Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η Εποχή των Ευρωπαίων Ελόι


Μόρλοκ και Ελόι σε διαπολιτιστική συνύπαρξη

Η σύγχρονη Ευρώπη είναι ένα μέρος όπου ένα ζευγάρι νεαρών Λευκών μπορεί να αποφασίσει να πάει ένα ρομαντικό ταξίδι το Σαββατοκύριακο και ενώ στέκεται στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό του τρένου, υπάρχει πιθανότητα, την ώρα που ο νεαρός άνδρας κοιτά τρυφερά στα μάτια την κοπέλα του, να εκραγεί ξαφνικά μια βόμβα με καρφιά ενός ισλαμιστή και να της σχίσει το πρόσωπο. Αν το ζευγάρι καταφέρει παρόλα αυτά, να καταλήξει στον ρομαντικό προορισμό του, υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα ο νεαρός να δεχτεί βίαιη επίθεση από Ιρακινούς, Τούρκους, Αλγερινούς, Μαροκινούς, Αφγανούς, Πακιστανούς και Σομαλούς οι οποίοι θα βιάζουν ομαδικά το κορίτσι του.

Τα media κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπουν καν στον κόπο να αναφέρουν τον βιασμό, προφανώς θα αναφέρουν τις βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και αυτό δύσκολα θα έχει κάποια σημασία, αφού η πιο συνηθισμένη ανταπόκριση από τους σύγχρονους Ευρωπαίους θα είναι αυτή της απάθειας. Δεν θα υπάρξει καμία προσπάθεια να σύρουν την επικρατούσα πολιτική τάξη ή τα «προοδευτικά» μέσα ενημέρωσης στους δρόμους και να τους κρεμάσουν ως υπαίτιους, αλλά αντ’ αυτού θα υπάρξουν ψηφιακές μαύρες κορδέλες πένθους, ψηφιακές σημαίες (των χωρών που δέχτηκαν το «τρομοκρατικό» χτύπημα) και ετικέτες hashtag στο Twitter και σίγουρα κάποια στιγμή σύντομα, η Samsung ή η Apple θα αρχίσουν να προσφέρουν στο κοινό ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό πένθος των θυμάτων «τρομοκρατικών επιθέσεων».

Είναι παράξενο, αλλά πολλές φορές η πραγματικότητα έχει αποτυπωθεί σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας (πόση δόση «φαντασίας» υπάρχει και πόσο πρόβλεψης ή ακόμα και σχεδιασμού είναι ένα θέμα συζήτησης) που πρωτο-κυκλοφόρησαν δεκάδες χρόνια πριν ή και ακόμη πιο πίσω.

Έτσι, μια εικόνα που παραπέμπει στους σύγχρονους «προοδευτικούς», «ανεκτικούς», «ειρηνικούς», αλλά και αδιάφορους, απαθείς και μαλθακούς Ευρωπαίους είναι αυτή των «Ελόι», από το περίφημο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Η Μηχανή του Χρόνου» (The Time Machine), του 1895, του Χ. Τζ. Γουέλς (H. G. Wells)* το οποίο έχει μεταφερθεί και στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες**

