Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

10 Σημάδια ότι ο Πόλεμος στην Ουκρανία είναι μέρος της Μεγάλης Επανεκκίνησης

                 
Άρθρο του "Tyler Durden" από την ιστοσελίδα zerohedge.com / Το άρθρο στα ελληνικά από την ιστοσελίδα της ΕΟΝ. Μετάφραση, σχόλια και παραπομπές του άρθρου: Χαρίλαος Κ. Νικολόπουλος, Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας / ΚΟ (ελάχιστες παρεμβάσεις)

Καλώς ήρθατε στη δεύτερη φάση του Great Reset: Πόλεμος.

Ενώ η πανδημία εγκλιμάτισε τον κόσμο στα lockdown, ομαλοποίησε την αποδοχή των πειραματικών φαρμάκων (και όχι εμβολίων), επιτάχυνε τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου σε εταιρείες αποδεκατίζοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και προσάρμοσε τη μυϊκή μνήμη των εργασιακών λειτουργιών του εργατικού δυναμικού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα κυβερνητικό μέλλον (cybernetic future), απαιτήθηκε ένας επιπλέον φορέας για να επιταχυνθεί η οικονομική κατάρρευση προτού τα έθνη μπορέσουν να «χτίσουν ξανά καλύτερα» (BuildBack Better)

Παρακάτω παρουσιάζω διάφορους τρόπους με τους οποίους η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ο επόμενος καταλύτης για την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς (Επανεκκίνησης) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διευκολύνεται από έναν διασυνδεδεμένο ιστό παγκόσμιων ενδιαφερομένων και ένα διάχυτο δίκτυο συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

1. Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προκαλεί ήδη άνευ προηγουμένου αναστάτωση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επιδεινώνοντας τις ελλείψεις καυσίμων και προκαλώντας χρόνια επίπεδα πληθωρισμού.

                       

Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταμορφώνονται σε μια παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας-Ρωσίας, μια δεύτερη συρρίκνωση μπορεί να βυθίσει την οικονομία σε Στασιμοπληθωρισμό (stagflation).

Τα επόμενα χρόνια, ο συνδυασμός της υποβαθμισμένης ανάπτυξης και του φυγοκεντρικού πληθωρισμού θα αναγκάσει μια παγκόσμια οικονομική υποκατηγορία σε μικροσυμβάσεις εργασίας και θέσεις εργασίας χαμηλών μισθών σε μια αναδυόμενη gig economy (εργασία μέσω πλατφορμών online).

Μια άλλη ύφεση θα επιδεινώσει την παγκόσμια δίψα για πόρους, θα περιορίσει τα περιθώρια αυτάρκειας και θα αυξήσει σημαντικά την εξάρτηση από τις κρατικές επιδοτήσεις.

Με την εξασθένιση ενός σημαντικού μέρους του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού να διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι ένα προοίμιο για την εισαγωγή ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος (Universal Basic Income), που οδηγεί σε μια εξαιρετικά διαστρωμένη νεοφεουδαρχική τάξη. (aperopia)

Ως εκ τούτου, η δυσοίωνη πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι δεν θα «κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι» μέχρι το 2030 φαίνεται να εκτυλίσσεται με τρομακτική ταχύτητα. (alerta)

2. Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

                      

Οι αρχιτέκτονες του Great Reset έχουν προβλέψει αυτήν την τάση εδώ και πολλά χρόνια και θα εκμεταλλευτούν αυτήν την οικονομική αναταραχή προωθώντας τον ρόλο των διασπαστικών τεχνολογιών (disruptive technologies) (weforum.org) για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και την ουσιαστική αλλαγή των παραδοσιακών επιχειρηματικών προτύπων για να συμβαδίσουν με τις γρήγορες αλλαγές στην τεχνολογία.

Όπως η πανδημία, η ετοιμότητα για καταστροφές σε μια εποχή συγκρούσεων θα βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην προθυμία να υιοθετηθούν συγκεκριμένες τεχνολογικές καινοτομίες στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις εργασίας της Μεγάλης Επαναφοράς.

Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution (Διαμορφώνοντας το Μέλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης) του Klaus Schwab είναι ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογικές και επιστημονικές καινοτομίες δεν θα υποβιβαστούν πλέον στον φυσικό κόσμο γύρω μας, αλλά θα γίνουν προεκτάσεις του εαυτού μας.

Τονίζει την υπεροχή των αναδυόμενων τεχνολογιών σε ένα εργατικό δυναμικό επόμενης γενιάς και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε με σχέδια για ψηφιοποίηση πολλών πτυχών του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μέσω κλιμακούμενων λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία.

Αυτοί που πρωτοστατούν στη Μεγάλη Επαναφορά επιδιώκουν να διαχειριστούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο δημιουργώντας νέες αγορές που περιστρέφονται γύρω από τις ψηφιακές καινοτομίες, τις ηλεκτρονικές στρατηγικές, την τηλεργασία, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη ρομποτική, τη νανοτεχνολογία, το Διαδίκτυο των πραγμάτων και το Διαδίκτυο των Σωμάτων. (Από τις φορητές “έξυπνες” συσκευές θα περάσουμε στην ενσωμάτωση τους στο ανθρώπινο σώμα).

Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης υποδηλώνει ότι η βελτιστοποίηση τέτοιων τεχνολογιών θα αφορά αρχικά τις παραδοσιακές βιομηχανίες και τα επαγγέλματα που προσφέρουν ένα δίχτυ ασφαλείας για εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζομένους, όπως η γεωργία, το λιανικό εμπόριο, η εστίαση, η μεταποίηση και οι βιομηχανίες ταχυμεταφορών.

Ωστόσο, η αυτοματοποίηση με τη μορφή ρομπότ, έξυπνου λογισμικού και μηχανικής μάθησης δεν θα περιοριστεί σε εργασίες ρουτίνας, επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στα πρόθυρα της χονδρικής αυτοματοποίησης διαφόρων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς που περιλαμβάνουν την επεξεργασία πληροφοριών και την αναγνώριση προτύπων, όπως η λογιστική, οι θέσεις ανθρώπινου δυναμικού και οι θέσεις μεσαίας διοίκησης.

Αν και η πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων απασχόλησης δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συνδυασμένη απειλή πανδημιών και πολέμων σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό βρίσκεται στα πρόθυρα ενός άνευ προηγουμένου ανασχηματισμού με την τεχνολογία που αναδιαμορφώνει τα logistics, απειλώντας δυνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη και ταχύτερη μετατόπιση θέσεων εργασίας στην ιστορία και προμηνύοντας μια αλλαγή στην αγορά εργασίας που ήταν αδιανόητη στο παρελθόν (Με λίγα λόγια όλοι όσοι συντάσσονται στις προσταγές της τυραννικής κυβέρνησης του μαριονετίστα Μητσοτάκη σε λίγα χρόνια θα είναι άνεργοι διότι θα είναι άχρηστοι στην αγορά εργασίας του Μετασχηματισμένου Κόσμου).

Ενώ εδώ και καιρό αναμενόταν ότι η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα θα είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας, τα lockdown πανδημίας και η επερχόμενη διακοπή που θα προκληθεί από έναν πόλεμο θα επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία και πολλές εταιρείες δεν θα μείνουν χωρίς άλλη επιλογή παρά να απολύσουν προσωπικό και να το αντικαταστήσουν με δημιουργικές τεχνολογικές λύσεις απλώς και μόνο για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Με άλλα λόγια, πολλές από τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια κινούνταν ήδη προς την απόλυση και είναι απίθανο να ανακτηθούν μόλις κατευνάσει η σκόνη.

3. Ο πόλεμος μείωσε σημαντικά την εξάρτηση της Ευρώπης από τον ρωσικό ενεργειακό τομέα και ενίσχυσε την κεντρική θέση των Sustainable Development Goals (Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΣΒΑ) του ΟΗΕ και των «καθαρών μηδενικών» εκπομπών (net zero) που βρίσκεται στο επίκεντρο της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

                       

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που ακολουθούν τη Μεγάλη Επαναφορά έχουν εκμεταλλευτεί τις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιταχύνοντας τη στροφή προς την «πράσινη» ενέργεια και επαναλαμβάνοντας τη σημασία της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές ως μέρος του «αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής» .

Ωστόσο, θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να υποθέσουμε ότι η Μεγάλη Επαναφορά είναι τελικά προσανατολισμένη προς τη δίκαιη κατανομή του «πράσινου» υδρογόνου και των ουδέτερων σε άνθρακα συνθετικών καυσίμων που αντικαθιστούν τη βενζίνη και το ντίζελ.

Ενώ οι ΣΒΑ (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης) των Ηνωμένων Εθνών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, το πιο σημαντικό είναι ότι είναι θεμελιώδεις για την αναμόρφωση του μετοχικού καπιταλισμού, ο οποίος τώρα επαινείται από τις ελίτ του Νταβός ως stakeholder capitalism (καπιταλισμός των ενδιαφερόμενων μερών). (fortunegreece.com)

Σε οικονομικούς όρους, αυτό αναφέρεται σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνήσεις δεν είναι πλέον οι τελικοί κριτές των κρατικών πολιτικών, καθώς οι μη εκλεγμένες ιδιωτικές εταιρείες γίνονται οι de facto διαχειριστές της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας την άμεση ευθύνη να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις μέσω μακροοικονομικής συνεργασίας και ένα πολυμετοχικό μοντέλο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Κάτω από ένα τέτοιο οικονομικό κατασκεύασμα, οι όμιλοι που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία μπορούν να ανακατευθύνουν τη ροή του παγκόσμιου κεφαλαίου ευθυγραμμίζοντας τις επενδύσεις με τους ΣΒΑ του ΟΗΕ και διαμορφώνοντάς τους ως συμβατούς με την Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG), έτσι ώστε νέες διεθνείς αγορές να μπορούν να οικοδομηθούν πάνω στην καταστροφή και δυστυχία δυνητικά εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ξετυλίγονται από την οικονομική κατάρρευση που προκλήθηκε από τον πόλεμο.

Ως εκ τούτου, ο πόλεμος προσφέρει μια τεράστια ώθηση στις κυβερνήσεις που πιέζουν την επαναφορά (reset) να επιδιώξουν ενεργά την ενεργειακή ανεξαρτησία, να διαμορφώσουν τις αγορές προς την «πράσινη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» και τελικά να μετακινήσουν τους πληθυσμούς προς ένα σύστημα ανώτατου ορίου και εμπορίου, αλλιώς γνωστό ως οικονομία πίστωσης άνθρακα (carbon credit economy).

Αυτό θα συγκεντρώσει την εξουσία στα χέρια των stakeholders καπιταλιστών υπό το καλοπροαίρετο πρόσχημα της επανεφεύρεσης του καπιταλισμού με δικαιότερα και πιο πράσινα μέσα, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά συνθήματα όπως «Build Back Better» χωρίς να θυσιάζεται η διαρκής επιταγή ανάπτυξης του καπιταλισμού.

4. Οι ελλείψεις τροφίμων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα προσφέρουν ένα σημαντικό όφελος στη βιομηχανία της συνθετικής βιολογίας, καθώς η σύγκλιση των ψηφιακών τεχνολογιών με την επιστήμη των υλικών και τη βιολογία θα μεταμορφώσει ριζικά τον αγροτικό τομέα και θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων που βασίζονται σε φυτά και σε εργαστηριακές καλλιέργειες σε παγκόσμια κλίμακα.

                         

Η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν τα δύο “καλάθια ψωμιού” στον κόσμο και οι κρίσιμες ελλείψεις σε δημητριακά, λιπάσματα, φυτικά έλαια και βασικά τρόφιμα θα εκτοξεύσουν τη σημασία της βιοτεχνολογίας για την επισιτιστική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα και θα γεννήσουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις μίμησης κρέατος παρόμοιες με το «Impossible Foods» που συγχρηματοδοτήθηκε από τον Bill Gates.

Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να περιμένει μια δραματική αναθεώρηση της βιομηχανικής παραγωγής και καλλιέργειας τροφίμων, προς όφελος των επενδυτών της γεωργίας και της βιοτεχνολογίας, καθώς τα συστήματα τροφίμων θα επανασχεδιαστούν μέσω αναδυόμενων τεχνολογιών για την ανάπτυξη «βιώσιμων» πρωτεϊνών και γονιδιακά επεξεργασμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλλιέργειες CRISPR (Clustered Reqularly Interspaced Short Palindromic Repeat).  (medicalmagazine.gr)

5. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT (The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) προμηνύει μια οικονομική επαναφορά (reset) που θα δημιουργήσει ακριβώς το είδος της ανατροπής που απαιτείται για τη συσχέτιση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού σε ένα τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου.

                      

Όπως έχουν γνωμοδοτήσει αρκετοί οικονομολόγοι, ο οπλισμός του SWIFT, των CHIPS (The Clearing House Interbank Payments System) και του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας θα ωθήσει γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως η Κίνα να επιταχύνουν τη διαδικασία αποδολαριοποίησης.

Ο κύριος ευεργέτης των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας φαίνεται να είναι η Κίνα, η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την ευρασιατική αγορά ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS να παρακάμψουν το οικοσύστημα SWIFT και να διακανονίσουν τις διασυνοριακές διεθνείς πληρωμές στο Ψηφιακό Γιουάν.

Ενώ η ζήτηση για κρυπτονομίσματα θα σημειώσει τεράστια άνοδο, αυτό είναι πιθανό να ενθαρρύνει πολλές κυβερνήσεις να ρυθμίσουν όλο και περισσότερο τον τομέα μέσω δημόσιων blockchains και να επιβάλουν μια πολυμερή απαγόρευση των αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων. (ethnos.gr)

Η στροφή στo crypto θα μπορούσε να είναι η πρόβα τζενεράλε για να επισπευσθούν τελικά τα σχέδια για προγραμματιζόμενα χρήματα που επιβλέπονται από μια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αύξηση ισχύος στα χέρια μιας ισχυρής παγκόσμιας τεχνοκρατίας και σφραγίζοντας έτσι την υποδούλωση μας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Πιστεύω ότι αυτός ο πόλεμος θα φέρει τα νομίσματα σε ισοτιμία, προαναγγέλλοντας επομένως μια νέα στιγμή του Bretton Woods που υπόσχεται να μεταμορφώσει τη λειτουργία της διεθνούς τραπεζικής και μακροοικονομικής συνεργασίας μέσω της μελλοντικής υιοθέτησης των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας.

6. Αυτός ο πόλεμος σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στην παγκοσμιοποιητική φιλοδοξία για μια Nέα Διεθνή Τάξη βασισμένη σε κανόνες αγκυροβολημένη στην Ευρασία.

                   

Όπως έλεγε ο «πατέρας της γεωπολιτικής» Halford Mackinder πριν από έναν αιώνα, η άνοδος κάθε παγκόσμιου ηγεμόνα τα τελευταία 500 χρόνια ήταν δυνατή λόγω της κυριαρχίας στην Ευρασία. Ομοίως, η παρακμή τους έχει συσχετιστεί με την απώλεια του ελέγχου αυτής της κομβικής γης.

Αυτή η αιτιακή σύνδεση μεταξύ γεωγραφίας και εξουσίας δεν πέρασε απαρατήρητη από το παγκόσμιο δίκτυο των stakeholders που εκπροσωπούν το WEF, πολλοί από τους οποίους έχουν προβλέψει τη μετάβαση σε μια πολυπολική εποχή και την επιστροφή στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων εν μέσω της υποχώρησης της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Αμερικής και της πιεστικής ανάγκης για αυτό που οι τεχνοκράτες αποκαλούν έξυπνη παγκοσμιοποίηση.

Ενώ η Αμερική προσπαθεί απεγνωσμένα να προσκολληθεί στο καθεστώς της υπερδύναμης της, η οικονομική άνοδος της Κίνας και οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Ρωσίας απειλούν να ανατρέψουν τα στρατηγικά αξονικά σημεία της Ευρασίας (Δυτική Ευρώπη και Ασία-Ειρηνικός).

