Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμια Θρησκεία: Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι όλες οι θρησκείες «συναντούν τον Θεό με διαφορετικούς τρόπους» και ότι όλοι είναι «παιδιά του Θεού» (video)



Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις αρχές του τρέχοντος έτους, δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο να εκφράζει ξεκάθαρα και δημόσια την πεποίθησή του ότι όλες οι μεγάλες θρησκείες είναι «διαφορετικές πορείες προς τον ίδιο Θεό». Λέει ότι ενώ οι άνθρωποι από τις διάφορες παγκόσμιες θρησκείες μπορεί να «αναζητούν τον Θεό ή να συναντούν τον Θεό με διαφορετικούς τρόπους», αυτό που έχει σημασία είναι να μην ξεχνάμε ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» και ότι την μεγαλύτερη σημασία τελικά, την έχει η «αγάπη». Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο  τελευταίος Πάπας, θέτει συνεχώς και πιο ξεκάθαρα τις βάσεις για την επερχόμενη παγκόσμια θρησκεία. Παρόλα αυτά (και σε αυτή την περίπτωση), σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να αναστατώνεται από αυτό.

Για το συγκεκριμένο βίντεο διαβάζουμε στο Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Catholic News Agency) :

Στο πρώτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην μηνιαία πρόθεση προσευχής του που προβλήθηκε την Τρίτη, ο Πάπας τόνισε τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου και τις κοινές πεποιθήσεις που έχουν διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, όπως είναι η εικόνα του Θεού και η αγάπη.

«Πολλοί σκέφτονται διαφορετικά, αισθάνονται διαφορετικά, αναζητούν τον Θεό ή συναντούν τον Θεό με διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτό το πλήθος, σε αυτό το φάσμα των θρησκειών, υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα για όλους μας: είμαστε όλοι παιδιά του Θεού», λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του, που κυκλοφόρησε στις 6 Ιανουαρίου, στη γιορτή των Θεοφανείων.

ΚΟ: Το οξύμωρο εδώ είναι ότι η μεγάλη χριστιανική εορτή των Θεοφανείων πήρε το όνομά της (Θεό+Φάνεια) από την εμφάνιση του Τριαδικού Θεού, κατά την ώρα της Βάπτισης του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, κατά τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Χριστό και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε η φωνή του Πατέρα Θεού που έλεγε «Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα».  Προφανώς δεν ακούστηκε ότι «ευδόκησα» και στον Μωάμεθ ή στον Βούδα ή στον Μεγάλο Μανιτού, και ότι «δεν με νοιάζει τι πιστεύει ο καθένας, όλοι παιδιά θεού είστε», σύμφωνα με τις πανθρησκειακές ασυναρτησίες και νεοεποχίτικες αγαπολογίες του πάπα και των ομοίων του..


Στο βίντεο εμφανίζονται διάφοροι πιστοί θρησκειών του κόσμου, αρχικά δηλώνοντας την ξεχωριστή δική τους «πίστη».

«Πιστεύω στον Βούδα», λέει μια γυναίκα.

«Πιστεύω στον Θεό», λέει ένας ραβίνος.

«Πιστεύω στον Ιησού Χριστό», λέει ένας ιερέας.

«Πιστεύω στον Αλλάχ», λέει ένας μουσουλμάνος.

Ο Πάπας κλείνει το βίντεο με μια έκκληση προς τους ανθρώπους από κάθε θρησκεία να μιλήσουν ο ένας με τον άλλον και να συνεργαστούν μεταξύ τους, ενώ λίγο μετά, ισχυρίζεται ότι όλοι, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, είναι «παιδιά του Θεού», ενώ το κλου του παπικού βίντεο είναι όταν οι θρησκευτικοί ηγέτες δηλώνουν την κοινή τους πίστη στην «αγάπη» (προφανώς αυτή η «αγάπη» είναι ανώτερη από κάθε θεό, ή είναι η ίδια «θεός»).

Δείτε το βίντεο:

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος κάνει κάτι τέτοιο. Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του, όταν επέτρεψε "ισλαμικές προσευχές και αναγνώσεις από το Κοράνι" στο Βατικανό για την πρώτη φορά στην ιστορία! Επίσης, κατά την επίσκεψή του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στο Μανχάταν έκανε πολύ σαφές ότι πιστεύει ότι οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι λατρεύουν τον «ίδιο Θεό», υιοθετώντας τις αρχές του λεγομένου “Chrislam” και θέτοντας τα θεμέλια για μια παγκόσμια θρησκεία. Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του :

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματά μου για τους μουσουλμάνους αδελφούς και τις αδελφές μου: Πρώτον, τους χαιρετισμούς μου δεδομένου ότι γιορτάζουν τη γιορτή της θυσίας. Θα ευχόμουν ο χαιρετισμός μου να ήταν πιο θερμός. Τα συναισθήματά μου είναι ότι τους νιώθω κοντά μου, με νωπή την τραγωδία που υπέστησαν στη Μέκκα. Αυτή τη στιγμή, σας διαβεβαιώνω για τις προσευχές μου. Έχω ενώσει τον εαυτό μου με όλους σας. Μια προσευχή προς τον Παντοδύναμο Θεό, τον φιλεύσπλαχνο».

Στο Ισλάμ, ένας από τους κύριους τίτλους του Αλλάχ είναι «Ο Φιλεύσπλαχνος» (“the all-merciful one”). Για αυτό ο Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τέτοια γλώσσα.

Βέβαια, ενώ ο Φραγκίσκος πιστεύει ότι όλες οι θρησκείες είναι διαφορετικές πορείες προς τον ίδιο Θεό, και εργάζεται σκληρά για να τεθούν οι βάσεις για την Παγκόσμια Θρησκεία, θεωρεί εχθρό τον χριστιανικό «φονταμενταλισμό» που τον αναφέρει ως «ασθένεια», και έχει κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτόν στον Καθολικισμό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ που βλεπετε λαθος σ αυτη τη σταση;
δεν ειναι ο θεος φιλευσπλαχνος;
δεν ειναι όλες οι θρησκείες διαφορετικές πορείες προς τον ίδιο Θεό;
δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι παιδια του θεου;
δεν εχει τελικα η "αγαπη" προς τον πλησιον τη μεγαλυτερη σημασια;
διαβαστε την παραβολη της "μελουσης κρισεως" οπου ο Χριστος μιλαει με για το κριτηριο που χρησιμοποιει ο θεος για να κρινει τους ανθρωπους
κι αυτο ΔΕΝ ειναι η ΠΙΣΤΗ, ουτε η θρησκεια των ανθρωπων αλλα πο τροπος που φερονται στον πλησιον τους
υπερασπιζεστε εναν χριτιανισμο ξενο προς τον Χριστο
Antonios

π. Γ. Θ. είπε...

Αγαπητέ, κόκκινε ουρανέ, πρέπει και να ερμηνεύουμε την στάση και τα λεγόμενα του Πάπα και των δικων μας οικουμενιστων: 1. τα λεφτά ειναι στα χέρια των Εβραίων και όχι Χριστιανων. 2. η Αγιότης έπαψε να ειναι ο σκοπός της ζωης μας (για τους αιρετικούς δεν τίθεται καν θέμα αφου οι λέξεις έχουν διαφορετικό περιεχόμενο), οπότε στον Παράδεισο θα πάνε όχι μόνον οι Ορθόδοξοι αλλά και όσοι έχουν αγάπη. Αφου, λοιπόν, ξεκαθαρίστηκε η μετά θάνατον πορεία θρησκευομένων και μή, αυτό που μένει ειναι να περάσουμε εδω καλά. Επομένως...μπορουμε να καταλάβουμε το πως σκέφτονται οι συνάνθρωποί μας, να τους δικαιολογήσουμε αλλά και να τους υπενθυμίσουμε ότι ο Θεός κρατάει τον Κόσμο επειδή υπάρχουν Άγιοι. αν λείψουν θα έλθη και η Β΄Παρουσία.
3. έτσι εξηγειται και το γιατί ξεχάστηκε το "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη..." και αντικαταστάθηκε με το "αγαπατε" χωρίς "προφυλάξεις" αφου λεφτά πράγματι υπάρχουν και δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στο χωράφι ή να βόσκουμε γίδια για να ζουμε.

