Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Elton John: «Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο ήρωάς μου. Κάντε τον αμέσως άγιο..»




«Ήρωά» του αποκάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο ο γνωστός ομοφυλόφιλος ακτιβιστής μουσικός Elton John, σε ένα έρανο για το ίδρυμά του για το AIDS.

Ενώ ήταν γεμάτος από επαίνους για τον Πάπα, ο John επιτέθηκε στην Καθολική Εκκλησία και τους προηγούμενους Πάπες. «Πριν από δέκα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον αγώνα κατά του AIDS ήταν η Καθολική Εκκλησία. Σήμερα έχουμε έναν Πάπα που μιλάει γι’ αυτό», είπε.

Επαινώντας την φράση του Φραγκίσκου «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;» (έναν ομοφυλόφιλο), ο βρετανός τραγουδιστής είπε, «Έκανε περισσότερα με αυτές τις πέντε λέξεις από ό, τι οι τελευταίοι πέντε Πάπες. Είναι ο ήρωάς μου».

Ο Φραγκίσκος πρωτοσέλιδο σε γνωστό ομοφυλοφιλικό περιοδικό, ως "το πρόσωπο της χρονιάς"
Ο John, ο οποίος το 2006 είπε σε συνέντευξη ότι θα απαγόρευε τη θρησκεία εντελώς (τόσο ανεκτικότητα..) γιατί κάνει τους ανθρώπους «τρωκτικά γεμάτα μίσος», αφού ένιωθε ότι προκαλεί το «μίσος» κατά των ομοφυλόφιλων (στην ίδια συνέντευξη επαίνεσε τον αμερικάνο τραβεστί Justin Bond που έκαψε επί σκηνής μια αμερικάνικη σημαία.  Προφανώς από… «αγάπη»). Ο Τζων είπε ότι ο Πάπας «είναι ένας συμπονετικός, τρυφερός άνθρωπος που θέλει ο καθένας να συμπεριληφθεί στην αγάπη του Θεού. Είναι τρομερό αυτό που προσπαθεί να κάνει ενάντια σε πολλούς, πολλούς ανθρώπους στην εκκλησία. Είναι θαρραλέος και είναι ατρόμητος, και αυτό είναι που χρειαζόμαστε στον κόσμο σήμερα».

«Κάνετε αυτόν τον άνθρωπο άγιο τώρα, εντάξει;», πρόσθεσε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: