Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Δεν βγάζεις άδειας «γάμου» σε ομοφυλόφιλους; Πας φυλακή.



Στη φυλακή οδηγήθηκε η χριστιανή δημόσια υπάλληλος Kim Davis από το Κεντάκι των ΗΠΑ.

Κρίθηκε ένοχη για «περιφρόνηση δικαστηρίου», επειδή αρνείται να εκδώσει άδειες “γάμου” σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε τον περασμένο Ιούνιο ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν δικαίωμα να “παντρεύονται” με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.

Η Ντέιβις όμως αρνείται να εκδώσει άδειες, επικαλούμενη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. «Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι ο θεοίδρυτος θεσμός του γάμου είναι μεταξύ άνδρα και γυναίκας», είπε.

«Επίσης, το Σύνταγμα της Πολιτείας του Κεντάκι στο οποίο έδωσα τον όρκο μου τον Ιανουάριο, αναφέρει ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και αυτό είναι το Σύνταγμα στο οποίο έχω ορκιστεί να φυλάξω», είπε.

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τη σύλληψή της, ζητώντας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δικαστήριο να οδηγήσουν την γυναίκα στο κρατητήριο.

Εναντίον της υπαλλήλου είχαν στραφεί τέσσερα ζευγάρια, στα οποία είχε δηλώσει ότι δεν εκδίδει πιστοποιητικά «κατ’ εντολή του Θεού».

Ο δικαστής είπε ότι η εντολή του για έκδοση αδειών γάμου ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα τέσσερα ζευγάρια ομοφυλόφιλων που μήνυσαν την Ντέιβις, επειδή "δεν έκανε τη δουλειά της".

Στην Ντέιβις δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία: Μπορούσε να μην εκδίδει άδειες «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά απλώς να συμφωνήσει να μην παρεμβαίνει στους πέντε αναπληρωτές υπαλλήλους, οι οποίοι θα την αντικαταστήσουν.

Όμως μέσω του δικηγόρου της Mat Staver, η Davis το αρνήθηκε.

Ο Staver είπε αργότερα στο CNN ότι η Davis θα άφηνε να εκδίδονται άδειες «γάμου», εάν το όνομα και ο τίτλος της δεν εγγράφονταν πάνω σε αυτές.

«Επειδή σύμφωνα με το σκεπτικό της φαίνεται να εξουσιοδοτεί κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις χριστιανικές της πεποιθήσεις της», είπε. «Είναι θέμα συνείδησης».

Νωρίτερα ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση, είπε ότι η Davi θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι «να συμμορφωθεί με την απόφαση».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ κι εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στην γυναικα με την ορθη αντιληψη εναντια στην νεα ταξη καραγκιοζηδων

Ανώνυμος είπε...

Το ονομα του ανωμάλου δικαστή και σιγουρα μασόνου γιατι δεν δημοσιοποιείται;

P.G είπε...

Σε τι διαφέρει η πρακτική της μητρόπολης του καπιταλισμού από εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης; Στη φυλακή έστελναν τους χριστιανούς και οι δύο αυτές αντίχριστες εξουσίες.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα της κανανε. Ετσι πρεπει να κανουν σε καθε δημοσιο υπαλληλο που σφετεριζεται την εξουσια του για να προωθει την δικια του ιδεολογια αντι να εκτελει τα καθηκοντα του. Αμα δεν της αρεσε που θα αναγκαζονταν να εκδιδει αδειες γαμου και για ομοφυλοφυλους ας παρετειτο απο την θεση της και ας αρχιζε μια καμπανια εναντιον αυτης της καταστασης αφου την βρισκει αντιθετη. Αυτη προτιμησε να επιβαλει την αποψη της σε δημοσια υπηρεσια και πηρε την αναλογη ανταμοιβη
Οι Η.Π.Α. ειναι ομοσπονδιακο κρατος που σημαινει οτι το ομοσπονδιακο συνταγμα και η ομοσπονδιακη νομοθεσια υπερτερουν των περιφεριακων νομων καθε Πολιτειας.
Ενα επιπροσθετο λινκ που προσδιδει πολλες λεπτομερειες για καλυτερη κατανοηση του ζητηματος
https://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Davis_%28county_clerk%29

Οποτε ενας καπως καλυτερος τιτλος θα ηταν
Δεν βγαζεις αδεια γαμου σε ομοφυλοφυλους ενω εισαι υπωχρεωμενος σαν δημοσιος υπαλληλος απο την νομοθεσια της χωρας σου ? Ε, τοτε θα πας φυλακη για παραβαση καθηκοντος και καλα να παθεις

ikonsgr είπε...