Orthodox True είπε...


Εγώ δεν διαφωνώ με αυτό που λέει ο Πάπας. Την αλήθεια λέγει. Όντως όλες οι θρησκείες συναντούν τον θεό με διαφορετικούς τρόπους. Βέβαια εννοεί ότι δεν συναντούν Τον Άγιο Τριαδικό Θεό, αλλά τον δικό του θεό, -"μέ θ μικρό", -- που είναι ο διάβολος, ο οποίος είναι καί ο ιδρυτής και εμπνευστής όλων των θρησκειών. Ειναι σαφες και πρέπει να διαχωρίσουμε, ότι άλλο οι θρησκείες,οι οποίες είναι έργα χειρών ανθρώπων με πατέρα τον διάβολο, καί άλλο η Μία Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία με Αγία Κεφαλή Τον Δεσπότη Τού Σύμπαντος Κόσμου Κο Ιησού Χριστό. Η δε παγκόσμια θρησκεία που επιθυμεί ο Πάπας είναι η θρησκεία τού αντίχριστου, πού τον περιμένουν οι οπαδοί του.
Άρα ορθώς μίλησε ο Πάπας.

Βελισσάριος Λ. είπε...

Είναι ο «αγιώτατος» αδελφός του Βαρθολομαίου, όπως τον προσφωνεί ο ίδιος.
Της πρεσβυτέρας και αδελφής «Εκκλησίας της Ρώμης».



«ἐν τῷ ὀνόματι ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ Ναζωραίου, ὃν ὑμεῖς ἐσταυρώσατε, ὃν ὁ Θεὸς ἤγειρεν ἐκ νεκρῶν, ἐν τούτῳ οὗτος παρέστηκεν ἐνώπιον ὑμῶν ὑγιής. οὗτός ἐστιν ὁ λίθος ὁ ἐξουθενηθεὶς ὑφ᾿ ὑμῶν τῶν οἰκοδομούντων, ὁ γενόμενος εἰς κεφαλὴν γωνίας. καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία· οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς.»
(Πράξεις 4,10)

«μηδέν νόθον δόγμα τῷ τῆς ἀγάπης προσχήματι παραδέχησθε»
Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

«ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ»
Μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ "ΘΕΟΥ" ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ (Ο ΠΑ'ΠΑΣ Π.Χ.), 6000 ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ (ΣΗΜ..Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ)ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ (ΜΙΣΟΣ) ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕ'Ι'ΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΑΚΑΘΕΚΤΑ.>>>http://www.kalami.net/2005/cosmos/prwtokolla_siwn.html >>>ΣΤΟ 4ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ.1)ΜΙΣΟΥΝΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ) ΕΔΩ,ΔΗΛΑΔΗ-Ο ΧΡΙΣΤΟΣ (ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ) ΚΑΙ ΜΙΣΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ <> ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ (ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΟΥΝ-ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΙΚΟΝ ΤΟΥΣ "ΘΕΟ"[ΕΩΣΦΟΡΟΣ - ΣΑΤΑΝΑΣ] ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ)ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ (ΠΑΤΗΡ-ΘΕΟΣ).Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ (ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ FILLIOCVE-ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ [YIO],ΔΗΛΑΔΗ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ-ΕΣΚΕΜΕΝΟ-) ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ-ΣΑΤΑΝΙΚΗ,>>>ΕΔΩ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ>>>
1)https://www.youtube.com/watch?v=dcpVrtv2t-M
2)https://www.youtube.com/watch?v=kCxVzCVChDk
3)https://www.youtube.com/watch?v=4gjZ4WoidaY
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ <>, ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ Η' ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ-ΕΣ ( ΣΥΜΦΩΝΟΝ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΛΩΝ Π.Χ.-ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΔΩ--{ΚΥΡΙΟΚΥΡΙΕΣ}--[ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΥΤΑ] >>> https://www.youtube.com/watch?v=nuDLeskDUSc ) ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ,ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΙ "ΘΕΟΙ",ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΤΑΧΑ [ΥΛΙΚΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ] ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ >>>https://www.youtube.com/watch?v=oyuHhZUq2Ik !!!.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξαναδούμε την πολιτική διάσταση του Χριστιανισμού (όλα τα δόγματα ακόμη και τις αιρέσεις) και να επανεξετάσουμε την επιβίωσή μας, όπως το αυτό πρέπει να πράξουν και οι Μουσουλμάνοι (ειδικά οι Βαχαμπιστές).
Για τον εξής πρακτικό λόγο. Αν έχουμε σε ένα δωμάτιο π.χ. 10 άτομα, όπου οι 5 λένε ότι θα πάνε στον παράδεισο αν σκοτώσουν τους άπιστους και οι άλλοι 5 ότι θα πάνε στον παράδεισο αν αγαπούν τον πλησίον τους, τότε είναι ζήτημα χρόνου να εξαφανιστεί τόσο η πρώτη ομάδα, όσο και η δεύτερη.
Όταν όμως ο προκαθήμενος συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο του ΓΑΠ και προωθεί την ελληνοποίηση των Ισλαμιστών (Δεκ. 2009, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=114749 ), οι μέρες μας είναι μετρημένες. Θα μας σφάξουν όλους σαν τα πρόβατα ή θα θα μας αναγκάσουν να ασπαστούμε το Ισλάμ. Έχει ξαναγίνει αμέτρητες φορές και συνεχίζει να γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ -26 Ιανουαρίου 2016 - 7:14 π.μ.-(2)- ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΘΗΚΑΝ>>>
ΠΡΩΤΟ <> ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ---Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ---
ΔΕΥΤΕΡΟ <> ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ---ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ---

Παναγιώτης είπε...

