Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Θα γίνει υπουργός εξωτερικών μία Δημοκρατική Ινδουίστρια βετεράνος του πολέμου του Ιράκ από την Χαβάη;



Αίσθηση προκάλεσε η συνάντησή του Donald Trump, την προηγούμενη Δευτέρα με την 35χρονη βετεράνο του πολέμου του Ιράκ, Τούλσι Γκάμπαρντ (Tulsi Gabbard), που είναι Δημοκρατική και μέλος της βουλής των Αντιπροσώπων από τη Χαβάη.

Ο Trump ζήτησε την υποστήριξή της προκειμένου να σταματήσουν οι ΗΠΑ τον «παράνομο πόλεμο για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης».

Η Γκάμπαρντ, που ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, δήλωσε ότι τη συνάντηση την ζήτησε ο Τραμπ «για να συζητήσει μαζί της τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα, την κατάσταση στη Συρία και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Υποστήριξε ότι η ίδια έκρινε ότι «είναι σημαντική η ευκαιρία» να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ «προτού τα τύμπανα του πολέμου, που χτυπούν οι νεοσυντηρητικοί, μας σύρουν σε μία κλιμάκωση του πολέμου για να ανατρέψουμε τη συριακή κυβέρνηση».

Παρά το γεγονός ότι υπηρέτησε στον πόλεμο στο Ιράκ, στα τέλη του 2012, η Gabbard είχε πει: «Ήμουν κατά του πολέμου στο Ιράκ. Δεν έπρεπε ποτέ να είχαμε πάει εκεί». Είχε, επίσης, ζητήσει την άμεση αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Το 2013 η Gabbard αντέδρασε στην πρόταση Ομπάμα για στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι η παρέμβαση στη Συρία είναι εναντίον της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής, της διεθνούς της αξιοπιστίας, του οικονομικού της συμφέροντος και της ηθικής της.

Η Gabbard υπήρξε ένα από τα τρία μέλη του Κογκρέσου που καταψήφισε την πρόταση ‘House resolution 121’, που καταδίκαζε την κυβέρνηση της Συρίας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξηγώντας ότι αποτελεί μια καλυμμένη προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η λογική του «ανθρωπισμού» ως δικαιολογία για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης. Αργότερα εισήγαγε πρόταση νομοσχεδίου για να εμποδιστεί η αμερικάνικη στρατιωτική δράση κατά της Συρίας.

Η Gabbard απέρριψε τις προτάσεις για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, αναφέροντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ενείχε τον κίνδυνο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Ποια είναι:

Η Gabbard γεννήθηκε το 1981 στην Αμερικανική Σαμόα. Όταν ήταν 2 χρονών η οικογένειά της μετακόμισε στην Χαβάη. Το πρώτο όνομα της, το "Tulsi" προέρχεται από το όνομα του "ιερού βασιλικού", ενός ιερού φυτού στον Ινδουισμό. Είναι χορτοφάγος και ινδουίστρια ακολουθώντας την αίρεση Κρίσνα "Gaudiya Vaishnavism", που ιδρύθηκε από τον Chaitanya Mahaprabhu (1486 – 1533). Θεωρεί την Bhagavad Gita ως πνευματικό οδηγό, και την χρησιμοποίησε στην τελετή ορκωμοσίας της. Η  Gabbard περιγράφει τον εαυτό της ως «κάρμα γιόγκι».

Υπουργός;

Ενθουσιασμένος ο Dr. Patrick Slattery (του δικτύου του David Duke) θεωρεί ότι πιθανή τοποθέτησή της στο υπουργείο εξωτερικών από τον Τραμπ θα αποτελέσει «πολιτική επανευθυγράμμιση» και αποκλεισμό των neocons.

Γράφει σε άρθρο του ο Slattery :

Τη Δευτέρα ο Donald Trump συναντήθηκε με την Γερουσιαστή της Χαβάης Tulsi Gabbard. Έχει αναφερθεί ως πιθανή υπουργός εξωτερικών ή ακόμα και Υπουργός Άμυνας (είναι βετεράνος της μάχης πολέμου στο Ιράκ και ταγματάρχης στη Εθνική Φρουρά της Χαβάης). Δεν είναι μόνο ότι θα ήταν προτιμότερη σε αυτή τη θέση από τον Τζον Μπόλτον, τον Ρούντι Τζουλιάνι ή τον Mitt Romney, αλλά είναι ίσως η καλύτερη υποψήφιος από τις τάξεις του κατεστημένου της Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, είναι μοναδική στο να είναι μια ισχυρή και βασισμένη σε αρχές αντίπαλος κάθε επέμβασης στη Συρία. Θέλει οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υποστηρίζουν το ISIS και άλλες ομάδες "ανταρτών" και να αφήσουν τους Ρώσους, τους Ιρανούς και την Χεζμπολάχ να βοηθήσουν τον Πρόεδρο Άσαντ να νικήσει τους τζιχαντιστές και να τερματίσει τον πόλεμο στην Συρίας. Αυτή ακριβώς είναι η σωστή προσέγγιση.

