Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΗΠΑ: Παρά τις υποκριτικές καμπάνιες του Χόλυγουντ οι Αμερικάνοι προτιμούν να ζουν σε γειτονιές που οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να φέρουν όπλα

Παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες Χόλυγουντ και «προοδευτικών», μια νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο αμερικάνικος λαός συνεχίζει να αγαπά τα όπλα και να νιώθει πιο ασφαλής με αυτά. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Αμερικάνοι προτιμούν να ζουν σε μια γειτονιά όπου θα έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν ένα όπλο από το να ζουν κάπου που κανείς δεν θα επιτρέπεται να είναι οπλισμένος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση Rasmussen Report, μόλις το 22% των πιθανών ψηφοφόρων των ΗΠΑ θα αισθάνονταν πιο ασφαλείς να ζουν σε μια γειτονιά όπου κανείς δεν επιτρέπεται να κατέχει όπλο ενώ το εξήντα οκτώ τοις εκατό (68%) δήλωσε ότι θα αισθάνονταν πιο ασφαλείς σε μια γειτονιά όπου θα επιτρέπονται τα όπλα. Ένα 10% δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρο.

Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία εκστρατεία των «ακτιβιστών του καναπέ» στο να περιοριστεί το δικαίωμα οπλοκατοχής με το χασταγκ #wearingorange. Η εκστρατεία αυτή διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από celebrities του Hollywood να εμφανίζονται φορώντας «πορτοκαλί» μπλουζάκια, προκειμένου να προωθήσουν την λεγόμενη Εθνική Ημέρα Επίγνωσης για την Βία των Όπλων, αν και στην περίπτωση της Σούζαν Σάραντον, η διάσημη σταρ δεν μπήκε καν να στον κόπο να φορέσει το t-shirt.
Όταν η Sarandon ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία στην σελίδα της στο twitter δέχτηκε καταιγισμό επικριτικών σχολίων. Ένα από αυτά έλεγε χαρακτηριστικά: Υποθέτω ότι τα όπλα είναι OK στις ταινίες αν είναι να τα κονομήσουμε, έτσι; #WearingOrange Hollywood Hypocrites…

Ο μόνος λόγος που οι ελίτ του Χόλυγουντ είναι σε θέση να προβάλουν την υποκριτική καμπάνια τους, είναι λόγω της φήμης τους, όχι λόγω της νοημοσύνης ή της εκπαίδευσής τους. Παρόλα αυτά, οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την επιρροή που έχουν αυτά τα άτομα, με την φήμη τους.

Η εκστρατεία ξεκίνησε την ίδια εβδομάδα που ο ηθοποιός Vince Vaughn υποστήριξε ότι οι σφαγές στα σχολεία θα είχαν αποφευχθεί, επιτρέπονταν όπλα στα χέρια υπευθύνων ατόμων.

«Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη άμυνα απέναντι σε έναν εισβολέα είναι ο ήχος ενός όπλου που οπλίζεται», είπε ο Vaughn, προσθέτοντας, «Νομίζετε ότι οι πολιτικοί που διοικούν τη χώρα μου και την χώρα σας δεν έχουν όπλα στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους; Έχουν».

Από τις χαμηλού προϋπολογισμού ταινίες τρόμου μέχρι τις μεγάλες υπερπαραγωγές δράσης, από την παραγωγή, την σκηνοθεσία, την παραγωγή, το σενάριο, την φωτογραφία και όλα αυτά, είναι σίγουρο ότι η βιομηχανία του θεάματος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων, είναι "μολυσμένη" με υποκριτές που είναι «κατά των όπλων».

Στην οθόνη πυροβολούν ασύστολα για να επιβιώσουν, για να εκδικηθούν και να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μεταφέροντας παράλληλα δυνατά μηνύματα υπέρ των όπλων σε ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθεί.

Ελάχιστες διασημότητες έχουν απαλλαγεί από αυτό τον γενικό κανόνα, όπως ο Kurt Russell και ο Τομ Σέλεκ. Παραδείγματος χάριν, ο πολύς Σιλβέστερ Σταλόνε έκανε κάποτε το εξής σχόλιο «Ο μόνος τρόπος για να γίνει η Αμερική ασφαλής: Πηγαίνετε από σπίτι σε σπίτι και κατασχέστε κάθε όπλο»! Ακόμα και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ τον Ιούνιο του 1998, άλλαξε την φιλική υπέρ των όπλων στάση του για να κερδίσει μια θέση στην πολιτεία του: «είμαι υπέρ του ελέγχου των όπλων. Είμαι ένας φιλειρηνικός άντρας». Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο τύπος αυτός έκανε περίπου 130 δολοφονίες μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, σε μόλις δύο από τις ταινίες του (99 στο" Commando "και 28 στο «Terminator»)!

Πάνε οι ημέρες που ονόματα του θεάματος όπως ο Τζον Γουέιν, ο Elvis Presley και ο Sammy Davis Jr. χρησιμοποιούσαν όπλα στην οθόνη και εκτός οθόνης και ήταν περήφανοι για αυτό.

Σήμερα, η υποκρισία είναι κραυγαλέα. Σε μια συνέντευξη για την The Sunday Herald τον Ιανουάριο του 2003, Ματ Ντέιμον δήλωσε «πραγματικά μισώ τα όπλα. Με φρικάρουν».

