Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΙΤΑΛΙΑ: «Αυτό είναι το σπίτι μου». Χιλιάδες διαδηλώνουν με την Casa Pound στο κέντρο της Ρώμης

Δέκα χιλιάδες Ιταλοί εθνικιστές συμμετείχαν σε μια πορεία διαμαρτυρίας κατά της εισβολής που δέχεται η Ευρώπη και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης, που διοργανώθηκε από την Casapound Italia.

Η πορεία με ανθρώπους ξεκίνησε από το κύριο "κέντρο υποδοχής" για εισβολείς της Ρώμης στην πλατεία Piazza Vittorio, και συνεχίστηκε με κατεύθυνση το Κολοσσαίο.

Στην πορεία, το πειθαρχημένο πλήθος φώναζε πολλά συνθήματα όπως «Σταματήστε την εισβολή! Αυτό είναι το σπίτι μου».

Το πλήθος κουβαλούσε σημαίες, καπνογόνα με τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας και κρατούσε πανό που έγραφαν "Ιταλία σήκω, πολέμα και νίκα", "Πρώτα οι Ιταλοί" και "Υπερασπίσου την Ιταλία με το πνεύμα των ηρώων του Piave". (Το τελευταίο σύνθημα είναι ένα αναφορά στην μάχη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τον Ιούνιο του 1918 που οδήγησε σε μια αποφασιστική νίκη για την Ιταλία).

Το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε υπό το κεντρικό σύνθημα «Υπερασπίσου την Ιταλία», ήταν απολύτως ειρηνικό. Στις ομιλίες που έγιναν στο τελικό σημείο, κοντά στο Κολοσσαίο, ο ηγέτης της κίνησης Gianluca Iannone, είπε ότι η πορεία γινόταν σε συνδυασμό με παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

«Θέλουμε ένα ισχυρό κράτος για να αναλάβει τη φροντίδα των πολιτών μας και των παιδιών μας, είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, θέλουμε προτεραιότητα για τον ιταλικό λαό, και είμαστε εναντίον της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης», δήλωσε ο Iannone.

«Η πορεία σήμερα είναι η απάντησή μας σε όσους θέλουν να ελέγχουν ό, τι μπορούμε να πούμε και να κάνουμε στη δική μας πόλη», είπε μέσα σε χειροκροτήματα.


Στο τέλος της πορείας, χιλιάδες από τους συμμετέχοντες αποσύρθηκε στον Οππιανό Λόφο, με θέα το Κολοσσαίο, για μια συναυλία, με το συγκρότημα του Iannone, τους ZetaZeroAlfa.

Ο Iannone δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι εκδηλώσεις της ημέρας ήταν "αφιερωμένες στη θυσία του Dominique Venner”  - του Γάλλου ιστορικού και εθνικιστή που το 2013 διέπραξε αυτοκτονία διαμαρτυρίας μέσα στον καθεδρικό ναό της Notre Dame του Παρισιού.

O Venner αποφάσισε να αυτοκτονήσει στον καθεδρικό ναό για να τονίσει την αντίθεσή του στην εισβολή των λαθρομεταναστών και τη νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

«Ενώ πολλοί είναι δούλοι της ζωής τους, η χειρονομία μου ενσαρκώνει την ηθική της βούλησης. Παραδίδω τον εαυτό μου στον θάνατο για να αφυπνίσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις. Επαναστατώ ενάντια στην μοίρα.… Επαναστατώ εναντίον του εγκλήματος της αντικατάστασης του λαού μας», έλεγε μεταξύ άλλων το μήνυμα που άφησε ο Venner.

Η μόνη βία κατά τη διάρκεια της ημέρας ήρθε από τους κομμουνιστές οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύο μέλη της νεολαίας του κόμματος Fratelli d'Italia, καθώς και από έναν κομμουνιστικό όχλο που επιτέθηκε σε ένα μίνι βαν με Γερμανούς τουρίστες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

22 σχόλια:

polycmike είπε...

