Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η αλήθεια είναι στους Ramones…*


Στην φωτογραφία οι Ramones αντιδρούν σε ένα σύνθημα υπέρ της ψήφου στο κομμουνιστικό κόμμα. Φωτογραφία από τον Danny Fields, 1976.

Οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού "I'm Against It" του 1978 λένε:

I'm against it

Well I'm against it

I'm against it

I don't like politics

I don't like communists

I don't like games and fun

I don't like anyone

Ο Johnny Ramone κάποτε φημολογείται ότι είπε «Όλοι οι punks πρέπει να είναι ή απολιτίκ ή δεξιοί».

Το τρίτο άλμπουμ Ramones ονομάστηκε "Rocket to Russia". Το οπισθόφυλλο του δίσκου δείχνει ένα πύραυλο να φεύγει από την Αμερική και συγκεκριμένα από τη Νότια Φλόριντα, όπου φαίνεται και μια σημαία των Νοτίων με τον Φιντέλ Κάστρο να κοιτάζει νευρικά, φοβούμενος ότι ο πύραυλος μπορεί να πέσει πάνω του. Η Ρωσία απεικονίζεται ως ένα γιγαντιαίο στρατόπεδο εργασίας με σκλάβους να κουβαλάνε αλάτι κάτω από ένα μαστίγιο. Υπάρχουν και άλλες καρικατούρες εκπροσώπων φυλών και λαών που σήμερα θα χαρακτηρίζονταν «ρατσιστικές» και θα επέσυραν μηνύσεις.

Το 2002, όταν οι Ramones συμπεριελήφθησαν στο Rock N Roll Hall Of Fame, ο Johnny, αφού είπε ένα ευχαριστώ για την τιμή, είπε: «Ο Θεός ευλογεί τον Πρόεδρο Μπους και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». Είπε σε μια συνέντευξη, "Νομίζω ότι ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν ο καλύτερος Πρόεδρος της ζωής μου". Όταν το 1985, κυκλοφόρησε το βρετανικό single "Bonzo Goes to Bitburg", ο Johnny πίεσε να αλλάξει ο τίτλος, γιατί τον θεωρούσε προσβλητικό για τον Reagan.

Οι Ramones ήταν αμερικάνικο punk rock μουσικό συγκρότημα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Κουίνς της Νέα Υόρκης το 1974. Αποτελούνταν από τους Joey, Johnny, Dee Dee και Tommy.  Το κανονικό όνομα του Dee Dee Ramone ήταν Douglas Glenn Colvin, του Johnny Ramone, John William Cummings, του Joey Ramone, Jeffrey Ross Hyman και του Tommy Ramone, Thomas Erdelyi. Όλα τα μέλη υιοθέτησαν το ψευδώνυμο "Ramone" ως επίθετο. Ήταν μια ιδέα του Dee Dee, παρόλο που δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους. Το επίθετο Ramone ήταν εμπνευσμένο από το παρατσούκλι του Πολ Μακάρτνεϊ, "Paul Ramon", που χρησιμοποιούσε στα πρώτα χρόνια των Beatles. Παρά την περιορισμένη εμπορική επιτυχία, το συγκρότημα είχε μεγάλη επιρροή τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμπνέοντας επίσης την εμφάνιση του hard punk και του εναλλακτικού ροκ. Σήμερα θεωρείται ένα συγκρότημα - θρύλος. Πραγματοποίησαν 2.263 συναυλίες, περιοδεύοντας σχεδόν ασταμάτητα για 22 χρόνια. Το 1996, έπαιξαν την αποχαιρετιστήρια συναυλία και διαλύθηκαν. Πλέον, και τα τέσσερα αρχικά μέλη του συγκροτήματος, ο τραγουδιστής Joey Ramone (1951-2001), ο κιθαρίστας Dee Dee Ramone (1951-2002), ο κιθαρίστας Johnny Ramone (1948-2004) και ο ντράμερ Tommy Ramone (1949-2014) έχουν πεθάνει. Για την ιστορία ο Tommy και ο Joy ήταν εβραϊκής καταγωγής. Ο Dee Dee «φλέρταρε» με ναζιστικά σύμβολα.

* Επειδή μπλουζάκια με το λογότυπο των Ramones έχουν γίνει «μόδα» και επειδή το πανκ συνδέεται με την αριστερά ή τους «αναρχικούς». (Δεν ήμουν ποτέ φίλος της πανκ, ούτε των Ramones).


ΚΟ  (κάποια από εδώ κι εδώ)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ αντιθέτως ήμουν πολύ φίλος και με τους ramones και με το πανκ, έστω κι αν ένιωθα ενοχές γι' αυτό. σήμερα ΚΟ μου αποδεικνύεις μία άλλη διάσταση για τους ramones που πραγματικά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ και που δυστυχώς δεν ήξερα όταν δειλά δειλά τους είχα παρακολουθήσει στο ΡΟΔΟΝ, κάπου στη δεκαετία των 90' εκπληρώνοντας ένα εφηβικό μου όνειρο.
συμπέρασμα: ροκ και πατρίδα έχουν πολύ μεγάλη σχέση..........
πλην Ελλάδος βέβαια, εκεί όπου η λογική είναι χαμένη εδώ και δεκαετίες μεταξύ ιδεολογίας, ιδεοληψίας και ...τσέπης

Ahoy είπε...

Οι αγωνες των Ramones, Pink Floyd, κ.α., αλλα και μοναχικων λυκων οπως ο Mel Gibson θα δικαιωθουν οταν αυτο https://www.youtube.com/watch?v=l7adUFyFSCk θα εξαπλωθει παντου.

Unknown είπε...

πραγματικα, σε ολη την ομαδα του κ.ο ,ειστε οαση για τα ματια μας και πηγη γνωσεων για το μυαλο μας ...σας ευχαριστουμε και συνεχιστε .

Pious Atheist είπε...

Ωρέ, πάλι θα μας βάλεις στα "αίματα"!
Υπήρξε αναφορά στο "Ποπ & Ροκ", το οποίο αγόραζε ανελλιπώς η αδελφή μου στα '70s - '80s, όπου η μπάντα εχαρακτηρίζετο ως επηρεασμένη από τη "ναζιστική" ιδεολογία... Έτσι κατέληξα να το ψάξω κάπως περισσότερο και ν' αγοράσω από το Happening το "Road to Ruin" LP (εισαγωγής φυσικά, χωρίς τους στίχους). Δε με "κέρδισαν" ποτέ μουσικά, αλλά η σημασία τους, πράγματι, είναι τεράστια. Παραμένω στους πρώιμους AGNOSTIC FRONT, YOUTH DEFENCE LEAGUE, SICK OF IT ALL, MADBALL, CRO-MAGS και τα συναφή από τη σκηνή του NYHC.

Pious Atheist είπε...

Kαι, αν ήδη δεν τους γνωρίζετε, καιρός να το κάνετε και ν΄ανακαλύψετε τους ANTISEEN !