Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

ΗΠΑ: «Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον “γάμο” των ομοφυλόφιλων ανοίγει τον δρόμο στην νομιμοποίηση της πολυγαμίας και θέτει σε κίνδυνο την θρησκευτική ελευθερία», λένε διαφωνούντες ανώτατοι δικαστές

Δριμεία κριτική άσκησαν συντηρητικοί δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στη γνώμη της πλειοψηφίας ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ χορηγεί αναφαίρετο δικαίωμα στους «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου, υπογραμμίζοντας την απειλή που θέτει η γνωμοδότηση στη θρησκευτική ελευθερία, την δημοκρατική διαδικασία και τον θεσμό του γάμου, καθώς αυτός επαναπροσδιορίζεται.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Roberts, μαζί με τον οποίον συντάχθηκαν οι Δικαστές Antonin Scalia και Clarence Thomas, έγραψε ότι «η πλειοψηφία αδυνατεί να προσφέρει ακόμη και μια μόνο φράση που να εξηγεί» πώς η 14η τροπολογία ισχύει για τον επαναπροσδιορισμό του γάμου.

«Το δικαίωμα που ανακοινώνει δεν έχει καμία βάση στο Σύνταγμα ή σε προηγούμενη απόφαση αυτού του Δικαστηρίου», έγραψε. “Δεν υπάρχει, άλλωστε, ρήτρα για «συντροφικότητα και κατανόηση» ή «ευγένεια και αξιοπρέπεια» στο Σύνταγμα”.

Αντιθέτως, το δικαστήριο αγνόησε το δικό προηγούμενο στην υπόθεση του 1972 Baker v. Nelson, όπου έκρινε ότι δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα "γάμου" ομοφυλόφιλων.

Ο δικαστής Scalia χαρακτήρισε την απόφαση «δικαστικό πραξικόπημα» που δεν έχει ίχνος δικαίου. Περιέγραψε την συχνά περίτεχνη γλώσσα της πλειοψηφίας ως «μυστικούς αφορισμούς του μπισκότου της τύχης».

Ενώ όλοι οι διαφωνούντες δικαστές προειδοποίησαν ότι η απόφαση σφετερίστηκε το ρόλο του λαού σε μια δημοκρατική κυβέρνηση, ο καθένας έκανε τις δικέ του ξεχωριστέ κριτικές.

Ο δικαστής Roberts (φωτο) προειδοποιεί ότι η σημερινή απόφαση δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατάργηση των νόμων που ήταν κατά των διαφυλετικών γάμων, διότι η εθνικότητα των συζύγων δεν θεωρήθηκε ποτέ καθοριστικός παράγοντας του ίδιου του θεσμού του γάμου. 
Προειδοποίησε, επίσης, ότι με την αλλαγή του θεμελιώδους ορισμού του γάμου, οι δικαστές ανοίγουν την πόρτα στον επαναπροσδιορισμό άλλων ζωτικών συστατικών του γάμου. "Είναι εντυπωσιακό το ότι το σκεπτικό της πλειοψηφίας θα εφαρμόζεται με την ίδια ισχύ με την απαίτηση ενός θεμελιώδους δικαιώματος στην πολυγαμία", έγραψε.

Ο δικαστής Thomas έγραψε ότι η γνωμοδότηση φέρει "δυνητικά ολέθριες συνέπειες στη θρησκευτική ελευθερία".

Η παραδοσιακή αμερικανική άποψη της «περιορισμένης κυβέρνησης» ήταν άλλη μια απώλεια, έγραψε. "Το Σύνταγμά μας - όπως και η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας πριν από αυτό - βασιζόταν σε μια απλή αλήθεια: ότι η ελευθερία του ατόμου, για να μην αναφέρουμε την αξιοπρέπεια του ατόμου, είναι κάτι που πρέπει να προστατεύεται από το κράτος".

Ο δικαστής Samuel Alito είπε ότι η ύπαρξη του γάμου βασίζεται στους λόγους αναπαραγωγής και ανατροφής παιδιών. Η γνώμη της πλειοψηφίας βασίζεται στις ιδέες της ρομαντικής αγάπης, έγραψε. «Αυτή η κατανόηση του γάμου, η οποία επικεντρώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ευτυχία των ατόμων που επιλέγουν να παντρευτούν, είναι κοινή για πολλούς ανθρώπους σήμερα, αλλά δεν είναι η παραδοσιακή. Για χιλιετίες, ο γάμος ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με το μόνο πράγμα που μόνο ένα ζευγάρι του αντίθετου φύλου μπορεί να κάνει: την τεκνοποίηση".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφια ειναι του Κλαρενς Τομας
Ο Δικαστης Ρομπερτς ειναι λευκος

ΥΓ
Γιατι νομιζεις ΚΟ οι εβραιοι "διορισαν" 3 δικους τους απ τους 7 δικαστες για να "παλατζαρουν" οπως θελουν αυτοι αποφασεις που αφορουν τα μεγιστα τον Αμερικανικο Λαο, στο υπερδικαστηριο των ΗΠΑ;
Ητοι:
Ruth Bader Ginsburg (εβραια) Sonia Sotomayor (μια μιγαδα πορτορικα υπερμαχος της οποιας σαπιλας ξεβραζει ο αρρωστημενος νους του Χολλυγουντ) Elena Kagan (και εβραια και λεσβια)

Να σημειωσω οτι οι εβραιοι των ΗΠΑ ανερχονται στα 15 εκατομυρια
ητοι: το 4.7% του πληθυσμου