Γεια σου Κόκκινε Ουρανέ.
Παίρνω ως αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο σου για να εκφράσω για πρώτη φορά την γνώμη μου εδώ, αν και σε διαβάζω χρόνια.
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων στο εξής που αντιλαμβάνομαι και έχω καταλήξει.
Η θεματολογία σου είναι πολύ καλή, αλλά ανάλογα με την οπτική του καθενός μπορεί να
περιέχει μία παγίδα. Κάποιος θα μπορούσε να αισθάνεται με αυτά που πληροφορείται, ότι
υπάρχει ένα εξωτερικό κακό που είναι υπεύθυνο για τα δεινά μας. Κακή κυβέρνηση, συνωμοτικές δυνάμεις, διευθαρμένες εξουσίες ακόμα και υπερφυσικές δυνάμεις που ευθύνονται για τον ξεπεσμό μας. Και όλα αυτά όντως μπορεί να ισχύουν. Όταν όμως κάποιος ασχολείται με αυτά, είναι πολύ εύκολο να παραβλέπει το πιο σημαντικό κομμάτι της εξίσωσης, που είναι οι προσωπικές ευθύνες του καθενός μας ξεχωριστά(γιατί πάντα φταίει κάποιος άλλος). Είναι κάτι ανάλογο με το να κατηγορείς μία γυναίκα που βιάστηκε σεξουαλικά, ότι ήταν προκλητική. Το ένα δεν δικαιολογεί το άλλο. Έτσι και στον κόσμο και στην κοινωνία γύρω μας, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι οι άνθρωποι και πως αυτοί σκέφτονται και πράττουν, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εξωτερικού παράγοντα στην κατάντια μας. Οι θρησκείες είναι όλες ψεύτικες από την οπτική ότι είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα το ίδιο κι ο
Χριστιανισμός. Η αναφορά στο όνομα ούτε δικαιολογεί καταστάσεις ούτε προσδίδει αγιότητα. Ο Χριστός είμαι σίγουρος ότι τα έχει "γραμμένα" όλα αυτά. Ούτε πιστεύω ότι η πίστη όπως την εννοεί ο κόσμος σώζει. Αρκεί να πιστεύεις στον Χριστό για να σωθείς λένε, και στην ουσία αυτό έχει επικρατήσει να σημαίνει αρκεί να λες ότι πιστεύεις ότι υπήρξε ο Χριστός. Μήπως όμως πρέπει να ακολουθείς το παράδειγμα και τις διδαχές του Χριστού καλύτερα; Μέχρι τώρα οι θρησκείες παίξαν τον ρόλο τους να κρατούν την κοινωνία ηθικά ισορροπημένη, αλλά πλέον όλα γκρεμίζονται και έχει έρθει η ώρα να
πετάξουμε τα περιτυλίγματα και να κρατήσουμε την ηθική υπόσταση και τις αληθινές διδαχές, που χιλιετηρίδες τις διαβάζαμε αλλά ποτέ δεν τις καταλαβαίναμε. Η πανθρησκεία του Πάπα και των εξουσιαστών έχει σκοτεινούς σκοπούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι επιτίθεται μόνο στα ήδη υπάρχοντα περιτυλίγματα και αυτά σκοπεύει να αντικαταστήσει. Την Αλήθεια όμως που υπάρχει στα ευαγγέλια όταν την αναζητήσουμε και αρχίσουμε να την κατανοούμε ως τρόπο ζωής, (για τα αυτονόητα μιλάω που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι εκπορεύονται από το καλό για το καλό), δεν μπορεί να την αγγίξει κανένας με πονηρό σκοπό.
Ας τους αφήσουμε λοιπόν να κάνουν αυτοί τα δικά τους, κι ας φροντίσουμε εμείς να αρχίσουμε να κάνουμε τα δικά μας. Γιατί όταν ασχολούμαστε μαζί τους, το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να γίνουμε σαν κι αυτούς. Αυτός είναι ο σκοπός τους, και έτσι αντλούν την δύναμή τους.
Να ενημερωνόμαστε, αλλά να μην τους υπολογίζουμε. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

sta είπε...

Οπως ορθα αναφερεις εμεις εχουμε Εκκλησια του Κυριου (και οχι θρησκεια).

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιησούς Χριστός είναι η οδός και οι αλήθεια.
Όχι δεν είναι όλες οι θρησκείες πορείες προς τον ίδιο Θεό. Μόνο μέσα από την εκκλησία του Χριστού η πορεία είναι προς συνάντηση με τον αληθινό Θεό. Όλες οι υπόλοιπες πορείες - θρησκείες, είναι πορείες προς την απώλεια, προς τον διάβολο.
Όντως ο πάπας είναι ο ψευδοπροφήτης, ο πρόδρομος του αντιχρίστου.

SkyWatcher είπε...

Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει το κατατοπιστικό άρθρο
Έχουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
Άλλο ένα καλό είναι το
Η ψευτο-θρησκεία του μέλλοντος

Επίσης, ας θυμηθούμε ποιος ζήτησε από τον Πάπα την δημιουργία «ΟΗΕ θρησκειών»

Solo machos είπε...

Η πιστη συνφωνα με τις νουθεσιες των αγιων ασκητων δεν εχει το νόημα πιυ της δινουμ εμεις σημερα, σημαινει ολος ο βιος να ειναι στο Χριστο, ολος ο ανθρωπος, νους καρδιά, θεληση, σωμα.