Στην «Μηχανή του Χρόνου», ο Άγγλος συγγραφέας απεικονίζει ένα μελλοντικό κόσμο στον οποίον βρέθηκε ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ένας επιστήμονας που ονομάζεται απλώς "Χρονοταξιδιώτης". Ταξιδεύοντας ο "Χρονοταξιδιώτης" με την "Μηχανή του Χρόνου" που εφηύρε, πολλά, πολλά χρόνια μπροστά στο μέλλον και ενώ έχουν προηγηθεί ολοκληρωτικοί καταστροφικοί πόλεμοι που σχεδόν αφάνισαν την ανθρωπότητα και εξαφάνισαν κάθε ίχνος πολιτισμού, βρίσκεται σε έναν κόσμο όπου ζουν εν τέλει κάποιοι άνθρωποι, αλλά αυτοί είναι διαμορφωμένοι και χωρισμένοι σε δύο αποκλειστικά είδη, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, τους Eloi και τους Morlock. Εκείνοι που ανήκουν στους «Ελόι» είναι μικροκαμωμένοι, μαλθακοί, θηλυπρεπείς, άβουλοι και περνάνε όλο τους τον καιρό τους μέσα στην αφθονία, παίζοντας, χορεύοντας, τραγουδώντας, φορώντας στεφάνια με λουλούδια στα κεφάλια τους και χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Οι Ελόι δεν γνωρίζουν τι πάει να πει θάρρος και δείχνουν να μην έχουν καμία θέληση να επιβιώσουν. Μόλις νυχτώσει οι Ελόι κλειδώνονται μέσα, γιατί φοβούνται τους ανθρώπους από το άλλο είδος, τους "Μόρλοκ" (ή Μούρλοκ). Αυτοί είναι κτηνόμορφοι, πιθηκόμορφοι, μυώδεις, έχουν άγρια αιμοβόρα αισθήματα, είναι ανθρωποφάγοι και περνάνε όλη τους τη ζωή στο σκοτάδι, βαθιά μέσα στη γη, όπου δουλεύουν σε τεράστια εργοστάσια. . Οι Μόρλοκ βλέπουνε μόνο μέσα στο σκοτάδι και φοβούνται το φως, το οποίο τους τυφλώνει. Τα εργοστάσιά τους χαρίζουν την αφθονία στους Ελόι, οι οποίοι δέχονται παθητικά την μοίρα τους, δηλαδή να φαγωθούν από τους Μόρλοκ.  

Το πιο συγκλονιστικό χαρακτηριστικό των Eloi είναι ότι είναι εντελώς αδιάφοροι για την δυστυχία του είδους τους. Στο μυθιστόρημα μια νεαρή γυναίκα πέφτει κατά λάθος σε ένα ορμητικό ποτάμι και ούτε ένας από τους άνδρες που υπάρχουν γύθρω της δεν προσπαθεί να τη σώσει. Την παρατηρούν να πνίγεται με πλήρη απάθεια. Και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, όταν ένας Morlock χτυπάει έναν Eloi στο κεφάλι και φεύγει γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνει καμία μάχη, καθώς οι Ελόι δεν πρόκειται να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, και αυτό είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων. Η «φυσική» θέση των Eloi είναι να κάθονται με τα λουλούδια στα μαλλιά τους, να τρώνε τα μούρα, να κάνουν σεξ, και να πεθαίνουν με βίαιο τρόπο.

Από το Νοέμβριο του περασμένου έτους, 161 Ευρωπαίοι έχουν δολοφονηθεί σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις, ενώ 668 είναι οι τραυματίες. Μόνο μέσα σε μια νύχτα στην Κολωνία της Γερμανίας, 1200 γερμανίδες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 15 γερμανικές πόλεις την ίδια νύχτα! Αν υπολογίσει κανείς σε όλη την Ευρώπη ότι οι ήσσονος σημασίας επιθέσεις είναι καθημερινές είναι λογικό να εκτιμήσει ότι όχι λιγότερες από 100.000 γυναίκες στην Ευρώπη έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ή βιαστεί από τριτοκοσμικούς Morlocks.

Οι «αντιδράσεις» κρατούν μία εβδομάδα, με το ζόρι δύο και αυτές εξαντλούνται σε κεράκια και λουλουδάκια στο τόπο της σφαγής, αναβίωση του πνεύματος της εποχής των «παιδιών των λουλουδιών» με τραγουδάκια του Λένον και σήματα της ειρήνης, ενώ τα media επαναλαμβάνουν ασταμάτητα ότι «η ζωή συνεχίζεται» και ότι δεν πρέπει να νικήσει το «μίσος» και λοιπά πανομοιότυπα ανούσια λογύδρια.

Το θέμα της ισλαμικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται με πανομοιότυπες ερμηνείες περί του ότι οι μουσουλμάνοι δεν φταίνε, δεν είναι εισβολείς που μας σφάζουν, η ισλαμική τρομοκρατική είναι κάτι άμορφο και αλλόκοτο, είναι ένα γεωπολιτικό ζήτημα το οποίο η Eloi στην πραγματικότητα δεν κατανοούν και ούτως ή άλλως, αν σκάψουν πολύ βαθιά θα πρέπει να βρουν ότι για όλα αυτά υπαίτιοι είναι οι ίδιοι, καθώς έτσι λέει κάποιος «προοδευτικός» ακαδημαϊκός ή συγγραφέας ή δημοσιογράφος.  Σε κάθε περίπτωση, όταν σκάνε οι βόμβες δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός εχθρός να δούμε, εκτός από «τρομοκράτες» και έτσι η έκρηξη βόμβας ερμηνεύεται κάτι σαν «δύναμη της φύσης», κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όπως και η κοπέλα που πνιγόταν μέσα στο ποτάμι αβοήθητη, έτσι τα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι απλά "άτυχα". Οι Eloi πλέον θεωρούν δεδομένο ότι αυτή την εβδομάδα ο Πύργος του Άιφελ θα φωτίζεται με τα χρώματα της βελγικής σημαίας, την επόμενη εβδομάδα ίσως της γερμανικής σημαίας ή της σουηδικής και ούτω καθεξής. Εξαρτάται μόνο ποιανού σειρά θα έρθει.

Η Άνγκελα Μέρκελ αντέδρασε στις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες λέγοντας:

«Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας, και οι ελεύθερες κοινωνίες μας θα αποδειχθούν ισχυρότερες από την τρομοκρατία».

Και το αφεντικό του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν δήλωσε:

«βέβαιος ότι η δέσμευση του Βελγίου και της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη θα συνεχιστεί να είναι η πραγματική και μόνιμη απάντηση στο μίσος και τη βία της οποίας έγινε θύμα σήμερα».

Και έτσι η πιο πιεστική προτεραιότητα είναι η διαιώνιση του συστήματος «αξιών» το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι η Γενοκτονία των Ευρωπαίων, αλλά δεν πειράζει πραγματικά, αυτό που έχει σημασία είναι να ενσταλάξουν για άλλη μια φορά στο μυαλό των Eloi μερικές λέξεις εντυπωσιασμού, όπως η "ενότητα" και η "συνύπαρξη" τις οποίες, για άλλη μια φορά οι Eloi θα κάνουν αντιγραφή – επικόλληση στο Twitter και το Facebook, ενώ οι υπόλοιποι Eloi θα θαυμάζουν το «ανοικτό πνεύμα» και την αφοσίωσή τους στην αγάπη και την αρμονία τους.

Η λέξη «Mόρλοκ» προέρχεται από τον φοινικικό θεό "Μολώχ", στον οποίον προσέφεραν τα παιδιά τους θυσία οι ειδωλολάτρες και οι αποστάτες Ισραηλίτες, όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Η λέξη "Ελόι" βρίσκεται επίσης στη Αγία Γραφή, στο Ευαγγέλιο του Μάρκου (15:34), όπου ο Ιησούς Χριστός φωνάζει πάνω στον σταυρό "Ελωί, Ελωί, λαμά, σαβαχθανί" (στα αραμαϊκά), δηλαδή "Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;».

Η μαζική μετανάστευση τριτοκοσμικών είναι ο Μολώχ της επικρατούσας ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης, τον οποίον λατρεύουν, χάριν του οποίου παραφρονούν και προσφέρουν θυσία σε αυτόν τους δικούς τους ανθρώπους.