Η περιοχή στην οποία η Αμερική απολάμβανε προηγουμένως αδιαμφισβήτητη ηγεμονία δεν είναι πλέον αδιαπέραστη από ρωγμές και μπορεί να γινόμαστε μάρτυρες μιας αλλαγής φρουράς που αλλάζει δραματικά τον λογισμό της παγκόσμιας προβολής δύναμης.

Αν και η φιλόδοξη Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) της Κίνας έχει τη δυνατότητα να ενώσει το παγκόσμιο νησί (Ασία, Αφρική και Ευρώπη) και να προκαλέσει μια τεκτονική αλλαγή στον τόπο της παγκόσμιας ισχύος, η πρόσφατη εισβολή στην Ουκρανία θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για τις Σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές Κίνας-Ευρώπης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πύλη του BRI στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τεράστιο μερίδιο της Κίνας στις πρόσφατες εντάσεις για την Ουκρανία, ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε την υποκείμενη φιλοδοξία του ΝΑΤΟ να ελέγξει την άνοδο της Κίνας στην περιοχή περιορίζοντας την πώληση ουκρανικών περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα και κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι της για να εμποδίσει τον Σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού.

Καθώς οι κυρώσεις ωθούν τη Ρωσία προς την εδραίωση διμερών δεσμών με την Κίνα και την πλήρη ενσωμάτωση με το BRI, ένα πανευρασιατικό εμπορικό μπλοκ μπορεί να είναι η αναπροσαρμογή που αναγκάζει μια κοινή διακυβέρνηση των παγκόσμιων κοινών και μια επαναφορά (reset) στην εποχή της εξαίρεσης των ΗΠΑ.

7. Με τις εικασίες να εντείνονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου στις διμερείς εμπορικές ροές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα εκτοξεύσει το Ισραήλ – έναν κορυφαίο υποστηρικτή της Μεγάλης Επαναφοράς – σε ακόμη μεγαλύτερη διεθνή προβολή.

                  

Το Ισραήλ είναι μια εξαιρετικά ελκυστική αγορά BRI για την Κίνα και το CCP (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του Ισραήλ ως στρατηγικού φυλάκιου που συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Κόλπου του Σουέζ.

Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση έχει για πολλά χρόνια αναγνωρίσει την πρωτοκαθεδρία του Ισραήλ ως παγκόσμιου τεχνολογικού κόμβου και κεφαλαιοποιούσε τις δυνατότητες καινοτομίας του Ισραήλ για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δικών του στρατηγικών προκλήσεων.

Ως εκ τούτου, η διαμεσολάβηση του Naftali Bennet μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι πιθανό να επηρεάσει τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) στην επέκταση του περιφερειακού και παγκόσμιου στρατηγικού αποτυπώματος τόσο της Κίνας όσο και του Ισραήλ.

Η θέση του Ισραήλ ως μεταξύ των κορυφαίων τεχνολογικών κόμβων του μέλλοντος και πύλης που συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιστό των φυσικών υποδομών, όπως δρόμοι, σιδηρόδρομοι, λιμάνια και αγωγοί ενέργειας που κατασκευάζει η Κίνα την τελευταία δεκαετία.

Ήδη μια δύναμη στις αυτο-τεχνολογίες, τη ρομποτική και την κυβερνοασφάλεια, το Ισραήλ φιλοδοξεί να είναι το κεντρικό έθνος στο χιλιετές Βασίλειο (millennial kingdom) και οι νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας προβλέπεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Η ενίσχυση της εξελισσόμενης σχέσης του με την Κίνα εν μέσω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να βοηθήσει να ωθήσει το Ισραήλ σε έναν περιφερειακό ηγεμόνα κατ’ εξοχήν με μεγάλο μερίδιο συγκεντρωτικής οικονομικής και τεχνολογικής ισχύος να συγκλίνει στην Ιερουσαλήμ.

Καθώς το Ισραήλ καταβάλλει προσπάθειες να διαφοροποιήσει τις εξαγωγικές αγορές και τις επενδύσεις του μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα.

