Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η Ευρώπη της «ισότητας»: Αν προσβάλεις τον Χριστιανισμό πας σπίτι σου. Αν προσβάλεις το Ισλάμ πας φυλακή (video)



Γάλλος εισαγγελέας ζήτησε τρεις έως τέσσερις μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή και περίπου $ 2.000 πρόστιμο σε μια πρώην «ακτιβίστρια» των Femen, που μιμήθηκε την άμβλωση σε μια εκκλησία στο Παρίσι. Μια παρόμοια πράξη σε ένα γαλλικό τζαμί οδήγησε σε αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες, αναφέρει το Russia Today.

Η Eloïse Bouton, 31 ετών τότε μέλος των Femen, εμφανίστηκε τόπλες μέσα στην Καθολική εκκλησία Madeleine στο Παρίσι, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2013. Έκανε μια προσομοίωση άμβλωσης με το να μεταφέρει στο βωμό κομμάτια ήπατος μοσχαριού, που συμβόλιζαν το έμβρυο. Η πράξη κορυφώθηκε με την Bouton να ουρεί στα σκαλιά του βωμού.

Η Bouton, παραιτήθηκε από τις Femen μετά το περιστατικό, επικαλούμενη "προσωπικούς λόγους" και εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Παρισιού για να προσαχθεί σε δίκη για «άσεμνη έκθεση», την Τετάρτη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε τρεις έως τέσσερις μήνες ποινή με αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ (περίπου $ 1920).

Ο δικηγόρος της Bouton επιμένει ότι αυτό που έκανε η κατηγορούμενη ήταν μια «πολιτική διαμαρτυρία» και όχι μια πράξη δημόσιας έκθεσης και ζήτησε να εφαρμοστεί στην περίπτωσή της το διεθνές δίκαιο σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης.

Η ετυμηγορία στην υπόθεση Bouton δεν θα ανακοινωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, το γαλλικό σύστημα δικαιοσύνης έχει ήδη αποδειχθεί ήπιο για τις «ακτιβίστριες» της Femen.

Τον περασμένο μήνα, δικαστήριο της Γαλλίας αθώωσε τις ακτιβίστριες, οι οποίες οργάνωσαν μια τόπλες διαμαρτυρία στον καθεδρικό Νοτρ Νταμ στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2013. Η ομάδα στη συνέχεια ζήτησε την παραίτηση του (πρώην) Πάπα Βενέδικτου XVI φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αντίο Βενέδικτε!» και «Όχι πια ομοφοβικοί!».

Οι μόνες καταδίκες στην υπόθεση ήταν τελικά πρόστιμα τα οποία δεν επιβλήθηκαν στις τόπλες «ακτιβίστριες», αλλά στο προσωπικό ασφαλείας της Notre Dame, που τράβηξαν τις γυναίκες μακριά από την εκκλησία. Τα πρόστιμα 1.000 ευρώ (περίπου 1.264 δολάρια) ανεστάλησαν. (Διάβασε εδώ)

Ωστόσο, η γαλλική δικαιοσύνη είναι πιο σκληρή για τους παραβάτες σε ένα τζαμί.

Μια ομάδα η οποία τοποθέτησε το κεφάλι ενός γουρουνιού έξω από ένα τζαμί στο γαλλικό υπερπόντιο έδαφος της Μαγιότ, τον Ιανουάριο, είδε τα μέλη της να καταδικάζονται για «υποκίνηση σε μίσος, βία και διακρίσεις λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων». Τους δόθηκαν ποινές φυλάκισης.

Η πράξη πραγματοποιήθηκε από τρία άτομα που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένα αποτέλεσμα ενός στοιχήματος ενώ ήταν μεθυσμένοι σε πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η πράξη προκάλεσε την οργή ανάμεσα στον πληθυσμό της Μαγιότ, το 95 τοις εκατό του οποίου είναι μουσουλμάνοι.

Οι δύο καταδικάστηκαν σε εννέα μήνες και ο τρίτος σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή.

Επίσης τους επιβλήθηκαν δύο χρόνια εργασίας, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο € 3.000 ($ 3.796) ο κάθε ένας και αναγκάστηκαν να πληρώσουν € 16.000 ($ 20.249), ως αποζημίωση για το τζαμί.

Σύμφωνα με τον Julien Pinelli, τον δικηγόρο των τριών, το γεγονός ότι ο πληθυσμός της περιοχής είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μουσουλμανικός επηρέασε την απόφαση του δικαστηρίου.