Θα ξυπνήσουν ποτέ από τον λήθαργο οι Eloi ώστε να καταλάβουν που τους οδηγεί η θανατηφόρος θρησκεία του προοδευτισμού; Θα λάμψει επιτέλους φως μέσα στο μυαλό τους, ενώ η φρίκη της πραγματικότητας τους χτυπά αλύπητα; Και θα ρωτήσουν ποτέ «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;»

* Αξίζει να πούμε ότι ο Χ. Τζ. Γουέλς (άλλα γνωστά του βιβλία: «Πόλεμος των Κόσμων», «Αόρατος Άνθρωπος») ανήκε στους Φαμπιανιστές (Fabian Society - διάβασε άρθρο εδώ), διακατείχετο από σοσιαλιστικές και «αντιρατσιστικές» ιδέες και - το κυριότερο - ήταν θερμός υποστηριχτής μίας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, μάλιστα δημοσίευσε βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο “The New World Order”, όπου παρουσίαζε το σχέδιό του για το πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί μία Παγκόσμια Κυβέρνηση. Από άποψη θρησκευτικών πεποιθήσεων ήταν πανθεϊστής. Αξίζει επίσης να πούμε ότι άλλα διάσημα μέλη της Fabian Society, ήταν η Annie Besant, συν-ιδρύτρια της «Θεοσοφικής Εταιρείας», αλλά και ο George Orwell που έγραψε το περίφημο «1984». 

** Αξίζει περαιτέρω να πούμε ότι στην ταινία του 1960 (με πρωταγωνιστή τον John Beck) οι Ελόι είναι όλοι λευκοί και ξανθοί, θυμίζοντας Σουηδούς ή κάτι τέτοιο. Το ίδιο και σε μία μεταφορά για την τηλεόραση το 1978. Στο κινηματογραφικό remake του 2002 (με πρωταγωνιστή τον Guy Pearce), οι Ελόι έχουν γίνει μαύροι και μιγάδες! Η απίστευτη πολιτική ορθότητα παρούσα κι εδώ! Ο δε αρχηγός των αιμοβόρων Μόρλοκ είναι κατάλευκος! Πάντως ανεξαρτήτως αυτού, η ταινία του 1960 είναι απείρως ανώτερη, παρά την αδυναμία των εφέ. Επίσης διαβάστε, αν το βρείτε, το τεύχος των Κλασσικών Εικονογραφημένων που είχε βγει με τον τίτλο «Η Μηχανή που Τρέχει Μέσα στα Χρόνια». Έργο τέχνης!   


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / επηρεασμένο από άρθρο που είδα εδώ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο παραλληλισμός εκπληκτικός ΚΟ,
για άλλη μια φορά συγχαρητήρια
μάνος

polycmike είπε...

Προσωπικά διαφωνώ με τον παραλληλισμό. Στο σημείο που αναφέρει :"Εκείνοι που ανήκουν στους «Ελόι» είναι μικροκαμωμένοι, μαλθακοί, θηλυπρεπείς, [...] εργοστάσιά τους χαρίζουν την αφθονία στους Ελόι, οι οποίοι δέχονται παθητικά την μοίρα τους, δηλαδή να φαγωθούν από τους Μόρλοκ."

1. Ο σημερινός Ευρωπαίος εργάζεται σκληρά για να τα βγάλει πέρα, άρα καμία σχέση με τους Ελόι
2. Ο μέσος Ευρωπαίος είναι ψηλός και δυνατός (σχετικά με τους άλλους), άρα και πάλι δεν συμπίπτει με τους Ελόι και
3.(το βασικότερο) Ο Ευρωπαίος δεν τα περιμένει όλα έτοιμο από τους Μόρλοκ, αντίθετα ο Ευρωπαίος τρέχει να προσφέρει στους Μόρλοκ τα πάντα έτοιμα!!!

Αυτά είναι (κατά την ταπεινή μου άποψη) τα σφάλματα, στα οποία εμπίπτει ο παραλληλισμός. Ωστόσο κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το θέμα, μιας και δεν έχω δει καμία από τις προαναφερθέντες ταινίες.

Ανώνυμος είπε...

