Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Νεαρή αμερικανίδα μητέρα άφησε τα τρία παιδιά της για να πάει να πολεμήσει με τους Κούρδους το ISIS

Μια νεαρή μητέρα τριών παιδιών από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ταξίδεψε στο Ιράκ για να ενταχθεί στους Κούρδους Peshmerga (Πεσμεργκά) στον αγώνα κατά των σφαγέων του ISIS.
  
Η 25χρονη Samantha Johnston, από το Emerald Isle, NC, είναι η μόνη γνωστή αμερικανίδα που βοηθά στην καταπολέμηση του ISIS.

Η Johnston υπηρέτησε στον αμερικάνικο στρατό από το 2008 μέχρι το 2011, και έχει ενσωματωθεί σε μια μονάδα Peshmerga κοντά στην πόλη Κιρκούκ εδώ και δύο μήνες.

Τα τρία παιδιά της, ένα 5 ετών και δύο δίδυμα 3 χρονών, βρίσκονται στη φροντίδα της οικογένειάς της, μέχρι να επιστρέψει στην Αμερική.

Η Johnston μίλησε μέσω Skype στο κανάλι Fox σχετικά με την απόφασή της να εγκαταλείψει προσωρινά την οικογένειά της για να πολεμήσει το ISIS.

«Ήταν μια μακρά και σκληρή διαδικασία, με πολλή προσευχή, αλλά ξεκίνησε αρχικά τον προηγούμενο Αύγουστο», είπε. «Τότε που άρχισαν οι αποκεφαλισμοί και αποφάσισα να πάρω πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει εκεί».

Αφού έμαθε για τις πολυάριθμες θηριωδίες του ISIS τις οποίες εξακολουθεί να διαπράττει εναντίον αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, η Johnston αποφάσισε ότι δεν μπορούσε απλά να κάθεται και να μην κάνει τίποτα. 
Χρησιμοποίησε τους στρατιωτικούς συνδέσμους της και ήρθε σε επαφή με τους Κούρδους του Ιράκ μέσω διαδικτύου.

«Έψαξα και ερεύνησα να μάθω και αφού μίλησα με ορισμένους ανθρώπους αποφάσισα να έρθω», είπε.

«Στο αεροδρόμιο ήταν πολύ δύσκολο. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω αυτό που ένιωθα εκείνη τη στιγμή», είπε. «Μέλος της οικογένειας μου με οδήγησε στο αεροδρόμιο και μου έλεγε συνέχεια ότι μπορεί να σταματήσει, ότι μπορεί να γυρίσει πίσω και ενώ το ήθελα, την ίδια στιγμή ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι που ήταν σημαντικό για μένα και ήξερα ότι έπρεπε να πάω και να βοηθήσω με κάθε τρόπο. Αλλά ήταν φοβερό, δεν θέλω να θυμάμαι αυτό το ταξίδι».

Το FOX ρώτησε την Johnston για την απόφασή της να αφήσει τα παιδιά της πίσω.

«Ήταν επιλογή μου, ήταν κάτι που αποφάσισα και προσευχήθηκα για αυτό, και ευτυχώς, η οικογένειά μου, δεν υποστηρίζουν την παρουσία μου εδώ, αλλά μπορώ να τους ευχαριστήσω για την όλη τη βοήθεια που μου δίνουν προσέχοντας τα παιδιά μου», είπε. «Ο καθένας έχει τις απόψεις του και προσπαθώ να επικεντρωθώ στο στόχο μου εδώ. Είπα στα παιδιά μου ότι θα έπρεπε να φύγω για λίγο για να βοηθήσω άλλα μικρά παιδιά, και μου είπαν εντάξει».

Η Τζόνσον είπε ότι τη νύχτα που έφτασε στο Ιράκ, γρήγορα συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση.

«Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς τη βάση που πήγαινα, ήταν τρεις το πρωί, δεν μου έδωσαν στρατιωτικό αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά ένα αστυνομικό αλεξίσφαιρο γιλέκο, είχα ένα όπλο έτοιμο και μου είπαν σε περίπτωση επίθεσης, τι έπρεπε να κάνουμε», είπε. «Κάθε μέρα ξυπνάμε στις τέσσερις το πρωί, παίρνουμε τα Humvees, και πάμε εκεί που πρέπει να πάμε, εκπαιδευόμαστε και εκπαιδευόμαστε ειδικά για γρήγορη αντίδραση, ερχόμαστε πίσω, καθαρίζουμε τα όπλα μας, και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, αλλά είμαστε τόσο κοντά στην ISIS που είμαστε πάντα σε επιφυλακή.

Η Johnston δεν έχει εμπλακεί ακόμα σε μια μάχη εναντίον του ISIS, αλλά είπε ότι η τρομοκρατική οργάνωση αποκτά δυναμική.

