Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πως οι Εσθονοί απαλλάχτηκαν από την τυραννία των σοβιετικών τραγουδώντας...

Στις 23 Αυγούστου 1987, 2.000 έως 5.000 άτομα συναντήθηκαν στο Hirve Park στην πρωτεύουσα της Εσθονίας στο Ταλίν, για την επέτειο του συμφώνου Μη Επιθέσεως μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης («σύμφωνο Μολότωφ–Ρίμπεντροπ»). Ήταν μια από τις πρώτες οργανωμένες δημόσιες διαδηλώσεις εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ήταν ένας από τους χιλιάδες θαρραλέους νέους και νέες που συγκεντρώθηκαν το 1987 στην πλατεία Raekoja Plats, την πλατεία της πρωτεύουσας της Εσθονίας, το Ταλίν, για να τραγουδήσουν απαγορευμένα πατριωτικά τραγούδια, για να κυματίσουν την εθνική μπλε-ασπρόμαυρη σημαία και να βαδίσουν μέχρι το Tallinn Song Festival Grounds. Ο Sten Weidebaum ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί για τα σχεδόν 50 χρόνια της κομμουνιστικής κατοχής από τους Σοβιετικούς.

«Ήταν μια κίνηση προς ένα κοινό όνειρο που συγκέντρωνε μέρα με τη μέρα δύναμη και τόλμη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων», δήλωσε ο Weidebaum, που είναι τώρα υπεύθυνος επικοινωνίας του Ιδρύματος Εορτασμού Τραγουδιού και Χορού της Εσθονίας, στο γραφείο του Ταλίν.

Sten Weidebaum 
Η «Επανάσταση του Τραγουδιού» (Singing Revolution) ήταν μια σειρά από αυθόρμητα τραγούδια και συναυλίες που πραγματοποιούντο βραδινές ώρες στις τρεις χώρες της Βαλτικής, την Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία, μεταξύ 1987 και 1991.

Εκείνο τον καιρό τα σοβιετικά στρατεύματα ήταν παντού. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Σοβιετική Ένωση ή ότι μια χώρα τόσο τεράστια θα μπορούσε ποτέ να υποχωρήσει, είπε ο Weidebaum.

Το να τραγουδάς πατριωτικά τραγούδια και να φοράς εθνικές ενδυμασίες ήταν οι μόνοι τρόποι που οι Εσθονοί γνώριζαν να αντιστέκονται στους καταπιεστές τους και να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ελευθερία. Με το τραγούδι δένονταν ως έθνος, και ενισχύονταν ψυχολογικά, και διαβεβαίωναν τους πολιτικούς τους (υπήρχαν τότε τρία κυρίαρχα κόμματα στην Εσθονία) ότι ο λαός είναι πίσω τους.

«Αυτή η παράδοση [του τραγουδιού] ... κρατούσε ζωντανή την κουλτούρα μας και τη γλώσσα μας, επειδή οι Σοβιετικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξαφανίσουν τη γλώσσα μας», δήλωσε ο Weidebaum.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η Εσθονία έχασε το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, ο Στάλιν άρχισε να εγκαθιστά Ρώσους στην Εσθονία ως μέσο περαιτέρω υποδούλωσης της χώρας.

James Tusty
«Το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα δεν ήταν ότι οι Εσθονοί επιβίωσαν του Στάλιν, αλλά ότι επέζησαν 50 χρόνια σοβιετικής εκπαίδευσης και κατά κάποιο τρόπο η επιθυμία για ανεξαρτησία δεν τους άφηνε ποτέ. Δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους», δήλωσε ο James Tusty, ένας Αμερικανικός σκηνοθέτης που καταγράφει την κατάρρευση του κομμουνισμού στην Εσθονία στο ντοκιμαντέρ του 2006 The Singing Revolution”.
Ο Tusty, του οποίου ο Εσθονος πατέρας μετανάστευσε στην Αμερική το 1924, μαζί με τη σύζυγό του Maureen, έμεινε έκπληκτος από τη λίγο-γνωστή ιστορία της Επανάστασης των Τραγουδιών. Το έμαθαν μόνο όταν δίδασκαν κινηματογραφικές ταινίες σε αποφοίτους πανεπιστημίων στο Ταλίν από το 1999 έως το 2001.

Το ζευγάρι έκανε την ταινία επειδή συνειδητοποίησαν ότι η Επανάσταση του Τραγουδιού έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Επιπλέον, είναι μια εμπνευσμένη ιστορία που δείχνει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.

The Singing Revolution: Official Trailer from Life Is My Movie Entertainment on Vimeo.

Για τον Tusty, η Επανάσταση του Τραγουδιού θριάμβευσε επειδή οι Εσθονοί συνειδητά χρησιμοποιούσαν τη μη βία με πολιτικά στρατηγικό τρόπο.

«Η μεγαλύτερη ιστορία πίσω από  Επανάσταση του Τραγουδιού είναι στην πραγματικότητα το χρονοδιάγραμμα», είπε.

«Καταλαβαίνω ότι το 1949, κάτω από τον Ιωσήφ Στάλιν, αν 100.000 Εσθονοί έβγαιναν και τραγούδησαν δημόσια απαγορευμένα τραγούδια, 100.000 Εσθονοί θα αποστέλλονταν σε στρατόπεδα φυλάκισης, στα γκουλάγκ», είπε.

Αλλά όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανέλαβε την εξουσία το 1985 και προώθησε την πολιτική της «περεστρόικας», με το άνοιγμα και την ελευθερία του λόγου, οι Εσθονοί είδαν μια ευκαιρία να αντισταθούν. Ο Γκορμπατσόφ ήταν πιο ‘μαλακός’ από τον Στάλιν και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν.

«Οι Εσθονοί περίμεναν τη στιγμή τους», είπε ο Tusty.

Επειδή οι Εσθονοί γνώριζαν ότι περπατούσαν πάνω σε λεπτό πάγο, ήταν προσεκτικοί στην αντίσταση. Η πρώτη διαμαρτυρία τους το 1986, που επιχειρήθηκε χωρίς να τους δοθεί άδεια, ήταν για περιβαλλοντικούς λόγους και όχι για πολιτικούς. Όταν οι διαδηλωτές είδαν ότι οι Σοβιετικοί δεν έκαναν τίποτα ως απάντηση, συνέχιζαν να παραβιάζουν το νόμο κατά μία ίντσα κάθε μέρα.

Τις πρώτες μέρες, 10.000 έως 20.000 άτομα βάδισαν περισσότερα από τρία μίλια μέχρι το Tallinn Song Festival Grounds, όπου το φεστιβάλ εθνικού τραγουδιού και χορού (Laulupidu Festival) διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια από το 1869 (φώτο κάτω).

Συχνά, οι σοβιετικές αρχές διέλυαν τις αυθόρμητες συναυλίες κόβοντας το ηλεκτρισμό και λέγοντας ότι η γιορτή τελείωσε.

Τελικά, οι Εσθονοί έκαναν συναυλίες κάθε βράδυ, τραγουδώντας τα τραγούδια συνθετών όπως ο Alo Mattiisen και ο Tonis Magi, του οποίου το τραγούδι "Koit" ("Αυγή") έγινε σύμβολο της ελευθερίας. Οι στίχοι στο τέλος λένε: "Γη των Πατέρων μου, Γη Ιερή Πρέπει να Γίνεις Ελεύθερη"...


Οι άνθρωποι συνέχισαν τις συναυλίες ακόμη και μετά την απαγόρευση των Σοβιετικών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονταν κάθε βράδυ για να τραγουδήσουν αυτά τα τραγούδια, με χιλιάδες ανθρώπους να τραγουδούν χωρίς να φοβούνται την σοβιετική αστυνομία που ήταν εκεί.