στον παραλληλησμο διαφωνω και εγω,ο polyc Mike ειναι λογικο αυτο που λεει.

michalis_delta είπε...

Polyc Mike τι γράφεις ρε φίλε; Ο πανέξυπνος αρθρογράφος δεν μιλάει για μούσκουλα ούτε για την εργατικότητα. Σου λέει έγινες Ελόι διότι ο υπερκαταναλωτισμός και η αποθέωση του φιλοτομαρισμού-ατομισμού σε έκανε να έχεις για αξίες το «μαμ κακά και νάνι» . Γίναμε απαθείς, σαθροί, νωχελικοί και φλώροι .Οι μουσουλμάνοι είναι σκληραγωγημένοι, τσαμπουκάδες και μισούν τη Δύση . Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα . Διαβάστε το Κοράνι και θα καταλάβετε

Ανώνυμος είπε...

φίλε Polyc Mike ο παραλληλισμός προφανώς και δε σχετίζεται με την εξωτερική εμφάνιση. Μαλθακότητα για τον αρθογράφο, απ' όσο καταλαβαίνω, σημαίνει έλλειψη κινήτρων και αδυναμία αντίστασης. Αυτό που λέμε βουτυρόπαιδο. Μπορεί να είναι ψηλός, γεροδεμένος και να γυμνάζεται στο γυμναστήριο αλλά εάν του τύχει κάτι απρόοπτο υπομένει το μοιραίο ή στην καλύτερη το βάζει στα πόδια, διότι δεν είναι συνηθισμένος να παλεύει, έτσι τον "έχουν γαλουχίσει"...
μάνος

Ανώνυμος είπε...

Polyc ,
1 Ξεχνας τους κρατικους υπαλληλους και συνταξιουχους, δεν ειναι Ελληνικο φαινομενο για αυτο και οι κομμουνιστες επικαλουνται τον μεσο ορο των κ.υ. πανευρωπαικα, στην Ελλαδα προσθετουμε και τους οργανισμους "ιδιωτικους" οργανισμους κωπαιδας που αυτοι "λησμονουν" και εδεσε το γλυκο.

2 ο μεσος Ευρωπαιος καταντησε κρεμανταλας, "δυνατος" φουσκα απο αναβολικα και σκοτεινα γυμναστηρια, καμια σχεση με πραγματικη δυναμη που προκυπτει απο χειρονακτικες εργασιες

3 Σχεδον ολα τα προιοντα με τα οποια τρεφεται τα αγοραζει ΑΓΟΡΑΖΕΙ με το κατασκευασμενο αεροχρημα των μορλοκ.

ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

Ως εργασια θεωρω την ΠΑΡΑΓΩΓΗ προιοντων , η προσφορα υπηρεσιων χωρις την παραγωγη ειναι ...υποδουλωση

Τους προσφερονται ολα ετοιμα.
Μαλλον εννοεις τους τωρινους νεοεισερχομενους λαθρομεταναστες. Δες το λιγο μακροπροθεσμα , αυτοι θα ειναι οι νεο σκλαβοι εργατες των αφεντικων , εως να "αντικαταστησουν τους λουλουδατους" κρατικους υπαλληλους και συνταξιουχους, που τους χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν ακομα ως υπηρετες των αφεντικων των μορλοκ

Οι λιγοι ιδιωτες που παραγουν ακομα στις ατομικες τους ιδιοκτησιες , βιοτεχνιες στην Ελλαδα εξοντωνονται
ταχυτατα, στην κομμουνιστικη δυτικη Ευρωπη ειναι ηδη παρελθον!

ikonsgr είπε...

