Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΗΠΑ: Τρανσέξουαλ που αγωνίζεται ως γυναίκα έσπασε σε αγώνα ΜΜΑ την οφθαλμική κόγχη αθλήτριας

Αντιμέτωπος (η) με νέα επικριτικά σχόλια βρίσκεται ο (η) τρανσέξουαλ αθλητής (-τρια) των ΜΜΑ (μικτών πολεμικών τεχνών) με το όνομα Fallon Fox (φωτο), που αγωνίζεται ως γυναίκα, αφότου χτύπησε την αντίπαλό της Tamikka Brents αφήνοντάς την με διάσειση και σπάζοντας την κόγχη του ματιού της.


Σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα, η Brents είπε στην τηλεόραση, "ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο εξουδετερωμένη στη ζωή μου."

«Έχω αγωνιστεί με πολλές γυναίκες και ποτέ δεν έχω νιώσει τη δύναμη που ένιωσα σε εκείνο τον αγώνα εκείνο το βράδυ. Δεν μπορώ να απαντήσω αν είναι επειδή γεννήθηκε άνδρας ή όχι, επειδή δεν είμαι γιατρός», δήλωσε. «Μπορώ μόνο να πω, ότι ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο εξουδετερωμένη στη ζωή μου, και είμαι μια ασυνήθιστα δυνατή γυναίκα».

«Η λαβή της Fox ήταν διαφορετική», πρόσθεσε η Brents (φώτο κάτω). «Συνήθως μπορώ να κινηθώ γύρω σε λαβές εναντίον γυναικών ..., αλλά δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου στην λαβή της Fox». 
Ένα βίντεο του αγώνα δείχνει τον Fox να ρίχνει αρκετά ισχυρές γονατιές στο πρόσωπο και τον κορμό της Brents κατά την έναρξη του αγώνα, ο οποίος διακόπηκε τελικά από τον διαιτητή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα της «αλλαγής του φύλου» του Fox (ο οποίος παντρεύτηκε στα 19 του την τότε κοπέλα του με την οποία έχει μία κόρη) έχει επικριθεί.

Το 2013, μετά από μια νοκ-άουτ νίκη 39 δευτερολέπτων, την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Fox στον πρώτο γύρο, αποκαλύφθηκε ότι ο Fox δεν είχε πει στην ΜΜΑ κοινότητα για την εγχείρηση «αλλαγής φύλου» του, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2006.

Η πρωτοπόρος του UFC γυναικών, (Ultimate Fighting Championship, μια διοργάνωση Πολεμικών Τεχνών) Ronda Rousey, έχει δηλώσει ότι η Fox έχει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα λόγω της πυκνότητας των οστών της και της ανδρικής δομής των οστών. Δήλωσε σε συνέντευξή της στο TMZ, "αν στην εφηβεία σου είσαι άνδρας δεν είναι κάτι που μπορείς να αντιστρέψεις ... Δεν υπάρχει κουμπί undo σε αυτό." Η πρόεδρος του UFC Dana White δήλωσε ότι «η δομή των οστών είναι διαφορετική, τα χέρια είναι μεγαλύτερα, το σαγόνι είναι μεγαλύτερο, όλα είναι μεγαλύτερα. Δεν πιστεύω σε αυτό. Δεν νομίζω ότι κάποιος που ήταν άνδρας και έγινε μια γυναίκα θα πρέπει να είναι σε θέση να παλεύει με μια γυναίκα».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ)

2 σχόλια:

konion είπε...

Ἔλεγχο DNA δὲν κάνουν;
Ὁ ἔλεγχος DNA λέει ποιὸς εἶναι ἄνδρας καὶ ποιὸς γυναῖκα.

Θὰ ἔφαγε ἡ κακομοίρα τὸ ξύλο τῆς χρονιᾶς της. Ἐὰν τὸ ἤξερε σίγουρα θὰ ἔφευγε!

Ανώνυμος είπε...

Μμ καλά, έπρεπε να της σπάσει το μάτι για να λογικευτούν;