Solo machos είπε...

Κοιτα ο χριστιανισμις δε λεει αν μπουν οι απιστοι στη χωρα αστους να τα καψουν όλα, αλκωστε κ οι βυζαντινοι κ σημερα εχουμε την Υπέρμαχο στρατηγό. Απλα οταν δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα,κ σου ζηταν ομολογια πιστης, πρεπει να τη δωσεις...

Solo machos είπε...

Ο πάπας πρεπει να ειναι απο τα θηρια της αποκάλυψης....λες; Ειν ο μεγαλυτερος αιρετικος, ολων των εποχων κ θρησκειων

Orthodox True είπε...

Αγαπητέ Antonios, δεν μπορώ να καταλάβω εάν είσαι troller ή καλοπροαιρετος. Το λέω αυτό γιατί καί οι troller καί οι πλανεμένοι εκ πεποιθησεως, χρησιμοποιπούν λίγη από τη γνώση του κόσμου, καί λίγο από το Ευαγγέλιο. Αγνοούν επίσης όλα τα κείμενα των Αγίων, πολύ δε περισσότερο ότι Το Άγιο Πνεύμα ενήργησε καί πολλές φορές με θαυματουργικό τρόπο επικύρωσε ως αληθή καί αιώνια τα δόγματα.
Κατόπιν αυτού, πες μου λοιπόν πού αναγράφεται στο Ευαγγέλιο ή σε κείμενα των Αγίων, ότι όλες οι θρησκείες με διαφορετικές πορείες οδηγούν στον φιλεύσπλαχνο Χριστό;
Πουθενά δεν αναγράφεται γιατί είναι πλανεμένη διδασκαλία.
Σχετικά με το επιχείρημα πού παραθέτεις θα σου πώ ότι η ψυχή τού ανθρώπου περνάει την πρώτη μερική κρίση αμέσως μετά την εκδημία, πού σημαίνει αρχίζει το λεγόμενο δικαστήριο γιά 40 ημέρες με όλα τα έργα που έπραξε η ψυχή επί Γης. Το πρώτο ερώτημα είναι σε ποιον Θεό πίστεψε και εργάστηκε στην ζωή. Άρα αμέσως διαχωριζονται οι ψυχές πού υπηρέτησαν Αληθή Θεό με τις ψυχές πού υπηρέτησαν ψευδοθεούς. Στη δεύτερη κατηγορία οι ψυχές, πηγαίνουν προς τον πατέρα τους ψευδοθεό, πού είναι ο διάβολος και μετοικούν στην κόλαση.
Οι υπόλοιπες ψυχές που έλαβαν Άγιο Βάπτισμα συνεχίζουν να ανεβαίνουν γιά 40 ημέρες καί να εξετάζονται σε άλλα θέματα όπως ψεύδος, συγχωρητικότητα,μνησικακία, απάτες, αγάπη, φόνο, και πολλά άλλα, όπου την 40 ημέρα ανεβαίνουν γιά προσκύνημα στον Θρόνο Του Χριστού.
Σε αυτή τη φάση αποφασίζεται πού θα περιμένουν γιά την τελική κρίση της Δευτέρας Παρουσίας. Οι ψυχές ανάλογα τα έργα τους προγεύονται την κατάσταση τού παραδείσου.
Η παραβολή της μελουσης κρίσεως, που αναφερεις είναι η τελική κρίση, καί αφορά μόνο τις ψυχές που εργάστηκαν Χριστόν στη ζωή τους καί θα εξεταστούν μόνο ως προς την αγάπη. Οι ψυχές που υπηρέτησαν τις θρησκείες και το διάβολο βρίσκονται στην κόλαση.
Απόδειξη γι αυτό θα δεις στην παραβολή ότι καί οι εκ δεξιών ψυχές καί οι εξ αριστερών ψυχές κατονομάζουν "Κύριο", Τον Δεσπότη Χριστό. Είναι αδύνατο λοιπόν οι υπηρέτες του Ισλάμ π.χ. πού αρνούνται Θεόν αληθινό σε αυτή τη ζωή να ομολογούν Κύριο Τον Χριστόν στην άλλη ζωή. Όποιον Θεό ομολογήσουμε και σκολουθήσουμε σε αυτή τη ζωή, αυτόν θα ακολουθήσουμε στην άλλη ζωή καί θα ζήσουμε μαζί Του.
Όσο γιά την ευσπλαχνία του Θεού που αναφέρεις θα σου πω ότι ο Χριστός μας, εκτός του οτι ειναι Εύσπλαχνος είναι καί Δίκαιος Κριτής.
Άρα λοιπόν κατά την ομολογία μας καί κατά τά έργα μας θα απολαύσουμε ανάλογα στην αιώνια ζωή, καί μην έχεις καμμία αμφιβολία περί αυτού.

Solo machos είπε...

Συμφωνα με οραματα Αγίων Πατέρων όσοι δε γνωρισαν Χριστο θα κριθουν βασει του νομου της συνειδήσεως,κάποιοι απο αυτους θα σωθουνε, αλλά η οραση τους θα ειναι ελιπηςδε θα βλέπουν πλήρως τη δόξα του Θεού,οι χριστιανοι, όσοι αγωνίστηκαν, θα λάβουν μεγαλύτερη δόξα.Επιπλέον οι αλλοθρησκοι δυσκολα σώζονται γιατι περιπατουν εις το σκότος κ οι θρησκεια τους τους παραπεμπει στον εχθρο μας, ο Θεος ειναι αλήθεια κ ελευθερια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΥΤΕ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΚΑΤΑ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΕ ΣΑΚΟΡΑΦΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ,ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΛΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΧΕΣΑΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν πιστεύεις σε τίποτε, πώς επικαλείσαι το διάβολο. Άρα εκεί είσαι.
Πάντως η "ευχή" σου στο τέλος, είναι κατάρα. Μη γένοιτο, με πολύ αγάπη.

Έχε υπόψην σου όμως ότι οι κανόνες καί τα δόγματα είναι αληθή, καί με αυτά θα πορευτούμε καί θα κριθούμε, άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας. Πολλοί έχουν την πλάνη, ότι εάν δηλώνουν άθεοι, νομίζουν ότι θα απαλαγούν των κανόνων της κρίσεως.

Χριστιανός Ορθόδοξος

Solo machos είπε...

Δεν εχει σημασια τι πιστευεις, αλλα ποια ειν' η αλήθεια! Οι υβρεις κ μαλιστα συσωρευμενες δεν ειναι καθολου πειστικες καθοτι δεν αποτελουν επιχειρημα! Η αποψη μερικων κ καλα πολυ ελληναραδων, ματσο αντρων που θελει οποιον βριζει να εχει απαραιτητα δικιο ειναι τελειως ανεδαφικη!

Solo machos είπε...

Επιπλέον , γιατι τα βαζεις με τις οργανωμενες κοινωνιες, λες και ειναι ποτε δυνατον, να λειτουργησουν κοινωνιες ανοργανωτες κ χαώδεις,οπου ο καθεις κανει ό, τι κατέβει στο ξερο του,θα μου πεις κ οι σημερινες κοινωνιες? Μα εδω ειναι το θεμα, οτι δε φταιει η υπαρξη οργανωσης αλλα η υπαρξη κακης οργανωσης! Η καλη οργανωση δε μπορει να ειναι κακη ουτε να επιφερει χαος, αναμεσα στην παντελη ελλειψη οργανωσης κ σε μια κακη οργάνωση, προτιμότερο ειναι το λιγοτερο κακο, απο δυο κακα, το μικροτερο, ποιο απο τα δυο ειν αραγε το μικροτερο? Συγγνωμη , επανερχομαι μ αυτο το σχολιο στο θεμα, γιατι ειχα στειλει ηδη αλλο πριν πολλες μερες κ δεν δημοσιευτηκε, αναμένομεν...