Εν μέρι έχει δίκιο ο Polyc Mike σ'αυτά που λέει, αλλά από την άλλη και ο παραλληλισμός που κάνει ο Κ.Ο. κατα βάσην είναι σωστός.
Προσωπικά πάντως η όλη ιστορία μου έφερε στο μυαλό κάτι άλλο, με το οποίο θα έλεγα μάλιστα ότι ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα!
Οι μορλοκ είναι υποχθόνιοι, τερατόμορφοι, και πρακτικά αυτό που κάνουν είναι να "εκτρέφουν" τους ανθρώπους προς βρώσιν!
Μήπως σας θυμίζει "κάτι"; Δεν έχουν οι μόρλοκ,ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια χαρακτηριστικά με τους νεφελιμ, και οι ελοϊ με τους ανθρώπους;
Μήπως τελικά οι.... "παλαβομάρες" του λιακόπουλου ΔΕΝ είναι και τόσο "παραμύθια" αλλά μία πολύ μακρινή και εν πολλοίς ξεχασμένη ιστορική πραγματικότητα;

- Είστε απολύτως σίγουροι ότι το εσωτερικό της γης είναι "αποδεδειγμένα" όπως μας το παρουσιάζει η σύγχρονη επιστήμη, όταν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επιστημονικά δεδομένα που έχουμε (και με βάση τα οποία φτιάξαν τα "αδιασειστα" μοντέλα και τις θεωρίες που μας μαθαίνουν) αφορούν ένα ελάχιστο κομμάτι "φλούδας" του εξωτερικού φλοιού λίγων 10δων χιλιομέτρων, την στιγμή που η μέση ακτίνα της γης είναι 6 χιλιάδες 300 χιλιόμετρα, πράγμα το οποίο συνεπάγεται ότι ΑΠΤΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΕΣΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

- Μήπως τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη, "φωνάζουν" για μία ιστορία του ανθρώπου ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική (και πολύ λιγότερο "πρωτόγονη"...)από αυτή που μας λένε οι "αυθεντίες" της κατεστημένης άποψης;

- Μήπως όλοι οι θρύλοι, οι ιστορίες και η συσσωρευμένη μνήμη των αρχαίων πολιτισμών της γης (που σε πολλά απ'οσα λένε φαίνεται οι... "φαντασίες" τους να ταυτίζονται) δεν είναι τελικά και τόσο "παραμύθια" αλλά περιγράφουν ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αλήθειες;

Τροφή για σκέψη, για όσους είναι ακόμα ΞΥΠΝΙΟΙ= ΕΚΤΟΣ ΥΠΝΟΥ; ;-)

polycmike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
polycmike είπε...

Φίλε Μάνο, είμαι κατά των γενικοποιήσεων και αυθαίρετων στμπερασμάτων (τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου).

Τώρα αν ο αρθρογράφος υπονοούσε μόνο τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, προφανώς εγώ το έκλαβα διαφορετικά.
Φιλικά

polycmike είπε...

Τελικά μόνο εσύ με νιώθεις αγαπητέ ... έστω εν μέρει ;)

polycmike είπε...

Αγαπητέ μου ,

1. Οι κουμμουνιστές αναφέρονται στο εκπαιδευτικό της Φιλανδίας, το προνοιακό της Γερμανίας, στο αποχετευτικό της Ισπανίας ... και "θέλουν" η Ελλάδα να τα έχει όλα αυτά, παράλληλα τα παρτάλια του Περισσού δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη (όπως κάνει η ΧΑ με τις δωρεές τροφίμων). Και εν τέλει, έχω εκφραστεί πολλάκις κατά των κουμμουνιστών στο παρελθόν. Άσε που αν ζούσαν στην εποχή του "πατερούλη" τους, του Στάλιν, τα "ορφανά" θα σπάγανε πέτρες στα γκουλάγκ (στην καλύτερη περίπτωση).
Άρα μην γενικοποιείς όλους τους ΔΥ, ως κουμμούνια. Αν και οι περισσότεροι εξ αυτών που αναφέρεις, λόγω αφέλειας και προσωπικόν όφελος τους υποστηρίζουν.
Είμαι της άποψης πως ο καθένας (και οι εθνικιστές πρωτίστως) θα πρέπει να δώσει μάχη για την ανατροπή της κουμμουνιστικής κλίκας που λυμαίνένται στο δημόσιο. Ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα να το παίξουνε προλετάριοι!!
Τέσπα, το σταματάω εδώ το θέμα με τους κουμμουνισταί.

2. Ντάξει το καταλαβαίνω, το θέμα που αναφέρεις, αλλά αγαπητέ μου, ας μην υποκρινόμαστε ... όταν έχεις το τρακτέρ, θα πάρεις το φτυάρι; Για τους αγρότες που απασχολούν λάθρο και τρώνε τις επιδοτήσεις στα μπουρδέλα έχεις να προτείνεις κάτι;
Το άλλο που λες για τα γυμναστήρια, το αφήνω ασχολίαστο.

3. Εσύ βλέπεις την Ελλάδα που εισάγει λεμόνια από την Τουρκία, αλλά δεν βλέπεις την Γερμανία που παράγει 2 φορές τα όσα καταναλώνει (μιλάμε για αγροτικά προϊόντα). Άρα αγαπητέ μου ο Ευρωπαίος είναι και παραγωγός (βλ. Γερμανός, Ολλανδός, Γάλλος) και καταναλωτής (βλ. Ελλάδα).
Επιπρόσθετα, ο Έλληνας μοιράζει τρόφημα στους "κατατρεγμένους", άσχετα αν ο ίδιος πεινάει (μιλάμε μέχρι και οι Ελόι, θα είχαν αυτοκτονήσει με τέτοιους ανόητους).
Επέτρεψε μου ακόμα να σου τονίσω ακόμα, πως παραγωγή, δεν είναι μόνο τα προϊόντα, αλλά και οι υπηρεσίες (βλ. Ναυτιλία, χρηματοπιστωτικός τομέας, τουρισμός, ασφάλεια, Η/Υ -τεχνολογία κ.α.).
Φιλικά

Orthodox True είπε...


Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι ποιά η σκοπιμότητα τού παραλληλισμού. Εμείς γνωρίζουμε τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη, τά χαρακτηριστικά του, τά αντανακλαστικά του, τις άμυνές του, καί γνωρίζουμε τον κατακτητή Μουσουλμάνο επίσης, πού η νέα τάξη πραγμάτων του προσδίδει το προσωπείο του πρόσφυγα. Τό μέγα θέμα που εγείρεται, είναι ποιά η επόμενη ημέρα της Ευρώπης μέ αυτά τά δεδομένα. Αυτό αξίζει νά μελετηθεί κατά την άποψή μου.
Όσο γιά τό μυθιστόρημα θεωρώ ότι ειναι προπαγανδιστικό και συστημικό, ένα εργαλείο της νεας εποχής με πρωταγωνιστές τους Μουρλόκ που προσομοιάζουν τα δαιμόνια μέ αρχηγό τον Εωσφόρο και που ειναι οι αιώνιοι εχθροί του ανθρώπου, καί οι Ελοι πού δεν είναι άλλοι από τον Δυτικό Πρωτεστάντη λευκό πολίτη.
Η προπαγάνδα έγκειται στο γεγονός ότι η σκοτεινή νέα τάξη θά κατασπαράξει καί θα κυριαρχήσει στον αδιάφορο δυτικό άνθρωπο. Είναι κίνηση πυγμής καί εξουσίας πού θέλει νά προετοιμάσει και να εθίσει τους ανθρώπους σε αυτή την νέα κατάσταση, αφενός να μην υπάρξουν αντιστάσεις καί αφετέρου να προσελκύσουν τους Δυτικούς στο δικό τους δαιμονικό σύστημα, μιας και ο αστήρικτος σε ζωντανή Πίστη άνθρωπος, θαμπώνεται καί γοητεύεται από την κοσμική εξουσία καί προσκολλάται σε αυτή από τον φόβο της επιβίωσης. Έτσι ο αδιάφορος δυτικός άνθρωπος γίνεται υποχείριο και εργαλείο χρήσιμο της νέας εποχής, καί εργαζεται να εξουσιάσει την ανθρωπότητα.