«Ήταν μια ειδική περίπτωση, διότι έλαβε χώρα στην Μαγιότ, όπου το 95 τοις εκατό του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, οπότε πιστεύω ότι αυτή η πτυχή της υπόθεσης είχε κάποια επίδραση στην απόφαση», είπε στο RT.

Ο Pinelli κατέθεσε έφεση βασιζόμενος στο γεγονός ότι η βλασφημία και η ιεροσυλία δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα στη Γαλλία. Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να προστατεύει όλα τα ιερά μέρη και θα πρέπει αυτό να αντανακλάται στον γαλλικό ποινικό κώδικα.

Η διαφορά στις δικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες πράξεις σε εκκλησίες και τζαμιά εξηγείται από πολιτικούς λόγους, πιστεύει ο Frederic Pichon, πρόεδρος της ένωσης των ελεύθερων δικηγόρων.

"Οι Femen έχουν δικαστική προστασία για ιδεολογικούς λόγους", λέει ο Pichon στο RT. «Πενήντα χρόνια πριν, υπήρχαν μόνο τέσσερα τζαμιά στη Γαλλία για 1 εκατομμύριο μουσουλμάνους. Τώρα έχουμε 8 εκατομμύρια μουσουλμάνους και σχεδόν 3.000 τζαμιά».

Και πρόσθεσε ότι η Γαλλία έχει "διπλά πρότυπα".

«Αν επιτεθείς στον Χριστιανισμό, είναι “ελεύθερη έκφραση”. Αν επιτεθείς στον ισλαμισμό, είναι “ισλαμοφοβία” ».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H δικαιοσύνη της Νεάς Τάξης."Δικαιοσύνη" με πολλά εισαγωγικά.

γηγενης είπε...

καλημερα κοκκινε ουρανε στελνω το σχολιο μου σχετικα με την ταινια fury
συγνωμη που το στελνω εδω σε ασχετο θεμα αλλα δεν ειδα να εχετε αναρτησει σχετικο θεμα
ειδα την ταινια πριν 2 μερες και θα ηθελα να πω τους παραληρισμους που ειδα στην ταινια
εχει να κανει με του; 4 καβαλαριδες της αποκαλυψης
στην αρχη της ταινιας βλεπουμε εναν γερμανο αξιωματικο να υππευει ενα λευκο αλογο
ο προταγωνιστης τον σκοτωνει και ελευθερωνει το αλογο απο τα χαλιναρια και το σαμαρι και το αφηνει να φυγει ελευθερο
οπως γνωριζουμε το λευκο αλογο ειναι η αγνωτητα ο χριστος το καλο
σε αυτη την σκηνη λοιπον μας δειχνουν οτι οι γερμανοι ειχαν σκλαβωσει το καλο και οι αμερικανοι το ελευθερωσαν

οταν καταλαμβανουν μια πολη ενας αμερικανος ειναι πανω σε ενα μαυρο αλογο
γνωριζουμε οτι το μαυρο αλογο συμβολιζει το κακο τον θανατο
σε αυτη τη νσκηνη λοιπον οι αμερικανοι ειναι αυτοι που εχουν σταματησει το κακο το εχουν πλεον φυλακισει το εχουν τιθασευσει

στην σκηνη που καθεται τ οπληρωμα κα ιτρωει στο σπιτι με τις δυο γερμανιδες ο μεξικανος λεει μια ιστορια για την αποβαση της νορμανδιας και πως οι αμερικανοι επρεπε να σκοτωσουν τα αρρωστα τραυματισμενα αλογα
αυτο ειναι το πρασινο αλογο αυτο που φερνει την αρρωστια
και που παλι οι αμερικανοι σταματανε την καταστροφη που προκαλουσαν οι γερμανοι

μετα εχουμε την σκηνη που ο νεαρος του πληρωματος τρεχει να πει στους αλλους οτι ειδε ενα ταγμα γερμανων να πλησιαζει
εκει βλεπουτμε αριστερα και δεξια του ταγματος να πηγαινουν 2 γερμανοι πανω σε κοκκινα αλογα
αυτο ειναι το αλογο του πολεμου
που και παλι το φερνουν οι γερμανοι
και στο τελος βλεπουμε τον νεαρο να ξυπναει κατω απο το αρμα και να βλεπει τα ποδια του λευκου αλογου και μετα να ερχεται η σωτηρια του
οπως βλεπουμε λοιπον η προπαγανδα και τα μηνυματα που προσπαθουν να περασουν ειναι για μια φορα ακομη παρα πολλα