Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Άοπλος έφηβος πέφτει νεκρός από πιστόλι αστυνομικού, αλλά ουδείς συγκινείται ή οργίζεται γιατί είναι λευκός


Ο 19χρονος Zachary Hammond ήταν σε ραντεβού με τη φίλη του στη Νότια Καρολίνα, όταν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό.

Ο αστυνομικός τον σταμάτησε επειδή είχε στην κατοχή του 10 γραμμάρια μαριχουάνα, αλλά μυστηριωδώς πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος δύο φορές από τον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Η αστυνομία είχε δύο αναφορές για τον πυροβολισμό. Η πρώτη, η οποία δημοσιεύθηκε δημόσια, ποτέ δεν ανέφερε ότι ο Hammond πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ή ότι υπήρξε οποιοσδήποτε πυροβολισμός. Η δεύτερη έκθεση, η οποία κάνει λεπτομερή αναφορά στον πυροβολισμό, δεν τέθηκε ποτέ στη διάθεση του κοινού.

Η Washington Post ανέφερε ότι «ο θάνατος του Hammond εγείρει πολλές ερωτήσεις, μερικές απαντήσεις - και σχεδόν καμία εθνική οργή».

Ο Eric Bland, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Hammond είπε ότι αυτός ο πυροβολισμός αποσιωπήθηκε επειδή το θύμα είναι λευκό.

«Είναι λυπηρό, αλλά νομίζω ότι ο λόγος είναι, ότι δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας αντιμετώπισαν το θάνατο του άοπλου λευκού εφήβου με διαφορετικό τρόπο από ό, τι θα το είχαν κάνει αν είχαμε τον θάνατο ενός άοπλου μαύρου εφήβου», είπε ο Bland στην Washington Post. «Η υποκρισία που έχει αποκαλυφθεί είναι πραγματικά ανησυχητική».

«Το ζήτημα δεν πρέπει ποτέ να είναι ποιο είναι το χρώμα του θύματος. Το θέμα θα πρέπει να είναι: Γιατί ένας άοπλος έφηβος δολοφονήθηκε σε ένα περιστατικό όπου η θανάσιμη βία δεν ήταν καν δικαιολογημένη»;

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να εξοργισμένοι από αυτό. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να θέσουν τις δύσκολες ερωτήσεις».

Μόνο το 25% των θυμάτων της αστυνομίας είναι μαύροι, αλλά τα τελευταία χρόνια, τα αμερικάνικα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν επιδεικτικά τους θανάτους λευκών από αστυνομικούς, προκειμένου να συνεχίζουν την ιστοριούλα περί «κακών» λευκών.

Ζούμε σε ένα σύστημα όπου οι ζωές των λευκών δεν έχουν την ίδια σημασία που έχουν οι ζωές άλλων ανθρώπων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: