Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Ως άλλος ένας «παρεξηγημένος» μουσουλμάνος είχε παρουσιασθεί σε φοιτητικό περιοδικό ο ένοπλος μουσουλμάνος δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο



Αμπντούλ Ραζάκ Αλί Αρτάν είναι το όνομα του δράστη της επίθεσης στο πανεπιστήμιο του Οχάιο την Δευτέρα. Πρόκειται για μουσουλμάνο από την Σομαλία που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Ο Σομαλός παρέσυρε πρώτα με το αυτοκίνητό του μια ομάδα πεζών και μετά έβγαλε ένα χασαπομάχαιρο και άρχισε να μαχαιρώνει περαστικούς, πριν τον προλάβουν οι αστυνομικοί και τον ρίξουν κάτω μια για πάντα (εκεί είναι Αμερική, δεν παίζουν).

Oι αρχές δεν αποκλείουν κανένα σενάριο περιλαμβανομένης μιας ακόμα «τρομοκρατικής» (ισλαμικής) ενέργειας.
Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι ο μουσουλμάνος φοιτητής παρουσιαζόταν ως ένα ακόμα θύμα της «προκατάληψης» κατά των μουσουλμάνων των «ισλαμοφοβικων» δυτικών. Ήταν απλά ένας «παρεξηγημένος» οπαδός του Μωάμεθ που ήθελε απλά να διαλύσει τις «προκαταλήψεις» εναντίον των υπόλοιπων οπαδών του Μωάμεθ.

Ο υπεύθυνος για τη βία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, είχε δώσει συνέντευξη (!) σε ένα φοιτητικό περιοδικό (η «διαφορετικότητα» πρέπει να προβληθεί γαρ), και είχε παρουσιαστεί ως ένας απλός νεαρός μουσουλμάνος που απλά θέλει να προσευχηθεί στον Αλλάχ και ανησυχούσε για τις  προκαταλήψεις των δυτικών για το Ισλάμ.

Το περιοδικό που λέγεται “The Lantern”, αναπαρήγαγε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του.

Λέει:     

Τη Δευτέρα το απόγευμα, το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Οχάιο κυκλοφόρησε το όνομα του υπόπτου που εμπλέκεται στο βίαιο περιστατικό κοντά στο Watts Hall – είναι ο Abdul Razak Ali Artan, φοιτητής τρίτου έτους στον τομέα του logistics management. Το Lantern είχε πάρει συνέντευξη από τον Αρτάν ως μέρος της έρευνας «Άνθρωποι του Οχάιο», στην ενότητα ‘Τέχνες & Ζωή’ του περιοδικού. Παρακάτω, το Lantern έχει αναπαραγάγει την συνέντευξη που εμφανίστηκε στο τεύχος της 25ης Αυγούστου. Το κείμενο που ακολουθεί είναι τα λόγια του Αρτάν.

«Εγώ απλά ήρθα από το Columbus. Εκεί είχαμε δωμάτια προσευχής, που ήταν πραγματικά δωμάτια όπου μπορούσαμε να πάμε να προσευχηθούμε γιατί οι μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα.
  
Υπάρχει η Fajr, που είναι νωρίς το πρωί, την αυγή. Στη συνέχεια η Zuhr κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετά η Asr το βράδυ, όπως ακριβώς τώρα. Και μετά η Maghrib, η οποία είναι κατά το ηλιοβασίλεμα και στη συνέχεια η Isha τη νύχτα. Ήθελα να προσευχηθώ στην Asr. Θέλω να πω, είμαι νέος εδώ. Αυτή είναι η πρώτη μου μέρα. Αυτό το μέρος είναι τεράστιο, και εγώ δεν γνωρίζω καν που να πάω να προσευχηθώ.

Ήθελα να προσευχηθώ σε ανοιχτό χώρο, αλλά φοβόμουν με αυτά που συμβαίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είμαι ένας μουσουλμάνος, δεν είναι αυτό που τα ΜΜΕ απεικονίζουν ότι είμαι. Αν οι άνθρωποι δουν έναν μουσουλμάνο να προσεύχεται, δεν ξέρω τι πρόκειται να σκεφτούν τι πρόκειται να συμβεί. Αλλά, εγώ δεν τους κατηγορώ. Είναι τα μέσα ενημέρωσης που βάζουν αυτήν την εικόνα στο μυαλό τους, και για αυτό αισθάνονται άβολα. Φοβάμαι τώρα κατά κάποιο τρόπο. Αλλά το έκανα. Επικαλέστηκα τον Θεό. Πήγα πάνω από την εστία και προσευχήθηκα».

Κοίτα να δεις. Ένα «παρεξηγημένο» παιδί ήταν τελικά. Για όλα φταίει η «προκατάληψη» και η «κακή εικόνα για τους μουσουλμάνους».

Στο μεταξύ το ISIS τον ονομάζει «αδελφό»…

Παρακάτω η φωτογραφία του αστυνομικού Alan Horujko που πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι 5 ημερήσιες προσευχές είναι μεγάλο πρόβλημα...
Άκουσα από υπάλληλο του ΟΑΕΔ ότι στέλνουν μουσουλμάνους (όσοι έχουν χαρτιά και μπορούν να γραφούν στον ΟΕΑΔ) για δουλειά και όταν φθάσει η ώρα προσευχής τα παρατάνε όλα και προσεύχονται... Αφήνουν μηχανές αναμμένες, παρατάνε τα πάντα για ώρες και οι εργοδότες τραβάνε τα μαλλιά τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Από την άλλη δεν μπορούν να μην τους δεχθούν όταν τους στείλει ο ΟΑΕΔ, ούτε να ζητήσουν μη μουσουλμάνο υπάλληλο...