Δοξαιος είπε...

Το αρχικό παράδειγμα μου έδωσε τροφή για σκέψη που θα ήθελα να μοιραστώ.
Όταν αρχές του 90 ερχόντουσαν οι Ταταρογεωργιανοί απο την Σ. Ενωση (υπήρχαν και κάποιοι Έλληνες ανάμεσα τους...) με ενοχλούσε πολύ το γεγονός οτι ήταν πιο σκληραγωγημένοι και θρασείς απο τα άλλα παιδιά του σχολίου. Έβλεπα το μέλλον μας να απειλείται απο κάτι δυνατότερο που ήρθε στον χώρο μας και είμαι πολύ περήφανος για το οτι είχα τέτοια ένστικτα σαν παιδί του δημοτικού. Μου τη σπάγαν οι υπερπροστατευτικοί Έλληνες γονείς που στην ουσία ευνουχίζαν τα παιδιά τους καθιστόντας τα εύκολη λεία για τους νεοφερμένους. Βέβαια τότε δεν υπήρχε καμμία σύγκριση με το τώρα. Υπήρχε ακόμα απόθεμα υγείας και στην Ελληνική νεολαία. Υπηρχαν αρκετοί Έλληνες τσογλαναραίοι ( συμμορίες, γηπεδικοί κτλ) οι οποίοι πλακωνόντουσαν πολλές φορές και οργανωμένα με τους τάταρους ακόμα και απο μειονεκτική θέση.
Αυτά τα λέω γιατί στο αρχικό παράδειγμα δεν είναι μονόδρομος να φάει ξύλο ο μορφονιός και να του βιάσει την κοπέλα η ορδή, επειδή οι Σατανιστές που κυβερνάν την Ευρώπη έχουν αποφασίσει την μαλακή γενοκτονία των ιθαγενών.
Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Να πλακώσει ο Ευρωπαίος την ορδή (ή και ότι άλλο χρειστεί να κάνει για να αμυνθεί και ο νοών νοείτω...). Τώρα το πως θα γίνει αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, αλλά η επιβίωση ανοίγει νέους ορίζοντες στην σκέψη, είναι θέμα ενστίκτου. Τώρα εάν έχει απωλεσθεί το ένστικτο σε κάποιους ( ή αρκετούς) λυπάμε αλλα δεν θα μοιρολογήσω για αυτούς, μου αρκεί οτι έχω εγώ ακόμα ένστικτα, όπως και πολλοί ακόμα.

polycmike είπε...

Προς michalis_delta,
Το ό,τι είναι βάρβαροι, δεν σημαίνει πως είναι και ... σκληραγωγημένοι. Μην τα μπερδεύουμε όλα!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω εάν έχει κάπου αναφερθεί αλλά ο πρωταγωνιστής της κλασσικής ταινίας του 1960 είναι ο Rod Taylor και όχι ο John Beck όπως φαντάζομαι εκ παραδρομής αναφέρεται...
O John Beck είναι ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής μεταφοράς του μυθιστορήματος το 1978...

Ανώνυμος είπε...

""Από το Νοέμβριο του περασμένου έτους, 161 Ευρωπαίοι έχουν δολοφονηθεί σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις, ενώ 668 είναι οι τραυματίες. Μόνο μέσα σε μια νύχτα στην Κολωνία της Γερμανίας, 1200 γερμανίδες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 15 γερμανικές πόλεις την ίδια νύχτα! Αν υπολογίσει κανείς σε όλη την Ευρώπη ότι οι ήσσονος σημασίας επιθέσεις είναι καθημερινές είναι λογικό να εκτιμήσει ότι όχι λιγότερες από 100.000 γυναίκες στην Ευρώπη έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ή βιαστεί από τριτοκοσμικούς Morlocks."

Κοκκινε ουρανε έχεις πηγή για τους αριθμούς αυτούς; ευχαριστω!!