Και δεν είναι μόνο ότι είναι στη σωστή πλευρά του θέματος. Αυτός είναι ο κύριος τομέας των αρμοδιοτήτων της. Είναι στις Επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων και Εξωτερικών Υποθέσεων, άρα με τέτοια θέματα πέρασε το χρόνο της.

Δεν σημαίνει ότι είναι τέλεια. Έχει υποστηρίξει το Ισραήλ. Όλοι στο Capital Hill το κάνουν. Ας το παραδεχτούμε, ο σιωνισμός είναι η καθιερωμένη θρησκεία στην Αμερική, και θα δοκιμαστεί στην θρησκεία αυτή κάποιος πριν αναλάβει το υπουργείο. Αλλά το λάθος της πηγαίνει πέρα ​​από αυτό. Είχε καταδικάσει την κυβέρνηση του τότε προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, τον Φεβρουάριο του 2014 ακριβώς τότε που η Χίλαρι Κλίντον και η πρώην Υφυπουργός Βικτόρια Νούλαντ οργάνωναν την ανατροπή του. Η Gabbard, όπως όλοι οι άλλοι στο Κογκρέσο, στη συνέχεια, υποστήριξαν οπλίζοντας την εβραιοκρατούμενη κυβέρνηση που η Νούλαντ έβαλε στο Κίεβο.

Πάντως, η ιστοσελίδα της ως μέλος του Κογκρέσου δεν έχει καμία αναφορά στην Ουκρανία από το 2014, και έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην έναρξη του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου με τη Ρωσία για τη Συρία και φαίνεται ότι οι απόψεις της για τη Ρωσία έχουν γίνει πιο ρεαλιστικές. Αυτό, όπως έχει αναφερθεί και αλλού, είναι σύμφωνο με την άποψη του Τραμπ.

Αλλά υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό όφελος για τον διορισμό της Gabbard ως υπουργού εξωτερικών. Θα μπορούσε να βοηθήσει στο  να δοθεί έναυσμα για μια αναπροσαρμογή της αμερικανικής πολιτικής, κάτι το οποίο είναι απολύτως αναγκαίο. Καθώς άνθρωποι, όπως ο Ralph Nader, εδώ και καιρό μας λένε,  δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πιο διχαστικά ζητήματα στην πολιτική δεν είναι τα υπαρξιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και ο κόσμος.

Αν έχει υπάρξει μία λυδία λίθος στην πολιτική στη διάρκεια της ζωής μου ήταν η άμβλωση. Μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα, αλλά δύσκολα κατατάσσεται μαζί με τον πυρηνικό πόλεμο ως απειλή για την ανθρωπότητα. Ωστόσο, δεν μπορώ να σας πω πόσα σθεναρά αντιπολεμικά άτομα το 2004 ψήφισαν τον υπέρ του πολέμου Δημοκρατικό Τζον Κέρι, επειδή ανησυχούσαν μήπως ο Μπους διορίσει δικαστές εχθρικούς στις αμβλώσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Φέτος, παρά το ότι ανώτεροι πολιτικοί, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ μας προειδοποίησαν  ότι η απειλή ενός πυρηνικού Γ' Παγκοσμίου Πολέμου δεν ήταν ποτέ υψηλότερη, η εξωτερική πολιτική απουσίαζε από την προεκλογική εκστρατεία. Μόνο μη mainstream στοιχεία, όπως παλαιο-συντηρητικοί, η Εναλλακτική Δεξιά, οι Πράσινοι και μεμονωμένα άτομα από την παλιά αριστερά, κατάφεραν να βάλουν το θέμα στην εκστρατεία ακριβώς στην τέλος.

Σε αυτήν την χρονική στιγμή, ο πόλεμος θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Όσο σημαντικό θέμα και να είναι η μετανάστευση, τι διαφορά μπορεί να κάνει σε έναν μετα-αποκαλυπτικό Mad Max κόσμο;

Αν ο Trump προτείνει την Gabbard και απορρίψει τους νεοσυντηρητικούς και τις μαριονέτες τους, όπως τον Mitt Romney, αυτό θα βοηθούσε πραγματικά να διευκρινιστούν οι πλευρές σε αυτόν τον αγώνα. Οι κομματικές ταμπέλες δεν σημαίνουν τίποτα. Ο Romney και ο Ryan και τα συναφή άτομα ήδη έχουν δείξει ποιοι είναι με την αντίθεσή τους στον Trump. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκτός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συσπειρωθούν γύρω από την εξωτερική πολιτική του Τραμπ και είναι επιτακτική ανάγκη ο η Donald να φέρει κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους σε υψηλές θέσεις, και να σνομπάρει τους αληθινούς εχθρούς του μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.


Δημοκρατική και λίμπεραλ:

Η Gabbard υποστηρίζει το "δικαίωμα στην άμβλωση", όπως και τα "δικαιώματα των ομοφυλόφιλων".

Αν και παλιότερα ως μέλος του Κογκρέσου, είχε αντιδράσει σθεναρά στο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων, τον Ιούνιο του 2015, η Gabbard υποστήριξε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη νομιμοποίηση του «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, με το επιχείρημα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν είναι μια θεοκρατία».

Το 2012, η Gabbard αντέδρασε στην προτεινόμενη πολιτειακή συνταγματική τροποποίηση που θα καθόριζε ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Κι όμως την συνδέουν με την "ακροδεξιά":

Παρόλα αυτά ορισμένοι λίμπεραλ «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» : Προσοχή: Η Gabbard δεν είναι αυτή που νομίζετε ότι είναι!


Μπορεί η Gabbard να δήλωσε την υποστήριξή της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στον Bernie Sanders και το όνομά της να ακούγεται ως πιθανή υποψήφια για το 2020, αλλά, μια βαθύτερη ματιά στην πολιτική σταδιοδρομία της δείχνει ότι είναι αφιερωμένη στο κυνήγι της εξουσίας και στη διαιώνιση «εξτρεμιστικής, περιθωριακής ιδεολογίας» και «ακροδεξιών πολιτικών»!..

Η 35χρονη εκπρόσωπος της Χαβάης στο Κογκρέσο ανατράφηκε σε μια πολιτικά ισχυρή οικογένεια. Ο πατέρας της, Mike Gabbard, είναι γνωστός στα πολιτικά δρώμενα της Χαβάης και πιο αγαπημένο του θέμα του είναι η αντίθεσή του στα «δικαιώματα των ομοφυλοφίλων».

Η Gabbard όταν ήταν νεότερη είχε λάβει ενεργό μέρος σε μία διαμαρτυρία εναντίον ενός νομοσχεδίου που υποστήριζε το σύμφωνο συμβίωσης, κρατώντας πινακίδες που επέκριναν την πρόταση.

«Το Σύμφωνο Συμβίωσης και ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου είναι πράξη ανέντιμη, δειλή και εξαιρετικά ασεβής προς το λαό της Χαβάης η θέση του οποίου είναι ήδη συντριπτικά σαφής στο θέμα αυτό ... Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του λαού και όχι ενός μικρού αριθμού ομοφυλόφιλων εξτρεμιστών», είχε πει το 2004.

Όταν το 2004 ακούστηκαν φήμες ότι ο πατέρας της συνδεόταν με τον αρχηγό μια σέκτας των Κρίσνα (μη ηγέτη τον γκουρού Chris Butler - φώτο) τα απέδωσε όλα σε «συνωμοτική προσπάθεια ομοφυλόφιλων» προκειμένου να δυσφημιστεί ο πατέρας της.

Όλα αυτά μέχρι το 2012, όπου, μόλις πλησίαζαν οι εκλογές για την Περιφέρεια της Χαβάης, βγήκε και δήλωσε ότι υποστηρίζει τα «δικαιώματα των ομοφυλόφιλων».

Ο πρώτος γάμος της Gabbard ήταν με τον Eduardo Tamayo, και διήρκεσε από το 2002 έως το 2006. Και οι δύο σχετίστηκαν με τον γκουρού Chris Butler της σέκτας με το όνομα “Science of Identity Foundation” («Επιστήμη του Ιδρύματος Ταυτότητας») στη Χονολουλού. Το 2015 παντρεύτηκε τον Abraham Williams σε ινδουιστική τελετή (φώτο).

Η Gabbard έχει καθαρίσει το διαδικτυακό της παρελθόν από κάθε αναφορά με την σέκτα.

Τώρα η Gabbard αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος της ινδουιστικής αίρεσης ‘Gaudiya Vaishnavism’. Είναι η αίρεση της οποίας πιστός είναι ο ηγέτης της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι (Narendra Modi). Ο Μόντι ανήκει στο κόμμα ‘Bharatiya Janata Party’, ή BJP, που είναι γνωστό στην Ινδία για τις σκληροπυρηνικές δεξιές πολιτικές του. Υπήρξε κυβερνήτης της πολιτείας του Γκουτζαράτ κατά τη διάρκεια ταραχών του 2002, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 μουσουλμάνοι.

Όλα αυτά για τους "ανησυχούντες" λίμπεραλ κάνουν την Gabbard (κατά βάθος) "ομοφοβική" και "ισλαμοφοβική".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

2 σχόλια:

konion είπε...

Σαφῶς καὶ τὰ πρόσωπα παίζουν ρόλο, ἀλλὰ μὴν ἐκπλαγεῖτε ἐὰν διαπιστώσετε πόσο λίγο θὰ ἀλλάξῃ ἡ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ τῶν Η.Π.Α.
Πρῶτα στὰ ἐσωτερικὰ θὰ φανῇ ἡ ἀλλαγή, στὰ ἐξωτερικὰ θὰ δοῦμε ἐν καιρῷ.

Ανώνυμος είπε...

Πιασ'τ'αυγό και κούρευ'το ή άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Αχ θυμόσοφε ελληνικέ λαέ τί χείριστα μαρτύρια σου επιφυλάσσουν αυτά τα ανθρωποειδή! Είθε να προστατεύει πάντοτε ο Κύριος αυτόν τον πολύπαθο τόπο διότι με αυτούς τους αχυράνθρωπους και τα σκύβαλα που διόρισαν να μας κυβερνούν ηλίου πρόσωπο δεν θα δούμε.