...

στον τεκτονισμο σε χαμηλο βαθμο θελουν να εισαι πιστος στην δικη σου θρησκεια και αυτο φαινεται σαν ανεξηθρησκεια.στην μετεπειτα πορεια κατανοει ο τεκτονας οτι τον χριστιανισμο τον εχουν για τους χαμηλοβαθμους και για αυτους που ανεβαινουν ισχυει η υπαρξη μονο ΠΙΣΤΗΣ ασχετα περιεχομενου.Διοτι η δυνατοτητα ΠΙΣΤΗΣ ειναι εργαλειο ανοδου .