Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Κυρία Ομπάμα: «Έχω βιώσει κι εγώ ρατσισμό. Κάποτε μια κυρία σε ένα κατάστημα μου ζήτησε να την βοηθήσω να της κατεβάσω κάτι από ένα ράφι»



Επειδή όλα σήμερα είναι «ρατσισμός»…

Το ζεύγος Ομπάμα μίλησε στο περιοδικό ‘People’ για τις δικές τους «ρατσιστικές εμπειρίες», όπως περιγράφει το περιοδικό.

Η Μισέλ Ομπάμα είπε μια ιστορία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ενώ ήταν πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Η "Πρώτη Κυρία" ως κοινή  θνητή, προχωράει ανέμελα στο πολυκατάστημα (2011). Δεν γνωριζει ότι λίγα ράφια πιο κάτω παραμόνευε το φρικτό πρόσωπο του "ρατσισμού"
«Την λέω αυτή την ιστορία - εννοώ, ακόμη και ως πρώτη κυρία - κατά τη διάρκεια εκείνου του έντονα δημοσιοποιημένου ταξιδιού, πήγα στο Target (πολυκατάστημα), όχι πολύ μεταμφιεσμένη και το μόνο άτομο που ήρθε κοντά μου στο κατάστημα ήταν μια γυναίκα που μου ζήτησε να τη βοηθήσω να πάρει κάτι από ένα ράφι. Γιατί δεν με είδε ως την πρώτη κυρία, με είδε σαν κάποιον που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Αυτού του είδους πράγματα συμβαίνουν στη ζωή. Γι’ αυτό δεν είναι κάτι το νέο», είπε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία έχει ύψος 1,82 μ.

Είπε, επίσης, ότι και ο σύζυγός της, ο Μπαράκ Ομπάμα, έχει βιώσει «ρατσισμό», καθώς κάποτε του ζήτησαν να φέρει έναν καφέ ενώ φορούσε σμόκιν. «Φορούσε ένα σμόκιν σε δείπνο με μαύρες γραβάτες και κάποιος του ζήτησε να φέρει ένα καφέ», είπε στο περιοδικό.

ΚΟ: Βέβαια όλες αυτές οι τραγικές εμπειρίες που συγκινούν τους πάντες και αποδεικνύουν περίτρανα το «ρατσιστικό» πρόσωπο της Αμερικής δεν μπορούν να συγκριθούν με το απίστευτο «ρατσιστικό» δράμα που βίωσε η πάμπλουτη Όπρα  Γουίνφρει στην «ρατσιστική» Ελβετία, όταν η υπάλληλος ενός πολυτελούς καταστήματος δεν της έβγαλε από την βιτρίνα μια πανάκριβη τσάντα, αξίας 42.000 δολαρίων. Φρίκη. Που πάει πια αυτός ο κόσμος;;;
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή και τα δύο μου έχουν τύχει και μου έχουν ζητήσει να κατεβάσω κάτι από ράφι, και με έχουν φωνάξει για παραγγελία επειδή φορούσα τσαντάκι μέσης και φυσικά είμαι έλληνας είναι αστείο να μιλάει για ρατσισμό.
Φυσικά αυτές μου οι "εμπειρίες" δεν ήταν τραυματικές, ούτε καν, αντίθετα λίγο αστείες. Το μόνο που αποδεικνύει είναι ο snobισμός της εν λόγω κυρίας και κυρίου και τους εκθέτουν στα μάτια του λογικού κόσμου. Άκου να δεις να μου ζητήσουν εμένα κάτι τέτοιο. Άντε κυρά μου να μάθεις πως ζει ο κόσμος πριν μιλήσεις για ρατσισμό, καρασνομπ του κερατά.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να χαίρεται η ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑ πού έχει την ΕΥΛΟΓΙΑ να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα απαρατήρητη, άπιαστο όνειρο για άλλους καφροσελέμπριτις, την πιάσαν τα στερητικά σύνδρομα!!!
Το σημάδι απ' την τριχιά του ταγαριού ΔΕΝ κρύβεται, κερα-πλανητάρχισσα...

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τον Μπάρακ με την "προπέλα", πάλι καλά που δεν τον περάσαν γιά "κοράκι" να του ζητήσουν να κουβαλήσει τα στεφάνια...

Ανώνυμος είπε...

Και σε μένα έχουν τύχει περιστατικά όπως και στον Ανώνυμο στο 20 Δεκεμβρίου 2014 - 1:22 μ.μ.
Και δεν το θεώρησα ρατσιστικό. Μερικές φορές όταν φοράω κοστούμι με νομίζουν για υπεύθυνο καταστήματος!!! Είναι απλώς αστείο και αντιδρώ με ένα αστείο σχόλιο επίσης...