Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΛΙΒΥΗ: «Πήγαιναν πόρτα- πόρτα και έψαχναν για χριστιανούς». Ένοπλοι ισλαμιστές απήγαγαν 20 Αιγύπτιους χριστιανούς



Ένοπλοι μασκοφόροι στην κεντρική Λιβύη απήγαγαν 13 Κόπτες Χριστιανούς το Σάββατο ενώ άλλοι 7 απήχθησαν λίγες ημέρες νωρίτερα, όπως μαρτυρεί ένας ιερέας, σε ένα νέο κύμα επιθέσεων κατά των χριστιανών της Αιγύπτου που εργάζονται στην Λιβύη η οποία μαστίζεται από Ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Ο μάρτυρας Hanna Aziz δήλωσε στο Associated Press ότι οι ένοπλοι στη λιβυκή παραθαλάσσια πόλη της Σύρτης πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο στο κτίριο στις 2:30 π.μ. το Σάββατο και ζητούσαν τα έγγραφα ταυτοποίησης για να διαχωρίσουν τους μουσουλμάνους εργαζόμενοι από τους χριστιανούς. Ο Aziz λέει ότι οι ένοπλοι έβαλαν χειροπέδες στους χριστιανούς και τους απομάκρυναν.

«Ήταν 15 ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες που ήρθαν με τέσσερα οχήματα. Είχαν μια λίστα με τα πλήρη ονόματα των χριστιανών στο κτίριο. Κατά τον έλεγχο των ταυτοτήτων, οι μουσουλμάνοι έμειναν στην άκρη, ενώ άρπαζαν τους χριστιανούς", είπε ο Αζίζ, προσθέτοντας ότι επέζησε μόνο και μόνο επειδή δεν άνοιξε την πόρτα του.

«Άκουσα τους φίλους μου να ουρλιάζουν, αλλά τους τραβούσαν υπό την απειλή όπλου. Μετά από αυτό, δεν ακούσαμε τίποτα», δήλωσε ο Αζίζ ο οποίος είπε ότι έχει τρεις συγγενείς μεταξύ των ομήρων. «Είμαι ακόμα στο δωμάτιό μου περιμένοντας να με πάρουν. Θέλω να πεθάνω μαζί τους», πρόσθεσε.

Ο Abu Makar, Κόπτης ιερέας από την Samalout στη νότια Αίγυπτο, επιβεβαίωσε την απαγωγή. Είπε ότι επτά άλλοι Χριστιανοί Κόπτες από την Samalout απήχθησαν, ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη Σύρτη λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η Σύρτη έχει καταστεί ένα ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες όπως η Ανσάρ αλ-Σαρία, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την επίθεση τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη και τον βίαιο θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ Κρις Στίβενς.

Η απαγωγή ήρθε λίγο μετά από την δολοφονία ενός ζευγαριού Κοπτών που εργάζονταν ως γιατροί στη Σύρτη και της κόρης τους.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Τον Μάρτιο, βρέθηκαν τα σώματα επτά Αιγύπτιων χριστιανών στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης, έχοντας δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ ήταν δεμένοι με χειροπέδες.

Τον Μάρτιο του 2013, δεκάδες Χριστιανοί Κόπτες βασανίστηκαν μέσα σε ένα κέντρο κράτησης της πολιτοφυλακής στη Βεγγάζη. Οι άνδρες, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για προσηλυτισμό, συνελήφθησαν από ενόπλους οι οποίοι έλεγχαν τους καρπούς τους για τατουάζ με σταυρό, ένα κοινό σύμβολο από πολλούς Χριστιανούς της Αιγύπτου.

Οι ισλαμικές παραστρατιωτικές εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν ως στόχο τους χριστιανούς, τις γυναίκες, τους δημοσιογράφους, τους πρόσφυγες και εκείνους που θεωρούνται πρώην νομιμόφρονες στον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος ανατράπηκε και σκοτώθηκε το 2011.

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση υποστηρίζει το λιβυκό στρατό που μάχεται τους ισλαμιστές μαχητές.

«Είμαστε μάρτυρες ενός παρόμοιου διωγμού κατά των χριστιανών όπως έγινε στην Αίγυπτο. Φοβάμαι για τη ζωή των ομήρων», δήλωσε ο Magdi Malak, ακτιβιστής από το Κάιρο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί περίεγρο!
τα εβραιοκάναλα σε όλη την χώρα δέν λένε λέξη