Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: Δεν τιμωρήθηκαν για το χαιρετισμό της «Μαύρης Δύναμης» οι μαύρες δόκιμοι του West Point

Οι 16 μαύρες δόκιμοι της φημισμένης στρατιωτικής ακαδημίας του West Point που προκάλεσαν σάλο με την φωτογραφία στην οποία πόζαραν με υψωμένες τις γροθιές, δεν θα τιμωρηθούν, δήλωσε η Στρατιωτική Ακαδημία την Τρίτη.

Μια εσωτερική έρευνα ξεκίνησε μετά το στιγμιότυπο που παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο με τις αρχές να αποφασίζουν να μην τιμωρήσουν πειθαρχικά τις γυναίκες δόκιμους, αλλά να τους προσφέρουν πρόσθετη παροχή συμβουλών πριν από την αποφοίτησή τους στις 21 Μαΐου, είπε ο επιθεωρητής του West Point, Αντιπτέραρχος Robert Caslen Jr., σε μια επιστολή προς τους σπουδαστές της ακαδημίας αυτή την εβδομάδα.

«Αν και η έρευνα δεν διαπίστωσε ότι αυτές οι δόκιμοι παραβίασαν κάποιον κανονισμό, καθόρισε ότι επέδειξαν έλλειψη ευαισθητοποίησης για το πώς σύμβολα και χειρονομίες μπορεί να παρερμηνευθούν και να προκαλέσουν διαίρεση», έγραψε την Τρίτη. "Ο αντίκτυπος αυτής της φωτογραφίας, ανεξάρτητα από την πρόθεσή της, είναι εμφανής".

Το West Point επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η έρευνα ξεκίνησε εν μέσω ανησυχιών που προέβαλε η φωτογραφία, η οποία δείχνει 16 γυναίκες μέλη της κλάσης του 2016 της Στρατιωτικής Ακαδημίας να ποζάρουν με την στολή έξω από την σχολή, ακίνητες με τις γροθιές υψωμένες στον αέρα.

Η φωτογραφία γρήγορα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, με πολλούς να κατηγορούν τις γυναίκες ότι σήκωσαν τις  γροθιές τους για να δείξουν την υποστήριξή για στο κίνημα Black Lives Matter, ένα κίνημα «διαμαρτυρίας» που δημιουργήθηκε το 2012 ως απάντηση στη «βία που υφίστανται οι Αφρο-Αμερικανοί, ιδιαίτερα από αστυνομικούς».

Ο βετεράνος του στρατού John Burk,  ο οποίος διευθύνει μια δημοφιλή ιστοσελίδα γυμναστικής, ζήτησε να γίνει έρευνα καθώς οι δόκιμοι είχαν παραβιάσει οδηγία του Υπουργείου Άμυνας που απαγορεύει στους στρατιωτικούς να συμμετέχουν σε «κομματική πολιτική δραστηριότητα», ενώ φοράνε την στολή.

ΚΟ: Η υψωμένη γροθιά είναι σύμβολο της "Black Power" (Μαύρης Δύναμης) που χρησιμοποιούν και οι "Μαύροι Πάνθηρες". Είναι 100% βέβαιο ότι εάν στην θέση αυτών των γυναικών δοκίμων ήταν γυναίκες ή άντρες που δήλωναν με κάποιο σύνθημα ή σύμβολο ή χαιρετισμό ότι ήταν περήφανοι που ήταν Λευκοί, θα είχαν τιμωρηθεί και θα είχαν αποβληθεί από την Σχολή. Το ίδιο εάν είχαν υψώσει σημαία των Νοτίων.  

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

polycmike είπε...

Αγαπητέ ΚΟ,
έχετε γράψει κανένα άρθρο στο παρελθόν για τους μαύρους πάνθηρες??

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί να τιμωρηθούν; αφού έχουν ίδιο χρώμα με το πρόεδρο.