Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Τς, τς, τς…. Τι λόγια είναι αυτά σύντροφοι; «Νέγρε, είσαι ηλίθιος;» Ειρωνικό άρθρο για τον Ομπάμα από κρατική εφημερίδα της Κούβας

Μετά την αναχώρηση του Ομπάμα από την Κούβα στις 24 Μαρτίου, η κρατική εφημερίδα της Κούβας Tribuna de la Habana (δεν υπάρχει ελεύθερος τύπος στην Κούβα, όλες οι εφημερίδες ελέγχονται από το κομμουνιστικό καθεστώς) έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Νέγρε, είσαι Σουηδός;» (“Negro, ¿Tu Eres Sueco?”)...

Σε αυτό, γίνεται αναφορά ότι ο Ομπάμα, ενώ ήταν στην Κούβα, προσπάθησε να εκφοβίσει τη χώρα και να υποδαυλίσει την εξέγερση.

Η φράση «είσαι Σουηδός» χρησιμοποιείται από Κουβανούς με την έννοια «είσαι ηλίθιος;» (όπως λένε μερικοί: «είσαι Πόντιος;»)..


 Αναφέρει η ‘Tribuna de la Habana’:

Μόλις πριν από λίγες ώρες, η Αβάνα, ήταν η σκηνή της πιο αναμφίβολα, σημαντικής είδησης εδώ και πολλά χρόνια. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα των Μεγάλων Αντίλλων για να συναντήσει τον Κουβανό ομόλογό του και τον λαό του, κάτι το οποίο - ασυνήθιστο, ακόμη και απίθανο μέχρι σχετικά πρόσφατα - μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ιστορικό γεγονός, σημειώνοντας ένα πριν και ένα μετά σημείο στις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών που συμμετέχουν σε μια μακρά και πικρή διαμάχη, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Ομπάμα ήρθε, είδε, αλλά, δυστυχώς, με μία προβλεπόμενη κίνηση, ήθελε και να κερδίσει. Όχι, με την ιδιότητά του ως ένοικος του Λευκού Οίκου, έχει κάνει όσα κανείς άλλος για την προσέγγιση και την ομαλοποίηση των σχέσεων, και την άρση του εμπάργκο, να πούμε την αλήθεια, αλλά….κατά τη διάρκεια της παραμονής του όμως,…. επέλεξε να επικρίνει και να προτείνει, με λεπτές αποχρώσεις… υποκίνηση σε εξέγερση και διαταραχή, ανεξάρτητα από το ότι ήταν σε ξένη κατοικία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ο Ομπάμα το παράκανε. Δεν μπορώ να μην το πω – στο στυλ του Virulo – «Αλλά, Νέγρε, είσαι Σουηδός;» (ο Virulo είναι λευκός Κουβανός κωμικός).

Ήμασταν πολύ ευγενικοί, ακόμη και σε σημείο να τον αφήνουμε να μιλάει μόνος του με τους εχθρούς μέσα στο σπίτι μας, άλλωστε είναι ενάντια στον απάνθρωπο και σκληρό αποκλεισμό και είναι κρίμα που έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ήδη στο τέλος της δεύτερης θητείας του και δεν έχει καμία πιθανότητα για μία ακόμη επανεκλογή.

Ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα, γράφει για τους μαύρους στο έργο του «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας»:

«Ο νέγρος είναι νωχελικός και ονειροπόλος, ξοδεύει τα χρήματά του για ελαφρότητες και ποτό. Ο ευρωπαίος προέρχεται από μια παράδοση εργασίας και εξοικονόμησης που τον ακολουθεί σε αυτή τη γωνιά της Αμερικής και τον οδηγεί να προχωρήσει μπροστά, ακόμα και ανεξάρτητα από τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες».

«Οι μαύροι, αυτά τα θαυμάσια παραδείγματα της αφρικανικής φυλής που έχουν διατηρήσει την φυλετική καθαρότητα τους, χάρη στην έλλειψη συγγένειας με το μπάνιο, είδαν στα εδάφη τους να εισβάλει ένα νέο είδος σκλάβων: Οι Πορτογάλοι». (εδώ κι εδώ)

Ο ρατσισμός είναι ζωντανός στην (κομμουνιστική) Κούβα..


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα! Ρατσισμός,φασισμός, αίσχος!
Ο τσεγκεβάρας ο αντικαπιταλιστής έπινε κοκα-κολα;

polycmike είπε...

Τς τς τς .... πραγματικά έχω μείνει άφωνος, πέφτω απ'τα σύννεφα (και πάλι). Ρε τους Κουβανούς, πάντως έχουν φορέσει τα γυαλιά σε κάτι κομπλεξικές πολυπολυτισμικές χώρες.

Τελικά ο Αλιέξης μας βγήκε μέγας σωβινιστής:
- έπνιξε εκατοντάδες ξένους στο Αιγαίο (ακόμη και γυναικόπαιδα)
- μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε πόλεμο
- διαλύει την Ευρώπη, εκ των έσω, με τον Δούρειο Ίππο - προσφυγικό, σαν ένας σύγχρονος Οδυσσεύς (το γράφω και τρέμω).
Φυσικά, υπάρχουν και απώλειες, αλλά αυτό δεν τον πειράζει, εξάλλου το έχουν παραδεχτεί πολλάκις: "θα υπάρξουν και οι παράπλευρες απώλειες" ... και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!! :)

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσε ήταν μια αξιοθάυμαστη προσωπικότητα, ένας αληθινός πατριώτης και εθνικιστής, που στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο βρήκε στον κομμουνισμό την μοναδική ελπίδα απελευθέρωσης του λαού του.
Υπήρξαν πράγματι και κομμουνιστές και αναρχικοί ιδεολόγοι και αγωνιστές που αξίζουν τον σεβασμό μας. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως, συνήθως αυτοί που ξεχώριζαν "καθαρίζονταν" εκ των έσω...

Ανώνυμος είπε...


Ο Ομπαμα κατηγόρησε τον Ερντογαν πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Τουρκία, πως δεν υπάρχει ελευθεροτυπία , δεν επιτρέπεται στην αντιπολίτευση να εκφράζεται ελεύθερα κλπ.κλπ..

(δεν υπάρχει ελεύθερος τύπος στην Κούβα, όλες οι εφημερίδες ελέγχονται από το κομμουνιστικό καθεστώς)!

Στην Ευρώπη αλλά κυρίως στην Ελλάδα μας , από ποίους ελέγχονται τα ΜΜΕ;


Μήπως να πούμε του “Σουηδού” και του Κουβανού να περάσει μια βόλτα από το 40 χρονο Ελλαδο – σοβιετισταν να πάρει μαθήματα “δημοκρατικής διακυβέρνησης ,ελευθερίας έκφρασης της πραγματικής αντιπολίτευσης και “δημοκρατικής” αποτελεσματικότητας των μέσων μαζικής αποβλάκωσης;;;
Όχι τίποτα άλλο αλλά θα μάθαιναν από πρώτο χέρι πως μπορείς να ονομάζεσαι ταυτόχρονα δημοκράτης και κομμουνιστής , κάτι που καμία άλλη χώρα στον πλανήτη ποτέ δεν κατάφερε!

Ο τρόπος απλούσατος:

http://www.capital.gr/Content/PublicFiles/ForumImages/9297e41904f2419591c8f64c84eaf315.jpg