Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ο Μπλερ ζητά «ψηφιακές ταυτότητες» κορωνοϊού που θα αποδεικνύουν την «κατάσταση ασθένειας»


Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, ζήτησε τη δημιουργία ψηφιακών ταυτοτήτων (Digital IDs) για την παρακολούθηση της «κατάστασης της νόσου» ως μέρος των σχεδίων επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών μετά την παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού.


Ο Μπλερ, που τώρα ηγείται του "Ινστιτούτου Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή" (Tony Blair Institute for Global Change), είπε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα ότι οι ψηφιακές ταυτότητες αποτελούν μια «φυσική εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σε κάθε περίπτωση στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και αυτή η τεράστια κρίση δίνει έναν πρόσθετο λόγο για αυτό».

«Μπορεί να κάνω λάθος γι’ αυτό, αλλά όταν μπορώ να δω για παράδειγμα πώς ξεκινάτε πάλι κάποιες επιχειρήσεις, πώς ξεκινάτε ξανά τα διεθνή ταξίδια… η κατάσταση της ασθένειας των ανθρώπων, για παράδειγμα, έχει δοκιμαστεί; Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής; Είχαν την ασθένεια; Έχουν την ασθένεια; Νομίζω ότι αν δεν μπορείτε να καταγράψετε ορισμένα από αυτά τα δεδομένα με τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, θα είναι δύσκολο να επιστρέψετε σε πράγματα φυσιολογικά όπως η μεταφορά», δήλωσε ο Μπλερ.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Forbes τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι τα μελλοντικά αεροπορικά ταξίδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, «μάσκες προσώπου, χειρουργικά γάντια…. διαβατήρια ανοσίας, επιτόπιες εξετάσεις αίματος και σήραγγες απολύμανσης».

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο αυτοματισμός θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στο μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών», προέβλεψε το Forbes.

 «Η ανάγκη μείωσης των “σημείων επαφής” στα αεροδρόμια συνεπάγεται την υποχρεωτική χρήση της βιομετρικής επιβίβασης που επιτρέπει στους επιβάτες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα με μόνο το πρόσωπό τους ως διαβατήριο».

Το άρθρο του Forbes σημείωσε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways, η Qantas και η EasyJet, χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Guardian προειδοποίησε ότι η απόδειξη της ανοσίας στον κορωνοϊό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός «νέου συστήματος τάξης».

«Οι ειδικοί προβλέπουν ότι εάν οι επιζώντες [του κορωνοϊού] διαπιστωθούν ότι έχουν ανοσία, θα μπορούσαν να εργαστούν σε διάφορες εργασίες και υπηρεσίες - όπως εθελοντισμός σε νοσοκομεία και γηροκομεία, φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό και εργασία σε καταστήματα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων - χωρίς κίνδυνο", έγραψε η δημοσιογράφος Miranda Bryant.

«Και, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές, οι επιχειρήσεις και η κοινωνία ανταποκρίνονται γενικά, θα μπορούσαν επίσης να δικαιούνται μεγαλύτερες ελευθερίες».

Η Μπράιαντ επισήμανε ότι στη Χιλή εκδίδονται «πιστοποιητικά κυκλοφορίας» σε άτομα που «ολοκληρώνουν την καραντίνα μετά από θετικό έλεγχο» για τον κορωνοϊό και σχόλια από τον Δρ. Anthony Fauci και τον Δρ. Ezekiel J Emanuel που υποστηρίζουν την ιδέα των «πιστοποιητικών» ή «διαβατηρίων».

ΚΟ / από εδώ

4 σχόλια:

Thales είπε...

Στον δρομο προς τον υποχρεωτικο ψηφιακο εμβολιασμο που ειναι η κορωνιδα των επιδιωξεων της Διεθνους Ελιτ για τον παγκοσμιο ελεγχο θα υπαρξουν και λιγο πιο ηπιες κλιμακωσεις.Σαν αυτες που προτεινει εν προκειμενω ο Μπλερ.Που βεβαια δεν αναιρουν το κυριαρχο αφηγημα τους:οτι δηλαδη ο κορονοιος δεν ειναι κατι σαν γριππη εστω και λιγο πιο ενισχυμενη αλλα δηθεν ειναι κατι πολυ παραπανω που δικαιολογει την προγραμματισμενη ακυρωση ολων μα ολων των ατομικων και πολιτικων ελευθεριων της ανθρωποτητας.Επι τη ευκαιρια:Μερικες παρατηρησεις επι του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμου:1)Αντικειται στην δημοκρατικη δεοντολογια, στην λογικη, στο Συνταγμα, στα ατομικα δικαιωματα, ακομα και στον ορκο του Ιπποκρατη αν θελουμε να διατηρουμε καποιες κοκκινες γραμμες ασφαλων παραδοχων ως θεμελια της ανθρωπινης συμβιωσης 2)ΑΝ υποθεσουμε οτι η "πανδημια" αυτη ειναι κατασκευασμενη απο παρανοικους που θελουν να εκβιασουν και να χειραγωγησουν πολιτικα την ανθρωποτητα τοτε καλο ειναι να ξερουμε οτι η δυνατοτητα ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ που διαθετουν ειναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ. 3)Η κυριοτητα και η χρηση του ανθρωπινου σωματος ειναι ενα δικαιωμα ακραιφνως εξατομικευμενο και συνιστα ΑΥΤΑΞΙΑ!!! Δεν υποκειται δηλαδη στην αρχη της πλειοψηφιας ουτε μπορει να ειναι αντικειμενο συζητησης. Ουδεις και για οποιαδηποτε λογο εχει το δικαιωμα να επεμβαινει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ανθρωπινο σωμα, να το καταλαμβανει και να το βιαζει παντοιοτροπως. Ειναι ΥΒΡΙΣ αυτο για οσους δεν ειναι αυτονοητο!!! 4)Η προαιρετικοτητα του εμβολιασμου ειναι συναρτηση της εμπιστοσυνης των πολιτων στην Ιατρικη Επιστημη και κατα ποσο αυτη λειτουργει η οχι ως Δουρειος Ιππος των πρακτικων χειραγωγησης. Και προς στιγμη νομιζω η συντριπτικη πλειοψηφια των μορφωμενων και σχετικα ανεξαρτητων οικονομικα πολιτων αυτων δηλαδη που μπορουν να εχουν μια πιο ολοκληρωμενη οπτικη και δεν εκβιαζονται απο το συστημα ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΝ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ και ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.

ikonsgr είπε...

Φίλε Thales, μετά ΑΠΟΛΥΤΟΥ λόγου γνώσεως μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η..."συντριπτικη πλειοψηφια των μορφωμενων και σχετικα ανεξαρτητων οικονομικα πολιτων", όχι μόνον ΔΕΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, αλλά αντιθέτως ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ την ΠΛΗΡΗ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ στο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ! Είναι οι ΠΛΕΟΝ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ- ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ της ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗΣ πλανητικής συμμορίας τοκογλυφο-παρασίτων "Ροτσιλντ και σια"!
Μάλιστα, όσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ "πτυχία" και... "μόρφωση" διαθέτει κάποιος, και όσο ποιο οικονομικά ευκατάστατος είναι, ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΥΠΑΚΟΥΟΣ, ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ γίνεται! Αντιθέτως, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ παρατηρώ συνήθως σε ποιο "λαϊκους" ανθρώπους χωρίς πολλά λεφτά ή πτυχία!
Τα παραπάνω δε, αποτελούν σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΟ συμπέρασμα ΖΩΗΣ, μέσα από την πολυετή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία επαφών και επικοινωνίας με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ "μορφωμένους και ευκατάστατους" ανθρώπους (φίλους,γνωστούς ακόμα και συγγενείς), και ίσως το θέμα, να αξίζει μίας ανάλυσης-άρθρου από τον Κ.Ο., για ποιο λόγο συμβαίνει αυτή η φαινομενικά "περίεργη" συσχέτιση "μόρφωσης-πλούτου" και εθελόδουλης υπακοής στο "σύστημα"...

Thales είπε...

Δεν εχω και εγω καλη γνωμη για την πτυχιοκρατια και την τιτλοκρατια που ελεγε πολυ παλια στον Οικονομικο Ταχυδρομο ο Θ. Κανελλοπουλος. Εννοω ως μορφωμενους αυτους που εχουν κυριως ηθικη παιδεια (κατα τα Σωκρατικα προτυπα) και δευτερευοντως την γνωστικη επαρκεια(πτυχια) .Οικονομικα ανεξαρτητους δε, δεν εννοω αυτους που εχουν μεγαλη οικονομικη επιφανεια αλλα αυτους που κατ ιδιαν ειναι επιβιωσιακα αρκετα ανεξαρτητοι απο κηδεμονευσεις και δεσμευσεις και οικονομικα αυταρκεις κατα το δυνατον.

Unknown είπε...

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ t ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΧΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΣΤΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΔΗΛ ΨΗΧΗΣ ΣΩΜΣΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