«Μέχρι ο Γκορμπατσόφ να καταλάβει τι συνέβαινε, είχαν κινηθεί πάνω από ένα μίλι», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Το αποκορύφωμα της Επανάστασης του Τραγουδιού ήταν το Σεπτέμβριο του 1988, όταν στους εορτασμούς του εθνικού φεστιβάλ τραγουδιού στο Ταλίν συμμετείχαν σε 100.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ και οι πολιτικοί της χώρας ζήτησαν ανοιχτά την ανεξαρτησία τους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

«Ο Γκορμπατσόφ δεν κατανόησε τις συνέπειες της πολιτικής του: Ήταν σταθερός κομμουνιστής και δεν είχε καμία πρόθεση να καταρρεύσει ο κομμουνισμός. Αλλά ήταν αφελής για το τι συμβαίνει όταν δίνεις στους ανθρώπους την ελευθερία του λόγου». 

«Από εκείνο το σημείο, δεν υπήρξε επιστροφή. Ήταν απλώς θέμα χρόνου, πριν οι Εσθονοί απελευθερωθούν», είπε ο Tusty.

Το αργά το βράδυ της 20ης Αυγούστου 1991, η Εσθονία διακήρυξε ότι ήταν ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

6 σχόλια:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΜΕΤΑ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 50 ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ ΟΠΩΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπική μου άποψη είναι οτι η εσθονία ή δεν υπήρξε χώρα ενδιαφέροντος γι'αυτούς που κάνουν κουμάντο, ή ήθελαν την απελευθέρωση της απο τον κομουνιστικό ζυγό.
Την ίδια ακριβώς χρονολογία, η Ελλάδα είχε τον εμφύλιο. Και βόλεψε τόσο καλά ώστε ως απελευθερωμένο κράτος χωρίς βοήθεια απο τους γερμαναράδες, να μην μπορεί να έχει αντιπροσώπευση σε καμία συνθήκη να γα πάρει πίσω τα χαμένα της εδάφη.
Ενα δεύτερο παράδειγμα, είναι το παράδειγμα της ισλανδίας με τους απατεώνες τραπεζικούς. Ενώ τους ισλανδούς τους άφησαν στην μοίρα τους (χωρίς εσωτερική παρεμβολή), στην Ελλάδα το 2007, όταν ο καραμανλής ήταν έτοιμος να υπογράψει για τον ρωσικό αγωγό, όχι μόνο κατακάψανε τον τόπο, όχι μόνο ο κάφε φασιστοαντίφας έσπαγε τα καταστήματα του κόσμου, αλλά είχαν και ενεργό σχέδιο βίαιης απομάκρυνσης του.
Βλέπουμε δηλαδή την ενεργή δράση των κυκλωμάτων που λυμαίνωνταν (και εξακολουθούν) τον τόπο αυτό. Κάτι το οποίο δεν συνέβη στην Εσθονία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Εξαιτίας της προπαγάνδας των εν Ελλάδι κομμουνιστών , οι Ελληνες πιστεύουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ πως την επαναστατική κυβέρνηση του Παπαδόπουλου την ριξαμε τραγουδώντας. Είμαστε δυο είμαστε τρείς…

Όταν άρχιζε να φουντώνει ο σοσιαλισμός στην δυτική Ευρώπη ,τις δεκαετίες 70 -80, άρχισε να υποχωρεί ο κομμουνισμός στην Ανατολική!!! Σας φαίνονται λογικά και τυχαία;

Αλήθεια πιστεύεται πως με τα τραγούδια οι Εσθονοί η τον “αντιμαρξιστή” Βαλέσα (Το 1983 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης !!! είναι επίτιμος διδάκτωρ σε 33 πανεπιστήμια την ωρα που οι αντικομμουνιστές στην δύση δεν προσλαμβάνονται ουτε στο κυλικείο!!!) έριξαν οι σκλάβοι τα δεσμά των πιο βάρβαρων καθεστώτων που υπήρξαν ποτέ επάνω στην γη;
Ξαφνικά μαλάκωσαν τα αιμοδιψή κομμουνιστικά τέρατα και επέτρεψαν …επαναστατικά τραγούδια και συνδικάτα …αλληλεγγύης;
Το τείχος της ντροπής που έπεσε και αυτό την ίδια εποχή (“εξαιτίας του …πείσματος των Ανατολικογερμανών” ) με ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ του μεγάλου καπιταλιστή Ρήγκαν προς τον “ μέγιστο εχθρό ” του , τον κομμουνιστή Γκορμπατσοφ , σε ομηλία του στην πύλη του Βρανδεμβούργου :

“Κύριε Γκορμπτασοφ γκρεμίστε αυτό το τείχος…”

Και ΑΜΕΣΩΣ τον φιλεύσπλαχνο κομμουνιστή τον έπιασε ο πόνος ΚΑΙ ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ , ΝΑΤΟ γκρεμίζεται ως δια μαγείας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!

Προς τα πού έπεσε το τείχος; Οι κομμουνιστές από την ανατολή… πήδηξαν προς την δύση. Ο κομμουνισμός επεκτάθηκε προς την δημοκρατία! Το έριξαν οι Ανατολικοί προς την δύση!

Η πτώση του Τείχους: Η βραδιά που άλλαξε τη Γερμανία
https://www.youtube.com/watch?v=VkJ5PvaUucI

ΟΛΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ…
ΟΠΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ” ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ (ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΜΟ (ΤΟΙΧΟΣ ΑΙΣΧΟΥΣ) ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΝΡΗΣΕΙ ΤΗΝ “ΔΕΞΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ” ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ” ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
ΟΠΩΣ ΚΑΙ “ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ” , ΟΛΑ ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ , ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…ΚΛΙΝΟΥΝ ΕΠ’ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

Ελάχιστη ελευθερία και ατομική ιδιοκτησία δίδουν στους σκλάβους των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων και νομίζουν οι δύστυχοι πως κατέκτησαν και αυτοί την δημοκρατία …όπως ακριβώς και εμείς!!! Πώς να αντιληφθούν πως τους άφησαν να ξεφύγουν από έναν βάρβαρο κομμουνισμό για να τους ξαναοδηγήσουν σε αυτόν …δημοκρατικά και ολοκληρωτικά ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!
Οι Εσθονοί και οι γύρω από την Ρωσία ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ , ΝΥΝ “ΔΕΞΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ” χώρες θα ακούν για την Ρωσία και θα τρέχουν να σωθούν από τους …κομμουνιστές πέφτοντας στην αγκαλιά τους!
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και ξανά μαρξισμό οι πρώην κομμουνιστικές χώρες και ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ!

Το σφυροδρέπανο αποδεκτό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
http://redskywarning.blogspot.gr/2012/10/blog-post_22.html

“Καταδικάζουν” οι χριστιανοδημοκράτες ηγέτες τον κομουνισμό και “μαλώνουν” με τους “αντιπάλους” τους αριστερούς ηγέτες που τον υπερασπίζονται! Και “όλο το διαδίκτυο” - και τα …ζωντανά καφενεία - έχει πάρει θέση έτοιμο για την εξόντωση …του αντιπάλου!!!
Μέχρι και οι μπλέ κομμουνιστές "πιάνονται στα χέρια" με τους κόκκινους! Να γελάς η να κλαίς με αυτούς που τα πιστεύουν;

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ …ΠΟΛΥ ΞΥΠΝΙΟΙ!...ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τους Ρώσους απαλλάχτηκαν από
ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΤΕ στον ισχυρισμό σας για την επιβολή ενός παγκόσμιου κομμουνιστικού καθεστώτος ΚΑΙ με βάση την οικονομία και τους αριθμούς!
Γράφω ΚΑΙ διότι πολιτισμικά ΔΕΝ αμφιβάλλει πια κανείς νοήμων και εχέφρων Άνθρωπος του Τριαδικού Θεού μας πως έχουμε σκληρό κομμουνισμό!

Τις εθνικές κυβερνήσεις ποιος τις ανεβοκατεβάζει και άρα τις ελέγχει;
Οι τραπεζίτες που παράγουν και ελέγχουν το χρήμα και μέσω αυτού πληρώνουν τους δοσίλογους ΔΗΜΟΣΙΟΛΑΛΟΥΝΤΕΣ στα ΜΜΕ για να χειραγωγούν τους ψηφοφόρους = θύματα!
(Ευτυχώς έχουν απομείνει ελάχιστοι που στέκονται στο ύψος τους!)

Τυχαίο που στόχος του χρηματοδοτούμενου από τους τραπεζίτες Μαρξ, ήταν τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και όχι ΤΟ ΧΡΗΜΑ;

Το ηλεκτρονικά παραγόμενο από μόχλευση χρήμα (ΑΝΕΥ ΚΑΜΙΑΣ ΑΞΙΑΣ) αγοράζει όλα τα εθνικά μέσα παραγωγής δημόσιες και ατομικές ιδιοκτησίες ...λόγω χρέους.
Διαβάστε που έχει φτάσει το παγκόσμιο χρέος των κυβερνήσεων.
Στο 324% του ΑΕΠ!
Στο 120 και άνω = χρεοκοπία = μνημόνια όπως και εμείς… ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

Για να ολοκληρωθεί ο παγκόσμιος ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟΣ κομουνισμός , με τις εθνικές κυβερνήσεις σε ρόλο μαριονέτας (ούτε για αυτό αμφιβάλλει πια κανείς) , (όπως ΑΚΡΙΒΏΣ ΉΣΑΝ ΟΙ ΠΡΏΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ), υπολείπεται τμήμα της ατομικής μας ιδιοκτησίας που περνά αργά και σταθερά στα χέρια τους μέσω των φόρων και η απόλυτη σκλαβιά μας.
Αυτά θα επιτευχθούν μέσω της 24ωρης παρακολούθηση μας και της καταναγκαστική εργασίας στα απέραντα παγκόσμια γκουλάγκ μέσω του ΗΛΕΚΤΡΟΙΝΙΚΟΥ χρήματος!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το ΚΚΕεξ. ο κρυφός κυβερνήτης της Ελλάδος εδώ και εκατό χρόνια και ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΝΕΡΑ τα τελευταία πενήντα , προτείνει στο τελευταίο συνέδριο του ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!!!
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!

Συνεχίστε να πιστεύεται (όσοι) πως έπεσε ο κομμουνισμός και απελευθερώθηκαν οι σκλάβοι από την κομμουνιστική τυραννία!
Συνεχίστε να πιστεύεται πως η παγκόσμια ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ διακυβέρνηση δεν υφίσταται ΚΑΙ πως για όλα φταίει
Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο “ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟΣ” ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΟΙ ΧΛΙΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΣ!

Η απόδειξη κομμουνιστικοποιήσεως του πλανήτη ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

Misses institute: Οι κεντρικές τράπεζες δόλια εθνικοποιούν τις παγκόσμιες οικονομίες
25/08/2017 - 19:27

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια για την ιστορική αλήθεια οι βαλτικές χώρες αλλά και άλλες είχαν συγκροτήσει εθελοντικές μεραρχίες που πολεμούσαν χέρι χέρι με τον Γερμανό τους Ρώσους και τους συμμάχους οι Έλληνες δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες είναι γατάκια μπροστά τους .Μετά τα γνωστά προέλαση του κοκκινου στρατού και λεπίδι επί δικαίων και αδίκων.Όχι ότι οι σοβιετικοί ήταν τίποτα μπουμπούκια