Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

500.000 μετανάστες έχουν μαζευτεί στις ακτές της Λιβύης για να έρθουν στην Ευρώπη

Παράνομοι μετανάστες μόλις αφίχθησαν στην Ιταλία
Κοντά στους 500.000 παράνομους μετανάστες έχουν μαζευτεί στη Λιβύη για να προσπαθήσουν να περάσουν στην Ευρώπη με μη ασφαλείς ξύλινες βάρκες που έχουν ήδη προκαλέσει χιλιάδες θανάτους.

Το επίπεδο της μιζέριας περιγράφηκε από έναν ανώτερο αξιωματικό του Βασιλικού Ναυτικού ο οποίος ηγείται της βρετανικής προσπάθειας διάσωσης κοντά στις ακτές της Λιβύης. Το βρετανικό πλοίο HMS Bulwarkβοήθησε να έρθουν  περίπου 4.000 παράνομοι μετανάστες στην Ευρώπη, αφότου απομακρύνθηκαν από τις βάρκες τους. Το πλοίο έχει πλήρωμα 350 ναύτες και βασιλικούς πεζοναύτες που προετοιμάζονται να φέρουν επιπλέον 3.000 μετανάστες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το πλοίαρχο Nick Cooke-Priest.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν 450.000 με 500.000 μετανάστες στη Λιβύη οι οποίοι περιμένουν στα σύνορα."

Εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών ειδοποίησαν το πλήρωμα του πλοίου ότι υπήρχαν περισσότεροι παράνομοι μετανάστες μέσα στο νερό. Η ιταλική και η βρετανική ακτοφυλακή εργάζονται από κοινού για να φέρουν όσους περισσότερους λαθρομετανάστες μπορούν στην Ευρώπη από τα νερά της Λιβύης.

Οι παράνομοι μετανάστες συνεχώς βυθίζουν τα δικά τους πλοία, μόλις δουν ένα πλοίο διάσωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα μεταφερθούν σε ευρωπαϊκό σκάφος. Ο αρχιπλοίαρχος Martin Connell, ανώτερος αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού, επικεφαλής της επιχείρησης, δήλωσε:

"Αυτή είναι η πιο ζοφερή κατάσταση που θα μπορούσατε ενδεχομένως να βρείτε. Είναι μια ζοφερή επιχείρηση ... τα περισσότερα από αυτά τα σκάφη δεν τα καταφέρνουν. Αν μπορούσα να πιάσω κάποιες από αυτές τις συμμορίες του λαθρεμπορίου. Δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. "

Είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτοί οι λαθρομετανάστες οι οποίοι υποτίθεται ότι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια έχουν τα απαιτούμενα χρήματα για να κάνουν αυτά τα ταξίδια που συχνά κοστίζουν τουλάχιστον 3.000 έως 8.000 ευρώ, όπως έρευνες έχουν διαπιστώσει, την ίδια ώρα που μια πτήση από τη Σομαλία στη Σουηδία κοστίζει γύρω στα 400 με 500 ευρώ .

Αν βρεθούν να επιπλέουν στο νερό οι παράνομοι μετανάστες είναι εγγυημένο ότι θα μεταφερθούν σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού, μέχρι να τους δοθεί στέγη, τροφή και ένδυση - όλα φυσικά, δωρεάν - σε βάρος του Ευρωπαίου φορολογούμενου. Την ίδια ώρα ο ντόπιος πρέπει να εργαστεί σκληρά για να τα απολαύσει όλα αυτά, ενώ η όποια εργασία του δεν καλύπτει το κόστος των επιδομάτων, οι δε δήμοι σε όλη την Ευρώπη ήδη «γονατίζουν».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυο σχόλια:

1) ποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μετανάστες κάνουν ταξίδια ύψους χιλιάδων ευρώ; Επίσης αυτή η έρευνα συμπεραίνει πως οι μετανάστες οι ιδιοι έχουν τόσες χιλιάδες ευρώ ή αυτά τα ευρώ τα διαθέτουν οι έμποροι που κάνουν το trafficking?? (ολως περιέργως είναι η αλήθεια κοκκινε ουρανε δεν έχεις αναφέρει αυτή την τόσο σημαντική λέξη όλο αυτόν τον καιρό στα αρθα σου που αναφέρονται στη λαθρομετανάστευση,αν κάνω λάθος διόρθωσε με). Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεχώριζε ο αρθρογράφος την πολύ σημαντική αυτή διαφορα διότι προκαλούνται άδικα αρνητικές λογικές συνεπαγωγές για τους λαθρομετανάστες.
2) "Οι παράνομοι μετανάστες συνεχώς βυθίζουν τα δικά τους πλοία, μόλις δουν ένα πλοίο διάσωσης προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα μεταφερθούν σε ευρωπαϊκό σκάφος." Και πάλι θα κινηθω στην ίδια λογική, δηλαδή οι μετανάστες δε φέρουν καμια ευθύνη για αυτο. Το άρθρο και πάλι προδιαθέτει αρνητικά τον αναγνώστη για τους λαθρομετανάστες (πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη) περνώντας του τη σκέψη ότι οι κακοί και παμπονηροι μετανάστες καταστρέφουν τις βαρκες τους γιατί ξέρουν ότι οι βλακες ευρωπαίοι θα τους σωσουν. Αν εξετασουμε όμως την άλλη πλευρά θα βλέπαμε ότι οι απελπισμένοι αυτοο άνθρωποι πιστεύουν όποιον τους πουλήσει φρουδες ελπίδες. Θέλω να πω να μην βλέπουμε το δέντρο (λαθρομετανάστες) αλλά το δάσος (έμποροι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις)..
Εν τέλει πιστεύω ότι όντως ολο αυτο δεν θα οδηγήσει δυστυχώς πουθενά αλλου παρα σε σύγκρουση των πολιτισμών.. Ο θεός να μας φυλάει..,

Ανώνυμος είπε...

Οι "πολιτικαντζιδες" τις Ευρωπαϊκής Ένωσις φταίνε. Αν δεν είχε δημιουργηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαμε να τους στείλουμε πίσω. Στείλτε τους πίσω και θα δούμε αν τολμήσουνε να ξαναέρθουνε. Αυτοί έρχονται για να επιβάλλουνε τον πολιτισμό και την θρησκεία τους.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι δεν υπάρχουν έρευνες για τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης οφείλεται σε πολλούς λόγους. Μπορούμε να αναφέρουμε τον στιγματισμό οποιουδήποτε καθηγητή πανεπιστημίου που ασχολείται έστω και φευγαλέα με το θέμα. Μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε αμέτρητες έρευνες ΥΠΕΡ της λαθρομετανάστευσης, είτε επειδή το χρήμα ρέει για κάτι τέτοια, είτε γιατί στα πανεπιστήμια κυριαρχεί η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης (με προσέγγιση εξ αριστερών ή εκ δεξιών, δεν έχει σημασία). Υπάρχουν πανεπιστήμια στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τμήματα κοινωνικών επιστημών, διεθνών σπουδών, κλπ, τα οποία μοιάζουν να είναι παραρτήματα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος. Τώρα μάλιστα και με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ που προβλέπει την ίδρυση αγγλοφώνων προπτυχιακών προγραμμάτων, θα γεμίσουν τα πανεπιστήμια με αλλοεθνείς που αύριο θα γίνουν Έλληνες, εφόσον έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν όσο πληρώνει ο αφελής Έλληνας για τον αφανισμό του.