Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Η «ρατσιστοποίηση» των πάντων. «Ρατσιστές» οι Tom και Jerry κατά την Amazon!Τα πάντα στην εποχή μας γίνονται "ρατσιστικά", καθώς η παράνοια του «αντιρατσισμού» εξαπλώνεται παντού στις ζαλισμένες από την πολλή ‘πολιτική ορθότητα’ δυτικές κοινωνίες. Οι λέξεις πλέον έχουν χάσει το νόημά τους και σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτα που δεν θα είναι «ρατσιστικό».

Όπως γράφει η London Independent:

Οι φίλοι του Tom και Jerry μπορεί να κάνουν ασυναίσθητα κάποιο μορφασμό όταν το κεφάλι του άτυχου γκρίζου γάτου χτυπάει για πολλοστή φορά σε ένα παράθυρο. Όμως, σύμφωνα με την Amazon, ο πραγματικός κίνδυνος για τους σύγχρονους θεατές των κλασικών κινουμένων σχεδίων έγκειται στον «εγγενή ρατσισμό» τους.

Οι άνθρωποι που ελπίζουν να κατεβάσουν τα ηλικίας 70 χρόνων κλασσικά κινούμενα σχέδια μέσω της υπηρεσίας video streaming της εταιρείας, παλαιότερα γνωστή ως LoveFilm, έρχονται αντιμέτωποι με την προειδοποίηση ότι περιέχει «κάποιες εθνοτικές και φυλετικές προκαταλήψεις που κάποτε ήταν κοινές στην αμερικανική κοινωνία».

Η ανακοίνωση είναι πιθανό να αναφέρεται στην απεικόνιση μιας μαύρης υπηρέτριας γνωστής ως “Mammy Two Shoes” στη σειρά κινουμένων σχεδίων. Ο χαρακτήρας της παχιάς μεσήλικης μαύρης γυναίκας, της οποίας το πρόσωπο εμφανίζεται μόνο μία φορά, είναι γενικά αποδεκτό ως «ένα ρατσιστικό στερεότυπο του υπηρέτη μιας οικογένειας λευκών». «Τέτοιες απεικονίσεις ήταν λάθος τότε και είναι λάθος σήμερα», προσθέτει η προειδοποίηση Amazon.

Η αρχική σειρά ταινιών μικρού μήκους των Τομ και Τζέρι παρήχθη από το κινηματογραφικό στούντιο MGM το 1940, και διήρκεσε μέχρι το 1957. Οι παραγωγοί William Hanna και Joseph Barbera έκαναν πάνω από 100 κινούμενα σχέδια, κερδίζοντας επτά βραβεία ακαδημίας.

ΚΟ: Παρακάτω μερικά παραδείγματα «ρατσιστοποίησης» των πάντων που έχει παρουσιάσει ο ΚΟ προς γνώση και συμμόρφωση όσων δεν θέλουν να κολλήσουν "ρατσισμό" (είναι και άλλα, αλλά δεν έχει νόημα να τα ψάξω όλα – άλλωστε, έρχονται και άλλα) :
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ,αυτη η πολιτικη ορθοτητα(sic)...

Ανώνυμος είπε...

Και που να δουν αυτό το επεισόδιο του Bugs Bunny!

https://www.youtube .com/watch?v=CgNjXeU5OTk