Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Θα τιμωρηθεί αστυνομικός γιατί έβαλε στο μεγάφωνο του περιπολικού το "Sweet Home Alabama"!



Η αστυνομία του Σικάγο θα τιμωρήσει έναν αστυνομικό ο οποίος έβαλε το τραγούδι "Sweet Home Alabama" το πιο γνωστό τραγούδι των Lynyrd Skynyrd - μια ωδή στη Νότια Υπερηφάνεια – να ακούγεται από ένα μεγάφωνο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το Σαββατοκύριακο «κατά της μεταχείρισης των Αφρο-Αμερικανών από την αστυνομία».

Το τραγούδι άκουσε ένας φωτογράφος και κατέγραψε το περιστατικό.


"Ενώ λέει ότι έβαλε το τραγούδι να παίζει ως οπαδός του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, η αστυνομία κατανοεί πλήρως τις ευαισθησίες που σχετίζονται με το τραγούδι και δεν μπορούμε να ανεχτούμε οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να θεωρηθεί ως διασπαστική ή έλλειψης σεβασμού προς κάθε διαδηλωτή ή κάτοικο", αναφέρει η δήλωση από την αστυνομία του Σικάγο.

Η δήλωση είπε ότι η αστυνομία είναι «αποφασισμένη να διασφαλίσει το δικαίωμα των κατοίκων στην ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι ειρηνικά."

Η υπηρεσία δεν διευκρινίζει πώς θα τιμωρηθεί πειθαρχικά ο αστυνομικός.

Το τραγούδι γράφτηκε στη δεκαετία του 1970 ως απάντηση στο "Southern Man" του  Neil Young, - που κατηγορούσε το ρατσισμό στο Νότο.

Ο φωτογράφος, Gabriel Michael, είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αστυνομικοί του Σικάγο έπαιζαν το τραγούδι από το μεγάφωνο σε ένα συλλαλητήριο που, εν μέρει, έθετε το θέμα της «φυλετικής αδικίας».

Πάρε ν’ άχειςL Y N Y R D  S K Y N Y R D  R U L E S !

Live in Athens!!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: