Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Πόσο «αντιρατσιτσής» είσαι; Κοινωνικό πείραμα – video από την Βρετανία: Όταν το θύμα του ρατσισμού είναι Λευκός ουδείς ενοχλείται, όταν είναι μη Λευκός τους πιάνει ο «αντιρατσισμός»



Βίντεο του 2014, περί ρατσισμού των @Bmwjarvo και @Mikeybharj του Trollstation*

Στο πρώτο μισό του βίντεο, ο ρατσιστής είναι ένας Ινδός και προβαίνει μες στη μέση του δρόμου σε προσβλητικά σχόλια εναντίον ενός λευκού Άγγλου («είναι λευκός αυτός, μην τον σέβεσαι», «δεν χωνεύω τους λευκούς» κλπ) ενώ οι άνθρωποι στέκονται απλά εκεί γύρω βλέποντας και γελώντας, και κανείς δεν λέει τίποτα για τις προσβολές κατά των Λευκών που βγαίνουν από το στόμα του. «Ευαίσθητοι», «ανθρωπιστές» και «αντιρατσιστές» άφαντοι.

Στο δεύτερο μισό του βίντεο, ο ίδιος ο λευκός άντρας πηγαίνει σε ένα κέντρο εργασίας και σπρώχνει για να πάρει την θέση του ίδιου Ινδού και στη συνέχεια αρχίζει να κοροϊδεύει τον Ινδό (μιμείται την προφορά των Ινδών, κάνει αστεία με το κάρυ κλπ). Και νάτος αμέσως ένας μουσάτος Λευκός «αντιρατσιστής» και «ανθρωπιστής» αρχίζει να φωνάζει «δεν θέλουμε ρατσιστικά λόγια», «είσαι γ….ς ρατσιστής», πάει μπροστά του και του λέει «σήκω και φύγε από εδώ» και ενημερώνει (!) όλον τον κόσμο που βρίσκεται στο Κέντρο Εργασίας, για τον κίνδυνο που υπάρχει,  καθώς εδώ έχουμε έναν «ρατσιστή»!.. «Ρα-τσι-στή» φωνάζει, μέχρι που του κάνουν γνωστό ότι και οι δύο είναι ηθοποιοί που απλά κάνουν ένα κοινωνικό πείραμα και μάλιστα είναι και φίλοι.

Δείτε το βίντεο:

Συμπέρασμα: Ουδείς εκ των «ευαίσθητων» «αντιρατσιστών» δεν ενδιαφέρεται αν κάποιος φέρεται ρατσιστικά στους γηγενείς Λευκούς (και ίσως είναι έτοιμος ακόμα και να υπερασπιστεί τον ρατσιστή, αν δεν είναι Λευκός), αλλά αν ο ρατσιστής είναι γηγενής Λευκός, τότε ξυπνάει μέσα του ο «ανθρωπισμός» και ο «αντιρατσισμός» και νιώθει ότι έχει χρέος να αντιδράσει στο πιο ειδεχθές έγκλημα που υπάρχει στην ανθρωπότητα. Κανονικά θα έπρεπε στον "ρατσισμό" και στις "διακρίσεις" να μην υπάρχουν... διακρίσεις. Αλλά... Τελικά, είναι σωστό αυτό που λέγεται ότι ο "αντιρατσισμός" είναι μια λέξη -κώδικας για την αντι-λευκή ιδεολογία. Κάθε «αντιρατσιστής» στην πραγματικότητα είναι «αντι-λευκός».

* Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: Το Trollstation είναι μια συλλογικότητα κοινωνικά απροσάρμοστων που γυρνάνε με μια κρυφή κάμερα και καταγράφουν on line φάρσες. Το υλικό είναι σκόπιμα προκλητικό και αμφιλεγόμενο, με στόχο να προσβάλλει και να παρενοχλήσει το ευρύ κοινό στο όνομα της σάτιρας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

11 σχόλια:

konion είπε...

Χμ... οἱ ἰνδοὶ μαζὶ μὲ τοὺς πέρσες στὴν λευκὴ φυλή (ἰνδοευρωπαϊκὰ φῦλλα) δὲν ἀνήκουν;
Πρέπει νὰ ψάχνουμε παντοῦ συμμάχους, ἂς ἔχουμε τὰ μάτια ἀνοικτά.

Ανώνυμος είπε...

Χθές το βράδυ το διάβαζα αυτό το άρθρο . Αμέσως μετά πήγα σε κείνο το ηλίθιο πείραμα με τον "Πακιστανό" και τους υποτιθέμενους "Ελληναράδες" κι έβαλα σε λίνκ το βίντεο με τον λευκό και τον "Ινδιάνο" . Αποτέλεσμα;;; Ενώ χθές το συγκεκριμένο βίντεο είχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πόστς , σήμερα τά σχόλια είναι απενεργοποιημένα...

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Στο site της ActionAid και στην ανάρτηση τους: "6+1 λόγοι που η ActionAid παίρνει θέση κατά του ρατσισμού" (http://www.actionaid.gr/enhmerwsou/nea/61-logoi-pou-i-actionaid-pairnei-thesi-kata-tou-ratsismoy/) , γράφουν στο τέλος της ανάρτησης με έντονα γράμματα (bold) :

" +1: γιατί η εικόνα του νεκρού 27χρονου Σαχτζάτ, μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε πέρυσι άγρια από 2 Έλληνες ενώ πήγαινε για δουλειά και 20 ευρώ μεροκάματο στις 02:30 τα ξημερώματα με το ποδήλατό του, από το Περιστέρι στα Πετράλωνα θα έπρεπε να μας στοιχειώνει ακόμα. Και θα αρκούσε από μόνη της. "


Αυτά γράφουν οι ανθρωπιστές α λα καρτ της ActionAid...


Σιγή Ιχθύος από τους μονόφθαλμους ανθρωπιστές π.χ. για το περιστατικό με την μικρή Μυρτώ στην Πάρο..
Αυτό δεν -αλλά και δεν πρέπει- να στοιχειώνει κάποιους...
Αχ αυτοί οι κακοί Έλληνες, τι θα κάνουμε με δαύτους...

Ανώνυμος είπε...

τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει σωτηρία των εθνών -κρατών και των κοινωνικών δομών όπως τα γνωρίσαμε στον 20ο αιώνα. Ο μόνος που αντιστέκεται είναι ο Πούτην για τους δικούς του λόγους, αλλά πόσο ακόμη θα μπορεί;;

Ανώνυμος είπε...

Θεωρω το πειραμα παντελως αποτυχημενο διοτι δεν υπαρχουν οι ιδιες συνθηκες και στις δυο περιπτωσεις...

[ειναι φανερο πως στην δευτερη περιπτωση,ο καθενας που θα εκλεβε στην ουρα θα αποδοκιμαζοταν..ο ανθρωπος προφανως και θα τον χαρακτηριζε ρατσιστη αφου η κλοπη θεσης εγινε με βαση φυλετικα προσχηματα..

Στην πρωτη περιπτωση, ειναι οντως ετσι η μονο εγω μπορω να διακρινω τον κοσμο να προσπαθει να καταλαβει απλα τι παιζει;;;(πραγμα που σημαινει οτι τα ρατσιστικα σχολια κατα του λευκου δεν εγιναν ξεκαθαρα αντιληπτα απο το κοινο)]

Διορθωστε με οπου διαφωνειτε παρακαλω!

Κ.Οδόντας

SkyWatcher είπε...

Καταρχάς η ομάδα που έστησε το «πείραμα» (τι λέξη κι αυτή) είναι τύποι που απλώς θέλουν να σπάσουν πλάκα. Εκείνοι όμως του ακριβοπληρωμένου «ελληνικού πειράματος» είναι στρατευμένοι ιδεολογικά, έχουν συγκεκριμένη ιδεολογική γραμμή και ατζέντα και έχουν επιλέξει το καθετί προσεκτικά ώστε η προπαγάνδα να είναι επιτυχημένη και το «μήνυμα» να περάσει. Π.χ. ο Έλληνας είναι ψηλός και ο Πακιστανός μικρούλης. Ο Πακιστανός δεν αντιδράει καθόλου, δείχνει να είναι «ταπεινός», παρόλο που ο κόσμος μοιάζει να είναι από αδιάφορος έως αρνητικός στις φωνές του Έλληνα. Η στάση είναι γεμάτοι Έλληνες. Μήνυμα: Ο αλλοδαπός είναι μια μικρή αδύνατη και άφωνη μειοψηφία «ευάλωτη» στα χέρια του «Ελληναρά».
Στο βίντεο των Άγγλων από την άλλη, έχουμε έναν νεαρό ψηλό Άγγλο που δεν δείχνει καθόλου φοβισμένος ή «ταπεινός» και δύο μικροκαμωμένους Ινδούς που δεν μοιάζουν καθόλου αγριεμένοι ή απειλητικοί. Μάλλον διασκεδάζουν. Φανταστείτε να ήταν ένας κοντούλης αδύνατος ή ηλικιωμένος λευκός, και να δέχεται απειλές και ρατσιστικές ύβρεις από τίποτα σωματώδεις μαύρους με τίποτα κελεμπίες. Στο άλλο βίντεο πάλι τα άτομα είναι τα ίδια με τον μικροκαμωμένο Ινδό μάλιστα, να φοράει και γυαλάκια και να γίνεται πιο «συμπαθητικός».

Εάν είχαμε ανάλογη ομάδα από την «αντίθετη» πλευρά με ιδεολογική αφετηρία και όχι πλακατζήδες του youtube, θα είχαμε σοβαρότερο και καλύτερο βίντεο που θα αποτύπωνε την πραγματικότητα και όχι τις ονειρώξεις των ψευτο-ανθρωπιστών των σαλονιών και των καλά χρηματοδοτούμενων «αμαρτωλών» ΜΚΟ. Θα έπρεπε να υπήρχε λοιπόν, μια στάση στο κέντρο της Αθήνας, τίγκα στους λαθρομετανάστες με κάποιους από αυτούς να είναι προκλητικοί, όχι κοντούληδες με σκυμμένο κεφαλάκι, και να παρενοχλούν γυναίκες και να βρίζουν την Ελλάδα. Για να βλέπαμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Θα δούμε ποτέ τέτοια βίντεο; Θα δούμε ποτέ αντίδραση στο δικό τους «γήπεδο»; Κανείς δεν είναι ικανός να φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο; Καμιά ομάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα μήνυμα που να καταρρίπτει τον μύθο των «ρατσιστών» Ελλήνων και των «αδύναμων», περίπου «αγίων» λαθρο-μεταναστών; Καλά τα συλλαλητήρια, τα συνθήματα και οι σημαίες, αλλά η προπαγάνδα της άλλης πλευράς είναι εδώ και έχει όλα τα μέσα. Ανάλογες κινήσεις (βίντεο, χάπενιγκς, αφίσες με «έξυπνο» μήνυμα κλπ) ο «χώρος» δεν έχει να επιδείξει, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Και τελικά, όσοι ακόμα δεν έχουν αποβλακωθεί από την νεοταξική προπαγάνδα του πολυπολιτισμού, αρκούνται να αντιδρούν στα σχόλια του σχετικού βίντεο. Μέχρι που τα έκλεισαν κι αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητε skywatcher αν ακομα κι εσυ αμφιβαλλεις για την ποιοτητα του παραπανω πειραματος-φαρσας, τοτε γιατι το προβαλλεις ως τεκμηριο για τα social status που επικρατουν αναμεσα στους προοδευτικους;;;

Περιμενουμε λοιπον με αγωνια κοκκινε ουρανε με το δικο σου βιντεο που να δειχνει την πραγματικη κατασταση των λαθρομεταναστων!!!!!!

Κ.Οδόντας

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ Κ. ΟΔΟΝΤΑ δεν υπάρχουν βίντεο με θύμα λευκό και θύτες μη λευκούς, γιατί δεν είναι πολιτικά ορθό, γιατί κανείς σήμερα, σε κανέναν τομέα δεν μπορεί να κάνει καριέρα πιστεύοντας ότι υφίσταται ΚΑΙ ο ρατσισμός εις βάρος των λευκών.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ! Μπορει να γινει και καλυτερα το πειραμα.Τα αποτελεσματα ιδια θα ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά, το πείραμα της Action Aid δείχνει ένα πράγμα: ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι Έλληνες ΔΕΝ είναι ρατσιστές, το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό και χριστιανικό. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε καμπάνιες για τον ρατσιμό, εφόσον στην ουσία είναι ανύπαρκτος.
Δηλαδή έπεσαν οι ίδιοι στην φάκα που έστησαν.

Ανώνυμος είπε...

Στους ανθρωπους υπαρχουν διαφορες στις φυλες,στα ζωα υπαρχουν διαφορες στις ρατσες.Ο ορος ρατσιστης ειναι ατοπος....