Ερώτηση προς ΚΟ:

Αφού στην Ιταλία, ο Εθνικισμός εκφράζεται κ(υ)νοβουλευτικά και όχι μόνο, από την Λέγκα του Βορά. Για ποιό λόγο γίνεται η προβολή της Κάσα παουντι (οι οποίοι παρεπιμπτώντος δεν ειναι Χριστιανοί);

Ανώνυμος είπε...

Οι κμμουνιστές επι το εργον της διάλυσης των εθνών κρατών, των εγχώριων παραγωγικών μονάδων , για να τις αναλάβει ο λαός, ο διεθνιστικός πλέον αχταρμάς το παγκόσμιο προλεταριάτο.
Και εσύ λαέ βασανισμένε πίστεψες πως ο σταλινικός τσιπρας παρέα με τους λοιπούς κομμουνιστές θα σε έκαναν αφεντικό στίς διεθνιστικές πολυεθνικές εταιρείες παγκόσμιους κολοσσούς!
Και αφου και εσύ λαέ της Ελλάδας βασανισμένε τους πίστεψες ,και έτρεξες στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις λόγω κυρίως της δολοφονίας ενός δικού τους , το ουγκ και πολύ σου πάει, σου σκάνε τώρα την παραμύθα , αυτοί που τους έσπρωξαν στην εξουσία σπερμολόγοι οικονομολόγοι κομμουνιστές.

Χαζέ λαέ εσύ φταίς που τους πίστεψες, δεν είναι ρε χαζέ ΛΑΕ αυτοί οι γνήσιοι και αφού και πάλι και πάλι δεν είναι αυτοί οι γνήσιοι κομμουνιστές
ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

ρε τι iq ραδικιού μιλάμε πως το ραδίκι τρώγεται...


Το πιο καλό από όλα είναι πως χάφτουν την προπαγάνδα των σπερμολόγων (φιλελε κι κομμουνιστών) , πως τα εθνικιστικά κόμματα έχουν δεξιά και μάλιστα ακροδεξιά κοσμοθεώρηση!

Το πόσο δεξιά κοσοθεώρηση έχουν φαίνεται από τον "επικήδειο" του Ιταλού εθνικιστή.

Unknown είπε...

Και δω θα διαδηλωσουμε. Αυξηθηκε η τιμη του καφε!

SkyWatcher είπε...

Απάντηση από ΚΟ στον Polyc Mike:
Ο ΚΟ παρουσιάζει ειδήσεις που βρίσκει ενδιαφέρουσες και συμβατές με την θεματολογία του και συμβάλλουν στην αντι-πληροφόρηση. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται "προβολή". Έχουν παρουσιαστεί και ειδήσεις που αφορούν την Λέγκα. Μία που μου έρχεται στο μυαλό είναι εδώ. Το κίνημα της Casa Pound φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και εφόσον επισύρει την μήνιν του συστήματος αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον. Για το περί "δεν είναι χριστιανοί" παρακαλώ να παρέχεις συγεκριμένες πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

Polyc Mike
Μάλλον φίλε μου ψάχνεις για κινήματα που να έχουν για πραγματικό Αρχηγό τους τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Τέτοια κινήματα δεν θα τα αφήσουν ποτέ στην δυτική Ευρώπη , στην φάση που αυτή βρίσκεται ,, να αναδειχθούν πόσο μάλλον να εκπροσωπηθούν στα κΥνοβούλια.
Πραγματικά Δεξιά κόμματα και κινήματα, που να έχουν για πραγματικό Αρχηγό τους τον Τριαδικό Θεό μας, είναι "ανύπαρκτα " - υπάρχουν αλλά αντε βρές τα - στην δυτική Ευρώπη τελείωσαν οριστικά με το τέλος του Β Π.Π.
Βιώνουμε τα αποτελέσματα της παραπλάνησης των δεξιών ψηφοφόρων -που έσπρωξαν αναγκαστικά και δόλια - στα φιλεύθερα , ονομάζοντας τα δεξιά ,αλλά και της απόρριψης των ιδίων των Ευρωπαίων πολιτών - ανεξάρτητα απο πολιτικές επιλογές - οικία βουλήσει, του Τριαδικού Θεού μας.
Υλισμός φίλε μου, πάνω απο όλα η ύλη, ως εκ τούτου μας τάισαν καλά και τώρα έρχεται η λυπητερή.
Ως άλλοι Ιούδες προδώσαμε τον Χριστό μας, τα ήθη τα έθιμα μας, τα πάντα όλα, και το ωραίο είναι πως οργιζόμαστε που οι Εβραίοι θέλουν να καταργηθη το έθιμο του καψίματος του Ιούδα , ως ρατσιστικό.
Το κακό είναι πως συνεχίζουμε την ίδια τακτική , δεν θέλουμε να μετανοήσουμε πραγματικά και ειλικρινά, κάτι τέτοι απαιτεί μεγαλείο ψυχής και απο οτι φαίνεται ...αυτη είναι ανύπαρκτη.