Το ποιο σάπιο και εκμαυλσιμένο κομμάτι της "προοδευτικής" κοινωνίας της δύσης είναι οι δικαστικοί...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό τό άρθρο θά το διαβάσουν πολλοί άνθρωποι ίσως κι εδώ κι εκεί πού δημιουργήθηκε αυτή ή κατάσταση - κι άν κάνουμε λίγο..."υπομονή" , θά τήν δούμε κι εδώ...
Πόσοι όμως θά καταλάβουν ότι , αυτός είναι ό πραγματικός αγώνας ;;; Αυτά πού μάς ταίζανε τόσα χρόνια ήτανε κουραφέξαλα "σηκωθείτε από πολυθρόνες/καναπές/καρέκλες/σκαμπώ καί τά συμπαρομαρτούντα , νά πάμε στήν πορεία/συλλαλητήριο κλπ. κλπ. Όμως ό πραγματικός αγώνας γιά τίς πεποιθήσεις σου , τήν πίστη σου - ότι δηλαδή σέ χαρακτηρίζει ώς ανθρώπινο όν - είναι αυτός . Γιά φανταστείτε : αυτή ή γυναίκα είναι δικαστικός καί πιθανώς έχει καί οικογένεια . Τήν στέλνουν στήν φυλακή , καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό ; Νά μπεί κάποιος τού Δικαστικού συστήματος στήν φυλακή ; Γιά τήν ίδια ; Τήν οικογένειά της , τά παιδιά της καί τόν άντρα της ;;; Άσε πού πλέον ή ζωή της καταστράφηκε από ακριβώς αυτόν τόν λόγο...
Όμως παραμένει σταθερή κι ακλόνητη στά πιστεύω της καί λέει κάντε ότι θέλετε ! Αυτή είναι γιά μένα πραγματική αγωνίστρια !
Φανταστείτε τώρα , νά 'χαμε καμμιά δεκαριά τέτοιους ανθρώπους στήν πολιτική καί δικαστική ζωή τής χώρας... Καί μή μού πείτε ότι αυτά πλέον δέν γίνονται , γιατί είχαμε πολλούς τέτοιους στό παρελθόν - θυμηθείτε μόνο Τερσέτη καί Πολυζωίδη ! Πόσο διαφορετικά θά 'μασταν...

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να συμμορφωθεί; Τι φρίκη είναι αυτή;
Θα πρέπει δηλαδή οπωσδήποτε να παραβεί τη συνείδησή της; Θα καταλάβαινα το να την μετατάξουν σε άλλη υπηρεσία, ακόμα και το να την απολύσουν αν δεν τους κάνει, αλλά το να την κρατούν φυλακισμένη μέχρι να απεμπολήσει τις πεποιθήσεις της φανερώνει με ποιους έχει να κάνει πλέον η ανθρωπότητα.

SkyWatcher είπε...

Έχεις δίκιο αγαπητέ "πολυκαλάτηςκάνανε". Ο Νόμος πάνω από όλα. Είμαι σίγουρος ότι εάν ζούσες στον αμερικάνικο Νότο την δεκαετία του '60, θα ζητούσες την παραδειγματική τιμωρία όποιου υπαλλήλου δεν συμμορφώνονταν με τους νόμους "περί διαχωρισμού", τους λεγόμενους Jim Crow laws. Εάν κάποιος υπάλληλος απειθούσε θα ήσουν εκεί να ζητήσεις την τιμωρία του που τόλμησε να σφετεριστεί την εξουσία του για να προωθήσει την δικιά του ιδεολογία. Επίσης εάν κάποιος υπάλληλος της δικής μας διοίκησης αρνιόταν να παραχωρήσει δημοτικό χώρο ή έγγραφα σε εκπροσώπους κόμματος, σφετεριζόμενος την εξουσία του χάριν της ιδεολογίας του θα ήσουν πάλι εκεί να ζητήσεις την τιμωρία του. Είπαμε ο Νόμος πάνω από όλα.

Ανώνυμος είπε...


