Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ραβίνοι της Ευρώπης: «Παντού να ψηφιστούν (κι άλλοι) νόμοι κατά της “ρητορικής μίσους”, ειδικά κατά των Εβραίων»



Οι ραβίνοι της Ευρώπης κάλεσαν τις κυβερνήσεις όλης της ηπείρου να περάσουν νόμους που στοχεύουν στην «ρητορική μίσους» εναντίον των Εβραίων, όπως αναφέρει το Times of Israel.

Το κάλεσμα των ραβίνων έγινε με ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη μόνιμη επιτροπή της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων (CER), η οποία συγκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

«Καλούμε και τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και της Γερμανίας, να επινοήσουν νομοθεσία που θα στοχεύει στην “ρητορική μίσους”, συγκεκριμένα κατά των Εβραίων», δήλωσε JTA ο Πρόεδρος του CER, Ραβίνος Pinchas Goldschmidt.

«Είναι κάτι που έχουν λίγες χώρες, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει υπό το φως της ανόδου της αντισημιτικής βίας και της “ρητορικής μίσους”, όπως είδαμε φέτος το καλοκαίρι», δήλωσε ο Goldschmidt όσον αφορά την αύξηση των αντισημιτικών εκφράσεων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη που συνέπεσε με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο αγώνας ενάντια στις προσπάθειες της Ευρώπης να απαγορεύσει την μη-ιατρική περιτομή των αγοριών και την kosher σφαγή των ζώων αποτελεί επίσης μια υψηλή προτεραιότητα για την Επιτροπή, πρόσθεσε ο Goldschmidt.

Ένα σχέδιο ψηφίσματος που ζητά την καθιέρωση μιας ενδο-ευρωπαϊκής αρχής που θα πιστοποιεί ότι οι κληρικοί θα καταπολεμήσουν την θρησκευτική “ρητορική μίσους” προτάθηκε, αλλά δεν ψηφίστηκε από την επιτροπή, η οποία έχει πάνω από 25 μέλη.

Η συνάντηση στην Τιφλίδα ήταν η πρώτη φορά που η CER πραγματοποίησε εκδήλωση στη Γεωργία, και αυτό συνέπεσε με τον εορτασμό, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης, των 2600 χρόνων συνύπαρξης Εβραίων και μη Εβραίων στη Γεωργία.

«Είδαμε πανό στα εβραϊκά και εβραϊκές πινακίδες σε όλη την πόλη», δήλωσε ο Goldschmidt.

Η CER συναντήθηκε επίσης με Γεωργιανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ο οποίος, σε ηλικία 32 ετών, είναι ένας από τους νεότερους επικεφαλής κράτους του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός Garibashvili (φωτο), μίλησε για την μεγάλη εκτίμηση που έχει για το Ισραήλ και την εβραϊκή κουλτούρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είπε ο Glodschmidt.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Μωραίνει Κύριος ὄν βούλεται ἀπωλέσαι.
Ἀφοῦ ξέρουν ὅτι ἡ ἔξαρσις τοῦ Ἰσλὰμ εὐθύνεται γιὰ τὴν ἀντισημιτικὴ βία, γιατὶ δὲν λέτε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά των;
Ραβίνοι καὶ λοιποὶ ἑβραῖοι ξυπνήστε, ἔτσι ὅπως ἀνεβαίνει τὸ Ἰσλὰμ πανευρωπαϊκῶς δὲν βλέπω καλὰ τὰ κεφάλια σας στοὺς ὤμους σας, ἐκτὸς ἐὰν γίνεται ντονμέδες.

Ανώνυμος είπε...

Goldschmidt!!! Προέρχεται από τις αρχηγικές Τραπεζικές οικογένειες του πλανήτη!! πολλοί Goldsmidt έχουν αλλάξει το επώνυμό τους σε Goldsmith.. Έχουν στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Rothschild... (πολλά μέλη αυτών των 2 οικογενειών έχουν παντρευτεί μεταξύ τους..)