Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Το μπαλ μασκέ των επιθέτων



Επίθετα είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάποιον ή κάτι. Με άλλα λόγια, επίθετο είναι κάθε λέξη που κατά κανόνα δίνει ένα χαρακτηριστικό, μια ιδιότητα ή μια ποιότητα στο ουσιαστικό. Το επίθετο προσδιορίζει και μας φανερώνει τι λογής είναι αυτό το ουσιαστικό. Περιγράφει την ταυτότητά του.

Παρακάτω μια πρόχειρη συλλογή από διαδικτυακές αναφορές σε βεβηλώσεις αγαλμάτων και ιερών χώρων, όπου προκύπτει και η συνήθης αντίδραση του μιντιακού μας κόσμου.

Σύμφωνα με την «επικρατούσα τάση» λοιπόν, της εγχώριας πληροφόρησης (sic), ανάλογα με το ΠΟΙΟΙ είναι οι βέβηλοι, τοποθετείται (επεξηγηματικά) το ανάλογο επίθετο - προσδιορισμός – ταμπέλα. Έτσι, για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε (ή να μην καταλάβουμε) (ή να κάνουμε ότι δεν καταλάβαμε).

Στην μια περίπτωση είναι ξεκάθαρο τι πρεσβεύουν οι βέβηλοι, στην άλλη δεν είναι. Στην μια περίπτωση κάνει μπαμ ποιοι είναι, στην άλλη δεν κάνει. Στην μια περίπτωση έχουν ιδεολογική ταυτότητα, στην άλλη δεν έχουν. 

Μοιάζει λίγο με παιχνίδι.

Στην μια περίπτωση μας το.. μαρτυράνε για να μην δυσκολευτούμε, στην άλλη μας το κρατάνε μυστικό. Επίτηδες, για να αφήσουμε την φαντασία μας να οργιάσει...

Επίθετα ουδέτερα. Επίθετα που χρησιμεύουν ως καμουφλάζ, ως μάσκες ή ως μαύρα ντόμινο. Σαν τα μπουρμπούλια.

Είναι ξεκάθαρο. Αγκυλωτός σταυρός = νεοναζί. Η φωτογραφία πάντως είναι από Νορβηγία..
Οι δράστες άφαντοι. Τα συνθήματα όμως ήταν "ακροδεξιά". Ένα μάλιστα, όπως μας ενημερώνει η είδηση, έλεγε "Ζήτω η Γαλλία"!.. Η σβάστικα μπήκε φαρδιά πλατιά στην είδηση ως bonus. Βγήκε και ανακοίνωση κατά της "ισλαμοφοβίας"
Το μνημείο δεν ξέρουμε ποιοι το βεβήλωσαν, αλλά ήταν "νεοναζί" και μάλιστα "Πατρινοί"   
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.... Μα τι να σημαίνει αυτό το Α σε κύκλο πάνω στο άγαλμα του Παλαμά;;; Α, ναι! Το βρήκα! "Άγνωστοι"...!
Οι Άγνωστοι που λέγαμε πριν...
Τελικά μπορεί να κάναμε λάθος. Το Α μπορεί να σημαίνει "Ασυνείδητοι"!! (Την υπογραφή "Αναρχικοί Θήβας" από κάτω, κάντε ότι δεν την είδατε)
'Η μήπως είναι "Ανεγκέφαλοι";;;
Κάποιοι από τις παραπάνω ομάδες ("Άγνωστοι", "Ανεγκέφαλοι" ή "Ασυνείδητοι") σίγουρα το έπραξαν κι αυτό
Οι ίδιοι με τους παραπάνω. Ανακοίνωση κατά της Χριστιανοφοβίας πάντως, δεν βγήκε
Τα συνθήματα τα έγραψαν (πάλι) "Άγνωστοι". Το ότι τα έγραψαν λίγο μετά την επίθεση των "αντιεξουσιαστών", δεν πρέπει να μας κάνει να τους συγχέουμε!! Μάλλον πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες..  Προσέξτε επίσης, ότι η είδηση λέει: γράφτηκαν συνθήματα κατά του... "κράτους"!

 ..


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις απολυτο δικιο...

Το σχολιο ειναι απο εναν.... ανωνυμο :P

Ανώνυμος είπε...

αν υποθέσουμε ότι το περιεχόμενο του παρόντος σάιτ μπορούσε να προβληθεί από τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, πόσο καιρό λέτε θα μπορούσε να υπάρξει το υπόψη κανάλι;

απάντηση: ούτε μία ημέρα

συγχαρητήρια, συνέχισε

ΒΕ.Λ. είπε...

Συνεχίζω το ερώτημα του άνωθι ανώνυμου:

αν υποθέσουμε οτι το περιεχόμενο του παρόντος ιστότοπου αποτελούσε το υλικό εκπομπών όλων των τηλεοπτικών καναλιών, πόσο υγιέστερη θα ήταν η κοινωνία μας σήμερα;

Ανώνυμος είπε...

είναι τεράστια η δύναμη της ΤV για να αφεθεί στην τύχη της, ακόμη. Το διαδίκτυο καλό, αλλά δυστυχώς μόνο για τους ψαγμένους, τουλάχιστον στην Ελλάδα, ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ποτίσει τα μυαλά κάποιων η προπαγάνδα τόσο πολύ, που και να τους δείξεις την αλήθεια θα την αρνηθούν!!! Κάποιες γενιές έχουν τελειώσει, δεν διορθώνονται με τίποτα τα πράγματα. Ελπίζουμε μόνο σε επόμενες γενιές... Ο σπόρος υπάρχει.

Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

Εύγε για την οξυδέρκειά σας. Μόνο με την αντιπαραβολή των στοιχείων αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά.
Ίσως έχετε το καλύτερο ιστολόγιο στο ελληνικό διαδίκτυο,