Ανώνυμος είπε...

Αν'ωνυμε παραπονιάρη, που λες οτι μας κανουν το μυαλο σκατα, κ οτι, ειν ολα ψεματα, κι οτι οι κοινωνιες βιάζουν τον άμθρωπο κ τη φυση, εν πρωτοις , χαιρε! Ειναι μεν σωστη η παρατήρηση σου οτι πολλες φορες η κοινωνια βιαζει τις ανθρωπινες ψυχες κ τη φυση, αλλα ποτε δε γινεται να πουμε κατι πιστευτο ή να στηριξουμε τη γνωμη μας βριζοντας κ στερουμενοι επιχειρημάτων! Κατ' εμε, τη μεγαλη ζημια την εχει κανει η τελευτα'ια εκδοχή του δυτικου πολιτισμού, ενω ευθύνονται κ οι προηγούμενες εκδοχες του φυσικα! Κι αυτα που λεν οτι ο δυτικος πολιτισμος γεννηθηκε απο τον αρχαιο ελληνικο, ειναι ψεματα!! , η αληθεια ειναι οτι γεννηθηκε απο το κακεκτυπο του ελληνορωμα'ι'κου πολιτισμου, το οποιο εφτιαξαν οι Φραγκογερμανοι του μεσαιωνα, διαστρεφοντας κ παρερμηνευοντας! Διέστρεψαν τις σχεσεις ανθρωπου-φυσης κ ανθρωπου-Θεου.
Δεύτερον δεν φταινε οι οργανωμενες κοινωνιες καθεαυτες, η ευθυνη ειναι στα προσωπα που απαρτιζουν τα συστηματα, γιατι οι ανθρωποι διαστρεφουν ενα συστημα, δε διαστρεφεται απο μονο του, οι ανθρωποι φτιαχνουν κ ερμηνευουν τους νομους!
Τρίτον, ο ανθρωπος ειναι φυσει κοινωνικος, κι ο Θεος ειναι κοινωνια τριων προσώπων, κ εφτιαξε εμας κ τους αγγελους για να βρισκομαστε σε συνεχη κοινωνια μαζι του,
Τεταρτον, τα πραγματα δεν εχουν παντα αξια απο μονα τους, ουτε οριζουν τον ανθρωπο καθεαυτα, αλλοτε παλι εχουν,
Πεμπτον, τα προσωπα οριζονται σε σχεση με τα αλλα προσωπα, και με τη σταση που τηρουν απεναντι στα υπολοιπα πραγματα, αρα η σταση μασ απεναντι στα πραγματα κ στουσ αλλους εναποκειται στη δικη μας βουληση κ ελευθερια.

Solo machos είπε...

Ναι οντως ανωνυμε, τα προσωπα οριζονται σε σχεση με αλλα προσωπα, με γνώμονα την αγαπη,την ειλικρινεια, την αδιαφορια,το ψευδος, το μισος.Δεν πρεπει ν ακολουθουμε το κανθασμενο μοντελο δυτικων ανθρωπων, που καταντα ολονων βεβαια, οτι ο ανθρωπος ειν τα λεφτα του , τα πτυχια του, η εξουσια που ασκει κ τα γουστα του. Εμεις στα μερη μας παντα λεγαμε, πχ , ο Κωστας, ποιος ειν ο Κωστας; Ειν ο γιος Του Σταυρου, αδερφος του Χρήστου, ξαδερφος του Γιώργου, γειτονας του Κυριάκου, φιλος του Περικλή, αντρας της Μαριας, κ παει λεγοντας. Δεν μας οριζει το τι εχουμε, σλλα η σταση μας στη ζωη κ απεναντι στ πραγματα. Η χρηση των πραγματων κ οχι τ πραγματα καθεαυτα.