«Για ένα διάστημα δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα από το ISIS, αλλά τώρα που κατελήφθη το Ραμάντι και έχουν όλα τα νέα όπλα από τον ιρακινό στρατό, είναι σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα, περιμένουμε, είμαστε στο περίμενε».


Το FOX ρώτησε την Johnston, αν αισθάνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν αρκετά για την καταπολέμηση του ISIS.

«Όχι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν τίποτα απολύτως», είπε. "Χάνουμε αυτόν τον αγώνα, και χρειαζόμαστε τη στήριξη από την κυβέρνησή μας, την Αμερική, και από άλλες δυτικές χώρες".

Η Τζόνστον είπε ότι θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξοπλίσει και να προμηθεύει τους Peshmerga αντί του ιρακινού στρατού.

«Η ISIS δεν λέει ψέματα, παρελαύνουν με εξοπλισμό των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει δοθεί στον ιρακινό στρατό, είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπό μας», είπε.

Η Johnston αντέδρασε επίσης στις παρατηρήσεις του Προέδρου Ομπάμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μια στρατηγική για την καταπολέμηση του ISIS.

«Ντροπή», είπε. «Ντροπή για την Αμερική. Δεν θέλω να πω τη γνώμη μου για τον Ομπάμα».

Είπε ότι η πρόσφατη είδηση ​​του Αμερικανού πολίτη Keith Broomfield που σκοτώθηκε από την ISIS την κάνει να θυμώνει.

«Ένας Αμερικανός ήρθε εδώ, διακινδυνεύοντας τη ζωή του για να αγωνιστεί για το Κουρδιστάν, και να αγωνιστεί για την Αμερική», είπε. «Και η Αμερική δεν υποστηρίζει αυτόν τον αγώνα. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχασε τη ζωή του». 
Ο 36χρονος Keith Broomfield, ήταν στη Συρία για τέσσερις μήνες με κουρδικές μονάδες. Στις 3 Ιουνίου, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αψιμαχία με το ISIS κοντά στο Kobani, στη βόρεια Συρία.

Ο Broomfield, όπως είπε ο πατέρας του στο CBS, αισθάνθηκε «ότι οδηγήθηκε  από τον Κύριο» να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα, παρά την έλλειψη της στρατιωτικής εκπαίδευσης,

«Αποφάσισε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού και ότι ο Θεός ήθελε να το κάνει», είπε η μητέρα του NBC.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του, ο Broomfield πέθανε «πολεμώντας για την υπεράσπιση αυτών που διώκονται για τη χριστιανική τους πίστη. Στην καρδιά του ήταν η προστασία των αθώων Κούρδων γυναικών και παιδιών».

Ένας άλλος Αμερικάνος που πολεμάει με τους Κούρδους μαχητές στο βορειοδυτικό Ιράκ, είναι ο 28χρονος Jordan Matson, βετεράνος του Στρατού των ΗΠΑ από το Wisconsin.

Μαζί του είναι και τρεις άλλοι άγνωστοι αγωνιστές - δύο Αμερικανοί και ένας Αυστραλός – που ενώθηκαν με τις κουρδικές δυνάμεις μέσα από μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αποφάσισα ότι εάν η κυβέρνησή μου δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει αυτή τη χώρα, ειδικά τον κουρδικό λαό που στάθηκε δίπλα μας για 10 χρόνια και μας βοήθησε, ενώ ήμασταν σε αυτή τη χώρα, τότε ήμουν έτοιμος να κάνω εγώ κάτι», είπε ο Matson στο Associated Press, φορώντας μια «Ράμπο-στυλ» μπαντάνα και ένα γιλέκο που έγραφε "ο Χριστός είναι ο Κύριος".

«Δεν θα πάω πίσω μέχρι ο αγώνας να τελειώσει και το Ισλαμικό Κράτος να καταρρεύσει ... Πόσοι άνθρωποι πωλούνται ως σκλάβοι ή σκοτώνονται μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε διαφορετική εθνότητα ή θρησκεία; Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι πρόθυμος να πεθάνω πολεμώντας», είπε ο Matson στο AP.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ, κι εδώ)

2 σχόλια:

ΒΕ.Λ. είπε...

Λανθασμένο παράδειγμα.
Τα παιδιά της την έχουν απόλυτη ανάγκη και όχι οι Κούρδοι.
Αλήθεια, πού είναι ο σύζυγος;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Να ήταν ανύπαντρη, να της πω μπράβο (και πάλι...)
Παράτησε τα μωρά ρε συ.
Ηρωίδα με λάθος τρόπο.
Ένας κούκος φέρνει την άνοιξη;