Η Kimberly Jean Bailey Davis ειναι δημοσιος υπαλληλος . Η Kimberly Jean Bailey Davis σαν δημοσιος υπαλληλος δεν θελει να εκδιδει πιστοποιητικα γαμου για ομοφυλοφυλα ζευγαρια λογω των θρησκευτικων της πεποιθησεων . Η Kimberly Jean Bailey Davis ομως ειναι και υποχρεωμενη να το κανει ενεκα που ειναι δημοσιος υπαλληλος και υποχρεωνεται απο την νομοθεσια της χωρας της. Οποτε η Kimberly Jean Bailey Davis τι κανει σε αυτο το πραγματικα τρομακτικο διλημα αναμεσα στην καριερα της και την συνειδηση της ? Υποκυπτει στις διαταγες που λαμβανει απο τους ανωτερους της ? Αυτη ειναι μια εκδοχη. Θεμιτη. Αποχωρει απο την θεση της στην δημοσια δοιηκηση ? και αυτο θα ηταν μια θεμιτη επιλογη.
Μπαινει σε καποια διαδικασια να ενημερωσει τους συμπολιτες της για αυτην την κατασταση που θεωρει οτι ευτελιζει την εννοια του γαμου? και αυτη θα ηταν μια θεμιτη επιλογη. με οποιο τροπο και αν το εκανε .
Ειτε εβγαινε με ενα πλακατ στους δρομους και μοιραζε φυλαδια, ειτε ξεκινουσε μια απεργια πεινας, ειτε καλουσε τα καναλια/εφημεριδες να δωσει συνεντευξη και να εκδηλωσει τον προβληματισμο της....
Υπαρχουν πολλοι τροποι να αντιδρασεις σε μια κατασταση που δεν εκγρινεις ( αν αποφασισεις να αντιδρασεις)
Θα μπορουσε ακομη και να παρει ενα μπιτονι βετζινα και να αυτοπυρποληθει σε μια ακραια εκφραση διαμαρτυριας
και μην το παρετε σαν κακεντρεχες σχολιο , ο αυτοπυρπολισμος παροτι ακραιος εχει εξαιρετικη δυναμικη στην μεταστρφη της κοινωνιας σε ενα ζητημα.
Απο ολες (και οχι μονο) τις επιλογες τι επιλεγει να κανει η Kimberly Jean Bailey Davis? να συνεχισει την εργασια της αρνουμενη την εκδωση πιστοποιητικων γαμου προς ομοφυλοφυλα ζευγαρια . και οταν ερχεται μια δικαστικη αποφαση που της λεει οτι ειναι υπωχρεωμενη στην εκδοση τους ενεκα του αμερικανικου δημοσιουπαλληλικου κωδικα τι κανει ?
Αγνοει αυτην την αποφαση. Και μετα φυλακιζεται
για ποιον λογο η Kimberly Jean Bailey Davis φυλακιζεται?
πειδη ειναι Χριστινη ? οχι
επειδη ειναι δημοσια υπαλληλος ? οχι
επειδη εξεφρασε την αντιθεση της σε ενα ζητημα της υπηρεσιας της που ερχεται σε αντιθεση με τα θρησκευτικα της πιστευω? ουτε
Επειδη αγνοησε δικαστικη αποφαση. Αυτος ειναι ο μοναδικος λογος που φυλακιστικε .

Οσον αφορα την συγκριση με τους Jim Crow laws ειναι ατυχης διοτι αυτα τα νομοθετηματα αποσκοπουσαν στην καταστολη των πολιτικων ελευθεριων μιας μεριδας του πληθισμου. Η εν λογω νομοθεσια αποσκοπει στην παροχη μιας υπηρεσιας σε ολα τα τμηματα του πληθησμου , ακομα και αυτα που χαρακτηριζονται ως μειονοτητες.
Επιπροσθετα ενας Ελληνας δημ. υπαλληλος αν υποθεσουμε οτι ειναι καραδεξιος του κερατα (δικαιωμα του) και λαβει εντολη να δωσει αντιγραφο δημοσιων εγγραφων σε εκπρωσωπο το ΚΚΕ και αρνηθει θα πρεπει να τιμωρηθει . Βεβαια οι πειθαρχικες διαταξεις του δημοσιουπαλληλικου κωδικα και ο τροπος επιβολης τους ειναι απο αλλο ανεκδοτο.
το ζητουμενο σε αυτη την ιστορια δεν ειναι αν υπερτερει το dura lex sed lex εναντι του lex malla lex nulla αλλα ο τροπος που ενας ανθρωπος αποφασιζει να αντισταθει σε μια κατασταση που θεωρει ανηθικη, αρωστη η απλα αδικη

ο Mr "πολυκαλάτηςκάνανε"

Ανώνυμος είπε...

Οι νόμοι αυτοί θα καταργήσουν μία προς μία όλες τις πάρα πολύ μεγάλες ελευθερίες, οι οποίες χορηγήθηκαν από τους Χριστιανούς, και η βασιλεία μας θα εκδηλωθεί με έναν αυταρχισμό τόσο επιβλητικό, ώστε να είναι σε θέση σε κάθε χρόνο και τόπο να φιμώσει τους Χριστιανούς, οι οποίοι θα θελήσουν να μας κάνουν αντιπολίτευση και θα είναι δυσαρεστημένοι.
(Απόσπασμα από το 5ο πρωτόκολλο.)

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα βρισκόμαστε όμως στην εξουσία, θ' αποκλείσουμε από την εκπαίδευση οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αναταραχές και από τη νεολαία θα δημιουργήσουμε παιδιά που θα υπακούουν στους Νόμους και θ' αγαπούν τον κυβερνήτη τους σαν ένα στήριγμα και ελπίδα ειρήνης και ευτυχίας.
(Πρωτόκολλο δέκατο έκτο)