Είναι το Ισραήλ στα στάδια διαμόρφωσης της εξωτερικής ανάθεσης των συμφερόντων ασφαλείας του μακριά από τις ΗΠΑ και της αντιστάθμισης των στοιχημάτων του στον άξονα Κίνας-Ρωσίας;

8. Είναι πλέον γνωστό ότι οι ψηφιακές ταυτότητες αποτελούν κεντρικό στοιχείο στην ατζέντα Great Reset του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και πρόκειται να εξορθολογιστούν σε όλες τις βιομηχανίες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις αγορές ως τρόπος προώθησης των ΣΒΑ του 2030 του ΟΗΕ και παροχής εξατομικευμένων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε μελλοντικές έξυπνες πόλεις.

                        

Πολλοί αμφισβήτησαν πώς μια τέτοια πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισαγάγει ένα παγκόσμιο σύστημα τεχνοκρατικού ελέγχου και συμμόρφωσης του πληθυσμού ενσωματώνοντας την ανθρωπότητα σε μια νέα εταιρική αλυσίδα αξίας όπου οι πολίτες εξορύσσονται ως εμπορεύματα δεδομένων για επενδυτές ESG και στις αγορές ομολόγων ανθρώπινου κεφαλαίου και όρισε μια βαθμολογία κοινωνικού και κλιματικού σκορ βάση το πόσο καλά ανταποκρίνονται στους ΣΒΑ του ΟΗΕ.

Αυτή η απρόσκοπτη επαλήθευση ανθρώπων και συνδεδεμένων συσκευών σε έξυπνα περιβάλλοντα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν τα βιομετρικά μας στοιχεία, τα αρχεία υγείας, τα οικονομικά, τα εκπαιδευτικά αντίγραφα, οι συνήθειες των καταναλωτών, το αποτύπωμα άνθρακα και ολόκληρο το άθροισμα των ανθρώπινων εμπειριών αποθηκεύονται σε μια διαλειτουργική βάση δεδομένων για να καθοριστεί η συμμόρφωσή μας με τους ΣΒΑ του ΟΗΕ, αναγκάζοντας έτσι μια μνημειώδη αλλαγή στο κοινωνικό μας συμβόλαιο.

Τα διαβατήρια (πιστοποιητικά) εμβολίων αρχικά προβλήθηκαν από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως σημείο εισόδου για τις ψηφιακές ταυτότητες. Τώρα που μια τέτοια λογική έχει προχωρήσει, πώς μπορεί οι σημερινές γεωπολιτικές εντάσεις να συμβάλουν στην κλιμάκωση ποιος είναι ο βασικός κόμβος σε ένα νέο ψηφιακό οικοσύστημα;

Η Ουκρανία παραδοσιακά αποκαλείται το “καλάθι του ψωμιού” της Ευρώπης και μαζί με τη Ρωσία, και τα δύο έθνη είναι σημαντικοί παγκόσμιοι προμηθευτές βασικών σιτηρών. Επομένως, ο πόλεμος έχει όλα τα φόντα ενός μαύρου κύκνου για τα εμπορεύματα και τον πληθωρισμό.

Με μια οικονομία να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω της παγκόσμιας κρίσης της προσφοράς, πιστεύω ότι οι οικονομικές δονήσεις που θα προκύψουν θα προκαλέσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εν καιρώ πολέμου σε όλο τον κόσμο και το κοινό θα κληθεί να προετοιμαστεί για τον περιορισμό των δελτίων.

Μόλις γίνει αυτό, η πολυμερής υιοθέτηση ψηφιακών ταυτοτήτων που διασυνδέονται με ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να προβληθεί ως η λύση για την αποτελεσματική διαχείριση και διανομή των σιτηρεσίων των νοικοκυριών σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξαίρεσης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη παρουσιάσει την προοπτική προγραμματιζόμενων μετρητών που μπορούν να δαπανηθούν μόνο σε βασικά είδη ή αγαθά που ένας εργοδότης ή η κυβέρνηση θεωρεί λογικά.

Μόλις δοθεί στον εκδότη ο έλεγχος του τρόπου με τον οποίο δαπανώνται από τον παραλήπτη, θα καταστεί σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει επαρκώς χωρίς Ψηφιακή Ταυτότητα, η οποία θα απαιτείται για τη λήψη δεμάτων τροφίμων και την απόκτηση ενός βασικού μέσου διαβίωσης. Σκεφτείτε το UBI (Universal Basic Income).