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα μετανοήσουμε αλλά ειναι ήδη πολύ αργά, για να περάσουμε ανώδυνα απο το σκοτάδι στο φως, και όσο περισσότερο αρνούμαστε την Αλήθεια , τόσο περισσότερο θα υποφέρουμε ψυχικά και ΥΛΙΚΑ, αυτα πάνε παρέα.
Η απώλεια των υλικών κεκτημμένων μας ειναι πλέον ολοφάνερη , αυτή θα είναι η ανταμοιβή της προδωσίας μας και οσο συνεχίζουμε στην ίδια λογική εξεύρεσης λύσεων μακριά απο τον Χριστό μας , τόσο περισσότερα θα χάνουμε.
Εδω θα είμαστε , πρώτα ο Θεός...

Unknown είπε...

ΚΟ Η CASA POUND ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΚΑ ΕΠΑΨΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΤΕΛΟΣ!ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ FUCK EE Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΙΑΝΝΟΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ!ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ!ΔΛΔ ΡΕ ΚΟ Ο ΙΑΝΝΟΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΦΙΑΜΑ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ?ΧΑΧΑΧΧΑ!ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!

polycmike είπε...

Καταρχάς "προβολή" λέγεται οτιδήποτε που προβάλλεται. Δεν υπονόησα τίποτα κακό.

Αγαπητέ ΚΟ,


Το θέμα είναι πως ξεπηδάνε συνεχώς "νεο-εθνικιστικά" κινήματα παντού!! Πολλά από αυτά είναι γέννημα θρέμμα της εξουσίας και ο ρόλος τους είναι να "μαντρώσουν" τις αφελείς μάζες. Έτσι οι πιστοί εθνικιστές περιθωριοποιούνται και τη θέση τους καταλαμβάνουν διάφοροι καιροσκόποι με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα (βλ. ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη). Έτσι βλέπω και την Κάζα-παουντι (έτος ίδρυσης 2005-6)!! Το θέμα περιπλέκεται περισσότερο όταν το συγκεκριμένο "κίνημα" εκφράζεται με απέχθεια για άλλα κινήματα του εξωτερικού όπως είδαμε στην τελευταία συνέντευξη: ... τον ρώτησα την γνώμη του για την αγγλική αντι-ισλαμική English Defence League.

"Νομίζω ότι η EDL υποβιβάζει (τον αγώνα) στην σύγκρουση των πολιτισμών", απάντησε. "Σε μένα και στην CasaPound, αυτό προκαλεί ένα είδος αηδίας. Αν η βρετανική Δεξιά πέφτει σε αυτό το σημείο, τότε ας μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο, θα είναι καλύτερα".
... διαβάζοντας αυτά τα λεγόμενα από δήθεν 《"εθνικιστές"》, κόντεψα να χάσω τα μαλλιά της κεφαλής μου!!!
Δηλαδή για αυτούς το Ισλάμ δεν αποτελεί απειλή;; μήπως είναι οι ίδιοι μουσουλμάνοι;; μήπως είναι "προοδευτικοί 《εθνικιστές 》";;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η χαριστική βολή, με τον "υποβιβασμώ της διαμάχης σε πολιτισμικό επίπεδο" (εδώ το έχει τερματίσει ο τύπος εντελώς!!), να ακούς αυτά τα πράγματα από Ιταλό (!) "《Εθνικιστή》" ... πάλι καλά που δεν άνοιξε το στόμα του να μιλήσει για Εβραίους, κίναιδους, Φυλή κ.α.

Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη προς το έργο της ομάδας του ΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, άξιοι αναφοράς και στήριξης είναι μονάχα οι φορείς εκείνοι, οι οποίοι έχουν επιτύχει την είσοδό τους στο άντρο της ακολασίας, το κοινοβούλιο;
Πιστεύω και εγώ πως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπηση είναι απαραίτητη, ακόμη και αν προϋποθέτει κάποιους συμβιβασμούς σε ποικίλους τομείς (βλέπε Χ.Α.).
Όμως ο ρόλος των εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων (που δεν θέτουν την εκλογή ως στόχο) είναι σίγουρα αναντικατάστατος.
Τέλος, να σημειωθεί πως, πολλές μεγάλες μορφές του Εθνικισμού δεν ασπάζονταν την Χριστιανική θρησκεία.
Από έναν μη-χριστιανό.

polycmike είπε...

Αγαπητέ anonymus 12:34,

δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς για Θεούς και ημίθεους. Ο Μεταξάς ο Καποδίστριας, Δραγούμης, Μελάς ... δεν ήταν Θεοί. Απλά ήταν Ηγέτες (κι όχι σαν τους σημερινούς... ικέτες!)

Ο Θεός να σ' έχει καλά anonyme.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για την EDL συγκεκριμένα έχουν δίκιο. Ψαξ'το. Κόμμα καθ'όλα ελεγχόμενο και φιλο-σιωνιστικό. Κάτι σαν το ΛΑΟΣ που αναφέρεις.

polycmike είπε...

Προς anonymus 3:28,

ναι, γνωρίζω ανθρώπους, δε Έλληνες Εθνικιστές, οι οποίοι πιστεύουν στο αρχαιοελληνικό Δωδεκάθεο, πράγμα το οποίο σέβομαι και εκτιμώ, μιας και οι πρόγονοι μας υπήρξαν Δωδεκαθεϊστές. Από κει και πέρα, δεν γνωρίζω Έλληνες Εθνικιστές, που πιστεύουν στον Ιαχώβ, στην εκδιδόμενη-Σάρα, στον παιδεραστή-Μωάμεθ, άθεους, άπιστους κ.α.

Όπου δεν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται. Ντοστογιέφσκι

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ. Και αυτός ήτανε άλλωστε και ο λόγος που έκανα την τελευταία παρατήρηση.

polycmike είπε...

Προς anonymus 9:23,

καλά δεν είναι το θέμα μου η EDL, ούτε και η Κάζα-παουντι, αλλά η ύποπτες οργανώσεις/κινήματα που ξεπηδάνε σαν τις ΜΚΟ και πρεσβεύουν τάχα μου τον εκάστοτε Εθνικισμό!!

Στην τελική, οι πράξεις του καθένας ατομικά θα καθορίσουν και την μοίρα του Έθνους συλλογικά. Αν οι Ιταλοί /Αγγλοι /Γερμανοί αποφάσισαν να αλλοιώσουν την εθνολογική τους ταυτότητα, τους εύχομαι ...καλό ταξίδι. Εμείς είμαστε Έλληνες και θα παραμείνουμε Έλληνες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ως τροφή για σκέψη και μόνο παρεμβαίνω ξανά παραθέτοντας σας κάποιες φωτογραφίες με αφορμή την συμμετοχή και Ουκρανών εθνικιστών στην διαδήλωση της Casa Pound πέραν των άλλων Ευρωπαίων όπως της εγχώριας Χ.Α. :

http://2.bp.blogspot.com/-6qXNSO6fbUs/VHcOdfzCIaI/AAAAAAAAYE8/28I1sNymNTM/s1600/oYSPOCYhtB0.jpg

http://www.liguedefensejuive.com/wp-content/uploads/2015/03/ukraine1.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/16/cb/b8/16cbb8176eda7be34fc50635a1b6a00f.jpg

https://ninabyzantina.files.wordpress.com/2015/03/mandylion-combined.jpg

Οι δύο πρώτες αποτελούνται από Ουκρανούς εθνικιστές και οι δύο που ακολουθούν από ανθρώπους των Λαϊκών Δημοκρατιών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Στις δύο πρώτες φωτογραφίες, πέραν των γνωστών συμβόλων διακρίνουμε τον μαύρο ήλιο στην σημαία του τάγματος Αζώφ, την σημαία του ΝΑΤΟ και μία σημαία που αποτυπώνει την φράση "Μισανθρωπική Διαίρεση".

Ο αγώνας ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν είναι εύκολος και έχει πολλές παγίδες και παντού! Οι πράξεις μας θα κριθούν από την ιστορία και όχι οι ιδέες μας.

Με σεβασμό, ένας κομμουνιστής.

Ανώνυμος είπε...

Polyc Mike
Ανώνυμος

Είπα να σου απαντήσω ότι ο Δραγούμης ήταν μάλλον άθεος η αγνωστικιστής , ότι , ότι …
ΑΛΛΑ
Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο
http://www.capital.gr/forum/thread/5645409?page=6
και τα σχόλια που το συνοδεύουν και επαναλάμβάνω μόνο τούτο.

Μόνο ο Τριαδικός Θεός μας με την βοήθεια της Παναγίας μας μπορεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να μας απελευθερώσει από την σκλαβιά μας.
Κανείς άλλος!
Θα διάβασες το σημερινό άρθρο του Κ.Ο. , βλέπεις τι είναι αυτό που κυνηγούν;
Κυνηγούν Αυτόν που φοβούνται!
Κανέναν άλλον!

Ξέρεις γιατί;
Να ήταν μερικά από τα πάμπολλα του είδους θα έλεγα συν Αθηνά … (τα φυσικά πρόσωπα που ανέφερες) όμως
η Αθηνά χρειάζεται και την χείρα, ούτως ώστε να καταστεί εφικτό το
Γνώσεσθαι την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
και από ότι φαίνεται αυτή είναι κομμένη και η γλώσσα δεμένη!
Προφανώς θα γνωρίζεις την ΝΕΠ, την νέα οικονομική εποχή, των Λένιν , Στάλιν κλπ.


Υ.Γ.
Ο σύνδεσμος παραπέμπει σε άρθρο οικονομικού φόρουμ που δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο του Κ.Ο. είναι όμως ενδεικτικότατο του
γιατί απαιτείται να παραμείνει ο Κ.Ο. στις επάλξεις!

polycmike είπε...

Αυτό που έγραψες, δεν είναι τροφή για σκέψη, αλλά .... σανό σε συσκευασία κουτόχορτου για λαβοτομημένα!!

Αφιερωμένο στους Κουμμουνιστές, και ιδιαίτερα στον anonymus 2:19

Στο χωριό Λειβάδι (Θεσσαλονίκη) την 1η Σεπτεμβρίου 1944, ο καπεταν Κίτσος (Ο.Μ.Μ. - Ε.Λ.Α.Σ.) πρότεινε μια συμφωνία στον γερμανό ταγματάρχη Εριχ Φένσκε (Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.), η οποία γίνεται δεκτή από τους Γερμανούς και περιλαμβάνει:
1. Ο ΕΛΑΣ αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην εμποδίσει την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή Ο.Μ.Μ. μπαίνοντας σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου γερμανού στρατιώτη
2. Παράλληλα η γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διατάξει την αποχώρηση των ταγμάτων ασφαλείας από την πόλη της Θεσσαλονίκης, την οποία θα πραδώσει στον εφεδρικό Ε.Λ.Α.Σ. και στην πολιτική του οργάνωση Ε.Α.Μ., σύμφωνα με λεπτομεριακό σχέδιο που τα δυο συμβαλλόμενα μέρη (ΟΜΜ-ΕΑΜ και ΓΑΣΔΜΑ) θα καθορίσουν.
3. Ο Ε.Λ.Α.Σ. εγγυάται για την ζωή των γερμανών στρατιωτών που προσχωρήσαν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν, πως θα πολεμήσουν στο πλευρό του, ενάντια σε οποιονδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού.
4. Ο Ε.Λ.Α.Σ. δεν φέρει καμία ευθύνη, αν προδοτικές και αντιλαϊκές ομάδες επιτεθούν κατά των γερμανικών δυνάμεων
5. Η Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχωρήσει βαρύ οπλισμό στον Ε.Λ.Α.Σ. και ανάλογο πολεμικό υλικό για να εξουδετερώσει τις παραπάνω ομάδες
6. Ο Ε.Λ.Α.Σ. με τους όρους αυτούς και με την συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει να πολεμήσει τις ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ παρτιζάνικες ομάδες Το Σύμφωνω αυτό γράφτηκε σε δυο γλώσσες, το ένα στην ελληνική και το παρέλαβε ο ταγματάρχης Έριχ Φένσκε και το άλλο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος. Λειβάδι 1η Σεπτεμβρίου 1944.

Παρά να κάτσεις και να μάθεις ιστορία ... έλα βρίσε με τώρα,εξάλλου είναι πιο εύκολο, από το να κάτσεις και να μάθεις ιστορία!

Αυτή είναι η αλήθεια για τους συνεργάτες των ΝΑΖΙ στην Ελλάδα!!!! Scripta manent ...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να σε βρίσω; Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να παραθέσω στοιχεία για τους "εθνικόφρονες" και το κατά πόσο συνεργάστηκαν με τους ΝΑΖΙ στην Ελλάδα. Μπορείς να αρχίσεις απλά διαβάζοντας τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας. Το μόνο που θα ζητήσω είναι τις πηγές σου για περαιτέρω ερεύνα. Δεν έχω σκοπό να βρίσω κανέναν, ούτε να συγκρουστώ με κανέναν. Αυτός ο λαός πιστεύω ότι έχει διχαστεί αρκετά.

Με σεβασμό.

polycmike είπε...

Προς анонимус κουμμουνιστή 9:54,

η πηγή μου είναι τα επίσημα έγγραφα του γερμανικού δημοσίου.

Όταν λες για "τάγματα ασφαλείας", εννοείς τα γυναικόπαιδα που εκτελέστηκαν από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ή μήπως τους παπάδες ή μήπως τον Ψαρρό-σύνταγμα 5/42, Καρτάλης, Τσιγάντες, ΠΑΟ, Ζέρβα, ΕΟΚ του Μπαντουβά;

Αν ψάχνεις για δωσίλογους και γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, βλέπε ΝΔ (Ράλλης), ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ (Σημίτης, Παπανδρέου, Σαράφης, Μελίνα)!!

Πες μας ρε κουμμουνιστή, ήθελε το ΚΚΕ τα σύνορα μέχρι την Λαμία και τα Σκόπια, "Ματσεδονία";

Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοβ το τίμησε με θρησκευτική ευλάβεια το ΚΚΕ (μήπως το αμφησβητείς και αυτό?)!!

Τον λαό τον διχάσανε οι κουμμουνιστές, με την παραποίηση των ιστορικών γεγονότων και τον Ελληνοκουμμουνιστικό πόλεμο '44-'49!!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει φίλε μου, δεν υπήρξαν τάγματα ασφαλείας, ότι θέλετε. Και εγώ δεν είμαι Έλληνας γιατί το είπατε εσείς. Και μετά μιλάτε για διχασμό. Η μνήμη σας και οι γνώσεις σας θεωρώ πως είναι επιλεκτικές. Δεν θα ξανασχολιάσω, μη σας χαλώ και το όνειρο. Πίστευα ότι εδώ οι σχολιαστές είναι αντάξιοι του ήθους του διαχειριστή, αλλά μάλλον είναι οι ίδιοι που σχολιάζουν στα κατοχικά νέα. Δεν θα απαντήσω σε άλλον σου σχολιασμό.

Υ.Γ. Με το ανώνυμους στα ρώσικα γέλασα πραγματικά, και το γέλιο ενώνει τους ανθρώπους, αυτό θα κρατήσω λοιπόν, να είσαι καλά.

polycmike είπε...

Προς anonymus (και δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος ο κουμμουνιστής) 12:07,

θα είχα εκπλαγεί, αν απαντούσες στα γεγονότα. Αλλά όταν αναφέρεσαι στα "τάγματα ασφαλείας" επί Κατοχής, θα πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένος. Φυσικά και υπήρχαν οι Σουμπερίτες στην Μακεδονία, Τσαμουριά κ.α. Αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα στην "σαλαμοποίηση" όλων των αντικουμμουνιστών!! Επιπρόσθετα, επέλεξες να μην αναφερθείς στο γεγονότα που ανέφερα, ανταυτού επέλεξες να απαντήσεις με ειρωνικό τρόπο ... "ντάξει όπως θέλετε, δεν υπήρξαν τάγματα ασφαλείας, εγώ δεν είμαι Έλληνας ... Η μνήμη και οι γνώσεις μας είναι για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Υ.Γ. Συνειρμικά. Η πρώτη κίνηση που έκανε ο Κνίτης -ο Αλιέξης-, όταν ήρθε στην εξουσία, ήταν η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Καισαριανής. Πράξη την οποία είχε καταδικάσει(?) ο Ρίζος. Η σχιζοφρένεια σε όλο του το μεγαλείο!! Θέλω να πω, πως οι κουμμουνιστές, είναι κατά κανόνα ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΟΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησα στα γεγονότα που ανέφερες διότι δεν είχα ποτέ μου κάποια πρόσβαση στα αρχεία του Γερμανικού δημοσίου. Εάν έχω κάποια στιγμή θα μπορώ να έχω και άποψη. Μέχρι τότε επέτρεψε μου να πιστεύω ότι μπορεί να είναι και ψέματα. Συγγνώμη για την ειρωνεία η οποία προκύπτει εν θερμώ από κάποιες φράσεις όπως αυτή: οι κουμμουνιστές, είναι κατά κανόνα ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΟΙ, οι οποίες είναι επιθετικές, προσβλητικές και δεν βοηθούν στην κουβέντα.
Πάντως με κάνεις και γελάω φίλε, μια με το ανώνυμε στα ρώσικα, μια με το ο Αλέξης είναι κομμουνιστής.
Νομίζω πως η κουβέντα έχει φτάσει αν και νωρίς σε τέλμα, δεν υπάρχει λόγος για σύγχυση και προσβολές οπότε νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει.
Εάν μπορείς και έχεις την δυνατότητα να βάλεις κάποιον σύνδεσμο που να αποδεικνύει τα όποια γεγονότα από έγκυρες και όσο το δυνατόν αντικειμενικές και αξιόπιστες πηγές με ευχαρίστηση θα τα μελετήσω. Να είσαι καλά.

polycmike είπε...

Προς 2:17,

Το ότι οι κουμμουνιστές είναι "ανιστόρητοι" το αποδεικνύουν τα γεγονότα γενικά. Μην το παίρνεις προσωπικά.

Εάν είχα την δυνατότητα να σου παρουσιάσω τα γεγονότα από κάποιον σύνδεσμο που να τα αποδεικνύει μέσα από έγκυρες, αντικειμενικές και αξιόπιστες πηγές για να τα μελετήσεις εσύ, πρωτον: θα μου κόστιζε μια περιουσία (χωρίς να προσμετρώ τον χρόνο) και δεύτερον: το σοκ σου θα ήτανε τόσο μεγάλο, που θα τα αμφισβητούσες και αυτά.

Μακάρι οι κουμμουνιστές να αφιερώνετε, το ενα δεκατο του χρόνου που αφιερώνετε στα κομμουνιστικά σας είδωλα, στην μελέτη της ελληνικής ιστορίας ... τίποτα περισσότερο!!!