Ο φίλος του Ματ, ο George Clooney χλεύασε το θρυλικό αστέρι και συνήγορο του δικαιώματος της οπλοκατοχής, Charlton Heston. Αφού έκανε πλάκα (!) με την τότε διάγνωση του Αλτσχάιμερ στον Heston, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με την αναισθησία του, ο Clooney απάντησε: «Δεν με νοιάζει. Ο Charlton Heston είναι ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA). Αξίζει ό, τι λέει ο καθένας γι’ αυτόν».

Ο μεγάλος Heston απάντησε όπως έπρεπε στον Clooney: «Έχω υπηρετήσει τη χώρα μου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επέζησα από αυτό. Υποθέτω ότι μπορώ να επιζήσει από κάποιες κακές λέξεις από αυτόν το τύπο (Clooney)».

Ένας άλλος υποκριτής «κατά των όπλων» ηθοποιός , ο οποίος είχε επίσης απωθημένα με τον Charlton Heston, είναι ο πρώην ράπερ και μοντέλο για εσώρουχα που το γύρισε σε ηθοποιός Marky-Mark Wahlberg (επίσης φίλος του Κλούνι).

Μια από τις πιο γνωστές επιθέσεις του Wahlberg κατά του Heston έλαβε χώρα το 2000, στην βραδιά απονομής βραβείων του MTV, όπου ο Mark Wahlberg (που ήταν στη σκηνή μαζί με τον Clooney) παρουσίαζε το βραβείο για τον «καλύτερο κακοποιό». Μπροστά στο κοινό (και ολόκληρο τον κόσμο) ο Marky Mark-δήλωσε: «Πιστεύω ότι ο Charlton Heston είναι ο καλύτερος κακοποιός της Αμερικής, επειδή αγαπάει τα όπλα τόσο πολύ. Ίσως θα πρέπει να πάρει το βραβείο επειδή είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Όπλων».

Ο Wahlberg, ο οποίος στην εφηβική του ηλικία επανειλημμένα είχε συλληφθεί και καταδικαστεί, είχε δηλώσει το 2007 στην Herald Sun: «Θα ήθελα να δω αν θα μπορούσαμε να πάρουμε όλα τους τα όπλα. Θα είναι κάτι ωραίο».

Πριν δύο χρόνια ένα βίντεο στο YouTube ξεμπρόστιαζε τους υποκριτές «κατά των όπλων» σταρ του Χόλιγουντ, αποκαλύπτοντας τους βίαιους και αιματηρούς ρόλους τους σε τηλεόραση και κινηματογράφο.

Παρουσιάζονται διασημότητες όπως Jaime Foxx, Jason Bateman, Beyonce, Amy Poehler, Jeremy Renner, Jon Hamm, Ρις ΓουίδερσπουνCameron Diaz, Julianne Moore και Kristen Bell.

Όλοι αυτοί προωθούν την εκστρατεία του “Demand a Plan”, του σχεδίου να πειστεί το Κογκρέσο να περάσει νομοθεσία που θα «απαιτεί κάθε αγοραστής όπλου να περνάει από έλεγχο του ποινικού του μητρώου και να κάνει την διακίνηση όπλων ομοσπονδιακό έγκλημα».

Το βίντεο ειδικά στοχεύει τον Foxx, ο οποίος παίζει έναν απελευθερωμένο σκλάβο που «σκοτώνει όλους τους λευκούς ανθρώπους» στην ταινία «Django Unchained».

«Ένα μάτσο υποκριτές είναι. Αν αισθάνονται ότι είναι τόσο έντονα εναντίον των όπλων γιατί παίρνουν ρόλους σε ταινίες που χρησιμοποιούν τα όπλα για τη βία. Δεν πράττουν αυτά που κηρύττουν», έγραψε ένας σχολιαστής στο βίντεο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ, άλλη μια φορά πήρατε άριστα. Η υποκρισία αυτή της βιομηχανίας του θεάματος, εννοείται και αυτών που τη χρησιμοποιούν, είναι δείγμα της κοινωνίας που έχουν πλάσει με τα θεάματα. Μέσω του κινηματογράφου γνωρίζουμε όλους τους πιθανούς τρόπους δολοφονίας και διαστροφής που μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος. Όμως, κατά τα άλλα, "προσοχή στη βία!" Πρόκειται για απίστευτη ανωμαλία που ίσως να στοχεύει στην επιτηδευμένη σύγχιση της ορθότητας με τον παραλογισμό.
Εφαρμογή της σύγχισης μπορεί να είναι, π.χ., ότι κάποιος μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία ή την πρωθυπουργία, αλλά να ρέπει προς τις διαστροφές και τη διαφθορά. Επιτρέπουμε δηλαδή, να συνυπάρχουν τεράστιες αντιφάσεις στη δημόσια ζωή και μάλλον έχουμε συνηθίσει. Στην Ελλάδα, επιτρέπουμε όλοι οι βουλευτές του τρίτου κόμματος της χώρας να φυλακίζονται (προσοχή στις εγκληματικές οργανώσεις!) αλλά όλοι ο αναρχικοί, δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών, τρομοκράτες, βιαστές, παιδεραστές, ληστές, απατεώνες, κ.ά., να είναι αφήνονται ελεύθεροι!