Εάν ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίσει σε ανοδική τροχιά χωρίς σημάδια υποχώρησης, οι κυβερνήσεις μπορούν να θεσπίσουν ελέγχους τιμών με τη μορφή σιτηρεσίου και οι εγγραφές σιτηρεσίου θα μπορούσαν να καταγραφούν σε λογιστικά βιβλία blockchain στο Digital ID για να παρακολουθούν το αποτύπωμα άνθρακα και τις καταναλωτικές μας συνήθειες κατά τη διάρκεια μιας εθνικής έκτακτης ανάγκης.

9. Η Ευρώπη βρίσκεται κατευθείαν στη γραμμή του πυρός μόλις βρίσκεται σε εξέλιξη ένας υβριδικός πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας-Ρωσίας.

                   

Θα ήταν παράλειψη να αγνοήσουμε τον σαφή και παρόντα κίνδυνο που ενέχει μια κυβερνοεπίθεση σε τράπεζες και κρίσιμες υποδομές ή ακόμη και μια δοκιμαστική και τακτική πυρηνική ανταλλαγή με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM).

Δεν μπορώ να δω πώς κανένα αντιμαχόμενο μέρος δεν θα περιοριστεί από το δόγμα της αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής, επομένως μια θερμοπυρηνική πτώση είναι απίθανη.

Ωστόσο, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης για τη διαγραφή της μνήμης του συστήματος από τον τραπεζικό μηχανισμό SWIFT ή το Διασυνοριακό Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμών μπορεί ενδεχομένως να καταστήσει μη λειτουργικό μεγάλο μέρος της διεθνούς οικονομίας και να οδηγήσει το δολάριο σε αδιέξοδο.

Εάν επρόκειτο να συμβεί ένα γεγονός τόσο κατακλυσμικών διαστάσεων, αναμφίβολα θα οδηγήσει σε αυξανόμενες απαιτήσεις για αναθεώρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Οι συνέπειες ενός τέτοιου συμβάντος θα μπορούσαν κάλλιστα να δημιουργήσουν ένα νέο παγκόσμιο πρωτόκολλο ασφαλείας σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες πρέπει να διαθέτουν ψηφιακό αναγνωριστικό ως απαραίτητο μέτρο εθνικής ασφάλειας.

Μπορεί κανείς να φανταστεί πώς η πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή στις δημόσιες υπηρεσίες μετά από μια κυβερνοεπίθεση σε εθνικό επίπεδο μπορεί να απαιτεί από τους πολίτες να χρησιμοποιούν ψηφιακό αναγνωριστικό για να επαληθεύσουν ότι οι διαδικτυακές τους δραστηριότητες και συναλλαγές προέρχονται από νόμιμη και μη κακόβουλη πηγή.

Υπάρχουν λίγες συμπτώσεις στην πολιτική.

10. Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτού του πολέμου θα είναι τόσο καταστροφικές που οι κυβερνήσεις και ο δημόσιος τομέας θα απαιτήσουν σημαντική ένεση ιδιωτικού κεφαλαίου για να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα χρηματοδότησης.

                    

Αυτό θα καταστήσει ουσιαστικά τον παραδοσιακό διαχωρισμό των εξουσιών μεταξύ κεντρικών τραπεζικών ιδρυμάτων και κυβερνήσεων, καθώς οι πρώτοι θα είναι σε θέση να επηρεάσουν δυσανάλογα τη δημοσιονομική τροχιά των εθνικών κρατών, των οποίων η κυριαρχία θα εξαλειφθεί από τη χονδρική σύλληψη των κυβερνήσεων από τις κεντρικές τράπεζες και hedge funds.

Ως εκ τούτου, το μοντέλο του έθνους-κράτους σταδιακά ανατρέπεται από μια παγκόσμια τεχνοκρατία, που αποτελείται από μια μη εκλεγμένη κοινοπραξία ηγετών της βιομηχανίας, ολιγάρχων της κεντρικής τράπεζας και ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατά κύριο λόγο μη κρατικοί εταιρικοί παράγοντες που προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν την παγκόσμια διακυβέρνηση και επιστρατεύονται στην παγκόσμια διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ως εκ τούτου, το μέλλον των διεθνών σχέσεων και ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός μετασχηματισμός που υφίσταται αυτή τη στιγμή ο κόσμος υπό το πρίσμα της πανδημίας και της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας δεν θα αποφασιστεί μέσω της πολυμέρειας και των εκλεγμένων εκπροσώπων κυρίαρχων κρατών.

Αντίθετα, θα αποφασιστεί μέσω ενός δικτύου πολυμετοχικών συνεργασιών που έχουν κίνητρο την πολιτική της σκοπιμότητας και δεν λογοδοτούν σε κανένα εκλογικό σώμα ή είναι υπόχρεο σε κανένα κράτος και για το οποίο έννοιες όπως η κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο δεν έχουν νόημα.  

[Τέλος ξενόγλωσσου άρθρου].

Μετά τα όσα σας παραθέσαμε παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ καλά κρατεί. Το Σύστημα που εξουσιάζει και εξαθλιώνει τους λαούς είναι αυτό που δημιουργεί την ΚΡΙΣΗ για να φέρει έπειτα την “ΛΥΣΗ”.

Στον κόσμο που μας έχουν ετοιμάσει ο άνθρωπος θα είναι σκλάβος του Μεγάλου Αδερφού και κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας θα ελέγχεται και θα εξαρτάται από το Τεχνοφεουδαρχικό Ολοκληρωτικό Κράτος. Όσοι νομίζουν ότι οι ψηφιακές ταυτότητες τα ψηφιακά πιστοποιητικά και κάθε νέα ψηφιοποίηση που έρχεται στο προσκήνιο γίνεται δήθεν για το καλό μας πλανώνται πλάνην οικτράν. Απόλυτος σκοπός και στόχος του Διεθνούς Σιωνισμού είναι η δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κράτους με Παγκόσμια Κυβέρνηση, Ένωση των Θρησκειών και φυσικά έναν Παγκόσμιο Κυβερνήτη.

Θα αντισταθούν οι λαοί; Ή θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την τηλεκόλαση και να υπακούν τους τυρράνους τους;

“Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μία φυλακή χωρίς τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Ένα σύστημα δουλείας, όπου χάρη στην κατανάλωση και την διασκέδαση, οι δούλοι θα αγαπήσουν την δουλεία τους” .

                     

Για τους λίγους Πιστούς που αγωνίζονται ακόμα έχω να τους υπενθυμίσω ένα και μόνο σύνθημα που συμβολίζει τον αιώνιο Έλληνα και κάθε άνθρωπο που είναι πρόθυμος να θυσιαστεί για την ελευθερία του.

ΚΟ / πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνη παραφωνία η παραποίηση της ελληνικής επαναστατικής σημαίας με τα ουκρανικά χρώματα.

SkyWatcher είπε...

Έλεος. Η σημαία του Υδραίου Σαχτούρη είναι.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύεις ότι στο κόλπο του Great Reset είναι και ο Πούτιν;;

Ηράκλειτος είπε...

Για να κατανοήσεις Κόκκινε Ουρανέ σε τι σημείο βρίσκονται πλέον οι μάζες αρκεί να δεις το πρώτο σχόλιο για την ΣΗΜΑΙΑ...Δυστυχώς φίλε μου έχω να σου σχολιάσω χρόνια απο εποχές μνημονίων 2010-2018-19 που τότε ακόμ αο λαός μας κάπως αντιδρούσε σε όλα έστω...Πλέον δεν υπάρχει ελπίδα,θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνεις ένα άρθρο για την πλήρη αδιαφορία και αποχαύνωση αυτού του λαού που πλέον έχει κλειστεί επικίνδυνα όχι απλά στο καβούκι του αλλά στρουθοκαμηλίζει.

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου, διότι αν δεν έκανε το ντου, όλα αυτά που διαβασες θα είχαν γίνει, οπότε ο Πουτιν τους χαλασε την μανεστρα, τεσπα τσακωμος μαύρης και λευκής αδελφότητα ς είναι,

Ανώνυμος είπε...

Δυνατό άρθρο, Εύγε.