Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΘΟΝΙΑ: Χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για το επιχειρούμενο σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους



Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στο λόφο Toompea στο κέντρο της πρωτεύουσας της Εσθονίας, Ταλίν, στην συγκέντρωση που οργανώθηκε από ένα ίδρυμα που υπερασπίζεται την οικογένεια και τις παραδοσιακές αξίες για να διαμαρτυρηθούν κατά ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου που θα νομιμοποιεί το σύμφωνο συμβίωσης ζευγαριών του ιδίου φύλου και το οποίο θα είναι ο πρόδρομος για να νομιμοποιηθεί και ο «γάμος» ατόμων του ιδίου φύλου.

Στην μαζική διαμαρτυρία οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Νόμος για την Συμβίωση», ο οποίος θα παρέχει σε ζευγάρια που συζούν, ανεξαρτήτως «σεξουαλικού προσανατολισμού» ή φύλου, την ίδια νομική προστασία όπως και στα παντρεμένα ζευγάρια.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Ας υπάρχει πάντα η μαμά, ας υπάρχει πάντα ο μπαμπάς, ας υπάρχω πάντα εγώ», «Ντροπή!», «Η οικογένεια είναι η υπερηφάνεια και η δύναμη της εσθονικής κοινωνίας!», «Το κοινοβούλιο να ακούσει το λαό!»"και άλλα.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει την πρώτη συζήτηση. Η δεύτερη αναμενόταν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο αποφάσισε να επισπεύσει το νομοσχέδιο, το οποίο προτάθηκε από 40 βουλευτές από το σύνολο των 101. Η δεύτερη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και η τρίτη στις 9 Οκτωβρίου Έχει επίσης αποφασιστεί να ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία ψήφων.

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιτάσσονται στο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση κάνει ό, τι χρειάζεται για να περάσει.

Ο πρωθυπουργός Taavi Roivas είπε σε μια κυβερνητική συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη ότι είναι υπέρ της ψήφισης του νόμου. Κατά την άποψή του, το νομοσχέδιο θα αποδείξει την «ανοχή» της κοινωνίας έναντι των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Ο πρωθυπουργός, ηλικίας μόλις 35 ετών, προέρχεται από Εσθονικό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα (Eesti Reformierakond) που είναι ένα φιλελεύθερο πολιτικό κόμμα.

"Η υιοθέτηση αυτού του νόμου είναι ένα μέρος μιας πολύ ευρύτερης προσπάθειας να διαστρέψουν τα ηθικά θεμέλια της κοινωνίας μας και αυτό το πράγμα δεν θα σταματήσει με την έγκριση του νόμου. Έχουμε συγκεντρωθεί εδώ για να στείλουμε στους πολιτικούς ένα πολύ σαφές μήνυμα -. Ο λαός της Εσθονίας δεν θα δεχθεί ταπείνωση, με το να αγνοείται η πολιτιστική μας παράδοση, είτε εάν αυτή γίνεται κάτω από το διεστραμμένο σλόγκαν της ανοχής, είτε εάν γίνεται κάτω από την πίεση των ξένων αφεντικών", δήλωσε ο Varro Vooglaid (φώτο), επικεφαλής του Ιδρύματος για την Υπεράσπιση της Παράδοσης και της Οικογένειας.

Ο Vooglaid είπε ότι ο λαός της Εσθονίας είναι εναντίον του έμμεσου επαναπροσδιορισμού του θεσμού της οικογένειας, λέγοντας ότι είναι «αντιδημοκρατικό» να «αναγκάζεται» ο επαναπροσδιορισμός από το κοινοβούλιο μέσω του νόμου Συμβίωσης, ενώ οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το υποστηρίζουν.

"Έχουν καταφέρει επιτυχώς να κινητοποιήσουν τους υποστηρικτές τους και να φέρουν το θέμα προς μια ισχυρότερη δημόσια εστίαση από ό, τι ο καθένας θα μπορούσε να αναμένει στην αρχή αυτής της συζήτησης", είπε ο Ott Lumi ειδικός επικοινωνιών.

Ο Vooglaid δήλωσε ότι υπό το φως αυτής της τακτικής της βιασύνης να ψηφιστεί το νομοσχέδιο από το Κοινοβούλιο, η διαδήλωση της Κυριακής ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία για τους Εσθονούς για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους πριν το νομοσχέδιο γίνει νόμος.

Το Ίδρυμα για την Άμυνα της Παράδοσης και της Οικογένειας απαίτησε το κοινοβούλιο να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα, "αφού η υιοθέτηση αυτού του νόμου θα σημαίνει τον επαναπροσδιορισμό του θεμελίου της κοινωνίας - κάτι που μόνο ο λαός έχει το δικαίωμα να κάνει ".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: